pkat 26 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείο Φυτεμένο με ζωοτόκα και ασπόνδυλα Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 81 x 36 x 50 cm Συνολικά Λίτρα: 125 Sump (λίτρα): - Οργανισμοί Φυτά: Hygrophila difformis, Echinodorus tenellus, Java Moss, Cryptocoryne cordata, Cryptocoryne wendtii 'Tropica', Microsorum pteropus 'Tropica', Java Fern, Ludwigia repens Ψάρια: Guppy (διάφορες ηλικίες από αναπαραγωγές) Άλλα είδη: Γαρίδες Amano και Red Cherry Διακοσμητικά υλικά Φόντο: - Πέτρες: Ναι (πλάκες) Ξύλα: Ναι Άλλα διακοσμητικά : - Υπόστρωμα: - Βυθός: Χαλίκι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): JUWEL High-Lite Light Unit (T5) 80 cm, 2 x 28 W Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες καθημερινά με χρονοδιακόπτη Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: :Sera Bioflow 6.0 (εσωτερικό) - standard υλικά της Juwel (εκτός άνθρακα) Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης Juwel 100 watt / Ψύκτης JBL Mini Arctica 1/15Hp Λίπανση: Sera florena (1,5 ml καθημερινά) Παροχή CO2: Φιάλη CO2 2 Kgr Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: 1 φορά ανά ημέρα Sera GVC mix,Sera FD Artemia Shrimps, ή Sera Guppy Gran (εναλλάξ). 2 φορές την εβδομάδα Sera shrimps natural Παράμετροι pH: 7.6 (API Freshwater Master Test Kit) Γενική σκληρότητα (GH): 7 (API GH & KH Test Kit) Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 10 (API GH & KH Test Kit) Αμμωνία (ΝΗ3): 0 (API Freshwater Master Test Kit) Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 (API Freshwater Master Test Kit) Νιτρικά (ΝΟ3): 5 (API Freshwater Master Test Kit) Φωσφορικά (PΟ4): 0.25 (API Phosphate Test Kit) Μέση Θερμοκρασία (°C): 24,5 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 30% 1 φορά την εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Νερό βρύσης σε δοχείο με Sera Aquatan Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Κλάδεμα φυτών όποτε είναι απαραίτητο Φωτογραφίες: Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2012 - pkat Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 26 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 πολυ ομορφο φιλε μου! μπραβο! θα μπορουσες ισως να βαλεις και ενα μαυρο χαρτονι στην πλάτη ή να την βαψεις με πλαστικο σκουρο χρωμα για να τονιστούν τα φυτα και τα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 26 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Συμφωνώ κι εγώ. Με ένα φόντο στην πλάτη, το ενυδρείο θα ανέβει επίπεδο και θα δείξει ακόμα πιο όμορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Ομορφο το ενυδρείο σου και όταν πυκνώσουν οι κρυπτοκορύνες και οι φτέρες θα γίνει ακόμα πιο ωραίο. Συμφωνώ με τους παραπάνω όσον αφορά το θέμα φόντο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 26 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 ωραίο το ενυδρείο και τα φυτά σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 πολυ όμορφο συνφωνω και εγώ για την πλάτη με ένα ωραίο φόντο θα φανεί η ομορφιά του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 27 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ καλή η προσπάθεια σου! Συνέχισε έτσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkat 5 Ιανουαρίου 2013 Author #8 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Επανέρχομαι με ένα βίντεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 5 Ιανουαρίου 2013 #9 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Πάρα πολύ ωραίο φιλαράκι, έχουμε και το ίδιο ενυδρείο! Σε προειδοποιώ να το ξέρεις ότι θα απογοητευτείς με τις λάμπες, όπως και οι περισσότεροι χρήστες Juwel... + 1 ακόμα για το φόντο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 5 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Η εξέλιξη του είναι σούπερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 5 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 5 Ιανουαρίου 2013 πολυ ωραιο το ενυδρειο με εκπληκτικη εξεληξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkat 5 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Πάρα πολύ ωραίο φιλαράκι, έχουμε και το ίδιο ενυδρείο! Σε προειδοποιώ να το ξέρεις ότι θα απογοητευτείς με τις λάμπες, όπως και οι περισσότεροι χρήστες Juwel... + 1 ακόμα για το φόντο! Η απογοήτευση σχετίζεται με άλγη; Τι λάμπες συνιστάς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 6 Ιανουαρίου 2013 πολυ ομορφο θεαμα!!!! πραγματικα σε ηρεμεί!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 7 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Η απογοήτευση σχετίζεται με άλγη; Τι λάμπες συνιστάς; Έχω κι εγώ άλγη (ευτυχώς μόνο σποτ) και πιστεύω ότι αν δε φόραγα λάμπες Juwel τα φυτά μου θα είχαν καλύτερη ανάπτυξη και καθόλου σχεδόν άλγες... εγώ προσωπικά σε λίγους μήνες θα προμηθευτώ μια αυτήν http://www.petsupermarket.gr/3167/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sera-daylight-brilliant-t5-28-w-590-cm-222-in.html και δυο από αυτές http://www.petsupermarket.gr/3179/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sera-plant-color-t5-28-w-590-cm-222-in.html (έχω 3 λάμπες στο ενυδρείο μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 8 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Η Τ8 daylight της Sera που πηρα εγω μου χαλασε σε μερικους μηνες.....μπορει να ηταν και τυχαιο βεβαια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Η Τ8 daylight της Sera που πηρα εγω μου χαλασε σε μερικους μηνες.....μπορει να ηταν και τυχαιο βεβαια..... κι εγώ αυτό πιστεύω, πρόκειται για τις πιο επώνυμες εταιρείες, πιθανόν να έτυχες σε αστοχία υλικού η οποία μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε... Να σε ρωτήσω... είσαι ευχαριστημένος από τις συγκεκριμένες λάμπες ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 8 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Εγω το εχω ριξει στις sylvania....groloux και aquastar φθηνες και καλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 8 Ιανουαρίου 2013 (edited) Εγω το εχω ριξει στις sylvania....groloux και aquastar φθηνες και καλες. Sylvania Grolux θέλω κι εγώ αλλά είναι από σπάνιες έως δυσεύρετες εδώ :( (αναφέρομαι στον κωδικό 28W 590mm T5 που βγαίνει αποκλειστικά για Juwel Rio125 & Trigon190) Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 17 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 17 Ιανουαρίου 2013 για σποτ αλγη ριξε λιγο παραπανω ανεβασε λιγο φωσφορικα... και μονο....τπτ αλλο.... κι αυτο πολυ σιγα μιλαμε για 0,1ml τη φορα και βλεπεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος