klaz 8 Νοεμβρίου 2012 #126 Share 8 Νοεμβρίου 2012 Πολυ ομορφα σκουλικακια.να τα χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 8 Νοεμβρίου 2012 #127 Share 8 Νοεμβρίου 2012 Μια χαρά είναι! Ποικιλία να υπάρχει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Νοεμβρίου 2012 #128 Share 8 Νοεμβρίου 2012 Fanworms Πολυ ομορφοι διαφορων χρωματισμων οργανισμοι που τρεφονται φιλτραροντας τη στηλη νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 9 Νοεμβρίου 2012 Author #129 Share 9 Νοεμβρίου 2012 (edited) το doctor wrasse λεγόμενος γιατρός τι διατροφικές συνθήκες έχει? εχω ενα στο ενυδρειο δυο μερες και εχει κατασπαραξει τα βραχια. εωο απο flake δεν τρωει τιποτα. νιτρικα ειναι στα 50 πλεον με αμονια 0 νιτροδι 0 φοσφορικα μη ανιχνευσημα. αλατοτιτα 1026. θερμοκρασια σταθερα 26c Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2012 - farao Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 9 Νοεμβρίου 2012 Author #130 Share 9 Νοεμβρίου 2012 κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω είναι ότι, αγοράστηκε το doctor wrasse από ένα κατάστημα και ένα κοράλλι από άλλο κατάστημα, πριν τοποθετηθούν στο ενυδρείο μου μέτρησα νιτρικά από την σακούλα. εδώ να αναφέρω ότι δεν έκατσαν ούτε μιση ώρα στην σακούλα με τον αέρα του καταστήματος. μαζί δηλαδή με την προσαρμογή να έκατσαν συνολικά μια ώρα. τα νιτρικά λοιπόν που μέτρησα και στις 2 σακούλες με test "ΣΑΛΙΦΕΡΤ" ήταν κάτι παραπάνω από 100 μιας και το test εκτινάχθηκε σε χρώμα αίματος σε λίγα μονο δευτερόλεπτα. πως είμαστε λοιπόν σίγουροι πως τα νιτρικά αποτελούν πρόβλημα για τα θαλασσινά ενυδρεία σε επικίνδυνο σημείο? το κοράλλι ήταν κρατημένο για σχεδόν 20 μέρες στο κατάστημα χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα στο ενυδρείο τους μάλιστα το βρήκα και πολύ μεγαλύτερο από την μέρα που το έκλεισα για αγορά. τι λέτε οι γνωστες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Νοεμβρίου 2012 #131 Share 9 Νοεμβρίου 2012 (edited) Φυσιολογικο αυτο που κανει. Σε πολλες των περιπτωσεων,δεχεται και τροφη(και flakes) Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2012 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Νοεμβρίου 2012 #132 Share 9 Νοεμβρίου 2012 το συγκεκριμενο ανηκει στην δυσκολη κατηγορια ειναι σαρκοφαγο, κανονικα τρεφετε με Cyclopeeze ή δαφνια και σιγα σιγα του δινεις αρτεμια μισιδα και περιμενεις να φαει επισεις τρεφετε σιχρονος με τα παρασιτα και βλενες και οτιδηποτε αλλο απο τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Νοεμβρίου 2012 #133 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Υπάρχει και η περίπτωση να είσαι τυχερός και να τρώει flakes. Έναν που είχα πάρει,αμέσως έτρωγε τα flakes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 #134 Share 9 Νοεμβρίου 2012 το συγκεκριμενο ανηκει στην δυσκολη κατηγορια ειναι σαρκοφαγο, κανονικα τρεφετε με Cyclopeeze ή δαφνια και σιγα σιγα του δινεις αρτεμια μισιδα και περιμενεις να φαει επισεις τρεφετε σιχρονος με τα παρασιτα και βλενες και οτιδηποτε αλλο απο τα ψαρια. Οντως δυσκολο ψαρακι,αλλα αν σου κατσει δεν το χανεις με τιποτα.Εγω μια φορα που το εβαλα αντεξε κανα δυο εβδομαδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Νοεμβρίου 2012 #135 Share 9 Νοεμβρίου 2012 εγω θα ελεγα πολυ τυχερος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 9 Νοεμβρίου 2012 Author #136 Share 9 Νοεμβρίου 2012 εγω θα ελεγα πολυ τυχερος... τυχερος.σε τη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 9 Νοεμβρίου 2012 Author #137 Share 9 Νοεμβρίου 2012 κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω είναι ότι, αγοράστηκε το doctor wrasse από ένα κατάστημα και ένα κοράλλι από άλλο κατάστημα, πριν τοποθετηθούν στο ενυδρείο μου μέτρησα νιτρικά από την σακούλα. εδώ να αναφέρω ότι δεν έκατσαν ούτε μιση ώρα στην σακούλα με τον αέρα του καταστήματος. μαζί δηλαδή με την προσαρμογή να έκατσαν συνολικά μια ώρα. τα νιτρικά λοιπόν που μέτρησα και στις 2 σακούλες με test "ΣΑΛΙΦΕΡΤ" ήταν κάτι παραπάνω από 100 μιας και το test εκτινάχθηκε σε χρώμα αίματος σε λίγα μονο δευτερόλεπτα. πως είμαστε λοιπόν σίγουροι πως τα νιτρικά αποτελούν πρόβλημα για τα θαλασσινά ενυδρεία σε επικίνδυνο σημείο? το κοράλλι ήταν κρατημένο για σχεδόν 20 μέρες στο κατάστημα χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα στο ενυδρείο τους μάλιστα το βρήκα και πολύ μεγαλύτερο από την μέρα που το έκλεισα για αγορά. τι λέτε οι γνωστες μπορει καποιος να επιφερει μια γνωμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Νοεμβρίου 2012 #138 Share 9 Νοεμβρίου 2012 να φαει flakes αμεσως και φυσικα να σου ζησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #139 Share 9 Νοεμβρίου 2012 μπορει καποιος να επιφερει μια γνωμη? Κοίτα τα ΝΟ3 είναι 2ον πρόβλημα.Μακροχρόνια δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα ζωντανά και στα κοράλλια.Τα μαγαζιά έχουν σκοπό να φιλοξενήσουν τα ζωντανά για κάποιο διάστημα μέχρι να τα αγοράσει κάποιος.Αν πάς νωρίς το πρωί σε κάποιο κατάστημα βλέπεις πόσο βλάπτουν τα νιτρικά στο νερό τα ψάρια και τα κοράλλια.Φυσικά υπάρχουν και καταστήματα που έχουν πολύ καλή φίλτρανση και κρατάνε τις τιμές σε πολύ καλά επίπεδα. Σκοπός σε ένα reef ενυδρείο δεν είναι να πάρουμε ζωντανά και να τα προσαρμόσουμε στις συνθήκες που θεωρούμε οτι δεν έχουμε πρόβλημα αλλά να φτάσουμε τις συνθήκες απο το περιβάλλον τους σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε και τον εξοπλισμό που μας επιτρέπει να το κάνουμε. Σαν μια θερμοκοιτίδα...το παίζουμε μικροί θεοί... Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πάνω στις τιμές θα βρεις λεπτομέρειες σε βάθος για κάθε τιμή εδώ Αλχημεία του θαλασσινού ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Νοεμβρίου 2012 #140 Share 9 Νοεμβρίου 2012 To μακροχρονια που αναφερεις Αλεξ,σε τι οριζοντα δηλαδη το προσδιοριζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #141 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Τα αυξημένα επίπεδα νιτρικών αλάτων προωθούν την ανάπτυξη zooxanthellae η οποία με τη σειρά της μειώνει το ρυθμό ανάπτυξης των κοραλλιών που τους φιλοξενούν.Κοινώς γίνονται καφέ μέχρι να αρχίσει το άσπρισμα... Αυτά είναι ανάλογα το κοράλλι.πχ SPS που θέλουν αυστηρά χαμηλά κάτω απο 1-2 άλλα είδη SPS μέχρι 5 ΝΟ3,εώς 10 μερικά είδη.LPS μέχρι 15ΝΟ3.Τα ψάρια επειδή είναι ανώτεροι οργανισμοί έχουν άλλο μεταβολισμό και είναι πιο ανεκτικά,τρέφονται με τροφή όχι απο το νερό.Μέχρι 30-40 ΝΟ3 που έχω φτάσει δεν είχα θανάτους αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τα ψάρια ήταν και χαρούμενα.Στο φυσικό τους περιβάλλον έχουν εξαιρετικά χαμηλά νιτρικά άλατα. Γενικά ο σωστός ενυδρισμός είναι να φέρουμε το ενυδρείο μας κοντά σε συνθήκες NSW εκεί είναι η ουσία.Εκεί είναι το κλειδί της ανάπτυξης του χρώματος και της μαγείας του θαλασσινού ενυδρείου υφάλου. Ο τρόπος να το πετύχουμε μπορεί να είναι διαφορετικός για τον καθένα αλλά ο σκοπός είναι αυτός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 21 Νοεμβρίου 2012 Author #142 Share 21 Νοεμβρίου 2012 (edited) καλησπέρα. σημερινές μετρήσεις, και κάποιες φωτογραφίες από αυτά που έχουν τοποθετηθεί. συγχωρέστε με αν δεν θυμάμαι κάτι καλά από τις ονομασίες. Kh: 10.5 N4 amonia: 0 No 2: 0 No 3: 40 σταδιακά βλέπω βελτίωση από τα 80 90 που ήταν. Po: 0,03 Ph: 8.1 Aλατότητα: 1.024 Θερμοκρασια: 26 Απο ψαρακια: 1 doctor. 1 Nemateleotris Decora. 2 Amphiprion Ocellaris. 1 Six Line Wrasse. 2 σαλιγκαρια Tectus Fenestratus. 2 σαλιγκαρια Astrea. 1 Lysmata Amboinensis. 1 Amblyeleotris. Κοραλια 1 Cladiella Sp. Zoanthids. 1 Hairy Mushroom το οποιο μπήκε σήμερα για αυτο είναι και κλειστό στης φωτό ακόμα. Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2012 - farao Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 21 Νοεμβρίου 2012 Author #143 Share 21 Νοεμβρίου 2012 το doctor τρωει μεχρι και flaces της τελευταιες μερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 21 Νοεμβρίου 2012 #144 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Ωραίος!!! Μια χαρά πάει! Απ'ότι μπορώ να καταλάβω έχεις αδυναμία στο labroides dimidiatus(Τον γιατρό σου)!! Παρατηρείς τσακωμούς μεταξύ των 2 wrasse? Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 21 Νοεμβρίου 2012 Author #145 Share 21 Νοεμβρίου 2012 και αυτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 21 Νοεμβρίου 2012 Author #146 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Ωραίος!!! Μια χαρά πάει! Απ'ότι μπορώ να καταλάβω έχεις αδυναμία στο labroides dimidiatus(Τον γιατρό σου)!! Παρατηρείς τσακωμούς μεταξύ των 2 wrasse? όταν πήρα το six line το αγόρασα με μιση ψυχή, αλλα δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό, τώρα δυο μέρες δεν έχω δει κάποια μανούρα ο καθένας τις βόλτες του. και το παρατηρώ πολύ ώρα. ναι έχω ένα κατι με το doctor. γενικά δεν έχω τα γούστα τον περισσοτερων θαλασσινών. δηλαδή εμενα μου αρέσουν περισσότερο τα σαρκόφυτα και κάποια lps και καθόλου τα sps. έτσι και κάποια ψαρια που άλλοι δεν δίνουν σημασία και εμενα με τρελαίνουν. έχω και ένα "σαρκοφιτο" μέσα που ξέχασα να το γράψω. αν και δεν θυμάμαι την ονομασία του καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Νοεμβρίου 2012 #147 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Πολύ μαζεμένος και ωραίος ο ύφαλος σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 21 Νοεμβρίου 2012 #148 Share 21 Νοεμβρίου 2012 πολυ ομορφο!μου αρεσει που εχεις διαφορετικα γουστα! ωραια δουλιτσα κ κατω απο το ενυδρειο καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 21 Νοεμβρίου 2012 Author #149 Share 21 Νοεμβρίου 2012 ευχαριστω για τα καλά σας σχόλια. μια ερώτηση. ποτε θα πρέπει λογικά να έχω "αλγες" στο ενυδρείο? κυανό? κτλ? γιατί εγώ στο ενυδρείο εκτος απο κάποια άλγη που είναι μονο στα τζαμια του ενυδρείου μιας και είναι "φρεσκοστρομενο" δεν έχω δει. άντε και λίγο ελάχιστες κάποιες κοκκινίλες στον αραγονίτη αλλα με το τακτικό καθάρισμα, τζαμια, αραγονίτη, κτλ, μένει συνεχεια καθαρό. λέτε γιαυτο να μην την βλέπω? η δεν είναι ο καιρός ακόμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 21 Νοεμβρίου 2012 #150 Share 21 Νοεμβρίου 2012 ομορφα και νοικοκυρεμενα.μπραβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος