jimn 25 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 Είμαι στα σκαριά για την μετατροπή του φωτιστικού του ενυδρείου του μονομάχου σε led.Η ιδέα του να μπουν κίτρινα led μιας και θα είναι πιο σκοτεινά και ταυτόχρονα πιο κοντά στοφυσικό του περιβάλλον πώς σας φαίνεται?Η απορία μου όμως είναι για το αν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν τα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Αναλογα τι φυτα εχεις και μονο με κιτρινο δεν νομιζο να την βγαλουν λογο διαφορετικου φασματος φωτος..νομιζω οτι το σωστο για τα φυτα σου ειναι ενα καθαρο και δυνατο λευξο με μια λωριδα μπλε και ισως ροζ η κοκκινα....για να φτασεις το φυσικο του περιβαλον ενα blackwater εφε θα ειναι ευχαριστημενος πιστευω...με ξυλαρακια μοπανι να βραζουν χουμια οξεα και τανινες θα το πετυχης αυτο ευκολα...επισης ξερω οτι γινετε και με φυλλα αλλα εκει ας παρει θεση καπιος παλαιοτερος....γραψε ομως τι φυτα εχεις να ξεερουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Τα φυτά είναι java moss,εχινόδορο tenelus και άλλο ένα μικρό που δεν γνωρίζω όνομα. Εδω το φυτό που δεν γνωρίζω(όποιος ξέρει ας μου πεί και εμένα) Εδώ ο μικρός Και μία γενική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δυστηχος δεν ξερω ποιο φυτο ειναι αυτο αλλα το ενυδρειακη μου αρεσει πολυ.με λεντ δεν ξερω αν τα καταφερεις γιατι θελει πειραματισμο το ολο θεμα αλλα το εχυνοδορο θελει αρκετο φως...κανε ενα θεμα με το φωτισμο σε σχεση με τα φυτα που εχεις στην κατηγορια για τα φυτεμενα ενυδρεια...εκει θα σε καθοδηγισουν καλητερα...παντως αν θελεις να φερεις στο νερο στο φυσικο περιβαλον του μαγκα βαλε ενα κοματι ριζας/ξυλου μοπανι να κιτρινισει το νερο και να φτιαξεις blackwater συνθηκες και ενυσχησε με φυλλα απο διαφορα δεντρα...δεν θυμαμε γαμωτο ποια πρεπει να βαλεις αλλα αμα το ψαξεις στο φορουμ θα το βρεις....υπαρχει και θεμα νομιζω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Τα λεντ δεν εχουν δουλευτει πολυ ακομα σε στα φυτα οπωτε δεν γινετε να απαντησουμε με ασφαλεια.Παντως με τα κιτρινα λεντ δεν νομιζω οτι θα κανεις δουλεια.Καλητερα να βαλεις μια κανονικη λαμπα για τα φυτα σου.Αν θες να πας οσο πιο κοντα γινετε στο βιοτοπο του μονομαχου σου προτεινω να χρησιμοποιησεις τυρφη στις αλλαγες νερου σου για να παρει το νερο μια κιτρινοπη αποχρωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 και με τα φύλλα τα catapa δεν γίνεται δουλειά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Στην αρχη θα γινει αλλα οταν θα κανεις την αλλαγη νερου η κιτρινιλα θα φευγει,οπωτε θα πρεπει να ριχνεις καινουρια φυλλα μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 και με τα φύλλα τα catapa δεν γίνεται δουλειά? Γίνεται αλλά όπως σου είπε και ο Κώστας θα "χάνεις" τις ιδιότητές τους στις αλλαγές. Επίσης τα φύλλα "δίνουν" τα στοιχεία τους για 3-4 εβδομάδες από όσο γνωρίζω , οπότε πρέπει πάλι να τα αλλάζεις. Όσο για τον φωτισμό , δοκίμασα μια φορά με "κίτρινη" λάμπα και τα αποτελέσματα μόνο καλά δεν ήταν Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 29 Σεπτεμβρίου 2012 Author #9 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 οπότε παραμένω με την κλασική λάμπα προς το παρών,θα ρίξω και ένα κλάδεμα στα φυτάκια να γίνει και σαν γρασιδάκι και επανέρχομαι με φωτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος