Jump to content

Μια Λαμπα, Μα Ποια Λάμπα?!

vales_red

Recommended Posts

Καλησπερα και παλι... Θα θελα να κανω ενα upgrade τον φωτισμο μου (εχω ηδη 4x24w Τ5).

Η διαταξη ειναι απο μπροστα προσ τα πισω....

Aquamedic 15K

Ati Aquablue Special 10K

Ati Blue Plus

KorallenZucht Fiji Purple

αναβουν ανα 2 οπως τις ομαδοποιησα. (πρωτα οι μπλε-μωβ φυσικα)

Τωρα.....

Αναμεσα απο αυτες τις 2 θελω να φτιαξω μια μικροκατασκευη απο Plexiglass και να τοποθετησω εναν ανακλαστηρα με τα ακροφυσια και μια λαμπα ακομα...

Ελα ομως που ειναι σε διλημμα..η τριλημμα....

Να βαλω μια Ati Actinic?

ή

Να βαλω μια ακομα Fiji Purple?

ή

Να βάλω μια ακόμα Ati blue plus?

ή

Προτεινετε κατι εσεις...

Θελω μια λυση η οποια να βοηθησει στα χρωματα των κοραλλιων, κι οχι στην αναπτυξη (καθως αναπτυξη υπαρχει κι οπως εχει το ενυδρειο)

Εγώ θα σου πρότεινα μια ΑΤΙ actinic την οπαία θα την ανάβεις πιο πρώτα απ όλες και θα την σβήνεις τελευταία.... έχει πολύ σκούρο σχεδόν μοβ χρώμα

βαλιντινε με βαση το συνδυασμο που ηδη εχεις εγω θα σου προτεινα μια blue plus ακομα.

εαν το κανεις οπως λεει ο βαγγελης να ανοιγει νωριτερα κ τελευταια τοτε οντως η ακτινικη κ η fiji ειναι πολυ καλες επιλογες.

απλα επειδη τις εχω δοκιμασει κ τις 2,η ακτινικη ειναι πολυ πιο σκοτεινη απο τη fiji

Ε ναι...Αυτη που θα βαλω θα αναβει πρωτη και θα κλεινει τελευταια...

Προς την Ακτινικ κλεινω κι εγω...αλλα θελω να κανω κι ενα γκαλοπ μεχρι να κοπει το plexi glass....ο ανακλαστηρας ηδη αγοραστηκε...τα ακροφυσια ειναι διπλα μου, κ το μπαλαστ εδω...

βαλιντινε με βαση το συνδυασμο που ηδη εχεις εγω θα σου προτεινα μια blue plus ακομα.

εαν το κανεις οπως λεει ο βαγγελης να ανοιγει νωριτερα κ τελευταια τοτε οντως η ακτινικη κ η fiji ειναι πολυ καλες επιλογες.

απλα επειδη τις εχω δοκιμασει κ τις 2,η ακτινικη ειναι πολυ πιο σκοτεινη απο τη fiji

Πιο σκοτεινη...δλδ θα φωσφοριζουν τα κοραλια που εχω μεσα?! Το πρασινο να γινεται λαχανι φωσφοριζε, το κοκκινο να γινεται φουξια εντονο κτλ?

αρα εισαι ετοιμος...

παντως αν δεν τη θες μονο για αισθητικους λογους στο ανοιγμα κ στο κλεισιμο καλη ειναι κ η Blue plus.

θα σου δωσει λιγο παραπανω φως οταν δουλευουν ολες μαζι κ οταν μενει μονη της δεν θα ειναι και πολυ φωτεινη

ωστε να αγχωνει τα ψαρακια σου.

Πιο σκοτεινη...δλδ θα φωσφοριζουν τα κοραλια που εχω μεσα?! Το πρασινο να γινεται λαχανι φωσφοριζε, το κοκκινο να γινεται φουξια εντονο κτλ?

δεν θα ειναι οπως με τα μπλε των led αλλα σε σχεση με τη fiji,ναι θα ειναι πιο φωσφοριζε!

η blue plus ειναι πολυ μπλε και δεν μαρεσει πολυ...Λαμπα δεν εχω αγορασει ακομα... αρα το κυριοτερο κομματι μου λειπει χαχαχα

Πιθανοτατα να παρω μια ακτινικη. Μπλε εχω χρησιμοποιημενες που καθονται. Οποτε μπορει να παιξω κανα 20λεπτο να δω τι μου αρεσει...

Κυριως για αισθητικους λογους το κανω, αλλα το τερπνον μετα του ωφελιμου.... Ειπαμε! Αλλιως να εβαζα μια ντισκομπαλα απο κει πανω! χαχαχαχα

Επειδη θα παω για ψωνια σημερα...πειτε καμια ιδεα...αλλιως στην ακτινικη θα παω...

ε αφού το ξέρω... στην ακτινική της ΑΤΙ θα καταλήξεις

Αφου δεν ακουω αλλες προτασεις... Ακτινικη βγαζουν κι αλλες εταιριες ? Που να τις φερνει καποιιο καταστημα της Θεσσαλονικης?

Οι ακτινικές άλλων εταιριών που δοκίμασα είναι κάτι παρόμοιο με την μπλε της ΑΤΙ.... η ακτινική της ΑΤΙ όμως είναι κάτι προς το μοβ και δεν έχει καμιά σχέση με τις άλλες "ακτινικές"

• 2 weeks later...

Τελικα αγοραστηκε μια Αti Actinic 24w... Τα χρωματα απιστευτα! Επειδη αναβει πρωτη και σβηνει τελευταια! Φαινεται οτι ολα τα κοραλλια απολαμβανουν αυτα τα μηκη κυματος...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?app=galleryℑ=1008

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...