angelos7577 28 Σεπτεμβρίου 2012 Author #26 Share 28 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ!!! Είναι γύρω στα 12 εκατοστά ακόμα ο μικρούλης ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
calmen 29 Σεπτεμβρίου 2012 #27 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ!!! Είναι γύρω στα 12 εκατοστά ακόμα ο μικρούλης ! υπαρχει καποιο link για να μαθουμε περισσοτερα για αυτο το ψαρι? απο οτι καταλαβα λογο θερμοκρασιας..δεν μπορει να μπει με δισκους κοστος αποκτησης? διαρκεια ζωης? μιν μου λιτρα? ελπιζω να μην ειμαι οφ τοπικ πολυ... (το ενυδρειο σου τα σπαει!! μπραβο :bigemo_harabe_net-64: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 29 Σεπτεμβρίου 2012 Author #28 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Πληροφορίες για το σαλάχι μπορείς να δεις εδώ http://www.aquaticcommunity.com/fish/motorostingray.php , κάνε αναζήτηση σε google , θα βρεις και άλλες ιστοσελίδες. Είναι ακριβό ψάρι , ετοιμάζεται και εισαγωγή από εδώ http://abyssos.gr/abyssos/index.php?option=com_content&view=article&id=97 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 2 Οκτωβρίου 2012 Author #29 Share 2 Οκτωβρίου 2012 Το ενυδρείο συνεχίζει να είναι μια χαρά και ακόμα καλύτερα τα ψάρια που φιλοξενεί!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 3 Οκτωβρίου 2012 #30 Share 3 Οκτωβρίου 2012 τουμπανο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Οκτωβρίου 2012 #31 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Σύνηθες κατασκευή των αμερικανών για μεγάλα ενυδρεία με πολύ θετικά αποτελέσματα! Πολύ καλή δουλεία, εξαιρετική επιλογή των ψαριών και πολύ όμορφο το οπτικό αποτέλεσμα! Το σαλάχι σου κλέβει την παράσταση! Συγχαρητήρια φίλε μου να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 13 Οκτωβρίου 2012 #32 Share 13 Οκτωβρίου 2012 Πολύ όμορφο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 14 Οκτωβρίου 2012 #33 Share 14 Οκτωβρίου 2012 φιλε συγχαρητηρια για το μερακι σου ,,,την δουλεια σου ,,τον χρονο !! να το χαιρεσαι,,,,οπως επισης και τα ψαρακια σου,,,,, τα ξυλινα ενυδρεια εχουν ομολογω πολλους φανατικους υποστηρικτες,,,,αλλα προσωπικα μου θυμιζουν τηλεοραση και δεν θα μου αρεσε στο σαλονι μου,,,,,εχεις υπολογισει ποσο θα σου κοστιζε ενα αναλογων λιτρων γυαλινο ενυδρειο?παντως συγχαρητηρια για το μερακι σου,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 14 Οκτωβρίου 2012 #34 Share 14 Οκτωβρίου 2012 ειναι πολλα τα + για ενα ξυλινο ενυδρειο και γλυτονεις πολλα ευρο και απο την κατασκευη αλλα και απο θερμανση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 15 Οκτωβρίου 2012 #35 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Επισης μακαρι η τηλεοραση να επαιζε κατι τοσο ομορφο συνεχεια...θα ημουν φανατικο τηελεορασακιας γιατι τωρα δεεεεν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 15 Οκτωβρίου 2012 Author #36 Share 15 Οκτωβρίου 2012 φιλε συγχαρητηρια για το μερακι σου ,,,την δουλεια σου ,,τον χρονο !! να το χαιρεσαι,,,,οπως επισης και τα ψαρακια σου,,,,, τα ξυλινα ενυδρεια εχουν ομολογω πολλους φανατικους υποστηρικτες,,,,αλλα προσωπικα μου θυμιζουν τηλεοραση και δεν θα μου αρεσε στο σαλονι μου,,,,,εχεις υπολογισει ποσο θα σου κοστιζε ενα αναλογων λιτρων γυαλινο ενυδρειο?παντως συγχαρητηρια για το μερακι σου,,, Ευχαριστώ , να είσαι καλά.Έχει πάρα πολλά θετικά τέτοιου είδους κατασκευή , ειδικά όταν μιλάμε για 800 λίτρα και πάνω.Πολύ πιο οικονομικό από ενυδρείο με τζάμι , πολύ πιο ελαφρύ κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη μεταφορά αλλά και για το στήσιμο του ενυδρείου στο χώρο.Το συγκεκριμένο ενυδρείο ανέβηκε 2 ορόφους από τις σκάλες με 3 άτομα , για δοκιμάστε να μεταφέρετε ενυδρείο με τα μισά λίτρα από τζάμι....... το έχω επιχειρήσει.......... Γιατί να επιβαρύνουμε το σημείο που θα στηθεί με το βάρος των τζαμιών και όχι με περισσότερα λίτρα νερό. Μεγάλη διαφορά στη θερμομόνωση του ενυδρείου λόγω ξύλου σε σχέση με το τζάμι , αυτή τη στιγμή το ενυδρείο λειτουργεί με 200 watt θερμοστάτη που λειτουργεί ελάχιστα έως καθόλου , σε αντίστοιχη εποχή στο ενυδρείο που είχα με τζάμι και με τα μισά λίτρα 300 watt θερμοστάτης ήδη θα χτύπαγε ώρες λειτουργίας για θερμοκρασία 25-26 βαθμούς. Και βέβαια για ακόμα μεγαλύτερες κατασκευές μπορούν να γίνουν τα απίστευτα με το ξύλο και πάνω από όλα ευκολότερα και με καλύτερη ασφάλεια , όσο για το κόστος ούτε καν που υπάρχει θέμα σύγκρισης για τόσο χοντρά τζάμια που χρειάζονται. Συμπεριφορά ψαριών ? Καμία σχέση !!!! Τα cichla για παράδειγμα αν και μικρά ακόμα , είναι πιο άνετα λόγω περισσότερων λίτρων αλλά και ύπαρξης τυφλών σημείων στα πλαϊνά.Στο juwel 450 που τα είχα πριν με το που πλησίαζα εξαφανίζονταν , τώρα δεν καταλαβαίνουν τίποτα και κινούνται άνετα σε όλο το ενυδρείο , ούτε κρύβονται πίσω από ξύλα όπως πριν. Ο καθένας έχει φυσικά τις απόψεις του , αλλά καμία σχέση με τηλεόραση....... Όταν μιλάμε για ενυδρείο με περισσότερο μήκος , πλάτος αλλά και ύψος δεν χρειάζονται και τόσο οι πλαϊνές οθόνες. Έχοντας στήσει το ενυδρείο αυτό στο σαλόνι μου και μόνο που βλέπω τη διαφοροποίηση στη συμπεριφορά των ψαριών , πέρα από όλα τα τόσα άλλα θετικά που έχει , μου αρκεί!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 15 Οκτωβρίου 2012 #37 Share 15 Οκτωβρίου 2012 (edited) ειναι πολλα τα + για ενα ξυλινο ενυδρειο και γλυτονεις πολλα ευρο και απο την κατασκευη αλλα και απο θερμανση συμφωνω στα συν του ξυλινου ενυδρειου,,,,αλλα το κερδος του ξυλινου ειναι κυριως σε μεγαλυτερα ενυδρεια που θελουν πολυ πολυ γυαλι!!δεν νομιζω σ αυτα τα λιτρα η διαφορα τιμης να ειναι μεγαλη,,,,οπως και να χει,,γλιτωνεις,,,,,,τωρα ειναι θεμα γουστου του καθενος,,,,ειναι καποια παιδια που πραγματικα λιωνουν για ενα ξυλινο ενυδρειο,,,,εμενα δεν μου αρεσει,,,,η εχω συνηθισει να μην μου αρεσει μιας και ολα τα χρονια δεν ειχα κατι αλλο εκτος γυαλιου,,,,, να το χαιρεσαι και παλι!!!πανεμορφα τα ζωντανα σου! Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2012 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 15 Οκτωβρίου 2012 #38 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Στην τιμή πάντως θα διαφονήσω. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και αν υπάρχει είναι υπέρ του γυαλιού.... Άποψη μου έτσι.... Αλλά στην ομορφία πιστεύω ότι δεν χάνει όπως είπες και συ στα μεγάλα ενυδρεία τα πλαινά δεν είναι τόσο σημαντικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 15 Οκτωβρίου 2012 Author #39 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Για κατασκευές από 800 λίτρα και πάνω η κατασκευή ενυδρείου με ξύλο είναι εξακριβωμένα φθηνότερη και όσο αυξάνονται τα λίτρα δεν υπάρχει καν θέμα σύγκρισης τιμής .Αλλά δεν είναι μόνο αυτό , ειδικά για κάποιον που θέλει μεγάλο ενυδρείο , το ξύλινο έχει πολλά θετικά που αξίζουν πραγματικά. Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι ποσό μπορεί να διαθέσει ο καθένας και βέβαια τα προσωπικά του γούστα. Εγώ όλα τα χρόνια που ασχολιέμαι είχα ενυδρείο από τζάμι και άκουγα για ξύλινο , ε μόλις το ολοκλήρωσα και είδα από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται ακριβώς , δεν θα ασχοληθώ ξανά με τζαμένιο , δεν έχει νόημα πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 18 Οκτωβρίου 2012 Author #40 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα , μερικές φωτογραφίες ακόμα με τη βάση ντυμένη και μερικές αλλαγές στο καπάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 29 Οκτωβρίου 2012 Author #41 Share 29 Οκτωβρίου 2012 Μέσα στην εβδομάδα ξεκινάνε 2 ακόμα κατασκευές , με τα λίτρα να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο , σύντομα θα σας παρουσιάσω την εξέλιξή τους , ευχαριστώ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 2 Νοεμβρίου 2012 Author #42 Share 2 Νοεμβρίου 2012 (edited) Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου ξύλινου ενυδρείου στην Ελλάδα , όγκου 4.000 λίτρων!!! Mod Note : Τα links αφαιρέθηκαν καθώς δεν ακολουθούν τους όρους που έχει θέση η ομάδα των διαχειριστών,για όσους θέλουν να διαφημιστούν. Ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 8 Νοεμβρίου 2012 - Mr_Zoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 2 Νοεμβρίου 2012 #43 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Αυτα ειναι..με το καλο και περιμενουμε φωτορεπορταζ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 6 Νοεμβρίου 2012 Author #44 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Στα πρότυπα του ενυδρείου των 850 λίτρων με λίγες αλλαγές , ξεκίνησε και άλλη κατασκευή ενυδρείου 1.000 λίτρων , αναμένεται η μόνωσή του μέσα στις επόμενες ημέρες , σύντομα θα σας παρουσιάσω περισσότερα .Η πρώτη κατασκευή εξακολουθεί να λειτουργεί άψογα και το θερμοστάτη να λειτουργεί πολύ λιγότερο όπως αναμενόταν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 7 Νοεμβρίου 2012 #45 Share 7 Νοεμβρίου 2012 Τα συγχαρητήρια και από εμένα! Όσο για τα 4000 λίτρα,θα μας τρελανειςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 8 Νοεμβρίου 2012 Author #46 Share 8 Νοεμβρίου 2012 Και που είσαι ακόμα.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 8 Νοεμβρίου 2012 #47 Share 8 Νοεμβρίου 2012 4.000 λίτρα εγώ θα έβαζα γοργόνα μέσα !!! καλή επιτυχία !!! Αναμένουμε ενημερώσεις !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 12 Νοεμβρίου 2012 Author #48 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα , το ενυδρείο συνεχίζει να λειτουργεί άψογα , χωρίς την παραμικρή διαρροή αλλά και κύρτωση των ξύλινων πλευρών του , και η θερμοκρασία του συντηρείται σταθερά στους 26 βαθμούς μόνο με ένα θερμοστάτη 300 watt , με πολύ μικρή διάρκεια λειτουργίας και τοποθετημένο στο επίσης ξύλινο sump , το οποίο υποστηρίζει σωστά τη φίλτρανση του ενυδρείου και μάλιστα με μηδενική αμμωνία αν και ταϊζω καθημερινά με κατεψυγμένες τροφές όλα τα ψάρια που είναι πλέον , cichla temensis , cichla ocellaris , 3 cichla piquiti , potamotrygon motoro , potamotrygon yepezi , hoplias malabaricus και 2 μικροί πλεκόστομοι. Ορίστε και μερικές πρόσφατες φωτογραφίες με τη σημερινή ψαροσύνθεσή του , ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 13 Νοεμβρίου 2012 #49 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Πολυ ωραιο!!! Και πολυ ποιο σιγουρο μου φαινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 13 Νοεμβρίου 2012 #50 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Ωραίο ενυδρειο και μπράβο σου Αλλά είναι σίγουρα ασφαλές για θέματα διαρροών και δε μιλάω για τωρα αλλά σε βάθος χρόνου γιατι ένα ενυδρειο δε το παίρνεις για ένα δυο χρόνια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος