bababrilios 27 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Το ανήσυχο πνεύμα πνεύμα της κατασκευής δεν μπορει να κοιμηθεί. Μιας και τελείωσε απο πλευράς κατασκευής το ενυδρειο μου και δεν έμειναν άλλες μετατροπές επέμβασεις, πάμε για αλλα. Βαζωντας μέσα στο ενυδρειο frag φίλων, μου ξενιζε στο μάτι αυτο το σχήμα το στρογγυλό με τις γωνίες και δεν μου ταίριαζε με τον υπόλοιπο "φυσικό χώρο". Έτσι μου κίνησε το ενδιαφέρον να δημιουργήσω plugs που να δένουν στο χώρο για το διάστημα που θα κάνει στο frag να αναπτυχθεί και να το καλύψει. Αφου είδα αρκετές κατασκευές καλουπιων απο άμμο ξύλο φιλεζολ , μάζεψα στο μυαλό μου ότι χρειαζωμουνα και κατέληξα στην εξής ιδέα. Ένα plug κυκλικό μεν αλλα όχι με γωνίες και λιες επιφανιες, αλλα να έχει μια ημησφαιρικη και ακανωνηστη μορφή. Στην κορυφή του να έχει θέση για να μπαίνει το frag ( zoa ή acro ) και να μην προεξεχει η κωλλα. Πείρα λοιπών δυο Ξυλα, τα πλανιαρισα τα σχεδίασα τα τρυπισα τα εκοψα και ετοιμασα τα κλασικά καλουπια με την διάφορα ότι δεν θα τα γεμιζω απο πάνω αλλα απο κάτω για να μπορέσω να πετύχω αυτήν την σφαιρική μορφή με την θέση στο κέντρο. Εντός ολίγων ημερών αναμένεται η συνέχεια με φωτό και τα αποτέλεσμα. Έτσι για να μοιραστούμε μαζι την αγωνία του αποτελέσματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 27 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Μήπως μια ιδέα να πάρουμε σήμερα σε μια φώτο ? Έστω και σε έκδοση beta test 1.0.1 του frag plug ? Άντε, μια για μας ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 27 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 ωραιοτατο μου ακουγεται το project αναμενουμε φωτος.... το καλουπι θα το γεμισεις με τσιμεντο-αμμο να υποθεσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 27 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Οταν τελειώσεις θέλω μερικά για δοκιμή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 28 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Λυπάμαι πολυ αλλα απο iPhone δεν μπορω να ανεβασω φωτό οπότε θα περιμένετε στο ρεπο μου να πάω σπιτάκι μου ( ααααρε ξενιτιά) Το χαρμανι σκέφτομαι να το κάνω απο Portland τσιμέντο και απο αραγωνιτη sugar size. Αν παίζει καμία καλύτερη ιδέα είμαι όλος αυτιά. Ας μου πετύχουν εμένα τα κουλουρακια και όλοι θα φάτε Αλεξ. Να πω επισεις ότι θα βγαίνουν 50αδα με την μια, οπότε μιλάμε για πολλα plugs. To be continued …… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Καλύτερα να βάλεις πιο χοντρό αραγωνίτη ίσως και χοντρόκοκκο αλάτι στο μίγμα, ώστε να πλησιάζει περισσότερο με την υφή του βράχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Το βάρος πρόσεξε μην γίνει τσουμπλέκι και δεν το σηκώνει η φραγκιέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 13 Οκτωβρίου 2012 Να κατά τη γνώμη μου πως θα ήθελα να ήταν τα fragplug... απλά να υπάρχει και η δυνατότητα να κόβεται εύκολα η βάση/ποδαράκι http://www.spsholic.com/tag/frag%20plug Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 13 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 13 Οκτωβρίου 2012 Ωραία είναι αλλά εγώ περιμένω να δώ και αυτά του Θοδωρή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 13 Οκτωβρίου 2012 μανιτάρια... ακούμε που σου λέω χαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 14 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Υποσομεν αύριο θα ανεβασω ποστ. Ηδη στο photobucket ανέβασα τις φωτό δεν μένει παρα μονο να κάνω μεταφορά το λινκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 14 Οκτωβρίου 2012 αλά κρεμ είναι πολύ νόστιμα χα χα χα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξέρω τι ετοίμασες αλλά θέλω μερικά...θα χρειαστούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 15 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Τεο έχεις βάλει κορυφαίο τίτλο Την γνώμη μου στη είχα πει portland τσιμεντο-oyster shell και καλούπι στην άμμο (έτσι είναι και αυτά που δείχνει ο αιολος). Πάντως όπως και να βγούν ο τίτλος τα σπάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Και σαν κατασκευή είναι φοβερά...μόλις τα δοκίμασα...Πρώτο θύμα μια Acro Loripes...Mπράβο Bababrillios και ευχαριστώ φιλαράκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 16 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Έχεις μαζέψει τόσες πολλές και διαφορετικά είδη από acro που κάποιες μάλιστα είναι και δύσκολο να βρεθούν... Άρα δίκαια λοιπόν σου απονέμω τον τίτλο του acroκράτορα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 16 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Lol!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Αν μου το έλεγες πριν 5 χρόνια....θα σε έλεγα τρελό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 16 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 16 Οκτωβρίου 2012 Ooook!!!!τρελο φοτοσοπ!!!ευγε...παθανα στο γελιο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Άντε Θοδωρή.... πότε θα τα δούμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 17 Οκτωβρίου 2012 χαχαχαχαχαχαχ!!!!! Ακροκατορας λεει!!χαχαχαχααχχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 17 Οκτωβρίου 2012 ΘΕΟΣ Ο ΑΙΟΛΟΣ!!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχα!! Αλεξ σκεψου το λιγο το theme και για καθημερινο ντυσιμο..ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΦΙΛΕ!!! χαχαχαχαχαχαχα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 17 Οκτωβρίου 2012 Author #23 Share 17 Οκτωβρίου 2012 βρε πανάθεμα σας τσαρλατάνοι μου μαγαρίσατε το θέμα.. στρώθηκα να ανεβάσω φώτο και βλέπω αυτά τα μασκαραλίκια.... βρε.... εδώ κάνω τέχνη λέμε!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 17 Οκτωβρίου 2012 Author #24 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Δυο μαδέρια απο ένα παλιό κρεβάτι, περίπου 1,60μ. Πήγαν στο ξυλουργείο , τα πλανιαρισε και τα έκοψε στα 3. Αλλά είναι όλα ίδια. Αφού παιδεύτηκα να βάλω την κάθε πλευρά στην σωστή μεριά, πήρα μακριές βιδες και τα ξανά ένωσα σαν να μην κόπηκαν ποτέ. Με τρεις ροδέλες για πατρόν σημάδεψα που θα κάνω τις τρύπες με το ποτηροτρυπανο. Άδειασα τις τρύπες και σημάδεψα που θα γίνουν η τρύπες για το ποδαράκι. Με πλασταλινη μη τοξική γέμισα τις τρύπες έτσι ώστε να χαλάσω το κυλινδρικό σχήμα που ήδη έφτιαξα. Με λεπτομέρεια γέμισα στο κέντρο τους μπαλάκια που θα είναι η φωλιά του κάθε frag. Αλλά όχι και όλα για να έχουμε και άλλες επιλογές. Αλλά ήταν πιο βαθιά, και αλλά πιο ρηχά. Ένωσα με προσοχή τα δυο μαδέρια έτσι ώστε να έρθουν τα ποδαράκια ακριβός στην μέση. Για το χαρμάνι έβαλα tropic Eden aragonite και Portland τσιμέντο. Εκοψα μια σίρηγκα απο κάτω και μου έμεινε σαν κυληνδροπιστονο. Γέμισα οοοολες τις τρύπες και το άφησα να στεγνώσει ένα βράδυ. Απο το φόβο μου μην δεν ξεκαλουποθει εύκολα έβγαλα όλες τις βιδες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μου χαλάσει τα καλουπια απο την πλασταλινη. Μικρό το κακό. Το μεγάλο κακό ήταν ότι έκανα λεπτά τα ποδαρακια και μου έσπασαν στο βγαλσημο. Τελικός απολογισμός: Απο τα 53 plug μου βγήκαν τα 23 με ποδαρακι τα 29 χωρίς και 1 το έψαχνα 10 ώρες. (Δεν έκανα τρύπα για να μπορώ να το γεμησω) Επιτυχία κάτω απο 50 % !!!!! ΔΕΝ ΠΤΩΟΥΜΑΣΤΕ. το δραπανο και μεγαλωμα τις τρύπες για τα ποδαρακια. Ξανά μανά την ίδια διαδικασία. Πλασταλινη καλούπι βιδωμα γέμισμα.…… Την άλλη μέρα ξεκαλουπωμα. Δεν ξεβιδωσα όλες τις βιδες παρά μόνο χωρισα τα 2 μαδερια. Ετσι μου έμειναν τα καλουπια με την πλασταλινη αθικτα για την επόμενη φορά (εε με πολύ λίγο διορθωμα) Ξεβιδωσα και τα τρία Ξυλα που ήταν τα ποδαρακια και πλεων ήταν παιχνιδάκι. Μόνο 9 ποδαρακια έσπασαν. Επιτυχία 80% Και ιδού το αποτέλεσμα. Τώρα βρίσκονται μέσα σε θαλασσινό νερό για να ξεθυμανει το τσιμέντο και να μην έχουμε θέμα με το ph στο ενυδρειο. Σε καμία εβδομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμα. Τώρα πρέπει να βρω και κάτι για να τα στηρίζω!!! Πως ηπαμε το λένε φραγκιερα;;; To be continued … Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Οκτωβρίου 2012 #25 Share 17 Οκτωβρίου 2012 e? τι σας έλεγα... συγκρίνεται την τελευταία φώτο της παρουσίασης μ αυτήν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος