Jump to content

Labidochromis caeruleus

stavros078

Recommended Posts

πολυ καλυτερο απο το προηγούμενο Σταυρο! :D

για φιλτρανση εχεις μονο το εσωτερικο eheim?

επισης το οτι ανακατεψες τις πετρουλες μαζι με την αμμο δεν ειναι οτι καλυτερο κυριως γιατι θα δυσκολεψεις τα ψαρακια σου στο να σκαβουν για τις φωλιες στους αλλα και στο να φιλτραρουν την αμμο απο τα βραγχια τους! βεβαια αυτα ειναι σκυλια και θα την βρουν την ακρη απλα σε ενημερωνω.. :D

κατι τελευταιο που αφορα την ασφαλεια: οι πετρες που "πατανε" στην αμμο ειναι θαμμενες ή απλα πατανε στην αμμο? ο λογος που στο λεω αυτο φιλε μου ειναι οτι αν δεν πατανε κατω, μολις τα ψαρια σου αρχίσουν να σκαβουν, υπαρχει κίνδυνος να εχεις κατολίσθηση με τον κινδυνο να σπασει καποιο τζαμι ή να πλακωθει καποιο ψαρι!! ο καλυτερος τροπος για να φτιαξεις νταμαρι ειναι πρωτα να βαλεις τις πετρες και μετα να ριξεις την αμμο απο πανω τους για να δεσει την κατασκευη! θα προτεινα αφου δεν μπορεις να βγαλεις ολη την αμμο, απλα τις πετρες της βασης να τις θαψεις προσεκτικα και πανω τους να πατησουν οι υπολοιπες για μεγαλυτερη ασφαλεια!

• Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις στο πρόγραμμα την αλλαγή του βυθού..είναι ταλαιπωρία αλλά το θεωρώ απαραίτητο!Το στήσιμο σου πάντως είναι πολύ καλύτερο..

να βγαλεις τις πετρουλες που εχεις ανακατεμενες με την αμμο και να αφησεις μονο την αμμο ή να την ανακατεψεις με αραγωνιτη(που βοηθαει να κρατηθουν οι τιμες κοντα στις αφρικανικες)! το φιλτρακι σου δυστυχως δεν ειναι αρκετο! εκτος οτι θελουμε αρκετη κυκλοφορια με τις αφρικανες(6 φορες χ τα λιτρα του ενυδρειου), εσυ θες και ενα ισχυρο φιλτρο γιατι τα λιτρα σου ειναι λιγα και τα ψαρια σου δεν θα αργησουν να πολλαπλασιαστουν!

Αυτο ομως σημαινει οτι πρεπει να αλλαξω και ολο το νερο? η μπορω να το κρατησω και να ξαναβαλω το ιδιο? τις πετρες τις μαζεψα απο το βουνο μπορω να τις ξαναβαλω?

νερο δεν χρειαζεται να αλλαξεις καθολου ή να συνδυάσεις την αλλαγη βυθου με μια αλλαγη νερου 30%! οι πετρες ειναι μια χαρα και πολυ ομορφες επισης!!! :D

καποια στιγμη επρεπε να κανω αρκιβως το ιδιο με σενα φιλε μου!!! λαθη του πρωταρη βλεπεις!! :)

εβγαλα ολες τις πετρες και εβαλα τα ψαρια σε μια λεκάνη με νερο του ενυδρειου! πηρα μια αποχη και δωσ'του κοσκίνισμα!!! :D

η ολη διαδικασία δεν κρατησε πανω απο μισαωρο!!

μετα κανεις και μια αλλαγη 30-40% και θα εισαι κυριος! το νερο και να θολωσει δεν επηρεάζει σε τιποτα τα ψαρια! βεβαια με το φιλτρακι που εχεις αν και ειναι πολυ καλο(αλλα μικρο) θα αργησει να ξεθολωσει! τι υλικα εχεις μεσα?

αυτο ειναι ενα θεμα.. αν εχεις καραντινα τοτε σιγουρα θα σου προτεινω να την μεταφερεις εκει και να την αφησεις εκει για να γεννησει χωρις να την στρεσαρεις περισσοτερο! αν δεν εχεις, τοτε μπορεις να κανεις 2 πραγματα.. ή την μεταφερεις προσεκτικά μαζι με τις αλλες και κανεις την αλλαγη βυθου και θα υπαρχει παντα ο κινδυνος να τα χασεις ή περιμενεις να τα "φτυσει", να μεγαλωσουν και λιγο και την κανεις μετα! εξαλου τοσο καιο ετσι ειναι, δεν θα τα πειραξει λιγο ακομα!

παντως γενικα καλο ειναι να υπαρχει μια καραντινα για πολλους λογους..

θα ελεγα για 40 αν υπολογισεις την μανα μαζι με τα μικρα της και μετα μονο τα μικρα μεχρι να παρουν τα πανω τους! το 10 δεν θα βοηθησει σε κατι.. καραντινα εννοειται με φιλτρο και θερμοστατη ετσι?

Μεσα στο φιλτρο εκοψα λιγο το σφουγγαρι και εβαλα λιγο ενεργο ανθρακα και ενα ασπρο υλικο δεν θημαμαι το ονομα του που ειναι για τα βακτηρια.

το 2210 ειναι? εχω και εγω το ιδιο και οταν το λειτουργουσα εκανα αυτο ακριβως μονο που αφησα μονο μια φετουλα σφουγγαρι και ολο το αλλο βιολογια! τωρα το εχω μονο για εκτακτη αναγκη..

τον ανθρακα βαλ'τον δεν χρειαζεται, ασε μινο το σφουγγαρι και γεμισε το υπολοιπο βιολογια! προτίμησε το substart πρωτα και σαν 2η επιλογη τα μακαρονια! παντως θεωρω την αναβαθμηση σε φιλτρανση απαραιτητη! ασε που μπορεις να παρεις και τι αρκετα ισχυρο για να σε καλυψει και σε περισσοτερα λιτρα που θα πας στο μελλον..

Έγινε επεξεργασία - adlib

Το 2010 ειναι. Για βιολογια εχω πορωδης γυαλινες χαντρες. Ο ενεργος ανθρακας δεν χρειαζεται καθολου?

μενει ενεργος για λιγο καιρο και μετα δεν κανει δουλεια! ο ανθρακας ειναι χρησιμος μετα απο μια θεραπεια ας πουμε για να τραβηξει ποσοτητα φαρμακων κ.τ.λ.!

μαλλον θα εννοεις κατι τετοιο!

sera-siporax.jpg

λεγεται siporax και ειναι ενα αρκετα προσιτό βιολογικο υλικο αλλα οταν δεν υπαρχει αρκετος χωρος προτεινεται το υλικο που σου εδειξα πιο πανω που αν και ειναι λιγο ακριβοτερο ειναι καλυτερο!

θα σου προτεινα ενα εσωτερικο sump για γλυτωσεις τα πολλα εξοδα και θα εχεις ενα τουρμπισιο φιλτρο αλλα δυστυχως δεν εχεις αρκετο χώρο, οποτε η αγορα ενος εξωτερικου ειναι μονοδρομος κατ' εμε! εχει ευκαιριες στις αγγελιες αν ψαξεις καλα εξωτερικα.. :D

καμια 20αρια μερες ( μπορει και λιγο παραπανω )

Και μετα τα βγαζει απο το στομα τις και μενουν τα μικρα στο ελεος του θεου?

Ναι

εαν υπαρχουν πολλες κρυψωνες στο ενυδρειο σου τοτε καποια απο αυτα εχουν ελπιδες να μεγαλωσουν .

Κατα την 20 μερα σκεφτομαι να τη βαλω σε γεννηστρα.

οταν λες γεννηστρα ?

την πλαστικη λες ?

Η αλλο ενυδρειο ?

Εχω δει ενα βιντεακι οπου ο τυπος την εβαλε σε πλαστικη γεννηστρα και τα εβγαλε κανονικα. Τωρα απο εκει και περα εχω και ενα 10 λιτρα με μονομαχο και δεν ξερω εαν την εβαζα εκει. Χωρις τον μονομαχο βεβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...