corsten 19 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα, έχω ένα Juwel Trigon 190L και σκέφτομαι να το στήσω από την αρχή σε λευκή άμμο και θα είναι φυτεμένο. Οι απορίες μου είναι εξής: 1. Τι έιναι καλύτερο γενικά για το ενυδρείο χαλίκι ή άμμος 2. Τι άμμο να χρησιμοποιήσω; (μέχρι 15 ευρώ το 5κιλο) 3. τι παγίδες κρύβει η άμμος; (χρειάζεται να χρησιμοποιώ χημικά ή κάτι άλλο για τη συντηρήση της 4. χρειάζεται να χρησιμοποιήσω υπόστρωμα 5. είναι καλύτερη η άμμος για τα φυτά; 6. κάτα πόσο επηρεάζει τη σύσταση του νερού; 7. υπάρχει περιορισμός στο τι ψάρια θα βάλω μέσα; 8. μπορώ να χρησιμοποιήσω όλα τα φυτά ή πρέπει να διαλέξω από κάποιες κατηγορίες; Αν υπάρχει κάποιο άρθρο ή site να βρω πληροφορίες θα ήταν καλό Ευχαριστώ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 1) Το χαλικι κατα την γνωμη μου ειναι καλητερο για φυτεμενα ενυδρεια γιατι στο χαλικι μπορεισ να φυτεψεις περισσοτερα φυτα και να βαλεις και υποστρωμα απο κατω αν θελεις. 2)Προτημησε μη ασβεστοληθικη,βεβαια ειναι αναλογα τι ψαρια εχεις,η ασβεστολιθικη θα σου ανεβαζει τις σκληροτητες και αν εχεις ψαρια μαλακου νερου θα εχεις προβληματα. 3)Θα πρεπει να προσεξεις να μην ειναι πολυ ψιλη (πουδρα) γιατι μπορει να σου πετρωσει,επεισης αν βαλεις πολυ αμμο και δημιουργηθει πολυ υψος μπορει να εχεις προβλημα με αναεροβιες περιοχες μεσα στην αμμο και να εχεις απελευθερωση τοξικων αεριων με αποτελεσμα θανατους ψαριων,πιστευω με ενα παχος 5 εκ της αμμου δεν εχεις προβλημα. 4)Αμμο και υποστρωμα δεν πανε μαζι,υποστρωμα βαζεις (αν θες) μονο με χαλικακι απο πανω. 5)Πιστευω οτι το χαλικι ειναι καλητερο για φυτα αλλα παιζει ρολο και τι φυτα θα φυτεψεις. 6)Σου απαντησα πιο πανω γι αυτο 7)Και σε αυτο σου απαντησα πιο πανω 8)Στην αρχη θα πας σε ευκολα φυτα,μετα απο αρκετο καιρο θα μπορεις να βαλεις και λιγο πιο δυσκολα αλλα σ αυτο δεν παιζει ρολο μονο ο βυθος αλλα και ο φωτησμος,λιπασματα,co2. Οριστε και ενα αρθρο για τον βυθο και το φυτεμενο ενυδρειο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697 Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsten 19 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 Το υπόστρωμα σε περίπτωση που βάλω χαλίκι πρέπει να το αλλάξω μετά από κάποιο διάστημα ή μένει μόνιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsten 19 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 Κάποια εταιρεία που να έχει καλό υπόστρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 Το υπόστρωμα μένει μόνιμο. Ισως μετά από πολυυυυυ καιρό να προσθέσεις καμιά ταμπλέτα λιπάσματος κοντά στις ρίζες των φυτών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 19 Σεπτεμβρίου 2012 Κάποια εταιρεία που να έχει καλό υπόστρωμα? Υπάρχουν πάρα πολλές. Εγώ μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει της jbl το manado. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος