tiguattack 23 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Γειά σας παιδιά είναι καινούριος στο άθλημα, αυτό είναι το πρώτο μου ενυδρειάκι. Οι μόνες συμβουλές που έχω είναι από τον έμπορο, θα χαρώ πολύ να μου δώσετε τις δικές σας. Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (30cmx22cmx30cm): Συνολικά Λίτρα:15L Οργανισμοί Φυτά:1x anubias Ψάρια:4x neon tetra, 2x Guppy (αγοράκι & κοριτσάκι) Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: Ξύλα:- Άλλα διακοσμητικά :- Υπόστρωμα:- Βυθός:ψιλό χαλίκι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):16x LED Διάρκεια φωτισμού:12h, 10:30-22:30 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:Mini biobox 2 Θέρμανση/ Ψύξη: Wave tropico 50Watt Λίπανση: wave flora caps Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:θερμόμετρο Διατροφή: wave basic, wave discus red granular Παράμετροι pH:- Γενική σκληρότητα (GH):- Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ3):- Νιτρώδη (ΝΟ2):- Νιτρικά (ΝΟ3):- Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):26'C Συντήρηση Αλλαγές νερού:1/3 ανα μήνα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριο και βακτήρια Άλλες ρουτίνες συντήρησης:- Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 23 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Καλως ηρθες και καλο διαβασμα τοσο μικρα ενυδρεια δεν συνιστονται για διατηρηση ψαριων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 23 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Αν και κατεχεις την φωτογραφια,δεν θα εβαζα τοσα ψαρια σε λιγα λιτρα αν και ειναι ασυμβατα λογω παραμετρων νερου...Θα σου προτεινα να τα δωσεις πισω και να παρεις εναν μονομαχο και θα εισαι κομπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 24 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 γεια σου και καλως ήρθες. πολύ όμορφο ενυδρειάκι και μπορεί να γίνει και καλύτερο 'ομως. τα ψαράκια που έβαλες δεν ταιριάζουν μεταξύ τους .τα νεον γενικά είναι κοπαδόψαρα και θέλουν πολύ χώρο 8 ψαράκια τουλάχιστον. δεν μας δίνεις καθόλου μετρήσεις πολύ σημαντικό . τα λίτρα σου είναι για έναν μονομάχο ο οποίος θα είναι άρχοντας με ακόμα λίγα φυτά .μπορείς επίσης να δεις κι λίγο το θέμα με τις γαρίδες .δεν θα είναι καθόλου άσχημο . καλή συνέχεια και πάντα φιλικά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 24 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 καλο το ενυδρειακι σου φιλε μου αλλα η ψαροσυνθεση δεν βοηθαει.τα νεον ειναι κοπαδοψαρο διαβασε στο προφιλ τις απαιτησεις τους.δεν ταιριαζουνε με τα γκαπυς αλλες απαιτησεις νερου εχουν.το ενυδρειο σου μπορει να γινει ενα θαυμασιο μονομαχοενυδρειο η γαριδαδικο.θες φωτο στο φορουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Καλώς όρισες! Όπως σου ανάφεραν και οι φίλοι παραπάνω αν και όμορφο το ενυδρείο σου δυστυχώς τα λίτρα σε περιορίζουν στην επιλογή ψαριών! Ένας μονομάχος η ένα γαριδοενυδρειο πιστεύω ότι θα ταίριαζε καλύτερα! Καλό θα ήταν να επιστρέψεις τα ψαράκια πίσω στο μαγαζί και να πράξεις ανάλογα! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiguattack 25 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον. Απ΄οτι κατάλαβα έχω λάθος ψάρια, δυστυχώς ο έμπορος δεν τα παίρνει πίσω οπότε θα προσπαθήσω να τα χαρίσω σε κάποιον που έχει τις κατάλληλες συνθήκες, γιατί δεν θα ήθελα να τους συμβεί κάτι. Ξεκινώ με τα 4 Νέον Τέτρα, αν ξέρετε κάποιον που θα μπορούσε να τους παρέχει το ενυδρείο που χρειάζονται θα χαρώ να τα πάρει. Έβαλα και αγγελία στο κατάλληλο σημείο, ελπίζω να έχω ανταπόκριση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiguattack 14 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 14 Οκτωβρίου 2012 (edited) Γεια σας και πάλι παιδιά, τα ψαράκια βρήκαν όλα πιο κατάλληλο σπίτι και το ενυδρείο μου πλέον φιλοξενεί ένα μονομάχο. Μέτρησα και τις παρακάτω παραμέτρους που είναι οι εξής: Παράμετροι pH: Φυσιολογικό Γενική σκληρότητα (GH): 14 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Φυσιολογικό Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 0 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):26'C Διατροφή Bloodworms της sera Betta Food της Nutrafin Έχω μία απορία, το νερό πρέπει να το αλλάζω κατά το 1/3 ακόμα και όταν όταν κάνω τα τεστάκια όλοι οι δείκτες βγαίνουν φυσιολογικοί; Επίσης στο φαγητό του δίνω μία μέρα 5-6 σκουλήκια και την επόμενη 1 φυλλαράκι κ 1 σκουλήκι, προσπάθησα να του δώσω κ αρακά αλλά τη μία φορά τον έφαγε μία χαρά την άλλη ίσα που τον ακούμπησε. Επίσης είναι καλό να κάνει νηστεία μία φορά την εβδομάδα; Τέλος σήμερα το πρωί παρατήρησα ότι λείπει ένα κομματάκι από την ουρά του, τί να έγινε; Γενικά πάντως έχει όρεξη, κάνει βόλτες και μου φαίνεται καλά. Αυτά, θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας. Έγινε επεξεργασία 14 Οκτωβρίου 2012 - tiguattack Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 14 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Ωραία μούρη ! Δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο κάνεις τις μετρήσεις αλλά σε ένα στρωμένο ενυδρείο, πρέπει να μετράμε μηδέν αμμωνία ΝΗ3 , μηδέν νιτρώδη ΝΟ3 και να έχουμε μετρήσιμα ΝΟ3 νιτρικά. Είσαι σίγουρος ότι και τα τρία που αναφέρω είναι 0 ; Αν ναι, τότε το ενυδρείο δεν είναι ακόμα στρωμένο και ίσως να παρουσιαστεί πρόβλημα αμμωνίας!! Τον αρακά μπορείς να το κόβεις σε πολύ μικρά κομματάκια για να μπορέσει να τον φάει. Όντως μια φορά την εβδομάδα είναι καλή η νηστεία. Για το κομμάτι που λες ότι λείπει, δεν μπορώ να πω ότι είναι fin rot αλλά και πάλι με προβληματίζουν οι μηδενικές τιμές που έχεις δώσει πιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 14 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 14 Οκτωβρίου 2012 Οταν εβγαλες τα ψαρακια σου και εβαλες τον μονομαχο τη διαδικασια ακολουθησες? Off topic. Με τη καμερα τραβας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiguattack 15 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 15 Οκτωβρίου 2012 (edited) Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές σε αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά δεν είναι τελείως μηδενικές αλλά τόσο μικρές, σχεδόν μηδενικές. Τις μετρήσεις τις κάνω με υγρά τεστ και μου φαίνονται καλές. Επειδή το ενυδρείο είναι ανοιχτό από πάνω εξατμίζεται αρκετό νερό και το συμπληρώνω. Παρόλα αυτά χρειάζεται μία φορά την εβδομάδα να αλλάζω το 1/3 του νερού; Επίσης είδα ότι έλειπε το κομματάκι της ουράς την επόμενη της νηστείας, παίζει να πείνασε και να την έφαγε; :bigemo_harabe_net-96: Όταν έβγαλα τα πρώτα ψάρια, ήταν μερικοί δείκτες τσιμπημένοι οπότε το άφησα λίγο καιρό έβαλα βακτήρια κλπ και όταν οι μετρήσεις μου βγήκαν καλές, έβαλα το μονομάχο. Τις φώτο τις βγάζω με Nikon D700. Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2012 - tiguattack Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές σε αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά δεν είναι τελείως μηδενικές αλλά τόσο μικρές, σχεδόν μηδενικές. Τις μετρήσεις τις κάνω με υγρά τεστ και μου φαίνονται καλές. Επειδή το ενυδρείο είναι ανοιχτό από πάνω εξατμίζεται αρκετό νερό και το συμπληρώνω. Παρόλα αυτά χρειάζεται μία φορά την εβδομάδα να αλλάζω το 1/3 του νερού; Επίσης είδα ότι έλειπε το κομματάκι της ουράς την επόμενη της νηστείας, παίζει να πείνασε και να την έφαγε; :bigemo_harabe_net-96: Όταν έβγαλα τα πρώτα ψάρια, ήταν μερικοί δείκτες τσιμπημένοι οπότε το άφησα λίγο καιρό έβαλα βακτήρια κλπ και όταν οι μετρήσεις μου βγήκαν καλές, έβαλα το μονομάχο. Τις φώτο τις βγάζω με Nikon D700. Συμπληρώνεις με νερό βρύσης και αντιχλώριο ή χρησιμοποιείς Α/Ο ; Αν κάνεις το πρώτο, ίσως να έχεις πρόβλημα με την σκληρότητα του νερού. Η αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα από την μικρή μου εμπειρία νομίζω ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει. Τώρα για τις μετρήσεις δεν μπορώ να εκφράσω άποψη αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο που σε λίγα λίτρα με τέτοιο τάισμα δεν έχεις μετρήσει νιτρικά πάνω από 10. Ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiguattack 15 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Συμπληρώνω με νερό βρύσης και αντιχλώριο, μέχρι τώρα δεν είχα θέμα με τη σκληρότητα το τεστάκι μου τη βγάζει μεγαλύτερη από 14. Τι είναι το Α/Ο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Ψάχνω για κάποιο άρθρο εδώ μέσα αλλά δεν βρήκα. Μπορείς να διαβάσεις εδώ για την αντίστροφη όσμωση. Σε γενικές γραμμές, με την αντίστροφη όσμωση παίρνουμε νερό με μηδενικές σκληρότητες, ουδέτερο ph, χωρίς ιχνοστοιχεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiguattack 15 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Α, μάλιστα, πολύ καλό, δεν το είχα υπόψη αυτό. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Δεν έκανα και τίποτα. Αυτό που θα σου πρότεινα πάντως , είναι να δεις λίγο τι γίνεται με τις μετρήσεις σου γιατί συνεχίζω να έχω την απορία για τις σχεδόν μηδενικές μετρήσεις. Στο αναφέρω ξανά επειδή είπες ότι λείπει και ένα κομματάκι από την ουρά του μονομάχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 15 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Γεια σου φιλε και απο εμενα....ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου?και ποσο καιρο εμεινε χωρις ψαρια οταν εδωσες τα νεον και τα γκαπυ?ποσο νερο εξατμιζετε και καθε ποσο καιρο?οταν μετρας και μετα δινεις μετρησεις μην λες φυσιολογικα αλλα οσο λενε τα τεστ ακι επισης να ξερεις οτι π.χ. 0.25 αμμωνιας(ΝΟ3/ΝΟ4) ειναι υπερβολικο για τα λιτρα σου προς το ψαρακι και επισης λογο λιτρων μπορει αμεσα να γινει 1 και μετα κλαφτα...δεν στα λεω επιθετικο τροπο,απλα το "ΡΗ:φυσιολογικο" δεν λεει κατι γτ μπορει να 7.2 η 6.8 και να ειναι φυσιολογικο μενα αλλα για αλλα ψαρια...φιλικα παντα....ομορφο ενυδρειακι παντως,πιασαρικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiguattack 23 Οκτωβρίου 2012 Author #18 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Γεια σας και πάλι, το ενυδρείο τρέχει περίπου 40 ημέρες, το στρώσιμο έγινε με μπόλι, χωρίς Ψάρια έμεινε 5 μέρες όταν έδωσα τα πρώτα πρίν το μονομάχο. Εξατμίζεται περίπου μισό λίτρο την εβδομάδα. Χθές έκανα πάλι μετρήσεις και έχω ΝΗ3 λιγότερο από 0,01mg ανα λίτρο, NO2 0,1 mg ανα λίτρο και NO3 0,5 mg ανα λίτρο. Επίσης αποφάσισα να αλλάζω νερό 30% κάθε βδομάδα. Βάζω νερό βρύσης και αντιχλώριο. Ενδείκνειται η χρήση εμφιαλωμένου νερού που δεν έχει χλώριο, για να μή βάζω αντιχλώριο; Πρέπει σε κάθε αλλαγή νερού να βάζω και μερικές σταγόνες βακτήρια; Σε μερικές μέρες σκέφτομαι να του φυτέψω δύο ακόμα φυτάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Γεια σας και πάλι, το ενυδρείο τρέχει περίπου 40 ημέρες, το στρώσιμο έγινε με μπόλι, χωρίς Ψάρια έμεινε 5 μέρες όταν έδωσα τα πρώτα πρίν το μονομάχο. Εξατμίζεται περίπου μισό λίτρο την εβδομάδα. Χθές έκανα πάλι μετρήσεις και έχω ΝΗ3 λιγότερο από 0,01mg ανα λίτρο, NO2 0,1 mg ανα λίτρο και NO3 0,5 mg ανα λίτρο. Επίσης αποφάσισα να αλλάζω νερό 30% κάθε βδομάδα. Βάζω νερό βρύσης και αντιχλώριο. Ενδείκνειται η χρήση εμφιαλωμένου νερού που δεν έχει χλώριο, για να μή βάζω αντιχλώριο; Πρέπει σε κάθε αλλαγή νερού να βάζω και μερικές σταγόνες βακτήρια; Σε μερικές μέρες σκέφτομαι να του φυτέψω δύο ακόμα φυτάκια. Τις 5 ημέρες που έμεινε χωρίς ψάρια , πως συντηρούσες την βιολογία σου ; Τα Νο2 σου είναι αρκετά και τα Νο3 είναι ακόμα χαμηλά από όσα μπορώ να κρίνω. Λίγη προσοχή στο τάισμα γιατί τα λίτρα είναι λίγα και οι παράμετροι μεταβάλλονται πολύ εύκολα. Άποψή μου είναι να χρησιμοποιείς νερό δικτύου και όχι εμφιαλωμένο. (Δεν σου λέω ότι δεν ξέρεις πόσο καιρό είναι αποθηκευμένο το εμφιαλωμένο κτλ γιατί το πίνουμε κιόλας) Το αντιχλώριου που χρησιμοποιούμε πολλές φορές εκτός από την αποχλωρίωση που κάνει, έχει και κάποια άλλα συστατικά που κάνουν καλό στα ζωντανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Οταν μπολιαζουμε βαζουμε ψαρι η ριχνουμε τροφη(1-2 φυλαρακια την ημερα)για να κρατησουμε και βοηθεισουμε την βιολογια μας...εκανες κατι απ τα 2;αν οχι ριχνε εστω λιγη τροφη αλλιως θα χαθει η βιολογια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος