Jump to content

Lite Reef 200 Lit

farao

Recommended Posts

εχω ανθρακα και αντιφοσφορο απο την αρχη διλαδι πριν 6 7 μερες αν θυμαμαι καλα

• Απαντήσεις 184
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

αυτο ροταω ο αμιρος,,, πως γινετε να τελειωνει ο κυκλος αφου

1 εχουμε πολυ λιγο χρονο που τρεχει το ενυδρειο

2 δεν σηκωσε ποτε αμονια

????

Mην βιαζεσαι να κανεις τον κυκλο.....

Νο3 ανεβασες αφου εβαλες τον καινουργιο βραχο?

ναι αφου ξεκινησε απο την αρχη το ενυδρειο διλαδη αλατονερο μετα αραγονιτης και την επομενη μερα βραχο.

ναι αφου ξεκινησε απο την αρχη το ενυδρειο διλαδη αλατονερο μετα αραγονιτης και την επομενη μερα βραχο.

Ολοκαινουργιο νερακι , ο αραγωνιτης (αυτος που ειχες , ελπιζω να τον ξεπλυνες πρωτα) ,και ο βραχος που πηρες απο τον χομπιστα .... και ανεβασες αμμωνια και Νο3 ???

Μπαρουτι μυριζει........ :bigemo_harabe_net-88:

Σου έγραψα πέντε πράγματα, σου έστειλα και απάντηση στο pm και τελικά μάλλον συνεχίζεις το δικό σου

αφού όπως μου έγραψες και στο pm κατάλαβα ότι ακολουθήσεις τις οδηγίες του πετσοπά και ζητάς βοήθεια

απ΄το φόρουμ και τα μέλη για να διορθώσεις την στραβή εξ' αρχής κατάσταση.

Επειδή τα πέρασα κι εγώ με τους πετσοπάδες, φανταζομαι και αλλοι

αποφάσισε τι θα ακολουθήσεις τελικά γιατί δεν γίνεται έτσι ....

- γιατί δεν βγάζεις άκρη ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις

- ταλαιπωρείς τα ζωντανά αφού θέτεις σε κίνδυνο την υγεία τους και

- θα αργήσεις να μπεις σε ρεγουλα και ρυθμό για να αποδωσει ο κοπος σου και το ενυδρειο

Κ

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Φιλε Φαραο καλημερα και απο εμενα....σε παροτρυνω να ακολουθεις τις συμβουλες των φιλων εδω γιατι ουτε λεφτα προσπαθουν να σου παρουν(ισα ισα να σε γλυτωσουν θελουν),ουτε να απογοητευτεις και τα παρατησεις...ολοι κανουμε λαθοι,αλλα εφοσον εχεις εδω ανθρωπους να σε καθοδηγισουν ακου τους,το αποτελεσμα σου μεχρι στιγμης φενετε πολυ καλο,για να το δεις να φτανει ομως στο τερμα του ακου τους ολου,μια δικια μου συμβουλη ειναι:αμα σε τρωει το χερι σου να κανεις του κεφαλιου σου,κατσε και διαβασε εδω διαφορα θεματα περι ρηφ και θα σου περασει....ολα αυτα φιλικα γτ μεχρι τιμγης καλα τα πας....και εις ανωτερα με τελειο αποτελεσμα και φουλ κοραλια!!! :bigemo_harabe_net-145:

όπα όπα ρε παιδιά μισό μην βαράτε.

ο άνθρωπος να βοηθήσει ήθελε, να βοηθήσει. o σιγκεκρινενος filos που μιλάμε είναι πρώτα χομπίστας και μετά μαγαζότορας. τώρα για την κίνηση με τα ζωντανά μου τα έδωσε όταν τα νιτρικά μου ήταν κοντά στο 40 και όχι 80 που είναι σήμερα. εκτος αυτού δεν καταλαβαίνω την εμμονη στο να ακολουθήσω αυτούς η το forum. εδώ μέσα δεν είναι στρατόπεδο, είμαι απλά ένας χομπίστας που κάνει τα πρώτα βήματα στο θαλασσινό ενυδρείο,αυτό σημαίνει πως κάποια λάθει θα γίνουν και σίγουρα δεν νομίζω να υπάρχει χομπίστας εδώ μέσα που να μην έκανε λάθει στο start του.

λοιπόν με πολύ απλά ελληνικά και αφού έγινε η πρώτη και μοναδική πατάτα καταστροφής γιατί ότι άλλη πατάτα και να έγινε υπάρχει γυρισμός. ενώ με το λάθος τις αμμωνίας τις πρώτης εκκίνησης καταστράφηκαν τα πάντα, νερό βράχος και χρόνος,

το ερώτημα μου πλέον είναι πολύ απλό και σαφές πως ένα ενυδρείο 8 ημερών δεν μετρήθηκε ποτε αμμωνία εκτος από 0 δηλαδή άχρωμο test και τα νιτρικά μου έχω εκτιναχθεί στον theo.

εκεί πάτησε και ο φίλος που έδωσε τα ψαράκια ότι είναι στα τελειώματα ο κύκλος και "γιαυτο" τα πήρα.

επειδή όμως όλους μας μας τρώει αν έχουμε κάνει το σωστό, αναρτώ τις ερωτήσεις μου και φυσικά τις σχετικές κίνησης που έχουν γίνει για να βοηθηθώ από τους καλύτερους γνωστες του θέματος.

επόμενος δεν πρέπει να μας αποπαίρνετε τόσο απλά ακόμα και λάθει να γίνονται.είναι όλα στο πρόγραμμα.

τώρα επί του θέματος, εσείς τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει στην παρούσα φάση.

1 έχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου και είναι στα τελειώματα?

2 σε τόσο λίγο χρόνο και γιατί?

3 με τόσα νιτρικά ίσος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή νερού τις τάξης 1/3 του νερού? η μια μικρή κλασική αλλαγή?

4 να συνεχίσω να ρίχνω βακτήρια?

και τέλος να επιστρέψω πίσω τα ζωντανά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία?

με λίγα λόγια ποτε θα καταλάβω ότι είμαι έτοιμος για οργανισμούς στο ενυδρείο με βάση τα τωρινά δεδομένα. μιας και δεν ξεκίνησα από το πουθενά και έχω διάβαση τα ανάλογα αλλα με το στρώσιμο του κλασικού χρόνου που χρειάζεται, γιατί αυτό μετά την πρώτη βλακεία μου ήρθε ουρανοκατέβατο.

παντα φιλικα

Δημητρης.

Ολοκαινουργιο νερακι , ο αραγωνιτης (αυτος που ειχες , ελπιζω να τον ξεπλυνες πρωτα) ,και ο βραχος που πηρες απο τον χομπιστα .... και ανεβασες αμμωνια και Νο3 ???

Μπαρουτι μυριζει........ :bigemo_harabe_net-88:

ολοαινουργιο νερακι, ο αραγονιτισ ξεπληθηκε τουλαχιστον 5 φορες, ο βραχος σας ειπα οτι παρθηκε απο χομπιστα του aquazone.

δεν έμεινε καθόλου χωρίς νερό μονο 15 με 15 λεπτά για την τοποθέτηση του στο ενυδρείο μου φυσικά όχι και το νερό ου που τους μετέφερα.

ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση και λέω μήπως λέω φταίει αυτό είναι ότι το ενυδρείο του δούλευε με "διο τεραστια" βιολογικα φίλτρα με μακαρόνια κτλ. ήμουν σε σκέψη να τον πάρω να μην τον πάρω μιας και από αυτα που έχω διαβασει από εδο μεσα ( όταν έχουμε βιολογικά φίλτρα ο βράχος δεν σιτίζεται αποικίζεται με βακτήρια σωστά) από την άλλη δούλευε το ενυδρείο του 3 ολόκληρα χρονια τι στο καλο λέω δεν ha έχουν αποικηθεί? η βραχοι είχαν foul κοράλλινη επάνω και φαινόντουσαν λες και ήρθαν κατευθείαν από θάλασσα.

ολοαινουργιο νερακι, ο αραγονιτισ ξεπληθηκε τουλαχιστον 5 φορες, ο βραχος σας ειπα οτι παρθηκε απο χομπιστα του aquazone.

δεν έμεινε καθόλου χωρίς νερό μονο 15 με 15 λεπτά για την τοποθέτηση του στο ενυδρείο μου φυσικά όχι και το νερό ου που τους μετέφερα. Με ολα αυτα που λες επρεπε το ενυδρειο σου να εχει μηδενικα No3 και Po4....

ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση και λέω μήπως λέω φταίει αυτό είναι ότι το ενυδρείο του δούλευε με "διο τεραστια" βιολογικα φίλτρα με μακαρόνια κτλ. ήμουν σε σκέψη να τον πάρω να μην τον πάρω μιας και από αυτα που έχω διαβασει από εδο μεσα ( όταν έχουμε βιολογικά φίλτρα ο βράχος δεν σιτίζεται αποικίζεται με βακτήρια σωστά) από την άλλη δούλευε το ενυδρείο του 3 ολόκληρα χρονια τι στο καλο λέω δεν ha έχουν αποικηθεί? η βραχοι είχαν foul κοράλλινη επάνω και φαινόντουσαν λες και ήρθαν κατευθείαν από θάλασσα.

Oταν αγορασες τον βραχο τα 2 τεραστια βιολογικα φιλτρα δουλευαν??

Oταν αγορασες τον βραχο τα 2 τεραστια βιολογικα φιλτρα δουλευαν??

ναι φιλε VRILO δουλευανε, εχει κατι στο μυαλο σου μπας και βγαλω μια ακρη?

το ενυδρειο ειχε και 5 ψαρια μεγαλουτσικα blu tank ktl.

κοραλια ωμος καθολου εκτοσ απο καποια νεκρα που τα εβαλε λει στην αρχει, δεν του εζησαν και τα αφισε μεσα αποξιραμενα αλλα πολυ λιγα κανα διο, το ενυδρειο του ηταν 850 λιτρα με σεχδον 100 και κατι κιλα βραχο

Έγινε επεξεργασία - farao

ναι φιλε VRILO δουλευανε, εχει κατι στο μυαλο σου μπας και βγαλω μια ακρη?

Στο μυαλο μου εχω πολλα αλλα δεν θελω ακομα να απαντησω πριν ειμαι συγουρος.....

Μπορεις να βγαλεις καμια φωτο κοντινη τον βραχο να δουμε σε τι κατασταση ειναι??

το ενυδρειο ειχε και 5 ψαρια μεγαλουτσικα blu tank ktl.

κοραλια ωμος καθολου εκτοσ απο καποια νεκρα που τα εβαλε λει στην αρχει, δεν του εζησαν και τα αφισε μεσα αποξιραμενα αλλα πολυ λιγα κανα διο, το ενυδρειο του ηταν 850 λιτρα με σεχδον 100 και κατι κιλα βραχο

Αν τα ψαρια ηταν μεγαλα και δεν ειχα κοραλια στο ενυδρειο μου ..... θα τα ταιζα συνεχως (ειτε flakes, ειτε κατεψυγμενη) ......

Ξερεις ποιο θα ηταν το αποτελεσμα?

τα νιτρικα και φοσφωρικα στο θεο..... και μιας και ο ζωντανος βραχος ειναι ζωντανο φιλτρο ...... θα γεμιζε νιτρικα και φοσφωρικα (αντε να τα αποβαλεις απο μεσα του μετα)

οχχχχ

θα βγαλω φωτο σε καμια ωρα που θα επιστεψω απο την δουλια μου..

ευχαριστω.

ορίστε και οι φωτό.

είναι τραβηγμένες από κινητό επόμενος δεν έχουν και την καλύτερη ανάλυση.

φαίνονται και αρκετά πράσινοι κάτι το οποιο δεν είναι αληθινό ακριβώς είναι λιγότερο πράσινοι

post-1761-0-51380300-1350498417_thumb.jpg

post-1761-0-19535000-1350498427_thumb.jpg

post-1761-0-94136500-1350498439_thumb.jpg

post-1761-0-38529700-1350498459_thumb.jpg

Παίζουν κάτι ωραίες αμπούλες στο εμπόριο Ammo-Stop της prodibio.Αυτές επειδή τις έχω δοκιμάσει εξουδετερώνουν την αμμωνία και περνάς κατευθείαν στο 2ο στάδιο του κύκλου.Μπορεί ο βράχος να είναι και τόσο καλός ποιοτικά και να έχει κρατήσει αρκετή βιολογία και να εξουδετέρωσε ότι είχε το νερό.Τα θαλασσινά ψάρια ανέχονται και υψηλές συγκεντρώσεις ΝΟ2 αλλά βιάστηκες πολύ να προσθέσεις ψαράκια φίλε μου.Το στρώσιμο με ζωντανά στο νερό ανήκει σε άλλες εποχές.Περισσότερο υπομονή και διάβασμα είναι βασικά συστατικά που ορίζουν την επιτυχία ή όχι ενός ενυδρείου πόσο μάλλον όταν μιλάμε για reef.

ναι to ξέρω την έκανα την μα.....a το θέμα είναι τώρα τι κάνω. τις ampoules τις έχω προμηθευτή ήδη για κάποια στραβή. το θέμα είναι δεν ξέρω κατά ποσο καλο θα κουν όμως τώρα μιας και ουσιαστικά δεν ξέρω που βρίσκετε ακριβώς το ενυδρείο μου. επίσης που θα χρειαζόντουσαν οι ampoules αφού εγώ δεν έχω αμμωνία?

τα φωσφορικά και τα νιτρικά να ήρθαν με τον βράχο? η όντως έχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου?

τάχο χαμένα.

προτείνεται να κάνω μια μεγάλη αλλαγή νερού? η επειδή είναι στο στρώσιμο (αν είναι) θα τα κάνω χειρότερα?

Έγινε επεξεργασία - farao

Φυτικά είναι αυτά και δεν κάνουν κακό.

Η αλλαγή νερού θα ρίξει τα ΝΟ3/ΝΟ2...αν είναι να κάνεις αλλαγή νερού θα κάνεις πολλές και μικρές μέχρι να το στρώσεις.Με συχνές αλλαγές στον αντιφώσφορο θα ξεφορτωθείς την περίσσεια ΡΟ4 αλλά στην ουσία εσύ θα δείς στην πορεία κατα πόσο καλός ήταν ο βράχος που αγόρασες.

Όταν πεθαίνει η ζωή απο τον βράχο γίνεται αυτόματα οργανικά και "αμμωνία"για να καταλάβεις.

όταν λες μικρές τι τάξης? το ενυδρείο καθαρό τώρα πρέπει να είναι 170 λίτρα.

5-10% το πολύ,μέχρι να πέσουν τα νιτρικά σου 80 που έχεις είναι πάρα πολλά.Μέρα παρά μέρα είναι μια χαρά.Και φυσικά προσοχή στο τάισμα.Επίσης "Βακτήρια"καθημερινά ....με πολύ προσοχή...μην μπουκώσεις το ενυδρείο σου και κάνει μπάμ...

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

ok θα ξεκινήσω σήμερα κιόλας. άντε να δούμε.

όταν λες μην το μπουκοσω θα εννοείς από βακτήρια έτσι η κατάλαβα λάθος?

Χμμμ.Στην θέση σου θα το είχα κάνει αν μετρούσα 80 νιτρικά φίλε Φαραώ.

Καλό θα ήταν για να μην έχεις την έννοια αν μπορείς να τα δώσεις κάπου για φιλοξενία.Αν έχεις αυτή την δυνατότητα φυσικά.

Ίσως δεν συμφωνήσουν όλοι αλλά εγώ έτσι αντιδρώ υπερπροστατευτικά με κάθε τι που φέρει ζωή και γιατί το θέαμα να αντικρίζεις νεκρούς κλόουν είναι άκρως απογοητευτικό.

Έχω γράψει ένα poll σχετικά με τα βακτήρια και υπάρχει στην αρθρογραφία του ΑΖ αναλυτικό άρθρο που θα σου λύσει τις απορίες σχετικά με το θέμα.

εχεις κατα νου που μπορει να υπαρχει αυτο το αρθρο σου΄?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=41566

πρώτο πρώτο ήταν...αρθρογραφία θαλασσινού :bigemo_harabe_net-87:

το poll όμως κάπου πήγε όντως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...