mitsaras 22 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) παιδια καλησπερα πριν 10 μερες εστισα ενα νανο 30λτ το οποιο πηρα για γαριδαδικο, το εστισα εβαλα μεσα και φυτα, αλλα δεν μπορουσα να περιμενω 2 μηνες με αδιο ενυδρειο μεχρι να ωριμασει ο βυθος οποτε χθες ειπα να βαλω λιγα gappy 4 τον αριθμο,2 αρσενικα και 2 θυλικα,αποτα οποια το ενα εγκυο. Σημερα πηγα απο την δουλεια μου που εχω το ενυδρειακι να δω αν ειναι ολλα καλα και βρηκα μια ευχαριστη εκπλυξη. Η θυλικια ειχε γενισει και μεσα στα φυτα μετρισα πανω απο 10 μικρα .Τωρα τι κανω χρειαζονται κατι διαφορετικο στην διατροφη τους; Για τα μεγαλα ριχνω flakes Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2012 - mitsaras Link to comment Share on other sites More sharing options...
DevilFish 22 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 πρωτα απο ολα μετακινησε τα μικρα οσο το δυνατον συντομα γτ 8α στα φανε τα μεγαλυτερα και δν 8α μεινει κανενα......βαλτα σε μια φωλια πουλανε σε ολα τ πετ σοπ κ ριχνε τους τροφη για μικρα...8α βρεισ παντου ασε λιγο την 8υληκια που γεννησε να 3εκοθραστει γτ 8α την πλησιασουν τα αρσενικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 22 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 Επίσης μπορείς να τα αφήσεις τη φύση να κάνει το παιχνίδι της. Από τη στιγμή που έχεις φυτά , θα μπορέσουν να κρύβονται μια χαρά. Για τροφή μπορείς να τρίψεις τα flakes που ρίχνεις για τα μεγάλα. Η πρόταση που κάνω είναι επειδή είμαι κατά της γεννήστρας - φωλιάς. Επίσης επειδή τα guppies γεννάνε σαν τρελά , σκέψου λίγο τι θα κάνεις με τον χώρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsaras 22 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 22 Σεπτεμβρίου 2012 παλιοτερα που ειχα gappys μαζι με μολυ και πλατι δεν καταφερα ποτε να δω μικρα.Δεν ειχα φυτα και εβαζα τις θυλικες σε γενιστρα παντα η μανα ετρωγε τα μικρα πριν προλαβω να την βγαλω.Γιαυτο εχω τρελαθει γιατι οπου και αν κοιταξω βλεπω μικρα κριμενα μεσα στα φυτα και τα μεγαλα αδιαφορουν.Οσο για το χωρο, εχω ενα ριο 180 που δεν ειχα αποφασισει πως θα το στησω και ποτε, αλλα τελικα το βλεπω να το φυτευω και μαλιστα πολυ συντομα και να αρχισω να βαζω τα μικρα μιας και το 30λτ σε 2 με 3 μηνες θα το εχω μονο για γαριδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 παλιοτερα που ειχα gappys μαζι με μολυ και πλατι δεν καταφερα ποτε να δω μικρα.Δεν ειχα φυτα και εβαζα τις θυλικες σε γενιστρα παντα η μανα ετρωγε τα μικρα πριν προλαβω να την βγαλω.Γιαυτο εχω τρελαθει γιατι οπου και αν κοιταξω βλεπω μικρα κριμενα μεσα στα φυτα και τα μεγαλα αδιαφορουν.Οσο για το χωρο, εχω ενα ριο 180 που δεν ειχα αποφασισει πως θα το στησω και ποτε, αλλα τελικα το βλεπω να το φυτευω και μαλιστα πολυ συντομα και να αρχισω να βαζω τα μικρα μιας και το 30λτ σε 2 με 3 μηνες θα το εχω μονο για γαριδες Ακριβώς αυτό είχα διαβάσει και εγώ και δεν τις συμπαθώ τις γεννήστρες. Επίσης θεωρώ ότι πρσθέτεις στρες και στη μάνα και στα μικρά. Καλό στήσιμο στο μεγάλο εύχομαι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 23 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπέρα νομίζω ότι καλύτερα να αφήσεις την μητέρα φύση να κάνει την δουλειά της και να αφήσεις τις γεννηστρες,πολλά φυτακια να έχεις και όλα θα πανε καλα! επίσης τα λίτρα σου ειναι λίγα και πρεπει να μετακόμισεις σε μεγαλύτερο αυτά απο εμένα...και συνχαριτηρια για τα γενητουρια σου εύχομαι να πανε όλα καλα και έχεις πάντα χαρές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsaras 23 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 23 Σεπτεμβρίου 2012 Σευχαριστω πολυ. Με βλεπω να ξεκιναω απο αυτην την εβδομαδα το μεγαλο εκει που το ειχα στο πολυ χαλαρο και το πηγενα απο μηνα σε μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 24 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 μπορεις να βαλεις κερατοφυλο.ιδανικη κρυψωνα για τα μικρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsaras 24 Σεπτεμβρίου 2012 Author #9 Share 24 Σεπτεμβρίου 2012 Σε αυτο το ενυδρειακι δεν χωραει δυστιχως τιποτα αλλο ,στο μεγαλο θα βαλω σιγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος