Jump to content

Βοηθεια Για Επιπλο-Ανεμιστηρες

ilias78

Recommended Posts

εχω καταληξει στην αγορα ενυδρειου. ενα juwel rio 125 σε λευκο χρωμα.

1. βαση δεν θελω να την αγορασω αλλα να κατασκευασω μια παρομοια.

επειδη το βαρος λογικα θα ειναι χοντρικα καπου στα 140-150 κιλα, τι μεγεθος και τι ειδος ξυλου πρεπει να χρησιμοποιησω? εννοειτε σε λευκο χρωμα.

2. λογο ζεστης, θελω να βαλω καποιους ανεμιστηρες. εχω σκεφτει για 2 12αρια (ενας να βαζει και ενας να βγαζει αερα. θα βρω αυτους με τη μεγαλυτερη ροη αερα). τα ανεμιστηρια, θα ειναι αυτα απο pc (συνδεση 3pin).

πως θα τα συνδεσω με το ρευμα? καποιο λινκ για καποιον μετασχηματιστη?

επισης, ο ανεμιστηρας που θα βαζει αερα, ειναι καλυτερα να ειναι κοντα στο φιλτρο να υποθεσω?

Έγινε επεξεργασία - ilias78

Καλώς όρισες στο aquazone!

Βάση θα σου πρότεινα να πάρεις την δικια του να ξεμπερδεύεις.

Για τα ανεμηστηρακια διάβασε αυτό το πολύ αναλυτικό και αξιόλογο άρθρο.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18537

ο λογος που δεν θελω να παρω τη δικια του βαση, ειναι καθαρα οικονομικος. το μπατζετ μου ειναι καπως περιορισμενο.

κατατοπιστικοτατος οδηγος. θα πεσει πολυ μελετη. thanks.

• 1 month later...

Ετοιμο μονο μελαμινη αλλα δεν ειναι το καλυτερο μετα πας αλλου αλλα με αλλο κοστος.δες το μαμισιο καλυτερα

Φιλε μου καλως ορισες στην παρεα μας!

Θα συμφωνησω με τους προλαλισαντες για την βαση. Το να την κατασκευασης εσυ θα σου κοστηση περισοτερο, εκτος εαν θελεις

να φτιαξεις κατι διαφορετικο που εχεις στο μυαλο σου.

Τωρα για τα ανεμιστηρακια. 2 δεν ειναι αρκετα για τα λιτρα σου η 3 η 4 και να ειναι 12volt. Οσο για τον μετασχηματιστη εναν ιδιο σαν αυτο που σου εδωσε στο λινκ ο φιλος ebenos. Αυτον θα το βρεις σε καταστηματα με ηλεκτρονικα. Αυτο μονο που θα πρεπει να προσεξεις να ειναι ρυθμηζωμενος δηλ.

12-9-7.5 volt ωστε εαν νομιζεις οτι σου κανει πολυ θορυβο να κατεβασεις τα volt. Ενας αλλος βασικος παραγωντας ειναι το συνολο των αμπερ απο

ολα τα ανεμιστηρακια ο μετασχιματιστης να ειναι μεγαλυτερος.Δηλαδη εαν τα ανεμιστηρακια εχουν συνολο πχ. 600 αμπερ εσυ παρε 800αρη η

ακομα καλυτερα 1000αρη για να μην τον ζοριζεις.

Επισεις θα σου προτεινα οχι τωρα ( μεχρει το καλοκαιρι εχουμε καιρο ) να βαλεις εναν κοντρολερ για παιξεις στην θερμοκρασια που θες.

Η αυτον EVCO ( evk 211) που ειναι μονο για ψυξη η εναν eliwel 915 που ειναι ψυξη, θερμανση.

Καλη συνεχεια και οτι θελεις ειμαστε ολοι εδω να σου προσφερουμε την βοηθεια μας.

Καλημερα σε ολους στα 700 λιτρα εχω 4 ανεμιστηρακια 9.5 cm 12v τα τρια ριχνουν μεσα αερα το 1 εξω .Το καλοκαιρι με 44 εξωτερικη θερμοκρασια εχω μεσα στο ενειδρειο 27 -28 με μετασχηματιστη που να ρυθμιζει τα βολτ απο 0-12 και ενα κοντρολερ θερμοκρασιας οπως γραφει ο φιλος πιο πανω !!!!!Καλη μερα σε ολους Ευχαριστω!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...