farao 27 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπέρες, αυτό είναι το πρώτο μου θαλασσινό ενυδρειο. σήμερα μόλις τελειωσα και το τελευταίο μοντάρισμα στον φωτισμό. Ενυδρείο Anubia cube 200 lit 60x60x65, το έπιπλο του δεν αγοράστηκε μιας και ήταν για και κατασκευάστηκε καινούργιο από διπλά φίλα μελαμίνη 18άρα από έναν φίλο με κοστολόγιο 70 Euro. Φίλτρο Ehaim 2217 (παρότι προσπάθησα να το αποφύγω ήταν μονόδρομος για τον εξωτερικό θερμοστάτη και την UV),υπόψιν δεν με ενδιέφερε η κατασκευή sump. UV Deltec, θερμοστάτης εξωτερικός πιθανόν Hydor, Skimmer Deltec mse 600, Αυτόματη αναπλήρωση Watewaves, Κυκλοφορητές, Tunze 6025 για την ανάδευση τις επιφανειας,Tunze 6045 και μια κοραλία 2800 για την κυκλοφορία. Φωτιστικό Aqualum led.αν και κρεμαστό. τοποθετήθηκαν βάσεις από plexiglass και έχει ταιριάξει πάνω στο ενυδρείο. και μια τύπου κονσόλα ιδιοκατασκευή μου με διακόπτες για να κλείνω το skimmer και τους κυκλοφορητές η την UV χωρίς να τραβάω καλώδια. το ενυδρείο προοριζόταν για μεσογειακό αλλα δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό του τροπικού υφάλου μιας και το είχα μανάτι αρκετά χρονια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 28 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Παρα πολυ δυνατο ξεκινημα! Ωραιος! Και πρεπει η κατασκευη με τους διακοπτες να μοιραστει με το κοινο! Ο τροπος κατασκευης της δηλαδη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.Το τρύπημα στον πάτο έξυπνο αλλά στη θέση σου θα έφτιαχνα πύργο και ένα σαμπάκι αφού μπήκες στην διαδικασία. Το έπιπλο σου όλα τα λεφτά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 28 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Πολυ ωραιο!! Μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θα πω κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους, μια παρατήρηση μόνο.... έτσι όπως έβαλες την προέκταση στην έξοδο του skimmer και στο σημείο που θα πέφτει το νερό θα σου δημιουργεί φυσαλίδες οι οποίες μάλιστα θα παρασύρονται από τον κυκλοφορητή και θα διασκορπίζονται σε όλο το ενυδρείο. Αυτό θα φανεί καλύτερα στην πράξη φυσικά όταν το γεμίσεις και θα πρέπει να πειραματιστείς λιγάκι. Η διαστάσεις είναι τέτοιες που θα γίνει πολύ όμορφο αν παίξεις με τον βράχο δημιουργώντας έναν κεντρικό (και προς τα πίσω) ύφαλο με "μπαλκόνια" Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 28 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Ωραια κατασκευη και πολλα υποσχομενη....... 1 μονο παρατηρηση ......... φτιαξε sump γιατι θα σου χρειαστει ........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Οντως ο φιλος vrilo ειναι σωστος.οπως το βλεπω και εγω θα το χρειαστεις προχθες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 28 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ καλό! Μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 28 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 πολυ ωραιο κ μου αρεσει το κυριλε look που εχει. οι διαστασεις επισης ειναι σουπερ. λαβε υποψιν κ αυτο που σου ειπε ο aiolos για το σκιμμερ αλλα κ ο vrilo για το σαμπ. ετσι κ αλλιως την τρυπα την εχεις ετοιμη θα βαλεις 2 pvc μεγαλυτερα(55 εκατοστα + -),θα τα ντυσεις ωραια κ με βραχο κ δεν θα φαινεται τιποτα. αλλα απο την αλλη αφου εχεις ετοιμες τις τρυπες ξεκινα να το δουλεψεις οπως εχεις φανταστει κ βλεπεις στη πορεια αυτα τα οποια αναφερανε τα παιδι α Link to comment Share on other sites More sharing options...
alatismenos 28 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μπράβο και απο μένα! Σούπερ κατασκευή! Πρόσεξε και αυτά που είπαν τα παιδιά και θα γίνει σούπερ! Περιμένουμε εξελίξεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 28 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 μπραβο.ομορφα και νοικοκυρεμενα. +1 για το σαμπακι.θα σου λυσει τα χερια(εγω δεν εχω και στο λεω εκ πειρας). για το στησιμο του βραχου κοιτα και αυτο. http://www.ultimater...nano%20tank.jpg καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 28 Σεπτεμβρίου 2012 Author #12 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχάριστω πολύ για τα καλά σας σχόλια και χαίρομαι πολύ που σας αρέσει το όλο project. το sump δεν μου αρέσει σαν ιδέα μιας και το έχω περάσει αλλα με γλυκό νερό. φυσικά δεν θα μου έφτανε ο χωρος για να τοποθετήσω δοχείο αναπλήρωσης και ένα ράφι που δεν έχω τελειώσει ακόμα για τα test και διαφορα εργαλεία του ενυδρείου. έτσι και δεν μπήκα στην κατασκευή sump, αν και όπως είπαμε το ενυδρείο θα είναι lite reef με κάποια και λίγα lps. αργά το βραδυ θα βάλω αραγονίτη και βράχο που πάρθηκε από "σινχομπιστα". αλλα μάλλον θα χρειαστώ κάνα 3 4 κιλά ακόμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 28 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχάριστω πολύ για τα καλά σας σχόλια και χαίρομαι πολύ που σας αρέσει το όλο project. το sump δεν μου αρέσει σαν ιδέα μιας και το έχω περάσει αλλα με γλυκό νερό. φυσικά δεν θα μου έφτανε ο χωρος για να τοποθετήσω δοχείο αναπλήρωσης και ένα ράφι που δεν έχω τελειώσει ακόμα για τα test και διαφορα εργαλεία του ενυδρείου. έτσι και δεν μπήκα στην κατασκευή sump, αν και όπως είπαμε το ενυδρείο θα είναι lite reef με κάποια και λίγα lps. αργά το βραδυ θα βάλω αραγονίτη και βράχο που πάρθηκε από "σινχομπιστα". αλλα μάλλον θα χρειαστώ κάνα 3 4 κιλά ακόμα τρωγοντας ερχεται η ορεξη.και εγω ελεγα οτι θα παω για fish only και τωρα παλευω με sps.ειναι το θαλασσινο ενυδρειο μεγαλο κολλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μια χαρά να πάς σιγά-σιγά να φτάνεις να συντηρείς το ενυδρείο με πανέμορφα LPS(που είναι πολύ πιο ολοκληρωμένα ζωντανά) στην αρχή να το συντηρείς σωστά και μετά τον χρόνο να βρείς τις αδυναμίες και τις αστοχίες (μόνο με το χρόνο φαίνονται σε όλα τα ενυδρεία) ώστε να χαρείς το ταξίδι.Αν σε πιάσει και ο πυρετός με τα sps ή καμία ωραία ανεμώνη αργότερα σίγουρα θα την βρείς την άκρη...Το θαλασσινό θέλει υπομονή,χρόνο,μεράκι και μπικικίνια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 29 Σεπτεμβρίου 2012 Author #15 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 σήμερα το πρωί ξεκίνησα να βάλω αραγονίτη, βάζω τα 2 "πεντοκιλα" κινεζικο από το pet city, aaa ωραία δεν θόλωσε καθόλου το νερό, βάζω και το "δεκακιλο" τις tidal αμερικανικος σου λέει ο άλλος, και γίνετε το νερό οικοδομικό λίγο πριν τα λασπόνερα. τρέχει με foul βαμβάκι και άνθρακα για να καθαρίσει, αν όχι τότε ολική αλλαγή νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #16 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι στιγμής έχω κάνει 2 λάθη, αφίσα το βαρέλι με τον ζωντανό βράχο στην βεράντα και όχι στην αποθήκη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μέχρι να τον τοποθετήσω στο ενυδρείο και σήμερα που πήγα να τον δω ida πολλά νεκρά σκουλήκια στην επιφάνεια του νερού, θερμοκρασία νερού 29c. και έχω κάνει και μια πατάτα έχω βαλει τον αραγονίτη στο ενυδρείο πριν φτιάξω νερό.και τώρα άδειασα το νερό και το φτιάχνω σε 60αρια δοχεία για να το τοποθετήσω στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #17 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 λεται να ανεβασω υπερβολικη αμονια με τον ωραχο σε αυτη την κατασταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 30 Σεπτεμβρίου 2012 #18 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 λεται να ανεβασω υπερβολικη αμονια με τον ωραχο σε αυτη την κατασταση? σίγουρα...αλλά είσαι άδειος ακόμα οπότε δεν έγινε και τίποτα..ευκαιρία να απαλλαγείς και απο παράσιτα όπως fireworms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadman 30 Σεπτεμβρίου 2012 #19 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Απο αυτα τα σκουλικια απ'οσο γνωριζω δεν μπορεις ποτε να απαλλαγεις,οση αμμωνια κι αν σηκωσει ο βραχος.Παντα αργοτερα θα κανουν την εμφανιση τους καποια στιγμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 30 Σεπτεμβρίου 2012 #20 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Απο αυτα τα σκουλικια απ'οσο γνωριζω δεν μπορεις ποτε να απαλλαγεις,οση αμμωνια κι αν σηκωσει ο βραχος.Παντα αργοτερα θα κανουν την εμφανιση τους καποια στιγμη. Μπορείς αν χρησιμοποιήσεις μόνο νεκρό βράχο και νεκρό αραγωνίτη και ντιπάρεις προσεκτικά κάθε κομμάτι βράχου που έρχεται με κάθε κοράλλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadman 30 Σεπτεμβρίου 2012 #21 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορείς αν χρησιμοποιήσεις μόνο νεκρό βράχο και νεκρό αραγωνίτη και ντιπάρεις προσεκτικά κάθε κομμάτι βράχου που έρχεται με κάθε κοράλλι. To dip απ'οτι εχω παρατηρησει,παλι δε σκοτωνει τα σκουλικια σιγουρα.Οπως δεν σκοτωνει και τα αυγα απο οποιονδηποτε παρασιτικο οργανισμο. Αρα δεν εισαι ποτε σιγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 30 Σεπτεμβρίου 2012 #22 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Με τι ντιπάρεις sandman? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadman 30 Σεπτεμβρίου 2012 #23 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Eχω διαφορα.Οπως το brightwell coral dip,Seachem Reef Dip Coral Disinfectant,Kent Marine coral dip,Coral RX Pro. Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2012 - sadman Link to comment Share on other sites More sharing options...
farao 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #24 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) ρε παιδιά είναι λογικό να λιώνει το αλάτι σε δυο ώρες? φτιάχνω 60 60 λίτρα σιγά σιγά για να γεμίσω το ενυδρείο μιας και έκανα την πατάτα και έβαλα τον αραγονίτη πρώτα μέσα. βλέπω το νερό πολύ διαυγές και ούτε κόκκο μέσα. 2 κιλά στα 60 λίτρα και εξαφανίστηκε σε 1 ώρα? βεβαια έχω μέσα τέσσερις κυκλοφορητές με σχεδόν συνολικά 10000 λιτρα κινηση σε ένα βαρελι για 60. salt pro reef Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2012 - farao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 30 Σεπτεμβρίου 2012 #25 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Το καλύτερο είναι να πετάς τον βράχο και να κολάς το κοράλλι σε plug δικό σου.Πρόσφατα πείρα μερικά κοράλλια μέσα στο παράσιτο.Κράτησα τον αφρό και τα υπόλοιπα κουβά.Γενικά όχι όλα τα κοράλλια αντέχουν τα διάφορα dip οπότε θέλει προσοχή...συνήθως το dip με οσμωτικό νερό σκοτώνει τα σκουλίκια.Πολλές φορές τα dip θέλουν και επανάληψη.Όποιος δεν έχει καραντίνα είναι θέμα χρόνου να την πατήσει. Αν το αλάτι σου είναι καλό farao δεν βρίσκω λόγο να μην λιώνει γρήγορα.Αλήθεια ποιο αλάτι χρησιμοποίησες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος