Jump to content

Sera Nano Cube 60 Lt / Θεματα Θερμοκρασιας.....

vangel

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Απο μικρος ειχα το μικροβιο με τα ενυδρεια.

Για ενα μεγαλο διαστημα τα παρατησα και τωρα ειπα να ασχοληθω για πρωτη φορα με μικρο και θαλασσινο.

Μου αρεσε πολυ το Sera και το πηρα.

Τρεχει περιπου ενα χρονο.

Στην αρχη ολα καλα. Στρωσιμο, αραγωνιτης, βραχος 6-7 κιλα

μετα νταμσελ, κλοουν, αστεριας, γαριδα καθαριστρια και 4-5 ευκολα κοραλια, μ****α.

Ολα καλα μεχρι που ηρθε το καλοκαιρι......

Σιγα σιγα αρχισε να καταστρεφεται και φυσικα απο την ανοδο θερμοκρασιας. Επαιζα συνηθως 30-31C.

Δεν μου το ειχε πει κανεις, εκανα τυχαια μια ερωτηση και μου ειπαν αμεσα ανεμιστηρακια, οπως και το εκανα. Επεσα αμεσως στους 25 αλλα καθε μερα τουλαχιστον 2 λιτρα συμπληρωμα.

Με τα πολλα αυτο που καταφερα ηταν να σωσω μονο τα ψαρια, αντε και κανα 2 μανιταρια που πιαστηκαν καπου μεσα στο ενυδρειο μονα τους.

Τι θεμα μου ειναι οτι δεν μπορω να προσθετω καθε μερα 2-3 λιτρα νερο + το γεγονος οτι ο γυρω χωρος ΓΕΜΙΣΕ ΑΛΑΤΙ!!!!! απο την εξατμιση.

Δεν ειμαι διατεθημενος να καταστρεψω το σαλονι μου για ενα ενυδρειο.

Τωρα που χειμωνιαζει, θελω να το ξαναφτιαξω οπως το θελω αλλα δεν ξερω τι γινεται με ενα chiller.

Δεν μπορω να το εχω εξω απο το σπιτι, πολλες τρυπες και φασαρια.

Το θεμα που σκεφτηκα και διαβασα ηταν ο συναγερμος! Λογικα τα radar θα πιανουν την θερμοτητα και θα εχουμε προβλημα.

Καμια συμβουλη? Κανενας με αναλογη εμπειρια???

H γνώμη μου είναι:

Μάλλον δεν έχει καπάκι, οπότε κανεις ένα καπάκι κλειστό απο πάνω και απο τα πλάγια, κάνεις υποδωχές στο καπάκι για τους ανεμιστήρες και είσαι τζετ. Φυσικά εκεί που θα χρεισατεί τροποποιήσεις για να χωρέσει και ο υπόλοιπος εξοπλισμός καλό είναι να γίνει!

Πρώτη φορά ακούω πάντως εξάτμιση με κάπάκι(όχι πως δεν γίνεται, αλλά όχι και τόσο), και να γεμισει αλάτια το σπίτι εφόσον κατα την διαδικασία της εξαέρωσης δεν εξαερώνεται το αλάτι αλλά εξαερώνεται μόνο το νερό!

Τέλος πάντων, καλό είναι να προμηθευτείς μια αυτόματη αναπλήρωση, ή να φτιάξεις μια, και όσον αφορά την εξάτμιση, μπορείς τις ώρες που δεν δουλεύουν τα ανεμιστηράκια, να καλύψεις τις τρύπες τους πάνω στο καπάκι έτσι ώστε να έχεις μειωμένη εξάτμιση!

Δηλαδη επιμενεις να βρω λυση για τα ανεμιστηρακια ε?

Θα το σκεφτω το project.

Την φοβαμαι την αυτοματη αναπληρωση....

Όσον αφορά την εξάτμιση δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά πίστεψε με ότι εξατμίστηκε εξατμίστηκε! Τον χειμώνα θα έχεις το 1/3 εξάτμισης απο ότι είχες!

Όσον αφορά την αναπλήρωση, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις, απλά σε απαλάσει απο την συμπλήρωση! Αν είσαι διατεθημένος να συμπληρώνεις κανένα πρόβλημα!

Κουβεντουλα κανουμε, απλα φαντασου, οτι ημουν μαθημενος με του γλυκου νερου που δεν εκανα τιποτα.

Οταν πηγα, και μαλιστα σε γνωστο, να στησω το θαλασσινο, μου ειπε ολα καλα, πανευκολο....

Απο την μια σκεφτομαι να το παλεψω, απο την αλλη να το χαλασω και να το γυρισω στο γλυκο...

Και γλυκό να το κάνεις πάλι θα έχεις προβλήματα,Αυτόματη αναπλήρωση εχθές...κάτι έχει πάρει το μάτι μου στο waterwaves...την χρησιμοποιούν πολλοί χομπίστες στο ΑΖ και είναι ικανοποιημένοι.Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να κάνεις και DIY κάπου έχει τα σχέδια για το osmolator by Stathis...Η αλατότητα είναι βασική παράμετρος...και πρέπει να μένει σταθερή...το ίδιο και η θερμοκρασία...κάπου είδα και έναν ψύκτη που καλύπτει ακριβώς τα λίτρα σου.Iceprobe το λένε.Ενα μέλος μάλιστα έκανε πατέντα σε παρόμοιο ενυδρείο με το δικό σου.

Τι χαζος που ημουν και δεν ειχα γραφτει τοσο καιρο στο forum....

Ωραιες ιδεες και ψοφαω για πατεντες.

Ευχαριστω πολυ παιδια και ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα στην Αθηνα Pets Today 2012!

@ Alexpsycho: Μηπως ξερεις πιο μελος ειναι αυτο?

Γιατι σιγουρα το ενυδρειακι χρειαζεται και πατεντα για φωτισμο.

• 2 weeks later...

Άνοιξε ένα θεματάκι και κάνε μια παρουσίαση το ενυδρείο σου.

Θα χαρούμε πολύ να δούμε το Sera αλλά και την προσπάθειά σου, έστω και με τις καλοκαιρινές αναποδιές.

Παρά ταύτα μην ανησυχείς, έχει ανθρώπους γνώστες εδώ που θα σε καθοδηγήσουν αλλά και θα σου προτείνουν λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα.

Καλή συνέχεια ........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...