Jump to content

Γνώμες Για Μεγαλύτερο Δισκόσπιτο!

stelis82

Recommended Posts

για να επανερθουμε στο θεμα εγω εχω το anubias 300 λιτρα ενα χρονο και ειμαι ευχαριστημενη για τα αλλα ηθελα πανω απο 1000ευρω δεν ειναι καιροι για πολλα εξοδα σκεψου καλα και αποφασησε

• Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ε καλά τώρα!Αν μηδενίστηκε η δουλεία του Νιντάλ που είναι τόσα χρόνια στο χωρο επειδή είπε ό Τόλης που δεν μας ξέρει δεν τον ξέρουμε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τα χέρια του είμαστε για να μαστε!!!!!

..........εγω προσωπικα δεν εχω γνωρισει τον νινταλ, ουτε ειμαι πελατης του..........ακομα τουλαχιστον .......αλλα ξερω οτι οταν καποιος σαν κι αυτον ....κολλησει ενυδρειο................ουτε με σεισμο 15ριχτερ δεν θα ανοιξει!!!

τωρα οποιος θελει να συγκρινει ενα φτιαγμενο απο τον νινταλ, ενα της juwel(ισως το μεγαλυτερο ευρωπαικο ονομα στο χωρο, -βγαζει κ η mp-eheim ) κ ενα κινεζο θα δει οτι κατα ποοοοοοολυ πρωτο θα ρθει του νινταλ!!!! 2ο πολυ πισω το juwel κ χιλιομετρα πισω το κινεζικο-anubias μιας κ που τα elite δεν τα χω δει απο κοντα!!!

τωρα δεν λεω υπαρχει κοσμος στον χωρο των τζαμαδων που κολλαει ενυδρεια..................δεν ειναι κ πυρινικη φυσικη.......κ αναλογα με το κοστος κ πoιοτητα δουλειας ανεβαινει κ το κοστος..................καπως ετσι ειναι κ με τα custom bikes ή custom cars!!!!

οταν ηρθε ο μαστορας-φιλος σπιτι κ ειδε τις κοντρες του 1,80 1anubias κ τις κολλησεις του μου πε σε 5-6ν χρονια θα ανοιγε!!!......σας ειπα το τουμπανιασα με 10 εξτρα κοντρες στον πατο κ πλαινα κ 5 σωληναρια turbofix αφου βγηκαν ολες οι παλιες μηδαμινες σιλικονες, ασςετον φαρμακευτικο κ λοιπα!!!

παντως οι γερμανοι εχουν μελλον...................http://www.juwel-aquarium.de/en/Company/Production-and-Logistics/?force_sid=6at83012ddo9nuatgrj21cr644

Μπορέις να μου πείς πως κρίνεις με γυμνό μάτι σε τί είναι καλύτερο το Juwel από τα anubias;

Μάστόρια που με μία ματιά βγάζουν διαγνώσεις ακριβίας λόγο δουλείας έχω γνωρίσει πολλά και με αφήνουν αδιάφορο.

Ο καθένας μπορεί να κάνει overbuild το ενυδρείο του όσο θέλει!Φυσικά αυτό θα έχει και το ανάλογο κόστος!Αν είσαι διατεθημένος να το πληρώσεις το πληρώνεις.

Το ενυδρέιο είναι μία κατασκευή που περιλαμβανει δύο υλικά με συγκεκριμνες ιδιότητες, φτιάχνεται για να συγρατεί νερό που του ασκεί στα τοιχώματα συγκεκριμένη πίεση και όπως σε όλες τις κατασκευές έχει και ένα συντελεστή ασφαλείας!Ολα αυτά είναι πολυ συγκεκριμένες και μετρήσημες ένοιες και μόνο στην περίπτωση που θα μου δείξει κάποιος μια μηχανολογική μελέτη θα μπορούσα να βγάλω σίγουρα συμπεράσματα!ολα τα αλλα είναι λόγια του αέρα που μεταφέρονται μέσα στον νετ στα πλαίσια χαλασμένου τηλεφώνου

ΥΓ η TURBOFIX πόσο σίγουρος είσια ότι είναι κατάληλη για την εφαρμογή που την χρησιμοποίησες;

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

Μπορέις να μου πείς πως κρίνεις με γυμνό μάτι σε τί είναι καλύτερο το Juwel από τα anubias;

Μάστόρια που με μία ματιά βγάζουν διαγνώσεις ακριβίας λόγο δουλείας έχω γνωρίσει πολλά και με αφήνουν αδιάφορο.

Ο καθένας μπορεί να κάνει overbuild το ενυδρείο του όσο θέλει!Φυσικά αυτό θα έχει και το ανάλογο κόστος!Αν είσαι διατεθημένος να το πληρώσεις το πληρώνεις

Στο 400αρι αν τα δεις κ τα 2 διπλα διπλα θα καταλαβεις..................απο το πως ειναι κολλημενο κ τις κοντρες στον πατο!!!

εσυ το χεις δει φιλε μου?

οπως εγραψα ειμαι κατοχος κ των δυο μαρκων!!!

το δικο μου σπιτι πλυμμηρησε ετσι δεν ειναι????.....κ ετσι πληρωσα!!!

τωρα τα περι κατασκευων με χαλασμενο τηλεφωνο σε φορουμ τ αφηνω για σενα κ αυτους που αρεσκονται

υγ. εψαξα, ρωτησα, βρηκα ανθρωπο που κολλησε θαλασσινο 700αρι ELITE που εχανε κ ολα οκ, πηρα τον αντιπρωσοπο στην ελλαδα - διαλυνας αε κ μιλησα μαζι του κ ετσι πηρα αυτη αφου κ ο μαστορας την ειχε δουλεψει ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΡΟ !!!!

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

Στο 400αρι αν τα δεις κ τα 2 διπλα διπλα θα καταλαβεις..................απο το πως ειναι κολλημενο κ τις κοντρες στον πατο!!!

εσυ το χεις δει φιλε μου?

οπως εγραψα ειμαι κατοχος κ των δυο μαρκων!!!

το δικο μου σπιτι πλυμμηρησε ετσι δεν ειναι????.....κ ετσι πληρωσα!!!

τωρα τα περι κατασκευων με χαλασμενο τηλεφωνο σε φορουμ τ αφηνω για σενα κ αυτους που αρεσκονται

υγ. εψαξα, ρωτησα, βρηκα ανθρωπο που κολλησε θαλασσινο 700αρι ELITE που εχανε κ ολα οκ, πηρα τον αντιπρωσοπο στην ελλαδα - διαλυνας αε κ μιλησα μαζι του κ ετσι πηρα αυτη αφου κ ο μαστορας την ειχε δουλεψει ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΡΟ !!!!

Εχω και εγώ άποψη με αυτά που έχω δέι! Στο δικό μου το trigon οι αρμοί δεν μου άρεσαν καθόλου! Ήταν σαν να είχαν περαστεί με το δάχτυλο από πάνω!Στο anubias του φίλου μου από την άλλη ήταν καρφί.

Δεν αμφισβητώ ότι έχεις και τα 2 ούτε ότι είσαι σίγουρος γι αυτά που έκανες!Απλά ρώτησα πως έφτασε το μαστόρι στο συμπέρασμα που μοιράστηκες μαζί μας; Μου κάνει περίεργο να μπορέσει να προσδιορίσει κάποιος τον χρόνο που θα αντέξει ένα ενυδρείο κοιτώντας το!Από την άλλη μπορεί να κάνω και λάθος

Όταν ρώτησες τον αντιπρόσωπο τον ρώτησες αν το προϊόν έχει πιστοποίηση για ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ Απ όσο γνωρίζω σε όλο τον κόσμο τα ενυδρεία κολλιούνται με καθαρή σιλικόνη (ούτε καν με αντιμουχλική) και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι αυτό.

Οι μάστορες και οι άνθρωποι που λες ότι συμβουλεύτηκες πώς γνώριζαν τα όσα σου είπαν;Σκέφτηκες την πιθανότητα να μην τα ξέραν ούτε αυτοί καλά;

ΥΓ 1 Δεν νομίζω να σου επιτέθηκα οπότε καλύτερα θα ήταν να μην μου επιτίθεσαι και εσύ. Αυτό που σου έγραψα στο έγραψα για να σκεφτείς το ενδεχόμενο να πήρε λάθος- ελλιπείς πληροφορίες αλλά απ ότι βλέπω είσαι πολύ σίγουρος για τις κινήσεις σου και τις πηγές σου

:bigemo_harabe_net-81:

Εχω και εγώ άποψη με αυτά που έχω δέι! Στο δικό μου το trigon οι αρμοί δεν μου άρεσαν καθόλου! Ήταν σαν να είχαν περαστεί με το δάχτυλο από πάνω!Στο anubias του φίλου μου από την άλλη ήταν καρφί.

συγκρινες δυο ομοια μοντελα?..προσδιορισε το ''καρφι''please! οσον αφορα την αισθητικη της σιλικονης?...το θεμα κοντρες το βλεπω ασχολιαστο!

Δεν αμφισβητώ ότι έχεις και τα 2 ούτε ότι είσαι σίγουρος γι αυτά που έκανες!Απλά ρώτησα πως έφτασε το μαστόρι στο συμπέρασμα που μοιράστηκες μαζί μας; Μου κάνει περίεργο να μπορέσει να προσδιορίσει κάποιος τον χρόνο που θα αντέξει ένα ενυδρείο κοιτώντας το!Από την άλλη μπορεί να κάνω και λάθος

οπως καποιος που κολλαει ενυδρεια ειτε εταιρεια ειτε ενας μαστορας δινει μια εγγυηση 1, 2 πεντε η κ 1ο χρονια ειναι σιγουρος κ εχει φτασει στο συμπερασμα οτι δεν θα ανοιξει!!!!......α κ ισως παραληψη μου, το σχολιο του μαστορα, φιλου κ συνχομπιστα με 2 τοννο ιδιοκατασκευη ηταν αφου ξεκολλησαμε τις μαμα σιλικονες οι οποιες ηταν ''ρουπωμενες''.......οπως ειπε!!!.απο την αλλη μπορει να εκανε κ λαθος!!

Όταν ρώτησες τον αντιπρόσωπο τον ρώτησες αν το προϊόν έχει πιστοποίηση για ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

ΝΑΙ.............(υποτιμας την νοημοσηνη μου)....για να φτασω να τον παρω τηλεφωνο!!!.........το σωληναριο καθευατου το γραφει κ πανω για χρηση σε ενυδρεια!!!

Απ όσο γνωρίζω σε όλο τον κόσμο τα ενυδρεία κολλιούνται με καθαρή σιλικόνη (ούτε καν με αντιμουχλική) και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι αυτό.

δισκας ειμαι........ευαισθητα ψαρακια εχω........

Οι μάστορες και οι άνθρωποι που λες ότι συμβουλεύτηκες πώς γνώριζαν τα όσα σου είπαν;Σκέφτηκες την πιθανότητα να μην τα ξέραν ούτε αυτοί καλά;

ναι................... κ παρα πολυ μαλιστα.......αλλα βιογραφικα δεν πηρα!!!

ΥΓ 1 Δεν νομίζω να σου επιτέθηκα οπότε καλύτερα θα ήταν να μην μου επιτίθεσαι και εσύ.Αυτό που σου έγραψα στο έγραψα για να σκεφτείς το ενδεχόμενο να πήρε λάθος- ελλιπείς πληροφορίες αλλά απ ότι βλέπω είσαι πολύ σίγουρος για τις κινήσεις σου και τις πηγές σου

νομιζω εδω τα παραλες λιγακι....εγω μιλησα για ενα γεγονος κ για το anubias ενυδρειο μου.....εσυ οχι!!

:bigemo_harabe_net-81:

Φιλε beaver νομιζω να σου απαντησα

δεν επιτεθηκα σε κανεναν.............αλλα αντιθετα θα σε παρακαλουσα να μεινουμε σε αυτα που βοηθανε τον φιλο μας να αγορασει ενα σωστο ενυδρειο!!!!

να πω οτι πριν 7 μηνες που αγορασα το ενυδρειο διαβασα πολλα αρθρα εδω μεσα για τα ανουμπιας κ ετσι αποφασισα να το παρω κ ειχα ανοιξει κ ποστ σε αλλο ενυδρειακο φορουμ κ οι αποψεις ηταν θετικες με την επιλογη μου!!!...κ ετσι το πηρα............τωρα ετυχε σε μενα ................οκ......................αλλα μιλαμε για απο κει κ μετα!!!!

τωρα εναμισυ μηνα γεματο.................οι ψαριδες μια χαρακ οι γεννες συννεφο!!!!

φιλικα παντα

σακης

Παιδία τι να σας πω εγω εχω τον κύβο της anubias και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Χοντρο τζάμι γυάλινες κόντρες ωραία δουλεια κατα την γνώμη μου.

Γι αυτό δεν πάμε ποτέ μπροστά...ο φίλος ζήτησε μια συμβουλή και αντί να τον βοηθήσουμε κάναμε το ακριβώς αντίθετο...τον μπέρδεψε με και αντί να διαβαζει την γνώμη του καθενός που έχει ανάγκη διάβαζε τις μπει τέως που έγραφε ο ένας στον άλλον..ανοιχτά ένα ξένο φόρουμ και δείτε και μόνοι σας τι απαντήσεις δίνουν,ο καθένας δίνει την δική του γνώμη...δεν περιμένει πως και πως να τσακωθει με τον άλλον...μην ξεχνάτε το φόρουμ είναι για να βοηθάς άτομα όταν το έχουν ανάγκη δεν είναι για τσακωμους...

Γι αυτό δεν πάμε ποτέ μπροστά...ο φίλος ζήτησε μια συμβουλή και αντί να τον βοηθήσουμε κάναμε το ακριβώς αντίθετο...τον μπέρδεψε με και αντί να διαβαζει την γνώμη του καθενός που έχει ανάγκη διάβαζε τις μπει τέως που έγραφε ο ένας στον άλλον..ανοιχτά ένα ξένο φόρουμ και δείτε και μόνοι σας τι απαντήσεις δίνουν,ο καθένας δίνει την δική του γνώμη...δεν περιμένει πως και πως να τσακωθει με τον άλλον...μην ξεχνάτε το φόρουμ είναι για να βοηθάς άτομα όταν το έχουν ανάγκη δεν είναι για τσακωμους...

εγω παντως ειπα την γνωμη μου κ την προσωπικη μου εμπειρια....απο ανουμπιας!!!

Σας ευχαριστώ όλους!Δεν ήθελα βέβαια να γίνει τέτοια βαβούρα αλλα τουλάχιστον πήρα γνώμες!Επειδή το juwell είναι πανάκριβο θα κοιτάξω πρώτα ιδιοκατασκευή και μετα αν δεν βρώ ακρη θα παω για το anubias!Οτι παρω θα ενημερωσω!

• 2 months later...

εχω το ιδιο ακριβως θεμα με ενυδρειο και πραγματικα μπερδευτικα αφου λεω να παρω καμια δεξαμενη πλαστικια με ολα αυτα που διαβασα!

φιλε stelis82 αν βρεις κατι καλο και αξιοπιστο ενημερωσε με και μενα σε παρακαλω!

• 2 weeks later...

Καλησπέρα και πάλι!Γυρισα πρίν 2 μερες απο Αθήνα και πήρα επιτέλους ενυδρείο μεγαλύτερο!Λόγω οικονομικών πήγα σε anubias 1,50x0.50x0.65(487lt).Αγόρασα ένα φίλτρο 2217 και έχω αλλο ένα στο παλιό ενυδρείο που έχω τους δίσκους.Πήρα επίσης μια λαμπα uv!Για αντίστροφη όσμωση πήγαινε πολύ το μαλλί και δεν μπορεσα να παρω οποτε συνεχιζω με την τυρφη μου!!

Ωραίος. Καλογέμιστο. α/ο μπορεί να βρεις και εδώ στις αγγελίες σε καλή τιμή.

Καλορίζικο φίλε.

Πολύ καλή επιλογή για τα δισκάκια σου.

Καλορίζικο φίλε ! Όπως σου είχα γράψει και παλιότερα εγώ με το 1,20 το anubias είμαι ευχαριστημένος!

Έκανες καλή αγορά κατα την γνώμη μου!

Όσο για την uv και την Α\Ο δεν τα θεωρώ απαραίτητα ! (για δισκάκια εκτροφής παντα)

Να χαρείς πιατέλες στο νέο σου τερατάκι

Καλορίζικο φίλε και καλογεμιστο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...