Jump to content

Ξεκινημα Φυτεμενου

mitsaras

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα εχω ενα ριο 180 το οποιο αν και ελεγα να το κανω θαλασσινο fish only μιας και σε αυτο ειχα πριν το ριφακι μου πηρα την αποφαση να το φυτεψω και να βαλω ζωοτοκα. Τι α θα χρειαστω;Να πω οτι κανονικα περνει 2 τ5 τις οποιες δεν εχω γιατι εχω πανω για θαλασσινο, θα με καλιψουν 2 τ 5 και αν ναι εχεται να μου προτινεται μαρκα;Αλλιως θα κανω καμια πατεντα και βαζω και λεντ αργοτερα. Φιλτρο με καλυπτει το εσωτερικο η να βαλλω και ενα εξωτερικο που εχω για 2000λτ; Υποστρωμα ειναι απαρετιτο η οχι;Να πω οτι για αρχη θα παιξω με ανουμπιες κερατοφιλο και αλλα ευκολα, κουμπα μπορω να βαλω; (σορι αν το λεω λαθος). Αυτα για την ωρα συγνωμη αν γινομαι κουραστικος.

Α ξεχασα και κατι ακομα οπως ειπα το ενυδρειο το ειχα θαλασσινο το εχω ξεπλινει καλα πιστευω αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσε να το επιρεασει στο καινουργιο στισιμο.

Νομιζω για να κανεις ενα σωστο ξεκινημα πρεπει να αλλαξεις τα υληκα στο φιλτρο σου γτ λογικα θα εχουν κρατησει αλατι...αλλα μπορει και οχι,ασε να πουν και την γνωμη τους οι παλαιοτεροι του χομπυ και λογικα θα πρεπει να το ξαναστρωσης απ την αρχη.για ανουμπιες κερατοφυλο δεν θελεις υποστρωμα γιατι ειναι φυτα τα οποια δεν φυτεβοντε αλλα δενοντε σε πετρες και ξυλα...καλο θα ηταν να βαλεις γιατι στη πορεια θα θελεις να βαλεις καποια απαιτητηκα φυτα και δεν θα μπορεις υποστρωμα και επισης το βαζεις στην αρχη κατο απο το χαλικι/αμμο οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο μετα...μπορεις επισης να παιξεις με κρυπτοκορινες και βαλισνιερες και καμια μος...για φως λογικα πρεπει να φτανουν οι 2 τ5 που εχεις ομως θα πρεπει να ειναι μια λευκη και μια ροζ(η λευκη μπροστα η ροζ πισω)για φυτα...ποσα βατ βγαζουν οι 2 μαζι?μετα μπορεις να βαλεις κανα μικρο ψαρακι η καμια ομαδουλα με γαρηδουλες...καλη τυχη!

Λαμπες θα πρεπει να αγορασω λογικα γιατι αυτες που εχω ειναι για θαλλασινο οσο για το φιλτρο αν βαλω το εσωτερικο ειναι καινουριο το ειχα βγαλει απο την αρχη ,αν δουλεψω το εξωτερικο λογικα θα θελει λιγο καθαρισμα παραπανο

Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα.

Πρώτα ξεδιάλυνε στο μυαλό σου τη θέλεις να κάνεις παράδειγμα.

Ένα ενυδρείο με πολλά φυτά ή με λίγα;

Με απαιτητικά φυτά ή όχι;

Θέλεις μεγάλη ποικιλία φυτών ή όχι;

Θέλεις κάποιον συνδυασμό τον από πάνω;

Σκοπεύεις να αρχίσεις με εύκολα και να καταλήξεις με μέτριας δυσκολίας φυτά;

Σκοπεύεις να αρχίσεις με εύκολα και να καταλήξεις με δύσκολα φυτά;

Η δεν ξέρεις τη θέλεις και στην ποριά θα δήξει; Δηλαδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Μην βιάζεσαι σκέψου τη θέλεις και πως το θέλεις και πάνω στα δικά σου θέλω να στήσουμε το ενυδρείο, αλλιώς θα μιλάμε πολύ αόριστα και αυτό θα σε κουράσει πριν καλά καλά αρχίσεις.

Νομιζω για να κανεις ενα σωστο ξεκινημα πρεπει να αλλαξεις τα υληκα στο φιλτρο σου γτ λογικα θα εχουν κρατησει αλατι...αλλα μπορει και οχι,ασε να πουν και την γνωμη τους οι παλαιοτεροι του χομπυ και λογικα θα πρεπει να το ξαναστρωσης απ την αρχη.για ανουμπιες κερατοφυλο δεν θελεις υποστρωμα γιατι ειναι φυτα τα οποια δεν φυτεβοντε αλλα δενοντε σε πετρες και ξυλα...καλο θα ηταν να βαλεις γιατι στη πορεια θα θελεις να βαλεις καποια απαιτητηκα φυτα και δεν θα μπορεις υποστρωμα και επισης το βαζεις στην αρχη κατο απο το χαλικι/αμμο οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο μετα...μπορεις επισης να παιξεις με κρυπτοκορινες και βαλισνιερες και καμια μος...για φως λογικα πρεπει να φτανουν οι 2 τ5 που εχεις ομως θα πρεπει να ειναι μια λευκη και μια ροζ(η λευκη μπροστα η ροζ πισω)για φυτα...ποσα βατ βγαζουν οι 2 μαζι?μετα μπορεις να βαλεις κανα μικρο ψαρακι η καμια ομαδουλα με γαρηδουλες...καλη τυχη!

Το υποστρωμα δεν το βαζουμε ποτε κατω απο αμμο,μονο κατω απο χαλικι!

Διάβασε και τα παρακάτω για να ενημερωθείς σχετικά με το φυτεμένο ενυδρείο.

Φυτεμένο ενυδρείο και βυθός.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697

Ο φωτισμός του φυτεμένου ενυδρείου.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=56782

Εγω το σκευτομαι να εχει ψιλα φυτα στην πλατη του ενυδρειου,στην μια μερια ενα βουνο απο μεγαλες πετρες και να βγαινουν απο μεσα φυτα που να θυμιζουν δεντρα και ολο το υπολοιπο μονο με ενα ειδος γκαζον. Αν μπορει να γινει με σχετικα ευκολα φυτα εχει καλως αλλιως βλεπουμε.

πιθανοτατα εν μερη να γινει,αλλα νομιζω δεν θα σε ικανοποιησει το αποτελεσμα.και μιλαω οταν φτασεις στο θεμα του γκαζον.και αυτο γιατι μιλας οχι για απαιτητικα φυτα οποτε στο κομματι γκαζον,εχεις ελαχιστες λυσεις...

Οποτε λεω απο αυριο να ξεκινησω μια ερευνα αγορας για λαμπες και υποστρωμα και βλεπουμε.

Καλυτερα ψαξε για κανενα συστημα διοξειδιου εαν θες γρασιδι σε συνδιασμο με ποιο πολυ φωτισμο γιατι αλλιως ειναι λιγο εως πολυ δυσκολο να τα καταφερει η κουμπα.

λοιπον ρωτησα τον πετσοπα μου που τον εμπιστευομαι και σεβομαι την γνωμη του και μου ειπε τα εξης: 1ον αν θελω να βαλω ζωοτοκα δεν μπορω να βαλω δυσκολα φυτα γιατι θελουν χαμηλοτερες θερμοκρασιες σε σχεση με τα ψαρια,2ον οτι οι 2 λαμπες ισως να μην με καλιψουν αναλογα τα φυτα που θα βαλω και να πρεπει να παω για φωτιστικο και 3ον οτι θα χρειαστω σιγουρα συστιμα co2 με αγορα περιπου 250-300 ε. Οποτε λεω μιας και θα ειναι το τριτο ενυδρειο και εχοντας και ενα ρεεφ που να ναι καλα με εχει ξεπαραδιασει λεω για αρχη να παρω ενα καλο υποστρωμα και 2καλες λαμπιτσες και να ξεκινισω στην αρχη με ευκολα φυτακια και βλεποντας και κανοντας, ισως να φτιαξω και diy co2 και αργοτερα αν βρω να παρω ενα μεταχειρισμενο.

Για τον φωτισμο και το διοξειδιο συμφωνω αλλα οσο αφορα την θερμοκρασια δεν το καταλαβα........

Η αληθεια ειναι πως και το φυτεμενο εχει τον εξοπλισμο του και οπως καταλαβαινεις υπαρχει καποιο κοστος αγορας στην αρχη και μετα και το ρευμα ειναι ενας επιπλεων σταθερως παραγωντας καταναλωσης.

Θα σου προτεινα να φτασεις κοντα στα 100 βατ φωτισμου εστω και να δουλεψεις με 2 φυαλες DIY CO2 και λιγο οργανικο ανθρακα τυπου excel της Seachean ή easy carbon. Για υποστρωμα το κλασσικο flourite ή manado της jbl για να μην μπλεξεις με πολλες αλγες λογω νεοτητος του ολου συστηματος. Οσο για τους κατοικους του ενυδρειου μια που πας για φυτεμενο θα σου προτεινα να ψαχτεις λιγο με τα διαφορα αλγωφαγα που υπαρχουν για μια ποιο άνετη συντηρηση του ολου συστηματος αρχιζοντας απο ψαρια, σαλιγκαρια μεχρι και γαριδες προσπαθωντας να τα παντρεψεις σωστα.

Οπως και να εχει καλως ηρθες στον κοσμου του φυτεμενου μια που εχει πολυ ψωμι και στο τελος με λιγο υπομωνη θα σε ανταμείψει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...