Jump to content

Lite Reef 200 Lit

farao

Recommended Posts

Χωρις να εχω καθολου εμπειρiα στο reef, απλα να σου πω φιλε φαραο οτι και γω πηρα βραχο (ουσιαστικα ολο το ενυδρειο και αραγωνιτη) απο φιλο που το ειχε FO και συναντησα το ιδιο προβλημα... Την επομενη μερα τρελα νιτρικα (80 σαν και σενα) και φωσφορικα, μηδεν αμμωνια, νιτρωδη.. Ακριβως οπως τα λενε τα παιδια παρα πανω, βραχος κλπ εχουν μαζεψει τρελες ποσοτητες και μετα τις ξερνανε πισω.. Και σε μενα συνεστησαν υπομονη και συχνες αλλαγες νερου.. Αφου χαλασα πολυ αλατι και ευτυχως το γυρισα σε αλλαγες απο θαλασσα και προσθηκη S.Blend βακτηρια, τωρα μετα απο 2 και κατι μηνες ειδα τα νιτρικα μου να πεφτουν επιτελους στο 5. Τα φωσφορικα θελουν ακομα αλλα σιγα σιγα θα τα φαει ο αντιφωσφορος (ελπιζω). Να πω οτι τωρα εχω και purigen μεσα που οσο να ναι βοηθαει, αν και στην αρχη που το ειχα βαλει με τα πολλα νιτρικα δεν ειδα διαφορα (και συνεργειο καθαρισμου για detritus).

Οπως σου λενε τα παιδια ο βραχος σου θα δειξει ποσο καλη βιολογια εχει οταν παρει μπροστα. Τα βακτηρια βοηθανε , χωρις υπερβολες ειδικα εσυ που εχεις καλο σκιμμερ αν θυμαμαι καλα γτ αποβαλουν πριν την γενεση τους τις ουσιες που θα γινουν νιτρικα (μεσω σκιμμινγκ).. Αρχικα μειωσε το ποσοστο των νιτρικων σε υποφερτα για τα ψαρια σου επιπεδα με αλλαγες νερου. Και σιγα σιγα θα πεσουν μονα τους.. Και μενα το λεγανε και δεν το πιστευα... Καλη τυχη και υπομονη..

• Απαντήσεις 184
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

http://www.aquazone....showtopic=41566

πρώτο πρώτο ήταν...αρθρογραφία θαλασσινού :bigemo_harabe_net-87:

το poll όμως κάπου πήγε όντως...

αυτο το εχω διαβασει το poll?

Χωρις να εχω καθολου εμπειρiα στο reef, απλα να σου πω φιλε φαραο οτι και γω πηρα βραχο (ουσιαστικα ολο το ενυδρειο και αραγωνιτη) απο φιλο που το ειχε FO και συναντησα το ιδιο προβλημα... Την επομενη μερα τρελα νιτρικα (80 σαν και σενα) και φωσφορικα, μηδεν αμμωνια, νιτρωδη.. Ακριβως οπως τα λενε τα παιδια παρα πανω, βραχος κλπ εχουν μαζεψει τρελες ποσοτητες και μετα τις ξερνανε πισω.. Και σε μενα συνεστησαν υπομονη και συχνες αλλαγες νερου.. Αφου χαλασα πολυ αλατι και ευτυχως το γυρισα σε αλλαγες απο θαλασσα και προσθηκη S.Blend βακτηρια, τωρα μετα απο 2 και κατι μηνες ειδα τα νιτρικα μου να πεφτουν επιτελους στο 5. Τα φωσφορικα θελουν ακομα αλλα σιγα σιγα θα τα φαει ο αντιφωσφορος (ελπιζω). Να πω οτι τωρα εχω και purigen μεσα που οσο να ναι βοηθαει, αν και στην αρχη που το ειχα βαλει με τα πολλα νιτρικα δεν ειδα διαφορα (και συνεργειο καθαρισμου για detritus).

Οπως σου λενε τα παιδια ο βραχος σου θα δειξει ποσο καλη βιολογια εχει οταν παρει μπροστα. Τα βακτηρια βοηθανε , χωρις υπερβολες ειδικα εσυ που εχεις καλο σκιμμερ αν θυμαμαι καλα γτ αποβαλουν πριν την γενεση τους τις ουσιες που θα γινουν νιτρικα (μεσω σκιμμινγκ).. Αρχικα μειωσε το ποσοστο των νιτρικων σε υποφερτα για τα ψαρια σου επιπεδα με αλλαγες νερου. Και σιγα σιγα θα πεσουν μονα τους.. Και μενα το λεγανε και δεν το πιστευα... Καλη τυχη και υπομονη..

2 μηνες? ααα καλα αν ο δικος μου εχει τοσα νιτρικα καηκαμε.

απο αυριο πρωι θα ξεκινησω της κινησεις του ALEX, μικρες και τακτικες αλλαγες μερα παρα μερα να δω που θα καταληξω.

σε ευχαριστω παντως

δεν εμεινα 2 μηνες με 80 γιατι πανε τα ψαρακια... (Δυστυχως ειχα κανει κ γω το λαθος να το παρω οπως ηταν με ψαρακια..) Μετα απο σταδιακη αλλαγη του μισου νερου (σε 2 δοσεις σε διαστημα 4 ημερων) επεσα στο 40 νιτρικα... Μετα με μεγαλες αλλαγες του 25%-30% επεσα στο 20-25 οπου εμεινα σταθερος για ολο αυτο τον καιρο. Στο μεταξυ ταιζα λιγο και βασικο αλλαγες με 'καθαρο' νερο. Δυστυχως μεχρι να κανει το μπαμ η βιολογια βασιζεσαι στις αλλαγες νερου. Οσο βγαλεις θα πεσουν..Απλα δεν θες να βγαλεις και παρα πολυ ωστε να δωσεις εδαφος στα βακτηρια να δουλεψουν.. Δικοπο μαχαιρι δυστυχως και λογω των ψαριων περιοριζεσαι στο οτι πρεπει να τους προσφερεις και υποφερτο περιβαλλον... Οσο για μενα δεν ηταν το θεμα ο χρονος..Ημουν αποφασισμενος στο θεμα της υπομονης αλλα κυριως το αγχος αλλα και τα χρηματα σε αλατι κλπ για τετοιες αλλαγες..Εκτος budget εντελως. Μην πανικοβαλλεσαι ομως ολα γινονται και με το καλο σκιμμερ και τα βακτηρια θα δεις υποθετω πιο γρηγορη προκοπη.. Απλα ειναι μεχρι να ριξεις τα πρωτα νιτρικα και φωσφορικα που ειναι στο θεο.. Παντα απο οτι εχω δει μεχρι τωρα και εχω διαβασει χωρις να το παιζω ειδικος.

Κατατοπιστικότατος...

Ευχαριστω

• 2 weeks later...

σημερινές μετρήσεις και τα νιτρικά ακόμα στην κορφή ακόμα και μετά από 3 αλλαγές νερού με τελευταία την σημερινή περίπου 60 λίτρα στα 175 που είναι καθαρό το ενυδρείο.

μάλλον ο βράχος ήταν φορτωμένος από το ενυδρείο του "σινχομπιστα"

post-1761-0-88484900-1351267052_thumb.jpg

σημερινές μετρήσεις και τα νιτρικά ακόμα στην κορφή ακόμα και μετά από 3 αλλαγές νερού με τελευταία την σημερινή περίπου 60 λίτρα στα 175 που είναι καθαρό το ενυδρείο.

μάλλον ο βράχος ήταν φορτωμένος από το ενυδρείο του "σινχομπιστα"

Οι αλλαγες που κανεις φανταζομαι ειναι απο α/ο.Μετρα στην εξοδο της γιατι αν το δικτυο που παιρνεις νερο βγαζει τερατα ,πολυ πιθανο να μην εχεις καλο νερο στην εξοδο της α/ο.Οι πολυ συχνες αλλαγες νερου σε φρεσκοστημενο συστημα κατα την γνωμη μου δεν κανουν καλο,γιατι δεν αφηνουν το ενυδρειο να ωριμασει.Καθε δυο εβδομαδες νομιζω πως ειναι πολυ καλα.Βακτηρια βαζεις?

δεν εχω ακομα οσμοση. βακτιρια βαζω σε καθε αλλαγη,οσα τα λυτρα του ενυδρειου.

λες να μετρισω το νερο βρισης να δω τι γινεται?

δεν εχω ακομα οσμοση. βακτιρια βαζω σε καθε αλλαγη,οσα τα λυτρα του ενυδρειου.

λες να μετρισω το νερο βρισης να δω τι γινεται?

Χωρίς όσμωση δεν κάνεις δουλειά με τα νιτρικά...

Χωρίς όσμωση δεν κάνεις δουλειά με τα νιτρικά...

Ισως να φταιει και αυτο..Εγω προκοπη ειδα με νερο θαλασσας μεχρι να παρω την οσμωση. Παντως βλεπω πτωση. Δηλ. εκανες αλλαγη 35% και πηγε στο 80. Οπως σου ειπα οσο βγαζεις θα πεφτουν. Τωρα που αλλαξες πολυ δεν ειχες καποια πτωση αναλογη?

Να πω επίσης, ότι είχα και γω νιτρικά στο 80, με συχνές αλλαγές με όσμωση, έπεφταν σταδιακά, τώρα είμαι κάτω από 25...

Κατ' αρχή χρόνια πολλά Δημήτρη και ότι επιθυμείς.

Σωστά τα λένε οι παραπάνω συνφορουμίτες για τις αλλαγές, αλλά έγιναν για έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Να μηδενιστούν η αμμωνία και τα νιτρώδη που ήταν ψηλά και σε ταλαιπωρούσαν καθώς και

να επιβιώσουν τα ζωντανά που κατοικούν στο ενυδρείο.

Αφού μηδενίστηκαν αμμωνία και νιτρώδη και παραμένουν μόνο τα νιτρικά στο ενυδρείο σου,

στόχος είναι να μειωθούν.

Τάισμα όχι πλούσιο, καθημερινά 1 έως 2 φορές περιορισμένο, να τρώγεται η τροφή σε δευτερόλεπτα και

όχι να επιπλέει ή να πηγαίνει στον πάτο ή στα βράχια.

Τα δυο στοιχεία που πρέπει πλέον να μετράς είναι τα φωσφορικα (PO4) καθώς και τα νιτρικά (NO3).

Η αντίστροφη όσμωση είναι μονόδρομος για το θαλασσινό ενυδρείο, οπότε κάνε μια καλή και οικονομική αγορά

σε μονάδα αντίστροφης όσμωσης, προτείνω waterwaves και χρησιμοποίησε νερό αποκλειστικά από αυτήν

τόσο για τις αλλαγές σου όσο και για το νερό της αναπλήρωσης.

(Αλάτι βάζεις μόνο στις αλλαγές, αφού στην εξάτμιση το αλάτι παραμένει στο ενυδρείο)

Ρουτίνα ξεκίνα αλλάγες κάθε 15 ημέρες με αλατότητα στο 1023-1024 αν δεν σκοπεύεις να βάλεις κοραλάκια

ή 1026 αν σκοπέυεις να βάλεις κοραλάκια. Σταθερή αλατότητα και θερμοκρασία είναι απαραίτητα αφού θες να βάλεις

μερικά ασπόνδυλα. Πρόσεξέ το γιατί είναι ευαίσθητα στις απότοτμες αλλαγες.

Προσθήκη βακτήρια όσο λέει ο κατασκευαστής κάθε 3-4 ημέρες και σιγά σιγά μείωνέ τα και πρόσθετε μόνο στις αλλαγές.

Υπομονή και καλή συνέχεια

Κ

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Ισως να φταιει και αυτο..Εγω προκοπη ειδα με νερο θαλασσας μεχρι να παρω την οσμωση. Παντως βλεπω πτωση. Δηλ. εκανες αλλαγη 35% και πηγε στο 80. Οπως σου ειπα οσο βγαζεις θα πεφτουν. Τωρα που αλλαξες πολυ δεν ειχες καποια πτωση αναλογη?

ακομα και με μεγαλη αλλαγη νερου αυτη των 35% δεν επεσαν. αν μετρησω σημερα παλη στο 90% θα εχει παει.

Κατ' αρχή χρόνια πολλά Δημήτρη και ότι επιθυμείς.

Σωστά τα λένε οι παραπάνω συνφορουμίτες για τις αλλαγές, αλλά έγιναν για έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Να μηδενιστούν η αμμωνία και τα νιτρώδη που ήταν ψηλά και σε ταλαιπωρούσαν καθώς και

να επιβιώσουν τα ζωντανά που κατοικούν στο ενυδρείο.

Αφού μηδενίστηκαν αμμωνία και νιτρώδη και παραμένουν μόνο τα νιτρικά στο ενυδρείο σου,

στόχος είναι να μειωθούν.

Τάισμα όχι πλούσιο, καθημερινά 1 έως 2 φορές περιορισμένο, να τρώγεται η τροφή σε δευτερόλεπτα και

όχι να επιπλέει ή να πηγαίνει στον πάτο ή στα βράχια.

Τα δυο στοιχεία που πρέπει πλέον να μετράς είναι τα φωσφορικα (PO4) καθώς και τα νιτρικά (NO3).

Η αντίστροφη όσμωση είναι μονόδρομος για το θαλασσινό ενυδρείο, οπότε κάνε μια καλή και οικονομική αγορά

σε μονάδα αντίστροφης όσμωσης, προτείνω waterwaves και χρησιμοποίησε νερό αποκλειστικά από αυτήν

τόσο για τις αλλαγές σου όσο και για το νερό της αναπλήρωσης.

(Αλάτι βάζεις μόνο στις αλλαγές, αφού στην εξάτμιση το αλάτι παραμένει στο ενυδρείο)

Ρουτίνα ξεκίνα αλλάγες κάθε 15 ημέρες με αλατότητα στο 1023-1024 αν δεν σκοπεύεις να βάλεις κοραλάκια

ή 1026 αν σκοπέυεις να βάλεις κοραλάκια. Σταθερή αλατότητα και θερμοκρασία είναι απαραίτητα αφού θες να βάλεις

μερικά ασπόνδυλα. Πρόσεξέ το γιατί είναι ευαίσθητα στις απότοτμες αλλαγες.

Προσθήκη βακτήρια όσο λέει ο κατασκευαστής κάθε 3-4 ημέρες και σιγά σιγά μείωνέ τα και πρόσθετε μόνο στις αλλαγές.

Υπομονή και καλή συνέχεια

Κ

ευχαριστω για τα χρονια πολλα κωσταντινε.

βακτιρια τωρα μονο στης αλλαγες νερου οσα τα λιτρα του ενυδρειου.

επειδή έχω σκοπό να βάλω κάποια κοραλία έχω την αλατότητα μόνιμα στο 1025 1026.

όσμωση ψάχνω ακόμα για αγορά.

"ναροτισο" αν μετρήσω το νερό τις βρύσης θα βρω νιτρικά? είναι είναι κοτσάνα αυτό που είπα?

έχω και έναν προβληματισμό με το skimmer, έκανε φασαρία και κάθισα να το λύσω να δω τι φταίει, τελικά έφταιγαν οι σιλικόνες που ήταν κάτω από την αντλία με αποτέλεσμα να συντονίζει αφού τις παράγγειλα και τις άλλαξα το σκίμερ πλέον δεν κάνει θόρυβο αλλα δεν έχω και καθόλου afro παρότι το σύνδεσα πάλι ακριβώς έτσι όπως το elisa (το έκανα και δεύτερη φορα ακόμα και κάτω κάτω να βάλω το κύπελλο δεν βγάζει σχεδόν τίποτα δυο μέρες τώρα. τις στην μέση η βάνα τι όλη ανοιχτή τι στο 1/3 αυτό δεν βγάζει afro.

είναι επειδή δεν έχει βρόμα το νερό και δεν ταΐζω πολύ συχνά και λίγο, η φταίει το skimmer με αποτέλεσμα και το νούμερο τον νιτρικών

Κανε μια μετρηση στο δικτυο για να δεις τι NO3 σου δινει χωρις οσμωση.Με αυτη την μετρηση θα σου λυθουν ολες οι αποριες.Μετα απο αυτο,που μαλλον εκει υπαρχει το προβλημα κοιτα και το σκιμερ.Αν παρεις τρελες τιμες σε NO3,θα πρεπει και η οσμωση που θα παρεις να ειναι αναλογη με το προβλημα

να αποχλοριοσω η ετσι κατευθιαν μετρηση σε ενα ποτιρι νερο?

νιτρικα Νο3. 0 δεν ανιχνευθηκαν

Χρόνια σου πολλα κιόλας. Κλασσικα κ γω μια απο τα ίδια. Όπως σου είπα μην απελπιζεσαι. Μαγικες λύσεις δεν υπάρχουν. Αν ξεκινήσεις αλλαγές νερού αν το αντεχεις και ανα δυο μέρες θα δεις πτώση σε υποφερτα επίπεδα. Κατα πόσο συμφέρει αυτο εσυ ξέρεις. Για μένα βοήθησε η θάλασσα αφου χάλασα ένα κούβα αλάτι με το καλημερα. Παντως μέχρι να πάρεις και οσμωση δεν μπορείς να σαι σίγουρος. Αλλιώς το αφήνεις μέχρι να δουλέψει ο βράχος. Για εμένα αν το κανεις αυτο καλύτερα χωρίς τα ψάρια μέσα. Κάθε κινηση χωρίς μελέτη έχει τις επιπτώσεις στο θαλασσινο. Βέβαια αν δεν το πάθεις δεν ξέρεις τι μπορει να αντιμετωπίσεις. Αυτο είναι όμως άλλη κουβέντα. Και θέλει ή έμπειρους φίλους ή πολυ προσωπικό διάβασμα. Και παλι καλη τυχη και υπομονή. (ps. Είναι μαγική η στιγμή όταν επιτέλους πέφτουν εκει που μαθαίνεις να ζεις με αυτα. Δεν το πιστεύεις. ).

Δημήτρη καλησπέρα,

σε τι φάση είσαι με την α/ο και πως τα πας με τα νιτρικά σου ?

Ρουτίνες, αλλαγές νερού, αυτόματη αναπλήρωση ?

Για δώσε στίγμα, πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα ........ :)

καλησπερα.

τα νιτρικα πεφτουν αλλα σιγα σιγα.

αλλαγη 60 λιτρα σημερα χωρις οσμοση που ακομα δεν εχω παρει, ειναι στα σχεδια αυτο το μηνα.

μετρισεις που γινανε σημερα, ηταν 65 (μετα την αλλαγη).

αυτοματη αναπληρωση υπαρχει απο την αρχη.

καλησπερα.

τα νιτρικα πεφτουν αλλα σιγα σιγα.

αλλαγη 60 λιτρα σημερα χωρις οσμοση που ακομα δεν εχω παρει, ειναι στα σχεδια αυτο το μηνα.

μετρισεις που γινανε σημερα, ηταν 65 (μετα την αλλαγη).

αυτοματη αναπληρωση υπαρχει απο την αρχη.

το έχουμε συζητήσει και ποιο πάνω.

πλέον σε κάθε αλλαγή νερού 60 λίτρων γιατί τόσο κάνω, βάζο βακτήρια όσα τα λίτρα του ενυδρείου, δηλαδή για 180 λίτρα καθαρά

μπορει καποιος να μου πει τι οργανισμοι ειναι αυτοι?

τους αφερω η οχι. δεν μου φενονται για aptesia.

εχω τραβηξει φωτο και σταδιακα οταν με μια αποτομη κινιση φοβατε και ξανα ανοιγει σιγα σιγα.

post-1761-0-57839700-1352326011_thumb.jpg

post-1761-0-81996200-1352326021_thumb.jpg

post-1761-0-15242000-1352326031_thumb.jpg

post-1761-0-51951700-1352326044_thumb.jpg

post-1761-0-83303000-1352326063_thumb.jpg

post-1761-0-75799300-1352326071_thumb.jpg

post-1761-0-68199000-1352326081_thumb.jpg

post-1761-0-49768600-1352326094_thumb.jpg

Για feather dust μου κανουν.ησυχα και πολυ ομορφα.

ναι αυτα ειναι...

εχω καμια 10αρια μεσα στο ενυδρειο σε διαφορα σημεια.

εμφανιστικαν πριν μια εβδομαδα. η τουλαχισοτν τοτε τα ειδα εγω τα χροματα τους ειναι κοκκινα ασπρο. και καποια μπλε μαυρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...