george78 26 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 κανωντας μια μικρη ανακαινηση στο ενυδρειο μου(νεα πλατη) εχωντας "αυτοκτονησει"το οσκαρ μου,θα ηθελα καποιοσ να μου προτεινει τι ειδος ψαρι να βαλω μεσα. Σκεφτομαι να βαλω αφρικανες.Το θεωρειται καλη ιδεα?Απλα να μου πειτε τι ειδος αφρικανες να προτοιμισω κ ποσες μπορω να βαλω maximun. (ταχαρακτηριστικα που θα θελα να εχουν ειναι να γινονται μεγαλες σε μεγεθος και ευκολες στην συντηρηση τους .) στο ενυδρειο (240lt)κατοικει ενασ μεγαλος πλεκοστομος γυρω στους 35-37 ποντους .επισης εχω ενα μεγαλο ποταμισιο ξυλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 26 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Καλώς μας ήρθες φίλε μου.. Αρχικά πες μας τις διαστάσεις του ενυδρειου σου!! Τι πλάτη έβαλες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 26 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) γεια σου φιλε μου και καλως ηρθες!! μαλλον μιλαμε για 1,20χ40 εκ. ενυδρειου αν ειναι αυτο του προφιλ σου!! το βρισκω πολυ καλη ιδεα αλλα πρεπει να κανεις καποιες αλλαγες.. κατ αρχην θα πρεπει να αποχωριστεις το πλεκοστομο! δυστυχώς οι παραμετροι του νερου που χρειαζονται οι κιχλιδες ειναι εντελως αντίθετες με αυτες του πλεκο!ασε που πιστευω θα ταλαιπωρηθεί με αυτα τα διαολια!! επειτα οι αφρικανες χρειαζονται πετρες..πολλες πετρες ειδικα αν μιλαμε για mbuna που προτεινω να βαλεις!!εδω μερικα στησιματα να παρεις μια ιδεα!!2 χαρεμακια(1αρσ./ 3-4θυλ.) απο το καθε ειδος και εισαι αρχηγος!το μεγεθος στις αφρικανες mbuna ειναι πανω κατω το ιδιο...θα πω σαν μεσω ορο τα 10 εκατοστα περιπου.. αυτα αν πας για malawi μερια..αν πας προς tanganyika εχεις αρκετες επιλογες μονο που δεν θα ειναι τοσο μεγαλα σε μέγεθος οπως ζητησες αλλα μπορεις να ριξεις μια ματια στην αρθρογραφια να ενημερωθεις! ανεβασε καμια φωτο απο την πλατη αν μπορεις! Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 27 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ο Στάθης τα είπε όλα. Καλώς ήρθες στην Αφρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 ο σταθης τα ειπε ολα ναι! καλως ηρθες και απο μενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 28 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Καλώς μας ήρθες φίλε μου.. Αρχικά πες μας τις διαστάσεις του ενυδρειου σου!! Τι πλάτη έβαλες; 240 lt einai....1,20x0,50 an thimame καλα... η πλατη που εχω βαλει ειναι κατι σαν την δικια σoυ αλλα σε ποιο ανοικτο χρωμα Background Cliff Light JUWEL.οσο για την photo ....απλα δυσκολευομαι λιγακι...καποαι στιγμη ομως θα την βαλω αρκει να βρεθει χρονος Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 28 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 γεια σου φιλε μου και καλως ηρθες!! μαλλον μιλαμε για 1,20χ40 εκ. ενυδρειου αν ειναι αυτο του προφιλ σου!! το βρισκω πολυ καλη ιδεα αλλα πρεπει να κανεις καποιες αλλαγες.. κατ αρχην θα πρεπει να αποχωριστεις το πλεκοστομο! δυστυχώς οι παραμετροι του νερου που χρειαζονται οι κιχλιδες ειναι εντελως αντίθετες με αυτες του πλεκο!ασε που πιστευω θα ταλαιπωρηθεί με αυτα τα διαολια!! επειτα οι αφρικανες χρειαζονται πετρες..πολλες πετρες ειδικα αν μιλαμε για mbuna που προτεινω να βαλεις!!εδω μερικα στησιματα να παρεις μια ιδεα!!2 χαρεμακια(1αρσ./ 3-4θυλ.) απο το καθε ειδος και εισαι αρχηγος!το μεγεθος στις αφρικανες mbuna ειναι πανω κατω το ιδιο...θα πω σαν μεσω ορο τα 10 εκατοστα περιπου.. αυτα αν πας για malawi μερια..αν πας προς tanganyika εχεις αρκετες επιλογες μονο που δεν θα ειναι τοσο μεγαλα σε μέγεθος οπως ζητησες αλλα μπορεις να ριξεις μια ματια στην αρθρογραφια να ενημερωθεις! ανεβασε καμια φωτο απο την πλατη αν μπορεις! καλησπερα κ σε ευχαριστω για το καλωσορισμα... νομιζω οτι το οσκαρ ειναι πιο επιθετικο η"οχι?εδω αντεξε με αυτο(ηταν γυρω στους 30 ποντους)λες ν αβοφηθει σε αυτα?? θα προσπαθησω να ανεβασω καποια στιγμη απλ αειμαι καινουριος εδω κ ψιλο δυσκολευομαι...Δωστε μου λιγακι χρονο. να σου πω την αληθεια προτιμω ενα αντε δυο μεγαλα ψαρια στο ενυδρειο μου.οτνα λεμε μεγαλα κατι σαν το συχωρεμενο το οσκαρ μου..."παιζει"να υπαρχει τετοιο ειδος αφρικανας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 28 Σεπτεμβρίου 2012 Author #8 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Καλώς μας ήρθες φίλε μου.. Αρχικά πες μας τις διαστάσεις του ενυδρειου σου!! Τι πλάτη έβαλες; η πλατη ειναι Background Cliff Light JUWEL και ειναι 240 λτ 120εκ 50εκ νομιζω ευχαριστω γι ατην βοηθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 28 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπερα κ σε ευχαριστω για το καλωσορισμα... νομιζω οτι το οσκαρ ειναι πιο επιθετικο η"οχι?εδω αντεξε με αυτο(ηταν γυρω στους 30 ποντους)λες ν αβοφηθει σε αυτα?? θα προσπαθησω να ανεβασω καποια στιγμη απλ αειμαι καινουριος εδω κ ψιλο δυσκολευομαι...Δωστε μου λιγακι χρονο. να σου πω την αληθεια προτιμω ενα αντε δυο μεγαλα ψαρια στο ενυδρειο μου.οτνα λεμε μεγαλα κατι σαν το συχωρεμενο το οσκαρ μου..."παιζει"να υπαρχει τετοιο ειδος αφρικανας? κοιτα τι γινεται Γιωργο, αφρικανες μεγαλες εχει απλα το καλυτερο για αυτες(και για σενα σιγουρα) ειναι να μπουν σε χαρεμια για να δεις γεννες, ξυλο, κινηση, παιχνιδια.. το να βαλεις 2 ψαρια μεγαλα σε ενα ενυδρειο που οταν θα φτασουν το τελικο τους μεγεθος να μην τους χωραει κιολας ειναι κριμα! (κατα την γνωμη μου παντα) ακομα και για τα οσκαρ, οπου βαζεις ζευγαρι φυσιολογικα, το ενυδρειο θα ειναι μικρο οταν φτασουν στο τελικο τους μεγεθος! οσο για το πλεκο, ζει σε παρομοια νερα με το οσκαρ, επισης τα οσκαρ ειναι σαν κουταβακια, ενω οι αφρικανες ειναι πολυ επιθετικες οσο αφορα τον χωρο τους!!οχι οτι θα τον σκοτωσουν απλα δεν θα περναει καλα..ασε που οι συνθήκες διαβίωσης του πλεκο ουδεμια σχεση εχoυν με τις αφρικανες! για αυτο και προτεινω να τον δωσεις/πουλησεις! συγνωμη αν δεν σε βοηθαω απλα λεω την γνωμη μου για να χαρεις το ενυδρειο οσο περισσοτερο γινεται και εν συνεχεια να το χαρουν και τα ψαρια σου..στην τελικη το ενυδρειο δικο σου ειναι και κανεις οτι θες εσυ! κατι ασχετο..εχεις ριξει καμια ματια στις malawi να δεις για τι ψαρια μιλαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 28 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Πάλι μας κάλυψε πλήρως ο Στάθης... Ρίξε μία ματιά στις Malawi και συγκεκριμένα στις mbuna(πετρόψαρα) να καταλάβεις για τι ψάρια μιλάμε και αν σου αρέσουν.. http://www.cichlid-f...egory.php?cat=2 Δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε όλα αυτά τα είδη στην Ελλάδα βέβαια... Εγώ πάντως μιας και θες μεγάλα ψάρια θα σου πρότεινα να βάλεις ένα χαρεμάκι(1αρσενικό με 3+θηλυκά) Pseudotropheus Acei Yellow tail που γίνονται και μεγαλούτσικα,γύρω στα 15εκ....και άλλο ένα είδος,Metriaclima Estherae που και αυτά φτάνουν γύρω στα 12-13εκ.. Δυστυχώς όταν μιλάμε για αφρικάνες που μπαίνουν στο ενυδρείο σου αυτά είναι τα μεγαλύτερα μεγέθη ψαριών..αλλά όπως έγραψε κ ο Στάθης από πάνω έτσι θα δεις ωραίες συμπεριφορές απτα ψάρια που θα σε ανταμείψουν.. Δεν ξέρω αν έχεις φανταστεί κάπως αλλιώς το ενυδρείο σου...ρίξε πάντως μια ματιά στα ψάρια και στα ενυδρεία μελών που υπάρχουν στο θεματικό και περιμένουμε την άποψη σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #11 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 κοιτα τι γινεται Γιωργο, αφρικανες μεγαλες εχει απλα το καλυτερο για αυτες(και για σενα σιγουρα) ειναι να μπουν σε χαρεμια για να δεις γεννες, ξυλο, κινηση, παιχνιδια.. το να βαλεις 2 ψαρια μεγαλα σε ενα ενυδρειο που οταν θα φτασουν το τελικο τους μεγεθος να μην τους χωραει κιολας ειναι κριμα! (κατα την γνωμη μου παντα) ακομα και για τα οσκαρ, οπου βαζεις ζευγαρι φυσιολογικα, το ενυδρειο θα ειναι μικρο οταν φτασουν στο τελικο τους μεγεθος! οσο για το πλεκο, ζει σε παρομοια νερα με το οσκαρ, επισης τα οσκαρ ειναι σαν κουταβακια, ενω οι αφρικανες ειναι πολυ επιθετικες οσο αφορα τον χωρο τους!!οχι οτι θα τον σκοτωσουν απλα δεν θα περναει καλα..ασε που οι συνθήκες διαβίωσης του πλεκο ουδεμια σχεση εχoυν με τις αφρικανες! για αυτο και προτεινω να τον δωσεις/πουλησεις! συγνωμη αν δεν σε βοηθαω απλα λεω την γνωμη μου για να χαρεις το ενυδρειο οσο περισσοτερο γινεται και εν συνεχεια να το χαρουν και τα ψαρια σου..στην τελικη το ενυδρειο δικο σου ειναι και κανεις οτι θες εσυ! κατι ασχετο..εχεις ριξει καμια ματια στις malawi να δεις για τι ψαρια μιλαμε? A το λυπαμαι να το πουλησω....μου αρεσει πολυ...αρα....ν α"ξεχασω"τις αφρικανες οπωσς μου τα παρουσιαζετε.Κατι αλλο?Εχετε να μου προτεινετε? Ευχαριστω παλι για την βοηθεια σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #12 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Πάλι μας κάλυψε πλήρως ο Στάθης... Ρίξε μία ματιά στις Malawi και συγκεκριμένα στις mbuna(πετρόψαρα) να καταλάβεις για τι ψάρια μιλάμε και αν σου αρέσουν.. http://www.cichlid-f...egory.php?cat=2 Δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε όλα αυτά τα είδη στην Ελλάδα βέβαια... Εγώ πάντως μιας και θες μεγάλα ψάρια θα σου πρότεινα να βάλεις ένα χαρεμάκι(1αρσενικό με 3+θηλυκά) Pseudotropheus Acei Yellow tail που γίνονται και μεγαλούτσικα,γύρω στα 15εκ....και άλλο ένα είδος,Metriaclima Estherae που και αυτά φτάνουν γύρω στα 12-13εκ.. Δυστυχώς όταν μιλάμε για αφρικάνες που μπαίνουν στο ενυδρείο σου αυτά είναι τα μεγαλύτερα μεγέθη ψαριών..αλλά όπως έγραψε κ ο Στάθης από πάνω έτσι θα δεις ωραίες συμπεριφορές απτα ψάρια που θα σε ανταμείψουν.. Δεν ξέρω αν έχεις φανταστεί κάπως αλλιώς το ενυδρείο σου...ρίξε πάντως μια ματιά στα ψάρια και στα ενυδρεία μελών που υπάρχουν στο θεματικό και περιμένουμε την άποψη σου... Ωραια ψαρακια κ αυτα...αλλα τελικα τι λες?Θα μπορει να επιβιωση ο πλεκοστομος με αυτα?Αν οχι εχεισ καποια ιδεα για κατι διαφορετικο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 30 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή εσύ θες να φτιάξεις ένα ενυδρείο με σίγουρο κάτοικο τον πλεκόστομο...τότε δυστυχώς ξεχνάς τις αφρικάνες.. Επίσης δεν ξέρω κ κατα πόσο κάνει ο πλεκόστομος για το ενυδρείο σου γιατί αν δεν κάνω λάθος γίνεται πραγματικά θηρίο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 30 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 το πλεκο σου φιλε μου λες οτι ειναι 35-37 εκ. και το πλατος του ενυδρειου σου ειναι 40εκ. αν μιλαμε για το juwel 240!νομιζω οτι καταλαβαινεις και μονος σου οτι δεν χωραει..δεν λεω οτι θα πεθανει, απλα το ζωντανο ταλαιπωρείται.. αν δεις κιολας την ποσοτητα σε πετρες που θελουν οι αφρικανες θα καταλαβεις οτι ο χωρος που θα του μεινει ειναι πραγματικα πολυ λιγος! γενικα δεν νομιζω οτι θα ακουσεις γνωμες για τι ψαρια μπορουν να μπουν μαζι του για τον ιδιο λογο.. ξερω οτι σου ειναι δυσκολο να το αποχωριστεις επειδη δενόμαστε με τα ψαρια μας(και χαιρομαι που το νοιαζεσαι) αλλα εγω επιμένω να φυγει..συγνωμη αν ακουγομαι σκληρος απλα θα ειναι καλυτερα για το ψαρι(μπορεις να ανοιξεις μια αγγελια για να το χαρίσεις/πουλήσεις και να βαλεις σαν ορο να παει σε μεγαλο ενυδρειο)αλλα και εσυ θα χαρεις το ενυδρειο σου περισσοτερο μετέπειτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 1 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 1 Οκτωβρίου 2012 το πλεκο σου φιλε μου λες οτι ειναι 35-37 εκ. και το πλατος του ενυδρειου σου ειναι 40εκ. αν μιλαμε για το juwel 240!νομιζω οτι καταλαβαινεις και μονος σου οτι δεν χωραει..δεν λεω οτι θα πεθανει, απλα το ζωντανο ταλαιπωρείται.. αν δεις κιολας την ποσοτητα σε πετρες που θελουν οι αφρικανες θα καταλαβεις οτι ο χωρος που θα του μεινει ειναι πραγματικα πολυ λιγος! γενικα δεν νομιζω οτι θα ακουσεις γνωμες για τι ψαρια μπορουν να μπουν μαζι του για τον ιδιο λογο.. ξερω οτι σου ειναι δυσκολο να το αποχωριστεις επειδη δενόμαστε με τα ψαρια μας(και χαιρομαι που το νοιαζεσαι) αλλα εγω επιμένω να φυγει..συγνωμη αν ακουγομαι σκληρος απλα θα ειναι καλυτερα για το ψαρι(μπορεις να ανοιξεις μια αγγελια για να το χαρίσεις/πουλήσεις και να βαλεις σαν ορο να παει σε μεγαλο ενυδρειο)αλλα και εσυ θα χαρεις το ενυδρειο σου περισσοτερο μετέπειτα! ----------------- πωπω.....με ξενερωσες....παντως εδω κ ενα μηνα που εχει φυγει το οσκαρ απο την μεση δεν εχει σαματησει λεπτο ο κακομοιρης...Παει πανω κατω πλαγιως τα εχει γυαλισει ολα!!!Οπως καταλαβαινω μου λες οτι το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να τον δωσω(αρα να ξεκινησω απ την αρχη το ενυδρειο μου).Αν παλι επιμενω να τον κρατησω?(μα μου αρεσει πολυ κ δεν θελω να τον αποχωρηστω).Τι αλλη επιλογη εχω?Βοηθησε με γιατι εχω ερθει σε αδιεξοδο.... Ασχετο....πως γινετε οταν καποιος μου απανταει σε ενα μυνημα μου να μου ερχετε στο κινητο?Τι πρεπει να κανω στις ρυθμισεις? εν το μεταξυ θελω να καταβασω φωτο.μπορεις να μου πεις?sorry,που σε ζαλιζω απλα ειμαι καινουργιος εδω κ ολιγον ως πολυ ασχετος.Ευχαριστω πολυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george78 1 Οκτωβρίου 2012 Author #16 Share 1 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδή εσύ θες να φτιάξεις ένα ενυδρείο με σίγουρο κάτοικο τον πλεκόστομο...τότε δυστυχώς ξεχνάς τις αφρικάνες.. Επίσης δεν ξέρω κ κατα πόσο κάνει ο πλεκόστομος για το ενυδρείο σου γιατί αν δεν κάνω λάθος γίνεται πραγματικά θηρίο... -------------- Απογοητευσε με κ αλλο.....αμαν...ΑληθειΑ ΤΙ να τον κανω?Τον θελω κ τον λυπαμε αν τον δωσω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 1 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 1 Οκτωβρίου 2012 (edited) μην απογοητεύεσαι φιλε μου!!θα την βρουμε την λυση και δεν νομιζω οτι "ζαλιζεις" κανεναν!! κατ' αρχην θα σου ζητησω αν μπορεις να ανεβασεις καμια φωτο του ενυδρειου (εδω ο τροπος) για να δουμε λιγο τον διάκοσμο! το γιατι σου ερχεται μήνυμα στο κινητο αυτο δεν το γνωριζω..καποιος συντονιστης μπορει να σου πει! Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Φιλε μου ηδη με αυτο το μεγεθος ο πλεκο τραβαει ταλαιπωρια στο ενυδρειο σου.Σηκωσε μια αγγελια και δες αν τον θελει καποιος αλλος φιλος με μεγαλο ενυδρειο.Πρωτα θα ειναι καλυτερα για το ψαρι,και κατ'επεκταση για σενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος