Jump to content

Κοκκινα Βραγχια

Recommended Posts

Φιλε μου γιατι πηρες τα αγγελοψαρα και ροδοστομους αφου σου ειχαν πει(στο θεμα που εκανες) οτι δεν κανουν με τα ζωοτοκα που εχεις λογω παραμετρων νερου...Καλη η ποικιλια ψαριων αλλα να μην το παραακανουμε..

Φιλικα :)

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάνε την αλλαγή που σου λέει ο ebenos, ή και ακόμα μεγαλύτερη αν μπορέσεις να έχεις ίδιες συνθήκες νερού (θερμοκρασία στη συγκεκριμένη, βρύσης δε βάζεις?) και ξεκίνα άμεσα θεραπεία με esha 2000 σε συνδυασμό με exit. Πρέπει άμεσα να δεις τι θα κάνεις με τα ψάρια σου, να φτιάξεις τη σύνθεση γιατί θα αρχίσεις να τα χάνεις ένα ένα και δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα.. Οι μετρήσεις σου όλες είναι με τα υγρά της serra ή εκτός αμμωνίας τα υπόλοιπα είναι από στικάκι?

Τα ροδοστομα και τα αγγελοψαρα τα πηρα δωρο παραλιγο να παρω και τριτο αγγελοψαρο πριν ανοιξω το θεμα με την ψαροσυνθεση.

Θα κρατησω μονο μολυ και ξιφοφορους και θα δωσω τα υπολοιπα. Οι μετρησεις Ph και αμμωνιας ειναι με υγρα τεστ τα υπολοιπα με στικς.

Τελικα με το finrot τι γινεται? Τα κοκκινα βραγχια αφου η αμμωνια και τα νιτρικα νιτρωδη ειναι οκ απο τι μπορει να ειναι?

Όλα είναι υπολείμματα των κακών συνθηκών!

Προχώρησε τα βήματα όπως σου προτείναμε με ηρεμία και σωστές κινήσεις!

Esha 2000 και esha exit πάρε. Θα σου έλεγα melafix primafix αλλά τα ψάρια σου μάλλον χρειάζονται κάτι πιο δραστικό. Αν δεν βρεις, παράγγειλε από petcumulus.gr, έχουν καλές τιμές και θα στα στείλουν με κούριερ.

Κάνε την παραγγελία ή πάρε τους τηλέφωνο τη δευτέρα, σίγουρα έχουν έτσι γράφει σε όλα.

Καλή αλλαγή νερού. Μείωσε και λίγο το τάισμα μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχει στρώσει καλά. Αν θέλεις, για ένα από τα ταίσματα και αφόυ τα μαγαζιά είναι κλειστά, πάρε μια σκελίδα σκόρδο, λιώστη και όλο το ζουμί μαζί με την υπόλοιπη λιωμένη σκελίδα ανακάτεψέ τα καλά με 100ml χλιαρό νερό. Ρίξε λίγη τροφή σε ένα κουτάλι και λίγο από το σκορδόζουμο και άστη 2 λεπτά να ποτίσει πριν ταίσεις. Το υπόλοιπο βαλ'το στο ψυγείο για άλλη φορά.

Αυτο το σκορδοζουμο που διαβαζω σε διαφορα ποστ ειναι πραγματικο σκορδοζουμο? Νομιζα ειναι καποιο ειδος τροφης που λεγεται ετσι απλα επειδη μοιαζει με σκορδο....

Καπου ειχε παρει το ματι μου και κατι σχετικα με αρακα ή μπιζελι παιζει και αυτο?

Εχω κανει 40% να συνεχισω καθημερινα μεχρι να ερθει το φαρμακο?

Αν χρειαζεται να παρω κατι απο τα μαγαζια μπορω να το κανω ειναι ακοικτα και το σ/κ.

Έγινε επεξεργασία - math01141

Συνήθως εννοούν κάποιο έτοιμο εταιρίας, αλλά στην ουσία αυτό είναι και το πληρώνεις χρυσό. Αρακά (ζεματισμένο και αποφλοιωμένο). Δρα ως καθαρτικό, αλλά στην παρούσα δε σου χρειάζεται.

Παρελαβα σημερα melafix , esha 2000 , exit και υγρα τεστ ΝΟ3 ΝΟ2 αλλα δεν ειμαι σπιτι να κανω μετρησεις. Πως να προχωρησω με την θεραπεια?

Όταν επιστρέψεις κάνε μια καλή αλλαγή νερού και ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεις των φαρμάκων!

Το melafix δεν σου χρειάζεται στην περίπτωση σου! Συνέχισε με τα υπόλοιπα φάρμακα!

Πριν την αλλαγή κάνε και μετρήσεις να δούμε που βρίσκεσαι!

Να χρησιμοποιησω και τα 2 ταυτοχρονα?

Εχω περιεργεια να δω αν θα παρω διαφορετικες μετρησεις απο τις ταινιες...

Μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη χρήση των δυο φαρμάκων αλλά θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μόνο το esha2000 μιας που το ενυδρείο σου δεν είναι ακόμα ώριμο και δεν θα ήθελα να επιβαρύνουμε την βιολογία σου!

Διαφορά στις μετρήσεις τώρα με τα υγρά τεστ θα δεις σίγουρα!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Μαλιστα...επειδη βλεπω δεν απαντανε οι υπολοιποι θα παρω τον λογο εγω...αν δεν εχεις κανει αλλαγη που σου ειπαν πιο πανω κανε μια 30%...επειδη εγω εχω κανει θεραπεια με μελαφιξ θα σου πω να ξεκινησεις με αυτο γιατι ειναι φυτικο και δεν επυβααρινει πολυ το συστημα σου.αν θυμαμε καλα η δοση ειναι 5μλ για 38 λιτρα,οποτε με βαση τα λιτρα σου υπολογισε ποσο πρεπει να ριξεις.να θυμαςσε λιγοτερο ειναι καλητερα απο περισοτερο οποτε μην το παρακανεις.η θεραπεια με μελαφιξ διαρκη 7 ημερες και μετα κανεις μια αλλαγη 30%,τα λεει και επανω το μπουκαλι.ξεκινα με αυτο και παρακολουθησε πως θα πανε,ποσταρε σε κανα 2 ημερες καμια φοτο να δουμε και εμεις.αμα δεις στο τελος της θεραπειας οτι δεν εχει γινει τιποτα κανε αλλαγη 30% παλι και ακολουθησε τις οδηγειες στα αλλα σκευασματα.αμα δεις ομως την παραμαμικρη αλλαγη προς το καλητερο κανε κανονικα αλλαγες και παρακολουθησε να δεις πως πανε και τα ξαναλεμε.....καλη τυχη...

Αι καλα...μην δωσεις σημασια στο ποστ μου...μπαινω απο κινητο αυτην την στιγμη και δεν ειδα τον εβενο οτι απαντησε...κανε οτι σου πει εκεινος.....σορυ και παλι.....

Αι καλα...μην δωσεις σημασια στο ποστ μου...μπαινω απο κινητο αυτην την στιγμη και δεν ειδα τον εβενο οτι απαντησε...κανε οτι σου πει εκεινος.....σορυ και παλι.....

Ξεκινησα με το esha 2000 οπως ειπε o ebenos. Εχω και τα αλλα ομως σε αναμονη. Πιστευω πως εχω αρκετα σοβαρο προβλημα για να χρησιμοποιησω esha 2000, ισως και ταυτοχρονη χρηση exit αλλα θα κανω την θεραπεια για 3 μερες και θα δουμε. Melafix λεω να χρησιμοποιω προληπτικα στην συνεχεια που και που για να μην εχω παρομοια συμτωματα στο στο μελλον.

Κατα την θεραπεια ταιζω κανονικα? Αλλαγες νερου δεν κανω, σωστα? Οι καταραμενες οδηγιες ειναι στα γερμανικα και δεν ειναι πολυ καλα τα δικα μου.

Εκανα και μετρησεις με τα υγρα. Το νο2 ειναι πρακτικα 0 και τα νο3 στο 30-40 (max) ισως ειναι και 25, πριν την αλλαγη , αλλα δεν ξερω αν εκανα σωστα την μετρηση... και το νερο της βρυσης τοσο περιπου μου βγαινει... Ισως εχω δυσχρωματοψια...

Οι 2 ξιφοφοροι μου ειναι εγγυοι και περιμενω μικρα!! Θελω να ξεμπερδευω συντομα με οτι υπαρχει στο ενυδρειο. Με βαση οσα εχω διαβασει δει και παρατηρησει στο ενυδρειο μου πιστευω οτι εχω καποια βακτηριδιακη μολυνση. Το πιθανοτερο ειναι τα ψαρια που εβαλα μεσα να ειχαν θεμα. Απο την πρωτη μερα πχ τα κοπρανα τους ηταν διαφανα και δυσκολα αποκολουνταν.

Ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις και την πολυτιμη βοηθεια.

Έγινε επεξεργασία - math01141

Συνέχισε με τις οδηγίες που σου έχουμε δώσει και ενημέρωσε μας!

Τα ψάρια σου είναι πολύ ταλαιπωρημένα, ακολούθησε ευλαβικά τις οδηγίες χρήσης του φαρμάκου και πράττουμε ανάλογα!

Μετα την θεραπεια τα παραγματα μοιαζουν λιγο καλυτερα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τελειως καλα. Πως να συνεχισω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...