malaw 22 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 όπως λέει και ο τίτλος παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο μετά την λήψη τροφής στο ένα εκ των 4 λάμπιντο που διατηρώ (κρεμόντοσαν άσπρα ινώδη περιττώματα) σε καραντινα εδω και 10 μέρες μέχρι να στηθεί το κυριώς ενυδρείο τους (200 λίτρα)...τα ψάρια βρίσκονται σε 100 λιτρα ενυδρείο 100*30*40 με 2 εξωτερικά φίλτρα (fluval 105-305) αλλαγές προγραμματίστικαν ανα 7 ημέρες 30% με αντιχλώριο....ταίζω συνδιάζοντας Omega one small cichlid pellet, Tropical Kelp agae flake, Tropical Malawi flake Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 22 Σεπτεμβρίου 2012 Author #2 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Αν βοηθάνε και τιμές του νερού μου σας τις παραθέτω!!!!! ΝΗ4ΝΗ3-->0 Νο2-->0 Νο3-->10 PH-->7,9 Kh-->7 GH-->11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 22 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Ασπρα Ινώδη Περιττώματα ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:100 - Φίλτρανση Fluval 105(Siporax,σφουγγάρια), Fluval 305 (Siporax,σφουγγάρια) - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): - Ψάρια 4 labidochromis caeruleus - Ρουτίνες 2 ταίσματα ημερισίως με συνδιασμούς τροφών Omega one small cichlid pellet, Tropical Kelp agae flake, Tropical Malawi flake Αλλαγή ανά 7 ημέρες με προετοιμασία νερου σε βαρέλι με αντιχλώριο και θερμοστάτη ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,9 - KH:7 - GH:11 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):10 - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: API ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Labidochromis caeruleus male 8 εκ - Ιστορικό Ψαριού:μεταφέρθηκε πριν 10 μερές περίπου στο παρόν ενυδρείο - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα ινώδη λευκά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Εν τω μεταξύ παρατηρήστε την ουρά του ψαριού....το σχήμα της είναι διαφορετικό απ των κοινών λάμπιντο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 23 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 τα περιτοματα που βλεπω κατω ειναι οκ,,,, δεν πιστευω να εχεις προβλημα... αν ειναι ασπρα τωρα οπως λες δεν νομιζω να ειναι κατι καλο... δεν θυμαμε απο τι οφηλετε αυτο... ας μας πουνε και οι αλλοι την γνωμη τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 το φαινόμενο παρατηρήθηκε χτές 2 λέπτα αφού έφαγε το ψάρι.....είδα μια γραμμούλα σαν κλωστή άσπρη περίπου 4 εκατοστά να κρέμεται απ το ψάρι μέχρι που αποκολλήθηκε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #8 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 πιστεύω στην δικιά μου περίπτωση φταίει το στρές που έχουν λόγω του ότι τα κρατάω σε ενα 100αρι χωρίς διακόσμηση και υπόστρωμα μέχρι να στήσω σε το κυρίως ενυδρείο τους (ΡΙΟ 180) και για να τσεκάρω σαν καραντίνα ας πούμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 23 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 αν εγινε μονο μια φορα τοτε δεν πιστευω να τρεχει κατι.. το εχω παρατηρησει και γω 1-2 φορες στα δικα μ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 24 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα,,έχεις παρατηρήσει μήπως τα ψάρια να πλαγιάζουν και να ξύνονται?Απότομες σπασμωδικές κινήσεις?Δυστυχώς το grade απο τα black back έχει υποβαθμιστεί και τα ψάρια έχουν αλλάξει αρκετά.Παρατήρησε τα περιττώματα των ψαριών σου να δεις αν είναι ξανα λευκά.Πάντως απο διατροφή τα ψάρια σου είναι σε καλό δρόμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 24 Σεπτεμβρίου 2012 Author #11 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 η αλήθεια είναι ότι ξύνονταν αρκετά κάποιες στιγμές σήμερα και κάνανε κάποιες στασμωδικές κινήσεις όντως δεν ξέρω όμως αν ήταν κυριαρχική/επιθετική συμπεριφορά....όταν λές να πλαγιάζουν τι εννοείς? (να χάνουν τον έλεγχο τους?)επειδή δεν έχει σχηματιστεί χαρέμι έχει κάποιες στιγμές εντάσεις κυνηγητά μεγάλης διάρκειας καθότι διακρίνω 2 μικρά λάμπιντο (1 αρσενικο & 1 θυληκό) τα οποία πρέπει να είναι και αδέρφια...και έχω άλλα 2 λάμπιντο πιό ώριμα και μεγαλύτερα εκ των οποίων το ένα είναι το αρσενικό που βλέπεις στις φωτγραφίες και το άλλο είναι θυληκο....πήρα άλλες 2 τροφούλες σήμερα (Omega one super veggie kelp flakes + Ocean Nutrition Spirulina flake)παρατηρώ κυρίως τα περιττώματα στον πάτο καθότι δεν έχω υπόστρωμα στο ενυδρείο(καραντινα) τα οποία έχουν το χρώμα που βλέπεται στις φωτογραφίες, τα ψάρια τρώνε κανονικά με απίστευτη όρεξη ...τι θα μου προτείνατε να κάνω??? ξανα υπενθυμήζω να κοιτάξεται την ουρά του ψαριού μου κάνει εντύπωση γιατί διαφέρει απ των υπολοίπων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 24 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Για την ουρά σου έχω απαντήσει παραπάνω,τώρα σχετικά με το πλάγιασμά το ψάρι προσπαθώντας να ξυστεί πλαγιάζει το σώμα του πάνω στα αντικείμενα.Αν δεις πως τα ψάρια έχουν αυτη τη συμπεριφορά τότε είναι φορείς παρασίτων και θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε θεραπεία.Πως ακριβώς ξεχωρίζεις το αρσενικό απο το θηλυκό ψάρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 25 Σεπτεμβρίου 2012 Author #13 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 απ την συμπεριφορά τον χρωματισμό.....χρώμα έντονα μαύρα πτερύγια και κυριαρχική συμπεριφορά...τα θυληκά έχουν λιγότερο έντονα τα μαύρα χρώματα και συνήθως τρώνε κυνήγι μέσα σε ένα ενυδρείο για ζευγάρωμα... σίγουρα τα ξυσίματα δείχνουν ένα ick που υποβόσκει αλλά μπορεί να είναι και κυριαρχικές συμπεριφορές? το ρωτάω γιατί δεν βλέπω πάνω τους εξωπαράσιτα....στην περίπτωση που συνεχίσουν τα ινώδη περιττώματα να παίξω με θεραπεία flagyl??? όσο για τα ξυσίματα αν δω εξωπαράσιτο λογικά αύξηση θερμοκρασίας και αλάτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος