Jump to content

Ξυλινο Ενυδρειο 850 Λιτρων + Sump 230 Λιτρων

angelos7577

Recommended Posts

Καλησπέρα , με χαρά σας παρουσιάζω το ξύλινο μου ενυδρείο 850 λίτρων μαζί με το επίσης ξύλινο sump του 230 λίτρων που μόλις ολοκλήρωσα και έχει μπει σε λειτουργία από χτες το απόγευμα.

Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 1,75 χ 0,79 χ 0,73 .

Τα ψάρια που θα φιλοξενήσει είναι 4 μικρά cichla ocellaris και 2 cichla piquiti , 1 hoplias malabaricus (wolf fish) και ένα σαλάχι potamotrygon motoro 12 εκ. τα οποία τα έχω ήδη σε άλλα 2 ενυδρεία και θα αρχίσουν να μπαίνουν σιγά σιγά στο καινούριο.

Προηγουμένως είχα ενυδρείο juwel vision 450 και λόγω της ενασχόλησης μου πλέον με μεγάλους θηρευτές σκέφτηκα να ξεκινήσω ένα ξύλινο ενυδρείο.

Τέτοιου είδους κατασκευή είναι πολύ διαδεδομένη στην Αμερική και στη χώρα μας έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να κάνει τα πρώτα της βήματα.

Πριν το ξεκινήσω έπεσε πολύ μελέτη στο MFK , γενικότερα στο internet , συνεργασία με φίλο μου μαραγκό και η μεγαλύτερη βοήθεια από φίλους χομπίστες του monsterfish-greekfans.net .

Η όλη κατασκευή εκτός του ότι είναι αρκετά κουραστική και χρονοβόρα , έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και πήγε πολύ καλά για πρώτη φορά , αν και βέβαια υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά την ασφάλεια,την αισθητική αλλά και την πρακτικότητά του.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που με ώθησε για την κατασκευή αυτή είναι το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος κατασκευής αλλά και συντήρησης που έχει , κάτι που μας βοηθάει πολύ εμάς που ασχολούμαστε με το χόμπυ , ιδιαίτερα στην εποχή κρίσης που περνάμε .

Έχω σκοπό να ασχοληθώ δυναμικά με τις κατασκευές αυτές και ήδη είναι στα σκαριά και το επόμενο παρομοίων διαστάσεων , αλλά με κάποιες παραλλαγές.

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες , είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση , ευχαριστώ.

post-20715-0-74735500-1348604871_thumb.jpg

post-20715-0-47836700-1348604883_thumb.jpg

post-20715-0-52761400-1348604899_thumb.jpg

post-20715-0-51867400-1348604912_thumb.jpg

post-20715-0-30328200-1348604932_thumb.jpg

post-20715-0-65263300-1348604943_thumb.jpg

• Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολυ καλη δουλεια μπραβο.δωσε μας και αλλες πληροφοριες για την κατασκευη και το κοστος

Πολυ ευχαριστο να βλεπεις νεες ιδεες.το μπετοφορμ αν δεν κανω λαθος την ονομασια αν γινει σωστα μας δινει φτηνο κοστος λιγοτερη θερμανση χρειαζεται και ειναι ελαφρυτερο σαν κατασκευη.μπραβο φιλε μου.

Ευχαριστώ παίδες.Το ενυδρείο έγινε με κόντρα πλακέ θαλάσσης 20άρι , το δέσιμο των ξύλων με βίδες και ξυλόκολλα , έχουν μπει 4 πάνω κόντρες και η μόνωση είναι με εποξειδική βαφή πιστοποιημένη για πόσιμο νερό και υδρόβιους οργανισμούς.

Το τζάμι είναι 12άρι ρονταρισμένο.

Όντως πολύ πιο ελαφρύ από ενυδρείο με τζάμι και πολύ καλύτερη θερμομόνωση.

Το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο και ποικίλει ανάλογα με το τι θέλει να φτιάξει ο καθένας.

Το συγκεκριμένο , λόγω του ότι είναι πρώτη κατασκευή κόστισε παραπάνω , γύρω στα 950 ευρώ όλα , αλλά υπάρχει πολύ καλό ποσοστό μείωσης του κόστους.Το είδα και στην πράξη και στο αποτέλεσμα.

Ωραια κατασκευη!!!Διαρκεια αντοχης του κοντρα πλακε γνωριζεις??Ακριβη κατασκευη μου ακουγεται!!!η επαφη τζαμιου και ξυλου με ενυδρειακη σιλικονη???

Υπαρχουν και αλλες ερωτησεις αλλα μην σε κουρασω αρχικα!!!!

Έγινε επεξεργασία - sifos

χωρις να θελω παντως να σε βαλω σε σκεψεις,στο παρελθον ασχοληθηκαν 2 χομπιστες για τετοιου ειδους κατασκευη και προφανως κατι εγινε λαθος η δεν πηγε καλα και ειχαν σοβαροτατα θεματα με τσουναμι(μακρια απο σενα),και στις 2 διαφορετικες κατασκευες που δοκιμασαν....θελω να πω πως οντως βολευει αλλα χρειαζεται σωστη μελετη στην κατασκευη.

το τικ ξυλο νομιζω ειναι αδιαβροχο αλλα και πολυ ακριβο!!!Δεν θα ειναι πιο αξιοπιστο για τετοιες κατασκευες??

Έγινε επεξεργασία - sifos

μπραβο φιλαρακι αντε κ οι νεοι κατοικοι μμπλουμ...........κ φωτο για το ματακι!!.................κ παλι μπραβο!

Επειδή σίγουρα θα έχετε πολλές ερωτήσεις μπορείτε να δείτε το θέμα από το ξεκίνημά του εδώ **************************

όπου ο admin kwstas_original και πολλά άλλα παιδιά με βοήθησαν πάρα πολύ και το έψαξα και εγώ πολύ και συνεχίζω.

Φίλε klaz έχω ήδη μπει σε σκέψεις πριν το ξεκινήσω , δεν ξέρω τι κατασκευή έκανε ο καθένας , με ενδιαφέρει τι έχω ξεκινήσει εγώ , ευχαριστώ πάντως για την προειδοποίηση.Όποιος θέλει να το ξεκινήσει μόνος του μπορεί να δει το θέμα και θα καταλάβει αρκετά πράγματα.

Πήγε αρκετά αυτή η κατασκευή γιατί πρόσεξα κάποια πράγματα περισσότερο από όσο θα έπρεπε αλλά και γιατί κάποια τα βρήκα ακριβότερα , υπάρχουν πολλά περιθώρια μείωσης κόστους χωρίς να πέσει η αξιοπιστία του ενυδρείου.

Η κόλληση του τζαμιού έγινε με ενυδρειακή σιλικόνη πάνω στη μόνωση όπου κολλάει 100% .

Όποιος ενδιαφέρεται εδώ είμαι για να το ξεκινήσουμε , εγώ ασχολούμαι δυναμικά πλέον με αυτό τον τομέα και ήδη έχω 2 ενυδρεία στα σκαριά.

Όποιος το ξεκινήσει μόνος του , θέλει πολύ μεγάλη προσοχή , δεν είναι καθόλου απλό , το είδα στην πράξη και είχα και βοήθεια , ευχαριστώ.

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo

Φιλε αγγελε θα μπορουσες να μας κανεις μια παρουσιαση ολοκληρωμενη ανεβαζοντας φωτογραφιες και υλικο σου εδω μεσα.η παραπομπη και μονο καπου αλλου με ξενα στο ΑΖ λινκ ειναι νομιζω τουλαχιστον ακομψη και ατυχης.ολα αυτα σου τα λεω εντελως φιλικα παντα.

Φιλε αγγελε θα μπορουσες να μας κανεις μια παρουσιαση ολοκληρωμενη ανεβαζοντας φωτογραφιες και υλικο σου εδω μεσα.η παραπομπη και μονο καπου αλλου με ξενα στο ΑΖ λινκ ειναι νομιζω τουλαχιστον ακομψη και ατυχης.ολα αυτα σου τα λεω εντελως φιλικα παντα.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και θέλω να διευκρινίσω σε όλους σας ότι δεν είχα κανένα σκοπό να διαφημίσω άλλο forum ή να σας παραπέμψω ντε και καλά να γραφτείτε σε αυτό , ξεκαθαρίζω τη θέση μου για τυχών παρεξηγήσεις.Ένιωσα όμως την ανάγκη να αναφέρω αυτούς που με βοήθησαν για να ολοκληρώσω αυτή την κατασκευή και να είμαι σε θέση να προχωρήσω και σε επόμενες και θα το έκανα για οποιονδήποτε του έχω υποχρέωση.

Από πέρυσι έχω μπει στη διαδικασία να ασχοληθώ πιο εντατικά με το monster fish keeping και είχα σαν σκέψη την κατασκευή του ενυδρείου για δικό μου όφελος.Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν όπως τα περίμενα.Έχασα τη δουλειά μου στα λογιστικά και πριν λίγους μήνες έχασα και τον πατέρα μου , απρόσμενα. Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ με κάτι που να μου αρέσει και να με ανεβάζει για να ανταπεξέλθω στα προβλήματα που αντιμετωπίζω , όπως πολλοί από εμάς , άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο . Ξεκίνησα πολύ ψάξιμο στο internet , στο MFK και πολλές ώρες στο MFG , όπου κάποια παιδιά έχουν κάνει παρόμοιες κατασκευές και φιλοξενούν μεγάλα ψάρια θηρευτές , ρώτησα γνωστούς και μη και έχω και βοήθεια από δικούς μου ανθρώπους και έτσι επέλεξα να προσπαθήσω να ασχοληθώ και επαγγελματικά με το αντικείμενο.

Από τη μία πλευρά ως χομπίστας και από την άλλη ως νέος επαγγελματίας στο αντικείμενο σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου μέχρι ένα σημείο , ώστε αρχικά να καταλάβετε καλύτερα περί τίνος πρόκειται και πόσο μας συμφέρει το συγκεκριμένο project.

Στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα όσους τους ενδιαφέρει να ψαχτείτε περισσότερο και να διαβάσετε γιατί το θέμα δεν είναι απλό και θέλει μεγάλη προσοχή , ειδικά για τόσα πολλά λίτρα.

Το είδα και εγώ στην πράξη ότι παρόλο που είχα καθοδήγηση , ολοκληρώνοντας την κατασκευή κατάλαβα πολύ περισσότερα πράγματα και θα συνεχίσω να μαθαίνω.

Επαναλαμβάνω ότι είμαι στη διάθεσή σας για να ξεκινήσουμε κατασκευές ξύλινων ενυδρείων , κάθε μεγέθους με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος και περισσότερη ασφάλεια .Ευχαριστώ που έχω τη δυνατότητα να το μοιραστώ αυτό μαζί σας , καλή συνέχεια !!!!! :bigemo_harabe_net-66:

Και ένα σημερινό βίντεο από το ενυδρείο , μπήκαν μέσα και τα cichla , σε λίγες ημέρες ακολουθεί και το σαλάχι.

Συγχαρητήρια φιλε, και καλογεμιστω! :)

Επειδή σίγουρα θα έχετε πολλές ερωτήσεις μπορείτε να δείτε το θέμα από το ξεκίνημά του εδώ **************************

όπου ο admin kwstas_original και πολλά άλλα παιδιά με βοήθησαν πάρα πολύ και το έψαξα και εγώ πολύ και συνεχίζω.

Φίλε klaz έχω ήδη μπει σε σκέψεις πριν το ξεκινήσω , δεν ξέρω τι κατασκευή έκανε ο καθένας , με ενδιαφέρει τι έχω ξεκινήσει εγώ , ευχαριστώ πάντως για την προειδοποίηση.Όποιος θέλει να το ξεκινήσει μόνος του μπορεί να δει το θέμα και θα καταλάβει αρκετά πράγματα.

Πήγε αρκετά αυτή η κατασκευή γιατί πρόσεξα κάποια πράγματα περισσότερο από όσο θα έπρεπε αλλά και γιατί κάποια τα βρήκα ακριβότερα , υπάρχουν πολλά περιθώρια μείωσης κόστους χωρίς να πέσει η αξιοπιστία του ενυδρείου.

Η κόλληση του τζαμιού έγινε με ενυδρειακή σιλικόνη πάνω στη μόνωση όπου κολλάει 100% .

Όποιος ενδιαφέρεται εδώ είμαι για να το ξεκινήσουμε , εγώ ασχολούμαι δυναμικά πλέον με αυτό τον τομέα και ήδη έχω 2 ενυδρεία στα σκαριά.

Όποιος το ξεκινήσει μόνος του , θέλει πολύ μεγάλη προσοχή , δεν είναι καθόλου απλό , το είδα στην πράξη και είχα και βοήθεια , ευχαριστώ.

:bigemo_harabe_net-88: Μάλιστα.......ουδέν σχόλιο......

μπραβο και απο μενα αγγελε! φοβερο το καμαρι σου!

Μπράβο και απο μενα! Πολύ καλό!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά , έμαθα πάρα πολλά από την πρώτη αυτή κατασκευή και πραγματικά το ευχαριστήθηκα!!!!!!

Από εβδομάδα ξεκινάει το επόμενο project με αρκετές αλλαγές , βελτιώσεις αλλά και χαμηλότερο κόστος. :bigemo_harabe_net-64:

Πραγματικα μπραβο σου που βρηκες κατι να σε γεμιζει και να σε κανει να προσπερασεις τις δυσκολειες και τις ατυχιες που σε βρηκανε...θα με ενδιεφερε μια τετοια κατασκευη στα 400λιτρα γιατι πιανουν λιγο τα χερια μου..αλλα απο χρονο πασχω...τεσπα...τις καλητερες ευχες για το επομενο εργο...αυτην την φορα προτηνω μια συλογη απο 10-12 φωτο εν ωρα κατασκευης και μερικα σχολια να δουμε πως γινετε και να μας επισημανεις τα σημεια που χρειαζοντε προσοχη...και παλι μπραβο και καλες κατασκευες!

τον θερμοστατη και την αεροαντλια μπορεις να τα βαλεις στο σαμπ. αεραντλια δεν χρειαζεται βασικα γιατι οξυγωνονεται το νερο αρκετα οπως παει στο σαμπ. τα 3 στρογγυλα δεξια του ενυδρειου δεν καταλαβα τι ειναι... τι ειδους αντλια εχεις στο σαμπ?

τον θερμοστατη και την αεροαντλια μπορεις να τα βαλεις στο σαμπ. αεραντλια δεν χρειαζεται βασικα γιατι οξυγωνονεται το νερο αρκετα οπως παει στο σαμπ. τα 3 στρογγυλα δεξια του ενυδρειου δεν καταλαβα τι ειναι... τι ειδους αντλια εχεις στο σαμπ?

Ευχαριστώ πολύ , ο θερμοστάτης ήδη πήγε στο sump , έχεις δίκιο δεν χρειάζεται η αεραντλία , αλλά κακό δεν κάνει , θα την αφήσω προς το παρόν ως έχει και θα δω στην πορεία.Οι τρύπες δεξιά του ενυδρείου έγιναν για εξωτερική διακόσμηση , έπρεπε να γίνουν βασικά μεγαλύτερες , αλλά τελικά τσάμπα έγιναν γιατί δεν τοποθετήθηκε στο ενυδρείο στη θέση που υπολόγιζα γιατί λόγω του μεγάλου πλάτους του , έδειχνε πολύ άσχημο στο χώρο και το έβαλα τελικά αλλιώς στο σαλόνι , οπότε τσάμπα ο κόπος......Η αντλία είναι η eheim compact 3000 .

Εντωμεταξύ το ενυδρείο είναι μια χαρά , οι μετρήσεις που έκανα σήμερα όλες οκ , μέχρι και η λίγη αμμωνία που είχα έπεσε τελείως και έτσι πριν από λίγο προστέθηκε στην παρέα των peacock bass και το σαλάχι (potamotrygon motoro) και ήδη άρχισε τις βόλτες και την αναζήτηση φαγητού.Το τι τρώνε αυτά τα σαλάχια ....δεν υπάρχει.... έχουν τρομερό μεταβολισμό και θέλουν πολλές φορές τάισμα ζωή να έχουν!!!!

post-20715-0-44684000-1348863073_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...