akis_chatzi 26 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα σε ολους χτες μου φερανε ενα ενυδρειο δωρο , το ενυδρειο ειναι 20 λιτρα και μαρκα resun mini moon 350 εχει φιλτρο και σημερα πηρα θερμοστατη και στο φιλτρο συπληρωσα και κατι βιολογικες μπιλιες τις fluval εριξα αντιχλωριο και βακτηρια και απο τις 18:30 σημερα ως και τωρα το εχω και δουλευει.Το νερο αρχιζει και ξεθολωνει σιγα σιγα και η θερμοκρασια εχει φτασει στους 26 περιπου βαθμους. Η ερωτηση μου ειναι η εξης ποτε θα ειναι ετοιμο να μπουνε μεσα ψαρια (τροπικα θα ηθελα) Ευχαριστω πολυ. Ακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni 26 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) διαβασες τις οδηγιες? (της συσκευασιας των βακτηριων εννοω) ΥΓ ποια συσγκεκριμενα (και ποσα) ψαρια θα ηθελε να βαλεις? Έγινε επεξεργασία 26 Σεπτεμβρίου 2012 - maneni Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 ναι τις διαβασα ελεγε ενα καπακι ανα 25 λιτρα νερο εγω εριξα λιγοτερο γιατι ειναι 20 λιτρα τωρα για ψαρια ακριβως δεν ξερω απλα θα δω καποια που να μου αρεσουν και λεω να βαλω το πολυ 2. Μου ειπανε οτι υπαρχουν και γαριδες γλυκου νερου αλλα δεν ξερω εαν κανουν για το δικο μου Θα δω στο μαγαζι που θα παω και αναλογα θα αγορασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Καλώς ήρθες. Καλύτερα έναν μονομάχο και θα είναι άρχοντας μέσα! Όχι τώρα,όταν στρώσει πρώτα το νερό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 96 26 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 για τα λίτρα σου σου προτείνω ένα μονομάχο και μπόλικες γαρίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 εγω ελεγα κανενα σκαλαρι και γαριδες δεν κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 εγω ελεγα κανενα σκαλαρι και γαριδες δεν κανει? Όχι. Καλύτερα να ακούσεις τις συμβουλές που σου δίνουμε και δεν θα χάσεις!! Έτσι θα το χαρείς περισσότερο και δεν θα έχεις απογοητεύσεις. Φιλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #8 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 οκ ευχαριστω γιαυτο αλλωστε ρωταω αλλιως θα εκανα του κεφαλιου μου ευχαριστω ολους σας για τα σχολια σας υγ ποτε μπορω να βαλω μεσα τον μονομαχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 26 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 οκ ευχαριστω γιαυτο αλλωστε ρωταω αλλιως θα εκανα του κεφαλιου μου ευχαριστω ολους σας για τα σχολια σας υγ ποτε μπορω να βαλω μεσα τον μονομαχο? Τώρα Αν έχεις πάρει τα βακτήρια της sera , (που μάλλον αυτά έχεις πάρει) η απάντηση βρίσκεται επάνω ! Αν διαβάσεις τις οδηγίες αναφέρει ότι πρέπει να βάλεις ψάρια σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την πρώτη δόση βακτηρίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #10 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημερα της sera εχω αλλα λεει μετα απο 24 ωρες οποτε σημερα κατα τις 7 το απογευμα θα βαλω ο μονος προβληματισμος μου ειναι οτι δεν μου αρεσουν οι μονομαχοι, αλλα ας ξεκινησω με αυτον ,εκτως εαν κανει καποιο αλλο ψαρι να μου προτεινετε ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 27 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 διαβασε για τον κυκλο του αζωτου.και κανοντας μετρησεις θα δεις ποτε εχει στωσει το ενυδρειο σου.στα 20 λιτρα μονο μονομαχο μπορεις να βαλεις η να το κανεις ενα θαυμασιο γαριδοενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #12 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ποσες γαριδες μπορω να βαλω σε 20 λιτρα ενυδρειο ? και μαζι με τις γαριδες μπορω να βαλω και καβουρια και αλλα οστρακοειδη? συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι τελειως ασχετος και συνεχεια διαβαζω εδω στο φορουμ προσπαθοντας να μαθω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Σε 20 λιτρα ενυδρειο ξεκινα με καμια 10αρια γαριδες και αυτες θα αναπαραχθουν,για καβουρια δεν ξερω αν μπορεις να βαλεις. Να ξερεις οτι για να μπουν οι γαριδες θα πρεπει το ενυδρειο να τρεχει τουλαχιστον 2 μηνες για να εχει στρωσει καλα ο βυθος αλλιως δεν θα την βγαλουν οι γαριδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Καλως ορισες στο φορουμ και στο χομπυ.στα λιτρα σου οντως σε μονομαχο σε βλεπω,αλλα μην στεναχωριεσε ολοι απο εκει ξεκινησαμε και ανεβηκα λεβελ...σιγα σιγα...αστο να τρεξει 15-20 μερες πρωτα(διαβασε για τον κυκλο του αζωτου και θα καταλαβεις τι παιζει με την πρωτη)...μετα απο κανα μηνα(αντε 2 το πολυ για μενα παντα) με το ψαρακι μεσα ξεκινα με γαριδουλες και σαληγκαρακια....κανα φυτουλη(ανουμπια νανα,κερατοφυλο,βαλισνιερες) και θα εχεις ενα παραδεισο στο γραφειο σου...αλλα πρωτα πρωτα ενα διαβασματακι...θα σου προτηνα σαν αρχαριος και εγω,μην ακους τι σου λενε στα πετ σοπ,να πουλησουν θελουν και καλα κανουνε αλλα σε φορτονουνε με πραγματα η αχρειστα η ψαρακια που δεν την βγαζουνε στο 2μηνο....οποτε ρωτα...ανοιγε ποστ...ξεκινα θεματα στις αναλογες κατηγοριες με τα προβληματα που μπωρει να προκυψουν...και καλη τυχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #15 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 σας ευχαριστω πολυ θα βαλω μονομαχο σημερα μεσα και οτι αλλο χρειαστω θα ανοιξω ποστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Σεπτεμβρίου 2012 #16 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Να ξερεις οτι ο μονομαχος μετα ισως να μη δεχτει τις γαριδες (αν βαλεις) και να τις κανει μεζεδακι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #17 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) ωχ μην μου λες τετοια!!! Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2012 - akis_chatzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Σεπτεμβρίου 2012 #18 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δυστοιχος ειναι η αληθεια..ολα εξαρτονται απο τον μονομαχο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Σεπτεμβρίου 2012 #19 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε παιδιά την τον μπερδεύετε τον άνθρωπο Αφού το ενυδρείο το στρώνει με βακτήρια από το εμπόριο δεν κάνουμε τίποτε άλλο και τηρούμε ευλαβικά αυτά που λένε η οδηγίες χρίσεως. Σε αυτήν την περιπτώσει ξεχνάμε τους κύκλους αζώτου και της 15-20-30 μέρες στρωσίματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #20 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε παιδιά την τον μπερδεύετε τον άνθρωπο Αφού το ενυδρείο το στρώνει με βακτήρια από το εμπόριο δεν κάνουμε τίποτε άλλο και τηρούμε ευλαβικά αυτά που λένε η οδηγίες χρίσεως. Σε αυτήν την περιπτώσει ξεχνάμε τους κύκλους αζώτου και της 15-20-30 μέρες στρωσίματος. καλησπερα τι ακριβως ενοεις εσυ? γιατι τωρα ειναι που μπερδευτικα τι να κανω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Σεπτεμβρίου 2012 #21 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Πείρες τα βακτήρια της sera διαβάζεις της οδηγίες χρήσεως και δεν κάνεις τίποτα παραπάνω ούτε λιγότερο. Σε μερικά ποστ πιο πάνω σου λένε να το αφήσεις να τρέξει 15-20 μέρες κτλ. Δεν είπα ότι είναι λάθος αλλά είναι μέγα λάθος να μπερδέψουμε δυο διαφορετικούς τρόπους στρωσίματος. Άλλο στρώνω το ενυδρείο σε βάθος χρόνου και άλλο με βακτήρια του εμπορίου είναι δυο διαφορετική τρόποι. Ποιο απλά δεν μπορώ να σου τα πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Σεπτεμβρίου 2012 #22 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Πείρες τα βακτήρια της sera διαβάζεις της οδηγίες χρήσεως και δεν κάνεις τίποτα παραπάνω ούτε λιγότερο. Σε μερικά ποστ πιο πάνω σου λένε να το αφήσεις να τρέξει 15-20 μέρες κτλ. Δεν είπα ότι είναι λάθος αλλά είναι μέγα λάθος να μπερδέψουμε δυο διαφορετικούς τρόπους στρωσίματος. Άλλο στρώνω το ενυδρείο σε βάθος χρόνου και άλλο με βακτήρια του εμπορίου είναι δυο διαφορετική τρόποι. Ποιο απλά δεν μπορώ να σου τα πω. :thumbup: Αυτό ακριβώς ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Σεπτεμβρίου 2012 #23 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο που σου λεει ο Χρηστος πιο πανω δεν ισχυουν για τις γαριδες,μιλαει μονο για ψαρια!Τις γαριδες (αν θες να βαλεις και αν στο επιτρεψει ο μονομαχος σου) θα τις βαλεις μετα απο 2 μηνες τουλαχιστον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_chatzi 28 Σεπτεμβρίου 2012 Author #24 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 οκ καταλαβα τωρα τις sera λεει οτι μετα απο 24 ωρες μπορω να βαλω ψαρι αρα σημερα μπορω γιατι ειδη εχουν περασει κοντα 35 ωρες τωρα οσο για τις γαριδες αμα βαλω τον μονομαχο μεσα τις ξεχναω ευχαριστω ολους για τον χρονο και την βοηθεια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Σεπτεμβρίου 2012 #25 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 οκ καταλαβα τωρα τις sera λεει οτι μετα απο 24 ωρες μπορω να βαλω ψαρι αρα σημερα μπορω γιατι ειδη εχουν περασει κοντα 35 ωρες τωρα οσο για τις γαριδες αμα βαλω τον μονομαχο μεσα τις ξεχναω ευχαριστω ολους για τον χρονο και την βοηθεια σας Εχεις ηδη αργησει να βαλεις ψαρι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος