Κώστας φ 25 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπέρα σε όλους, σκέφτομαι να τοποθετήσω στη παροχή νερού του διαμερίσματος μου ένα φίλτρο νερού, όπου το φίλτρο του θα είναι ενεργός άνθρακας , οι ιδιότητες του θα είναι: να αφαιρεί χώματα, σκουριά, χλώριο, χημικά τοξικά και φυτοφάρμακα.( η αλλαγή θα γίνεται κάθε 4 με 6 μήνες, στους 4 θα το αλλάζω)Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: με αυτό το τρόπο καταργώ το αντιχλώριο στο ενυδρείο; επειδή έχω φυτεμένο ενυδρείο, μήπως κρατάει ουσίες που είναι καλές για τα φυτά; και ότι άλλο γνωρίζεται πείτε μου , ευχαριστώ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #2 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 26 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 αν πιστευεις πως ολα αυτα που αναφερεις θα απομακρυνθουν μονο απο τον ενεργο ανθρακα εισαι υπερβολικα αισιοδοξος.οσο για το ενυδρειο σου,ακομη και αν απομακρυνει το χλωριο,την χλωραμινη?τι γινεται με αυτην? απο τη στιγμη που περναει απο ανθρακα λογικοτατα θα κραταει και ωφελιμα στοιχεια για τα φυτα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 αν πιστευεις πως ολα αυτα που αναφερεις θα απομακρυνθουν μονο απο τον ενεργο ανθρακα εισαι υπερβολικα αισιοδοξος.οσο για το ενυδρειο σου,ακομη και αν απομακρυνει το χλωριο,την χλωραμινη?τι γινεται με αυτην? απο τη στιγμη που περναει απο ανθρακα λογικοτατα θα κραταει και ωφελιμα στοιχεια για τα φυτα σου. έτσι νομίζω και εγώ γι αυτό ρωτάω, ευχαριστώ που μου απάντησες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 η χλωραμινη από ότι διάβασα είναι ένα μείγμα χλωρίου και αμμωνίας που είναι γενικά πολύ ισχυρό χημικό, ποια σκευάσματα του εμπορίου την αφαιρούν; πήρα τηλ. τώρα το μαγαζί και το ρώτησα για την χλωραμινη και μου είπε ότι ο ενεργός άνθρακας αφαιρεί και τα δύο δηλ. και το χλώριο αλλά και τη χλωραμινη. αλλά και να τον πιστέψω (αν και εμπειρία στα ενυδρεία μόνο εμείς εδώ έχουμε) αφού κρατάει και ωφέλιμα στοιχεία για τα φυτά μου, τότε το απορρίπτω. Οπότε καταλήγουμε ποια σκευάσματα του εμπορίου αφαιρούν την χλωραμίνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 26 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Για την χλωραμινη μην ανησυχεις. Διαβασε αυτο Χλωραμίνης Μύθος Ακομα εχουν δικιο αυτοι που σου ειπαν για τον ανθρακα.. Αλλωστε και η οσμωση ανθρακα εχει για να βγαζει το χλωριο που καταστρεφει την μεμβρανη οσμωσης. The most effective nonchemical method for removing chloramines is by activated carbon (C*). Activated carbon does not adsorb chloramines but rather removes them through its ability to act as a catalyst for the chemical breakdown of chloramines to innocuous chlorides in water. Πηγή Chloramines από Water Quality Association κεφ. Treatment Alternatives Επισης, το Seachem Prime την αφαιρει και νομιζω και τα αλλα αντιχλωρια Prime® is the complete and concentrated conditioner for both fresh and salt water. Prime® removes chlorine, chloramine and ammonia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 26 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 δε ξέρω αν τελικά με καλύψατε, αλλά μάλλον με καλύψατε, ευχαριστώ και τους δύο.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος