Jump to content

Αρχαριος Με Απορια Σε Εσωτερικο Φιλτρο

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.Μου χαρισαν ενα 60αρι ενυδρειο και για να μην παει χαμενο πηγα και αγορασα το φιλτρο http://www.rena.uk.com/Products/Product.aspx?ProductID=527 .Ειπα να παρω ενα μεγαλυτερο απο τα λιτρα του ενυδρειο μου για να μην ζοριζεται....Αυτο που δεν ξερω ειναι τα εξης....1.μου ειπαν απο το μαγαζι οτι αυτο κανει μηχανικο,χημικο και βιολογικο καθαρισμο...λεξεις αγνωστες σε εμενα.Αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι κανει το καθενα θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα...ειχε στην συσκευασια ενα σφουγγαρι ,δυο αστερακια μαυρα και ενα κουτακι με καποιο υλικο εσωτερικα.Εγω τα εβαλα και τα τρια μεσα στο φιλτρο και το εχω τωρα τρεις μερες και δουλευει χωρις ψαρια..οταν τους ρωτησα αν χρειαζεται κατι αλλο για να γινει το στρωσιμο μου ειπαν οχι και με παροτριναν να παρω ψαρια κατευθειαν για να βαλω στο ενυδρειο,κατι που εγω δεν εκανα γιατι μου φανηκαν οτι ηθελαν να πουλησουν μονο....σκεφτομαι να βαλω 9 χαρεμια guppies... εσεις τι λετε???

καλυτερα ξεκινα με χρυσοψαρα κανενα μηνα ωστε να στρωσει....κεγω στην αρχη εβαζα τροπικα κ καθε δυο-πεντε μερες αγοραζα καινουρια

Φιλε λευτερη καλησπερα καλα εκανεσ και δν πηρεσ κατευ8ειαν ψαρακια κα8οσ το ενυδρειο σ πρεπει να στρωσει δλδ να ολοκληρωσει τον κυκλο του αζοτου ο οποιοσ μετατρεπει τισ επιβλαβησ ουσιεσ που εκρινοντε απο το υπολιματα των ψαριν σε οχι τοσο διλιτιριοδησ μορφε που αφερουντε με τισ αλαγεσ νερου.μηχανικο φιλτραριζμα ειναι σινιφοσ ενα ασπρο ενυδρειακο βαμβακι το οποιο κρατα τισ βρομιεσ του νερου,χημηκο φιλτραριζμα λεγετε ο ενεργοσ ανθρακασ ο οποιοσ χρησιμοποιειτε μετα απο καπια 8εραπια και σε προτοστημενα ενυδρεια.τελοσ και πιο συμαντικο το βιολογικο φιλτραρισμα ειναι η στηγμη που τα ενεργα βακτηρια διασπυν την αμονια σε πιο ασφαλεισ ενοσεισ!τρ στην περιπτωση σ θα σ προτεινα να βγαλεισ τα αστερακια να τα αντικαταστησεισ με το sera siporax mini να προμι8εφτεισ ενεργα ακτηρια και τροφη και να αρχησεισ το στροσημο.ελπιζω να σε καλιψα.οτι αλο χρειαστεισ εδω ειμαστε!! :D

ευχαριστω παιδια για την αμεση απαντηση.....δηλαδη αυτα που εχω βαλει μεσα στο φιλτρο δεν ειναι για το στρωσιμο του ενυδρειου??http://www.rena.uk.com/Products/Product.aspx?ProductID=522 ή θελει να παρω και ενεργα βακτηρια πριν βαλω ψαρια μεσα .....

Αυτά τα αστεράκια φίλε θα τα αφήσεις μέσα και αν υπάρχει και άλλος χώρος μπορείς να βάλεις το siporax της sera που σου είπαν παραπάνω.Αυτά τα 2 υλικά (αστεράκια,siporax) είναι το μέρος στο οποίο αναπτύσσονται τα ωφέλιμα βακτήρια που κάνουν τη βιολογική φίλτρανση.Τον άνθρακα μπορείς πλέον να τον αφαιρέσεις αφού λες ότι δούλεψε έτσι 3 μέρες.Όσο για τα ψάρια, καλά έκανες και δεν τα πήρες γιατί θα αντιμετώπιζες από την αρχή προβλήματα κατά 99%, πράγμα που ίσως σε ξενέρωνε.

Θα χρειαστείς σίγουρα βακτήρια (πουλάνε στο πετ,σε μπουκαλάκια) ή/και μπόλι από κάποιο στρωμένο ενυδρείο.Θα περιμένεις για ένα χρονικό διάστημα πριν βάλεις τα πρώτα ψάρια με ασφάλεια μέσα.

Ψάξε εδώ στο φορουμ για: Στρώσιμο ενυδρείου, τα πρώτα βήματα για το στήσιμο του ενυδρείου και άλλα άρθρα για αρχάριους.Θα σου μάθουν πάαααααρα πολλά!

ok φιλε το καταλαβα ...σας ευχαριστω παιδια ολους για τις απαντησεις σας .Αυριο παω να παρω ετοιμα βακτηρια και τεστ μετρησεων..

Γεια σου και απο εμενα...καταρχας ξεκινα το διαβασμα και οτι απορια εχεις ρωτα.το ενδρυακο μαλλι συνηθος σε καθε αλλαγη το πεταμε γτ μαζευει τις ψιλες βρωμιες και γινετε χαλια.το σιποραξ και καθε βιολογικο υλικο το βαζουμε γιατι ειναι ποροδοι υλικα που επιτρεπουνε στα ωφελιμα βακτυριδια να κανουν τις αποικιες τους,κρατα λοιπον στο μυαλο σου,σιποραξ,ενυδρειακο μαλλι.τωρα για τις χοντρες βρωνιες,βαζουμε μπλε σβουγκαρι με μετριες μεγεθους τρυπες...ουτε πολυ μικρε ουτε πολυ μεγαλες,βακτυριδια παρε και διαβασε εσυ τις οδηγιες και κανε οτι λενε...ο πετσοπας φανηκε οτι θελει να πουλησει και μην τον εμπιστευεσε,να πουλησει θελει ακι ειναι δυσκολες εποχες.οτι αλλο χρειαστης εδω ειμαστε ολοι....

μην βιαστεις να βαλεις ψαρια μεσα.διαβασε για τον κυκλο του αζωτου.μπορεις να παρεις βακτηρια να τα ριχνεις μεσα παραλληλα με πολυ λιγο τροφη ωστε να ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου.και πρεπει να παρεις υγρα τεστ για nh3-nh4/no3/no2/ph.που ειναι τα βασικα.και μην το παρακανεις με τον αριθμο των ψαριων.

ευχαριστω παιδια .....σημερα πηρα βακτηρια και εριξα αλλα δεν εχω ριξει τροφη.Πειραζει??Μαλλον στο ενυδρειο θα βαλω guppys καθοτι πρωταρης στα ενυδρεια.

Βακτηρια χωρις να ριξεις τροφη ειναι αχρηστα γιατι θα πεθανουν απο πεινα.ριξε τροφη

Τροφη μερα παρα μερα και παραληλα δοαβασμα...αν βαλεις γκαπυ διαβασε το προφιλ τους αλλα το πιο σημαντικο:μην βαλεις πολλα χαρεμια με την μια....τα γκαπυ γεναννε σαν τρελα και θα γινουνε "ψαροσουπα"....με κρατη και καλη τυχη....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...