Jump to content

Στρώσιμο Και Πρώτες Μετρήσεις

inf3ct3d

Recommended Posts

IMG_1054.jpg

Γεια σας και από εμένα

Ξεκίνησα και εγώ πριν από τέσσερις μέρες το hobby σας και θα ήθελα την βοήθειά σας

Είμαι περίπου στα 220 λίτρα ωφέλιμη χωρητικότητα με ένα φίλτρο fluval 305 ένα θερμοστάτη ρυθμισμένο στους 28 C μία αεραντλία.

Το γέμισα πριν τέσσερις μέρες και έβαλα βελτιωτικό νερού sera aquatan και βακτήρια sera bio nitrivec σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες για τα λίτρα μου.

Θα πάω να πάρω test να κάνω. Τι test να πάρω και ποια είναι τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Να πάρω και κανένα (γλείφτη) η κάποιο άλλο ψάρι για αρχή ή είναι ακόμα νωρίς;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων.

Καλως ηρθες στο φορουμ μας!

Για αρχη βαλε τον θερμοστατη στους 26,τωρα τα τεστ που θα χρειαστεις για αρχη ειναι αμμωνιας,νο2 και νο3 και προτημισε να παρεισ υγρα τεστ και οχι στικς γιατι τα υγρα ειναι πιο αξιοπιστα.

Σ αυτο το αρθρο θα βρεις οτι χρειαζεσαι για να μαθεις για το στρωσιμο και αλλα σημαντικα πραγματα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301

Ψαρια ειναι πολυ νωρις ακομα,μολις στρωσει το ενυδρειο σου θα βαλεις τα πρωτα,υπολογισε με ην μεθοδο των βακτηριδιων οτι το στρωσιμο διαρκει περιπου 1 μηνα.

Καλως ηρθες στο ομορφο χομπι.

Τωρα θα περιμενεις να ολοκληρωθει ο κυκλος του αζοτου. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1318

Κανενα ψαρι δεν θα βαλεις,απλα καθε 3 μερες ριχνε μεσα 2 φυλαρακια τροφη.

Τα τεστ που ειναι απαραιτητα ειναι Ν3Ν4 αμμωνια,ΝΟ2 νιτρωδη,ΝΟ 3,νιτρικα και ΡΗ.

Εγω θα σου προτεινα να βαλεις αληθινα φυτα,για να παρεις και την χαρα,φροντιδας και αναπτυξης. :)

Να πώ κι εγω μια τρίτη άποψη .

Να βάλεις λίγα ψαράκια αμέσως και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου λένε τα ζωντανά βακτήρια .

Οσο για τέστ δεν νομίζω οτι σου χρειάζεται αν είσαι φειδωλός στο τάισμα και δεν βάλεις πολλά ψάρια .

Καλως ηλθες στο χομπυ μας!

Αφου χρησιμοποιησες σκευασμα εμποριου,ακολουθησε ευλαβικα τις οδηγιες του.

Αν θελεις για ασφαλεια να κανεις καποιο τεστ,αμμωνια κα ΝΟ2 πρεπει να ειναι μηδεν,τοτε το περιβαλλον σου θα ειναι αρκετα ασφαλες για τα ψαρια.Μην παρασυρθεις φορτωνοντας πολυ το ενυδρειο σου και ταιζοντας υπερβολικα,ακομη και αν οι μετρησεις σου ειναι αποδεκτες.Πρεπει να γινει σε βαθος χρονου.Αλλωστε κατα την αποψη μου,ενα καλα στρωμενο ενυδρειο ειναι τουλαχιστον 6-9 μηνων.

:)

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

Να πώ κι εγω μια τρίτη άποψη .

Να βάλεις λίγα ψαράκια αμέσως και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου λένε τα ζωντανά βακτήρια .

Οσο για τέστ δεν νομίζω οτι σου χρειάζεται αν είσαι φειδωλός στο τάισμα και δεν βάλεις πολλά ψάρια .

Ως νέος στο χόμπυ - δεν μετράω ακόμα χρόνο - έχω χρησιμοποιήσει τη μέθοδο με τα βακτήρια και την προσεκτική ιχθυοφόρτωση. Το όλο εγχείρημα (διατήρηση των ενυδρείων) δεν κράτησε πάρα πολύ λόγω μετανάστευσης.

Το παραπάνω το αναφέρω γιατί δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα είχε μακροπρόθεσμα.

Διαβάζοντας το πρωί το μήνυμα του φίλου , μπήκα στον πειρασμό να γράψω ακριβώς αυτό που έχω κάνει quote.

Δεν το έγραψα γιατί είδα τις απαντήσεις των φίλων παραπάνω και "φοβήθηκα".

Βλέποντας όμως ότι αρκετοί έμπειροι χομπίστες ακολουθούν και προτείνουν την μέθοδο με τα βακτήρια μου διώχνει τον "φόβο" να γράψω και να προτείνω βάσει των εμπειριών μου.

Υ.Γ. Διαβάζω καθημερινά το φόρουμ αλλά τους τελευταίους μήνες έχω ελαττώσει πάρα πολύ τη συνεισφορά μου σε ποστς λόγω του περίεργου κλίματος που βγαίνει αρκετά συχνά.

Πάντα φιλικά,

Δημήτρης

Ευχαριστω ολους σας για τις συμβουλες και την καθοδηγιση σας.

Τα αποτελεσματα των πρωτων test ειναι ph 7-7.1, kh 12, gh12-14 no2 0 και no3 0

Θερμεκρασια κυμαινομαι απο 27 εως 28 στην διαρκεια της ημερας.

Οταν πηγα στο μαγαζι για τα test δεν κρατηθηκα κ πηρα και ενα αγγελοψαρο ελπιζω να μην κανω

Ζημια στο στρωσιμο με αυτη την βιαστικη μου κινιση.

Καλως ηλθες στο χομπυ μας!

Αφου χρησιμοποιησες σκευασμα εμποριου,ακολουθησε ευλαβικα τις οδηγιες του.

Αν θελεις για ασφαλεια να κανεις καποιο τεστ,αμμωνια κα ΝΟ2 πρεπει να ειναι μηδεν,τοτε το περιβαλλον σου θα ειναι αρκετα ασφαλες για τα ψαρια.Μην παρασυρθεις φορτωνοντας πολυ το ενυδρειο σου και ταιζοντας υπερβολικα,ακομη και αν οι μετρησεις σου ειναι αποδεκτες.Πρεπει να γινει σε βαθος χρονου.Αλλωστε κατα την αποψη μου,ενα καλα στρωμενο ενυδρειο ειναι τουλαχιστον 6-9 μηνων.

:)

Αν έκανες όπως σου λέει ο συνονόματος τότε είσαι οκ.

Για την επιλογή των ψαριών πρέπει πρώτα να δεις τις παραμέτρους του νερού σου.

PH , σκληρότητες κ.τ.λ.

Νομίζω ότι βιάστηκες με την αγορά του αγγελόψαρου.

Είπαμε ότι η τεχνολογία μας έχει επιτρέψει να χαρούμε το χόμπυ μας πιο εύκολα αλλά η υπομονή είναι αρετή. ;)

Ως νέος στο χόμπυ - δεν μετράω ακόμα χρόνο - έχω χρησιμοποιήσει τη μέθοδο με τα βακτήρια και την προσεκτική ιχθυοφόρτωση. Το όλο εγχείρημα (διατήρηση των ενυδρείων) δεν κράτησε πάρα πολύ λόγω μετανάστευσης.

Το παραπάνω το αναφέρω γιατί δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα είχε μακροπρόθεσμα.

Διαβάζοντας το πρωί το μήνυμα του φίλου , μπήκα στον πειρασμό να γράψω ακριβώς αυτό που έχω κάνει quote.

Δεν το έγραψα γιατί είδα τις απαντήσεις των φίλων παραπάνω και "φοβήθηκα".

Βλέποντας όμως ότι αρκετοί έμπειροι χομπίστες ακολουθούν και προτείνουν την μέθοδο με τα βακτήρια μου διώχνει τον "φόβο" να γράψω και να προτείνω βάσει των εμπειριών μου.

Υ.Γ. Διαβάζω καθημερινά το φόρουμ αλλά τους τελευταίους μήνες έχω ελαττώσει πάρα πολύ τη συνεισφορά μου σε ποστς λόγω του περίεργου κλίματος που βγαίνει αρκετά συχνά.

Πάντα φιλικά,

Δημήτρης

Φιλε Δημητρη,ο καθενας λεει τη γνωμη του και δεν εχουμε σκοπο ουτε να τρομοκρατησουμε κανεναν ουτε να φοβησουμε ωστε να μην γραφει την αποψη του η την εμπειρια του.

Ο κ Σταματης και ο Δημητρης πιο πανω προτειναν μια μεθοδο την οποια εγω δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν εχω εμπειρια απο την συγκεκριμενη και γι αυτο δεν την προτεινα,αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι και λαθος.Προτεινα μια μεθοδο με την οποια εχω στρωσει ολα μου τα ενυδρεια χωρις το παραμικρο προβλημα και η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ειναι η πιο ασφαλης για εναν εντελως αρχαριο γιατι δεν προκειτε να βαλει σε κυνδινο ψαρια σε τυχον λαθασμενη κινηση που μπορει να κανει. :)

Ευχαριστω ολους σας για τις συμβουλες και την καθοδηγιση σας.

Τα αποτελεσματα των πρωτων test ειναι ph 7-7.1, kh 12, gh12-14 no2 0 και no3 0

Θερμεκρασια κυμαινομαι απο 27 εως 28 στην διαρκεια της ημερας.

Οταν πηγα στο μαγαζι για τα test δεν κρατηθηκα κ πηρα και ενα αγγελοψαρο ελπιζω να μην κανω

Ζημια στο στρωσιμο με αυτη την βιαστικη μου κινιση.

Αγαπητε φιλε,η υπομονη ειναι αρετη στο χομπυ μας! :)

Φιλε Δημητρη,ο καθενας λεει τη γνωμη του και δεν εχουμε σκοπο ουτε να τρομοκρατησουμε κανεναν ουτε να φοβησουμε ωστε να μην γραφει την αποψη του η την εμπειρια του.

Ο κ Σταματης και ο Δημητρης πιο πανω προτειναν μια μεθοδο την οποια εγω δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε και δεν εχω εμπειρια απο την συγκεκριμενη και γι αυτο δεν την προτεινα,αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι και λαθος.Προτεινα μια μεθοδο με την οποια εχω στρωσει ολα μου τα ενυδρεια χωρις το παραμικρο προβλημα και η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ειναι η πιο ασφαλης για εναν εντελως αρχαριο γιατι δεν προκειτε να βαλει σε κυνδινο ψαρια σε τυχον λαθασμενη κινηση που μπορει να κανει. :)

Κώστα συμφωνώ με όσα λες , απλώς παρέθεσα λίγο το αίσθημα που μου βγαίνει κάθε φορά που σκέφτομαι να απαντήσω. :)

Για να μη χαλάω και το θέμα του φίλου : Αν αγαπάς το χόμπυ και θέλεις να σου προσφέρει χαρές προτείνω να σκεφτείς πολύ καλά την σύνθεση του ενυδρείου και μετά να προβείς σε αγορές ζωντανών.

Κοίτα πρώτα τις παραμέτρους το νερού καθώς και τα προφίλ και τις ανάγκες των ψαριών.

Αγαπητοι μου φιλοι και δασκαλοι μου,ξερετε ποσο πολυ σας εκτιμω,οποτε οτι πω εναι καλοπροαιρετα ,και γαι να μην εκτεθω αλλη φορα σε φιλους που μας ζητανε τις συμβουλες μας.Γιατι εγω τουλαχιστον (δεν ξερω για τον Κωστα)ενιωσα λιγο <<αβολα>>οταν ειδα τις απαντησης σας.Τις απαντησης που δωσαμε ,εγω και ο Κωστας,τις εχουμε δωσει απειρες φορες σε αρχαριους φιλους ,που μας ρωτανε,και ποτε δεν υπηρχε αντιθετη αποψη.Αλλαξε κατι? και δεν το ξερω.

Ειχα αποφασισει να μην επεκτεινο την κουβεντα,αλλα οταν ειδα τον φιλο κατοπιν προτροπων σας να βαζει το πρωτο ψαρι μεσα,αμεσως μου ηρθε στο μυαλο αυτος ο πινακας

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=54770&st=0&p=497929entry497929

Και τωρα ρωτω στους δασκαλους μου.Ισχυει αυτος ο πινακας?Αν ναι σε ποιο σταδιο ειναι του φιλου το ενυδρειο?Απο τις μετρησης του καταλαβαινω οτι ειναι ακομα στο πρωτο.

Και το ερωτημα μου,γιατι τωρα αυτο το ψαρι να φαει,στα σωθηκα του ολους τους υπολοιπους κυκλους?

Και κατι για τα τεστ αν ειναι απαραιτητα.Προσωπικη μου αποψη,αλλα και των δασκαλων μου ειναι πολυ απαραιτητα.Στα παρακατω θεματα το αναφερει ρητα,και ειδικα για αρχαριους.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=13569&hl=

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=13569&hl=

Ειληκρινα θα ηθελα να μου πειτε τι ακριβως να συμβουλευω σε αρχαριους φιλους. :)

Αγαπητοι μου φιλοι και δασκαλοι μου,ξερετε ποσο πολυ σας εκτιμω,οποτε οτι πω εναι καλοπροαιρετα ,και γαι να μην εκτεθω αλλη φορα σε φιλους που μας ζητανε τις συμβουλες μας.Γιατι εγω τουλαχιστον (δεν ξερω για τον Κωστα)ενιωσα λιγο <<αβολα>>οταν ειδα τις απαντησης σας.Τις απαντησης που δωσαμε ,εγω και ο Κωστας,τις εχουμε δωσει απειρες φορες σε αρχαριους φιλους ,που μας ρωτανε,και ποτε δεν υπηρχε αντιθετη αποψη.Αλλαξε κατι? και δεν το ξερω.

Ειχα αποφασισει να μην επεκτεινο την κουβεντα,αλλα οταν ειδα τον φιλο κατοπιν προτροπων σας να βαζει το πρωτο ψαρι μεσα,αμεσως μου ηρθε στο μυαλο αυτος ο πινακας

http://www.aquazone....29

Και τωρα ρωτω στους δασκαλους μου.Ισχυει αυτος ο πινακας?Αν ναι σε ποιο σταδιο ειναι του φιλου το ενυδρειο?Απο τις μετρησης του καταλαβαινω οτι ειναι ακομα στο πρωτο.

Και το ερωτημα μου,γιατι τωρα αυτο το ψαρι να φαει,στα σωθηκα του ολους τους υπολοιπους κυκλους?

Και κατι για τα τεστ αν ειναι απαραιτητα.Προσωπικη μου αποψη,αλλα και των δασκαλων μου ειναι πολυ απαραιτητα.Στα παρακατω θεματα το αναφερει ρητα,και ειδικα για αρχαριους.

http://www.aquazone....wtopic=13569=

Ειληκρινα θα ηθελα να μου πειτε τι ακριβως να συμβουλευω σε αρχαριους φιλους. :)

Βασιλη εγω προσωπικα συμβουλευω παντα τις μεθοδους που εχω ακολουθησει και ειμαι σιγουρος απο την εμπειρια μου οτι θα εχουν σωστα αποτελεσματα.Δεν λεω οτι η προταση του Σταματη και του Δημητρη ειναι λαθος,αλλα εγω δεν την προτεινω σε τελειως αρχαρια μελη που μπορει να κανουν λαθος κινηση και μετα να τρεχουν να σωσουν τα ψαρια τους, αλλωστε δεν εχω προσωπικη εμπειρια μ αυτη τη μεθοδο οπωτε και δεν μπορω να εκφερω γνωμη στο αν πιανει η οχι.

Κωστα και εγω ειμαι της ιδιας αποψης μεσενα,απλα θελω να μαθω τωρα,αν αυτο το ψαρι που εβαλε ο φιλος μεσα,θα υποστει ολους τους υπολοιπους κυκλους?Οτι θα στρωσει το ενυδρειο ,εφοσον παραγονται τωρα οι ρηποι,θα στρωσει,αλλα γιαμενα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.

http://www.aquazone....29

Βασίλη ,

νομίζω ότι ο Δημήτρης και ο Κ. Σταμάτης δεν προέτρεψαν τον φίλο να βιαστεί και να πάρει αμέσως ψαράκι. :)

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο νέος χομπίστας είναι να επιστρέψει το ψαράκι, να τσεκάρει τις παραμέτρους, να σκεφτεί κατά πόσο είναι διατεθημένος να επηρεάσει το νερό του και έπειτά να προχωρήσει στη σύνθεση του ενυδρείου.

Infected μας ακούς ? :P

dpap δεν προσεχεις :rasp::)

Να βάλεις λίγα ψαράκια αμέσως και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου λένε τα ζωντανά βακτήρια .(Σταματης)

dpap δεν προσεχεις :rasp::)

Να βάλεις λίγα ψαράκια αμέσως και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου λένε τα ζωντανά βακτήρια .(Σταματης)

Ναι αλλά δεν του είπε τρέξε να πάρεις όποιο ψάρι σου αρέσει χωρίς να δεις πρώτα τις ανάγκες του :):rasp: .

Ναι αλλά δεν του είπε τρέξε να πάρεις όποιο ψάρι σου αρέσει χωρίς να δεις πρώτα τις ανάγκες του :):rasp: .

:hysterical: :hysterical: :hysterical:

Εγω θυμαμαι οταν το εστρωνα για πρωτη φορα,δεν ημουν τοτε στο φορουμ,επερνα καθε δυο μερες στο μαγαζι που τα ειχα παραγγειλει,και του ελεγα,αντε στειλτα και στειλτα.Ευτυχως επεσα σε σωστο και δεν μου τα ετειλε :D

Αγαπητοί φίλοι .

Τα σκευάσματα με ζωντανά βακτήρια που κυκλοφορούν στην αγορά , έχουν εξελιχθεί .

Δεν είναι τα ίδια που χρησιμοποιούσαμε μέχρι πρίν λίγο καιρό , έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις απο αρκετές εταιρίες .

Ολα αυτα τα σκευάσματα για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους χρειάζονται απο το πρώτο 24ωρο να μπεί ψάρι στο ενυδρείο , αλλιώς "αχρηστεύονται " .

Η χρήση τροφής δεν μπορεί να μας ταΐσει όλα τα είδη απο τα βακτήρια που περιέχουν τα σκευάσματα .

Ο φίλος μας , απο τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει χρήση των έτοιμων σκευασμάτων , είναι μονόδρομος και στο να βάλει ψάρι το πρώτο 24ωρο .

Απο τη στιγμή που το ψαράκι που διάλεξε είναι υγιές και είναι προσεκτικός στο τάισμα , θα δείτε οτι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και χωρίς να παίζουμε με τις ανοχές του ψαριού .

Αυτό που θέλει προσοχή είναι το τάισμα και η επόμενη είσοδος των ψαριών πότε θα γίνει και σε ποιο αριθμό ψαριών .

Ο Δημήτριος έγραψε ποιό πάνω οτι ένα ενυδρείο για να ολοκληρώσει τους κύκλους του θέλει 6 και ίσως 9 μήνες , εγω το 9 μήνες δεν θα τόλμαγα να το γράψω αν και μέσα μου πιστεύω οτι έχει δίκιο και καλό θα είναι να έχουμε το νού μας σχετικά με την ιχθυοφόρτηση των ενυδρείων μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα .

Τέλος μην ξεχνάμε οτι σαν το μπόλι με δουλεμένο βιολογικό υλικό (και όχι μόνο μπίχλα) απο ενυδρείο που έχει ολοκληρώσει όλους τους κύκλους , δεν υπάρχει καλύτερο .

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Να πω και εγω τη γνωμη μου.

Ξεκινησα ριχνοντας υγρα βακτηρια και ακολουθησα πιστα τις οδηγιες που αναγράφονταν στη συσκευασια. Δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα στο στρωσιμο με τον τροπο αυτο.Βεβαια δεν εβαλα δυσκολα ψαρια και ενα επιπλεον θετικο ηταν πως το νερο της βρυσης ηταν αρκετα καλο για τις απαιτησεις των ψαριων.

Αυτο που κανουμε σχεδον ολοι ειναι να ξεκιναμε χωρις να εχουμε ενημερωθει σωστα με αποτελεσμα σε βαθος χρονου να ανακαλυπτουμε πολλα λαθη.

Αυτο εχει και τα καλα του και τα κακα του.Το καλο ειναι οτι μαθαινουμε απο τα δικα μας λαθη,για το μοναδικο δικο μας ενυδρειο.

Το κακο ειναι οτι λογω της ασχετοσυνης μας ζοριζουμε παραπανω τα ζωντανα που εχουμε μεσα.

Και εδω ρωτω.Πειτε μου ποιος θα κατσει να ασχοληθει πανω απο 20- 30 λεπτα της ωρας μαζι μας στο ξεκινημα μας?Ο πωλητης του εκαστοτε καταστηματος?Δεν λεω υπαρχουν καποιοι που ασχολουνται δεν ειναι ομως η πλειοψηφια αλλα εκτος αυτου οι περισσοτεροι ειναι και ψιλοασχετοι.

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οι γνωμες και οι συμβουλες αρκετων παλιων στο χομπυ μοιαζουν με αυτες των γιατρων.Αν ρωτησεις 10 γιατρους θα παρεις 10 διαφορετικες γνωμες.

Για καλη μου τυχη,το παιδι απο το pet που αγορασα τα πρωτα ενυδρειακα μου ειδη, με προσγειωσε γρηγορα λεγοντας μου πως το χομπι εχει αρκετες απαιτησεις σε χρονο αλλα και χρημα,τουλαχιστον στο ξεκινημά του.Ετσι και ξεκινησα.Αν μου ελεγε ομως ξερεις φιλε μου εκτος απο χρονο διαβασμα και χρημα πρεπει να περιμενεις πανω απο μηνα για να στρωσει το νερο, πολυ πιθανον να μην ξεκινουσα καν.Και ξερετε κατι?Το χομπι το ξεκινας με αποφαση στιγμης.Δεν προγραμματιζεις οτι θα ασχοληθεις με το εκαστοτε χομπι καιρο πριν.Οποτε και οι περισσοτεροι ειναι λογικο κατι που θελουν τωρα να το κανουν τωρα.Βεβαια παντα με γνωμονα την ασφαλεια αλλα σε λογικα παντα χρονικα πλαισια.

Συγνωμη αν κουρασα.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Φυσικα και ακουω,

Ειδα κ τους φιλους που με προετρεψαν να μην παρω ακομα

Ψαρια ειδα κ τις αντιθετες αποψεις <<τεκμηριομενες>> σχεδον και απο τις

Δυο πλευρες. Το ενα petshop μου ειπε οτι δεν θα εχω

Προβλημα το αλλο μου ειπε αν μπορεις να κρατηθεις καλο

Θα ειναι. Δυο φιλοι μου που εχουν ενειρδια τους ρωτισα κ δεν ξεραν καν τι ειναι

Τα τεστ. Και εχουν εναμιση και δυο χρονια αντιστοιχα ενυδρεια σε λειτουργεια

Τελειος ερασιτεχνικα και χωρις ιδιαιτερη αφιερωση χρονου.

Οποτε ειπα να παρω ενα ψαρακι επειδη δεν μπορουσα να κρατηθω

Ειναι αληθεια δεν ειμαι κ ΤΕΡΑΣ υπομονης και μακαρι ολα να παν καλα.

Συγνωμη που μακρυγορισα,

Γεια χαρα και απο εμενα...εγω με την σειρα μου θα ηθελα να πω οτι ξεκινησα τελη ιουλιου το χομπυ ξεκινοντας απο ενα αστειο και καταληξα με εναν. Μονομαχο σε ενα ποτηρι κρασιου που μετα μπηκε σε ενα πλαστικο 10 σκετο και στο τελος σε ενα 25 λιτρο με ολαααα τα κομφορ με τεστακια και φυσηκα φυτα παρεα με εναν σαληγγαρο...το διαβασμα ειναι γνωση και η γνωση σε γλυτωνη απο περιττα εξοδα τρεξιμο ανχος φοβους και δεν ταλααιπωρης ενα ηδη αρρωστο ψαρακι που δεν εφταιξε πουθενα...ενα πραμα εμαθα λοιπον...διαβασε και ρωτα και μετα κανε του κεφαλιου σου...και πλεον ειμαι με 3 ενυδρειακια διαφορετικων λυτρων και ειδων...καλη τυχη ευχωμαι και τα αγγελοψαρα μ@μουνε!θα τα χαρεις αρκει να τα φροντησεις....διαβασε και ρωτα....σορυ αν κουρασα......

• 2 weeks later...

Συντομη ενημερωση, το ενυδρειο μου παει αρκετα καλα, κατελληξε

Να εχει ενα oscar περιπου 20 ποντων το οποιο το πηρα απο φιλο λογω μεγεθους

Και ενα γατοψαρο λιγο μικροτερο. Ξεκινησα και ενα δευτερο μικροτερο ενυδρειο 60λιτρων

Που εχει δυο angelfish ενα swordtail ενα oscar ακομα που μολις μεγαλωσει θα το μεταφερω στο αλλο

Ενυδρειο και δυο ακομα ψαρακια τα οποια δεν θυμαμαι πως τα λενε.

Και μια ερωτηση μετα την αλλαγη νερου να βαζω βελτιοτικο νερου, εχω το aquatan της sera και bionitrivec.

Συντομη ενημερωση, το ενυδρειο μου παει αρκετα καλα, κατελληξε

Να εχει ενα oscar περιπου 20 ποντων το οποιο το πηρα απο φιλο λογω μεγεθους

Και ενα γατοψαρο λιγο μικροτερο. Ξεκινησα και ενα δευτερο μικροτερο ενυδρειο 60λιτρων

Που εχει δυο angelfish ενα swordtail ενα oscar ακομα που μολις μεγαλωσει θα το μεταφερω στο αλλο

Ενυδρειο και δυο ακομα ψαρακια τα οποια δεν θυμαμαι πως τα λενε.

Και μια ερωτηση μετα την αλλαγη νερου να βαζω βελτιοτικο νερου, εχω το aquatan της sera και bionitrivec.

Δυστοιχος εχεις κανει λαθη και στα 2 ενυδρεια και καλο ειναι να κοιταξεις και να φτιαξεις την ψαροσυνθεση και των 2 γιατι αργα η γρηγορα θα εχεις προβληματα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...