crown 26 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 εδώ και ένα μηνα σταδιακά ελαττώθηκε η κοραλλίνη, μπορεί να φταιει το χαμηλό kh? to test sera που έχω λέει 7. το ασβέστειο είναι 420 και ph 8,1. αλλαγές νερου ανα 10 μερες 15%(από θαλασσα) τα κοράλλια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. η προσθή kalkwasser μπορεί να βοηθήσει? η προσθήκη purple up? κάτι άλλο που μπορώ να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 26 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Aπο αλγες πως πας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 26 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Απο μαγνήσιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 από άλγες πάω πολύ καλά μιλάμε για παραγωγή!!!!!! έχω αρκετή άλγη και στο βραχο και στα τζαμια. μαγνήσιο δεν μετράω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 μα αν δεν εχεις μαγνησιο που ειναι βασικοτατο για την κοραλινη και παραλληλα δεν μετρας.....που θα ξερεις τι χρειαζεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 ευχαριστώ!!! τι να πρωτοπάρω!!! να πάρω και τεστ mg, αλλά θα πρεπει να τα βάλω σε επόμενη παραγγελία, γιατί πρέβεζα δεν έρχονται τέτοια πράγματα.... πιθανολογείς ότι άλγη και έλλειψη κοραλλίνης είναι θέμα mg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Πιθανοτατα αλλα δεν ειναι μονο ενας παραγοντας.μετρησεις και σταθεροτητα στις τιμες θα σε οδηγησουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 26 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μαζί αγόρασε και έναν καλό αντιφώσφορο ίσως και ριάκτορα αν έχεις την δυνατότητα.Μιλάμε για φοβερή δουλειά...κοίτα και ένα άρθράκι για τις άλγες στο θαλασσινό που εκπόνησα κάτι φεγγάρια....έτσι για να ξέρεις τι αντιμετωπίζεις και να πάρεις ιδέες. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74198 αν πάμε στο θέμα που άνοιξες χωρίς να έχει αποδειχθεί νομίζω οτι ένα καλό αλάτι(το θαλασσινό νερό είναι συνήθως πολύ φτωχό σε αυτές τις τιμές απο μόνο του οπότε χρειάζεται κάποιο σπρώξιμο είτε με Kalkwasser,Balling,Calcium Reactor για να προχωρήσει) το στρόντιο ή κάποιο συμπλήρωμα βοηθάει την κατάσταση.Αυτό και σταθερές τιμές Mg-Ca με καλό pΗ(8,1-8,3). Αν κάνεις όλα αυτά και διατηρείς καλά επίπεδα στο βαθμό που γίνεται αυτό εφικτό θα πλημμυρίσεις πολύ γρήγορα με την ρόζ άλγη που επιθυμείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 26 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Το Kh παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κοραλλίνης. Καλό θα ήταν να μετρήσεις και με ένα ποιο αξιόπιστο test για να σιγουρευτείς γιατί με Kh κάτω από 7 αρχίζουν τέτοια προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #10 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. θα πάρω τεστ και συμπλήρωμα mg, προτείνεται κάποιο? με δεδομένο ότι δεν έχω ριάκτορα. το purple up, βοηθαει συμπληρωματικά? αντιφώσφορο πήρα τον aqua phos πρίν είχα τhς grotech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 27 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Salifert? το purple up έχει turbo-calcium και ανεβάζει και τις 2 τιμές.Υπάρχουν πολλοί χομπίστες που αναφέρουν καλά αποτελέσματα.Εγώ είμαι της συνταγής του Νίκου Ψάλτη(αλήθεια που τον έχουμε χάσει? ........ τους θερμούς χαιρετισμούς μου) που λέει οτι στρόνδιο-σταθερές τιμές και τίποτα άλλο.Στο 1ο 4μηνο είχα τρελή ανάπτυξη πολύ πέρα απο το αναμενόμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #12 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 ποιες δυο τιμές? προτείνεις καποιο συμπλήρωμα μαγνησίου( δεν έχω ριάκτορα.) στρόνδιο............... πόσα χρόνια σπουδες στη χημεία θέλει το ενυδρείο τελικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 27 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ασβέστιο-ΚΗ αν δεν κάνω λάθος αλλά στις οδηγίες γράφει αναλυτικά. Έχει πολλά σκευάσματα εμπορίου αλλά και χημικά για DIY(μην το ξεκινήσεις αν δεν είσαι σίγουρος για το τι πας να κάνεις) όσο για το τελευταίο θέλει τις βασικές γνώσεις πάνω στα βασικά...στην πορεία μαθαίνεις και άλλα...προτείνω να ρίξεις μια ματιά εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77219 καθώς θα βρείς απάντηση πάνω σε πολλά θέματα που σε απασχολούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 27 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Μαλλον έχεις καποια έλλειψει στο νερό, όπως σου λένε τα παιδιά πιο πάνω. Έγραψες ότι σταδιακά έχει μειωθεί η κοραλλίνη. Αυτό σημαίνει ότι είχες μια ανάπτυξη εξαρχής. Πιθανόν επειδί δεν συμπλήρωνες τα βασικά αυτά τα στοιχεία-ιχνοστοιχεία έχουν μειωθεί στο ενυδρείο. Καλές οι αλλαγές νερού αλλά με την παροδο του χρόνου όσο νερό και να αλλάζουμε οι τιμές πέφτουν (απλή μαθηματική λογική). Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2012 - BiggBilly Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #15 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 παιδιά ευχαριστώ. θα κάνω ότι χρειάζεται και θα γράψω για τα αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 28 Σεπτεμβρίου 2012 #16 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Ερωτηση.... Απο ποιον οργανισμο δημιουργηται η κοραλινη? Ειναι ειδος φωτοπλαγκτου? ή καποιου ζωντανου οργανισμου που με τα Mg + Ca φτιαχνει αυτο το μωβ-ροζ που λεμε κοραλινη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Σεπτεμβρίου 2012 #17 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Ερωτηση.... Απο ποιον οργανισμο δημιουργηται η κοραλινη? Ειναι ειδος φωτοπλαγκτου? ή καποιου ζωντανου οργανισμου που με τα Mg + Ca φτιαχνει αυτο το μωβ-ροζ που λεμε κοραλινη? Μεγάλο θέμα άνοιξες... Η κοραλίνη(Corallinales) που λέμε ονομάστηκε έτσι απο τον Rodolfo Amando Phillipi τον 18 αιώνα. Ανήκει στα κοραλινοφύκη(Corallinophycidae)και μπορεί να έχει χρώμα ρόζ,μπλέ,γριζοπράσσινο,άσπρο και κίτρινο. Αποτελείται απο ανθρακικό ασβέστιο (βλέπε ανάλογο άρθρο με αλχημεία του θαλασσινού κάπου στον τομέα reef του ΑΖ).Σε περιπτώσεις υψηλού μαγνησίου στην στήλη νερού αποσυντίθεται. Και κάποιο τιπάκι απο μένα,λόγω της σύστασης του καλλιεργείται και χρησιμοποιείται σε εμφυτεύματα στην οδοντιατρική και στην ορθοπεδική καθώς και στην φαρμακολογία σε σύγχρονα αντιβιοτικά,σε μεθόδους σκλήρυνσης του νερού και στην κτηνοτροφία. Κυρίως στο χόμπι έρχεται με ζωντανό βράχο και εκτός απο ομορφιά προσθέτει ισορροπία και ευεργετεί εν μέρη κάθε θαλασσινό ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 2 Οκτωβρίου 2012 Author #18 Share 2 Οκτωβρίου 2012 παιδιά ευχαριστώ, και ξέχωρα τον alexpsycho που όποια απορία και να έχω μου δίνει απαντήσεις. θα ξαναγράψω για τις ενέργειες που έκανα και τα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 7 Οκτωβρίου 2012 Author #19 Share 7 Οκτωβρίου 2012 λοιπον παιδιά το πρόβλημα τελικά είναι το kh. 5,6 με salifert. έχω kalkwasser μπόλικο και λίγο από αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=749 να χρησιμοποιήσω κάποιο? από μαγνήσιο είμαι 1500(σαλιφερτ) στη φαση αυτή προσφέρει τίποτα το purple up? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 7 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 7 Οκτωβρίου 2012 To Kalkwasser είναι ο βασιλιάς των πρόσθετων αν και οι Έλληνες χομπίστες δεν του έχουν δώσει την ανάλογη σημασία.Είναι πάμφθηνο ισχυρό με υψηλό pH,ρίχνει φωσφορικά και αναπληρώνει ασβέστιο/dKh.Απλά χρειάζεται αραίωση και καθημερινή δοσολογία (ίσως και στην αναπλήρωση νερού)μακρυά απο τα κοράλλια.Το purple up ανεβάζει ασβέστιο και dKh.Το triple buffer ανεβάζει dKh και pH. Ρύθμισε πρώτα το dKh σου και μετά θα την βρεις την άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 21 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 21 Ιανουαρίου 2013 σημερινες μετρήσεις αλατοτητα 1026 kh 8,7 ph 8,2 ca 400 mg 1350 τι στο καλό φταίει και δεν έχω κοραλινη? 6 μηνες και δεν υπάρχει ίχνος στο τζαμι. αλλά και συτα βράχια δεν παέι καλά. 100λ ενυδρείο 5x 24w t5 μπορεί να φταίει ο φωτισμός kalk προσθέτω 2 φορες την εβδομαδα από 1,5λ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 22 Ιανουαρίου 2013 Δεν υπαρχει λογος να τρελλαινεσαι για την κοραλινη.υπαρχουν δεκαδες ενυδρεια που τρεχουν μια χαρα και χωρις κοραλινη.. Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος