Akridas66 23 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:100 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):2lt,1 λιτρο βιολογικο μακαρονι,μπλε σφουγκαρι χοντροτρυπο και ενυδρειακο μαλλι - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3 μηνες χωρις καποιο προβλημα(ισως) - Ψάρια (είδη και αριθμός):4 πλατυ-3 γκαπυ-3 ξυφοφόροι-2 σκαλαρια-5 ροδοστομοι-4 ροζυ τετρα-6 αμανο-5 ρεντ τσερι - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,4 - KH:10 - GH:12 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):5 - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:API freshwater master kit και Api KH/GH -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:πλατυ - Ιστορικό Ψαριού:3 βδομαδες μαζι με τα υπολοιπα πλατυ - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):γκρι-λευκα,λιγο αχρωμο σε συγκρηση με το 2τερο ισιου χρωματος,κανονικη,κανονικη,μια κολυμπαει μια αραζει η σε μια γωνια συγκεκριμενη στον πατο η σε γωνια παλι στην αλλη μερια του ενυδρειου αλλα στην επιφανεια - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:χτες ειχα ενα θανατο απο πλατυ μαλλον με dropsy και αυτο απλα αργησα να το παρατηρισω,ηταν αρσενικο και ντουμπανο η κοιλια σαν να παραφαγε,αλλα μεχρη να δω οτι ηταν νοχελικο ηταν αργα. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:τιποτα -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: Δεν ξερω επισης αν ειναι και εγκυος λογο απειριας...οσο για την ασυμβατοτιτας των ειδων ειναι νεος και θα μαθω so mercy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #2 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):2 φορες την ημερα(πρωι-βραδυ),σε κουβα μονο για τα ενυδρεια που δεν χρεισημοποιοιθηκαν ποτε καθαριστικα καθε ειδους.Προσθηκη Sera Aquatan αναλογα τα λιτρα.αλλαγες και 7 ημερες(η καθε κυριακη)..... σορυ αλλα επειδη ετοιμαζομε να παω στην δουλεια ξεχασα να το συμπληρωσω επανω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 24 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 τι εγινε ρε παιδια??κανεις δεν μου μιλαει εμενα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowVValker 24 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Είναι λίγο θολές, αλλά για dropsy φαίνεται. Είναι σηκωμένα τα λέπια? Απομόνωσε το άμεσα σε καραντίνα και χρησιμοποίησε όποιο αντιβιοτικό έχεις. Επίσης επειδή μάλλον είναι το δεύτερο ψάρι, καλύτερα να κάνεις μια προληπτική απολύμανση και το ενυδρείο. Και επιπλέον: Σκαλάρια, ροδόστομοι, ροζυ tetra δεν ταιριάζουν με το νερό σου. (Ειδικότερα σκαλάρια δεν ταιριάζουν με ροδόστομους και τέτρα γενικότερα, μπορούν να γίνουν εύκολα φαγητό) Πλάτυ δεν μπαίνουν μαζί με ξιφοφόρους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για υβριδισμό. Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2012 - ShadowVValker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 24 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι το ξερω...μες στην τρελη χαρα εκανα οτι να ναι...απολυμανση πως να κανω?εχω μελαφιξ για την ωρα...να βαλω την μιση δοση προλυπτηκα?εχουν σηκωθει και για αυτο πηγε το μυαλο μου στο dropsy...αυτα τα πλατυ νομιζο λεγονται τιγκερ πλατυ και ειναι 2πλα και απο τους ξυφοφορους και για αυτο τα εβαλα....καλως θα το απομονωσω στο καραντινα και θα ξεκινησω με μελαφιξ και οτι γινει :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 24 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα,αν οντως προκειται για dropsy τοτε το melafix δε θα κανει απολυτως τιποτα.Οπως θα εχετε παρατηρησει τα ζωοτοκα πασχουν συχνα απο αυτη τη νοσο.Απο προσωπικη εμπειρια,τους τελευταιους μηνες οι εισαγωγες απο Ασια φερνουν ζωοτοκα ψαρια αδυναμα φορεις μικροβιων και παρασιτων.Προσπαθησα να εμπλουτισεις τη διατροφη των ψαριων σου και να καλυτερεψεις την ποιοτητα του νερου σου.Οταν το ψαρι σου θα ειναι στασιμο στο ιδιο σημειο για ημερες με κλειστο το ραχιαιο πτερυγιο,να περιμενεις την καταληξη του.Προσπαθησε να μην επιλεγεις ψαρια απο πολυ φορτισμενα ενυδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowVValker 24 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό που λες παρατηρώ τα κρούσματα με dropsy σε ζωοτόκα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 24 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό που λες παρατηρώ τα κρούσματα με dropsy σε ζωοτόκα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο. Δυστυχώς είναι γεγονός και σε διάστημα 8 μηνών ακόμα δεν έχουμε οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα και σε ίαση των ψαριών.Υπάρχει μια πιθανότητα το ξύλινο πάτωμα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες των ιχθυοκαλλιεργητών να ευθύνεται καθώς είναι εστία παθογόνων μικροοργανισμών.Στο μέλλον θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σε αυτό το περιστατικό και ελπίζουμε και στην επίλυση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowVValker 24 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Υπάρχει κάποιο υπόμνημα (ή ξέρεις αν μπορεί να δημιουργηθεί) σχετικά με dropsy και finrot? Υπάρχουν κρούσματα καθημερινά πια. Μήπως αν κάποιος το προλάβει έγκαιρα να μπορέσει να σώσει το ψαράκι του. Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2012 - ShadowVValker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 24 Σεπτεμβρίου 2012 Author #10 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστω ρε παιδια γιατι δεν ημουν 100% συγουρος..παντως λιγο που το εψαξα με το dropsy,λενε οτι ειναι πιο πολλυ συμπτωμα παρα ασθενεια...δηλαδη ειναι συμπτωμα που δειχνη οτι το ψαρακι εχει προσληθει στα νευφρα η εκδυλωνετε απο ογκο η καποια βακτυριακη λοιμοξη...και απλα υποδουλονη οτι ειναι στα τελευταια του...και για αυτο δεν ξερουν καποια αποτελεσματικη θεραπεια...επεισης λενε οτι αμα σωθει εχει μειωθη ο χρονος ζωης του καθως εχουν πληγη τα εσωτερικα του οργανα....παντως απο τα ζοωτοκα μου εχω χασει 3 γκαπυ και τωρα το πλατυ...το τελαιυτεο γκαπυ το εχασα προχτες και ειχε εμφανει τα συνπτωματα dropsy,το πρωτο που εχασα ειχε φινροτ και το δευτερο δεν ειμαι συγουρος απλα ξεκινησε αποτομα να καθετε στο βυθο και αρνουταν να φαει,ειχε χαση μεσα σε ωρες την ικανιτιτα του κολυμπαει και μετα απο λιγο ηρθε το μοιρεο...και τα 3 απ το ιδιο πετ σοπ και απο παραλαβει του ιουλιου,το μαγαζι ηταν "της γειτονιας" και οχι απο καποια γνωστη αλυσιδα,το πλατυ αυτο ειναι απο γνωστη αλυσιδα αλλα δεν ξερω ποσο καιρο το ειχαν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowVValker 25 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό ακριβώς, dropsy ουσιαστικά ονομάζουμε τα τελικά στάδια συμπτωμάτων, που υπολειτουργούν/έχουν καταστραφεί τα εσωτερικά όργανα και λόγω κατακράτησης υγρών το ψάρι "φουσκώνει". Κάνε μια προληπτική θεραπεία στο ενυδρείο σου με esha 2000.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 25 Σεπτεμβρίου 2012 Author #12 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο τι ειδος "ζωμου" ειναι και τι κανει?γτ τωρα εχω μονο μελαφιξ και τωρα απο 6 του μηνα αγορες(στο τελος του μισθου μου εχω πολυ μηνα αν με πιανεις :@).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 25 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα,αν οντως προκειται για dropsy τοτε το melafix δε θα κανει απολυτως τιποτα.Οπως θα εχετε παρατηρησει τα ζωοτοκα πασχουν συχνα απο αυτη τη νοσο.Απο προσωπικη εμπειρια,τους τελευταιους μηνες οι εισαγωγες απο Ασια φερνουν ζωοτοκα ψαρια αδυναμα φορεις μικροβιων και παρασιτων.Προσπαθησα να εμπλουτισεις τη διατροφη των ψαριων σου και να καλυτερεψεις την ποιοτητα του νερου σου.Οταν το ψαρι σου θα ειναι στασιμο στο ιδιο σημειο για ημερες με κλειστο το ραχιαιο πτερυγιο,να περιμενεις την καταληξη του.Προσπαθησε να μην επιλεγεις ψαρια απο πολυ φορτισμενα ενυδρεια. Και ενα δικο μου ψαρακι μενει για ωρα στην επιφανεια με κλειστο ραχιαιο πτερυγιο... Σκουρα τα πραγματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Σεπτεμβρίου 2012 Author #14 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ρε παιδια ξερουμε ποσο μπορει να τραβηξει ενα ψαρακι με ντροψη μεχρι να καταληξει?κλεινω 10 περιπου και μου φεναιτε λιγο πιο δραστηριο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 27 Σεπτεμβρίου 2012 #15 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 Ειναι το ιδιο φουσκωμενο οπως πριν την θεραπεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 29 Σεπτεμβρίου 2012 Author #16 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Δεν έκανα καμιά θεραπεία...να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος... πάντως κινείται κανονικά τρώει κανονικά και φαίνεται οκ... αλλά δεν ξέρω γτ είμαι νεος στο χόμπι και οταν βλέπω κάτι περίεργο αγχώνομαι και επίσης μια μέρα πριν παρατηρήσω το ψαράκι αυτό είχα θάνατο ενός γκαπυ απο dropsy...τι να πω.... Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2012 - NickTheFish Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 29 Σεπτεμβρίου 2012 #17 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία του ψαριού αυτή τη στιγμή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 5 Οκτωβρίου 2012 Author #18 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Αμα ισχυει η προτασει για την φωτο μολις παω σπιτι θα ανεβασω...αλλα ας κανω και ενα απ ντειτ...το ψαρακι στιε μερες που περασαν ξεπριστηκε μεχρι που εφτασε στο κανονικο μεγεθιος που ειχε πριν τα λεπια του κλεισανε και ξεψαροσε...αρχισε να κινητε σε ολο τον χωρο του ενυδρειου και να τρωει κανονικα και με ορεξη...τωρα ομως!οσο το τιγκερ πλατυ "ξεφουσκονε" το πορτοκαλι μικρο κανονικο πλατυ μου αρσενικο σε φυλλο πηρε την θεση του αλλου....πριστηκε,εγινε δυσκινητο και εχασε την ορεξη του....τωρα τι να σας πω δεν ξερω...θα σας ανεβασω και απ τα 2 μια φωτο να τα δειτε και η κριση δικια σας...το μονο που εκανα ηταν να συνεχεισω τις ρουτινες μου κανονικα...και 1 του μηνος ξεκινησα να βαζω προληπτικα μελαφιξ.....αυτα....περισοτερα το μεσημερι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 6 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Περιμένουμε τις φωτογραφίες για να σου πούμε τα συμπεράσματα μας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 6 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 6 Οκτωβρίου 2012 δεν ειναι οτι δεν θελω,ειναι που δεν καθεται...τρεχει ολη την ωρα αριστερα δεξια και βγαινουν θολες.το αρσενικο πλατυ παντως μας αφησε την επομενη...τα ιδια συμπτωματα και τα 2(πρηξιμο,λεπια,ατονια,αρνηση τροφης)με την διαφορα 5 ημερων και οτι το το ενα συνηλθε ενω το αλλο πηγε καλια του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος