tolis83 16 Ιουνίου 2012 #1 Share 16 Ιουνίου 2012 Αυτά τα παραξενα μικροσκοπικά πλάσματα μπορεί να μοιάζουν με λούτρινα αρκουδάκια με ουρές, ωστόσο στη πραγματικότητα πρόκειται για δύο προνύμφες (λάρβες) του είδους zebrafish (ελληνικά: ψάρι-ζέβρα). Το zebrafish, γνωστό στον επιστημονικό κόσμο ως Danio rerio, είναι ένα τροπικό ψάρι του γλυκού νερού που αποικίζει μικρές λίμνες και ρυάκια της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης από τους εξελεγκτικούς βιολόγους Jurgen Berger και Mahendra Sonawane και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό. Εντός τριών μηνών, η προνύμφη αναπτύσσει τα πτερύγια, το δέρμα, τη καρδιά και τον εγκέφαλο, ενώ οι δύο τρύπες που φαίνονται πάνω από το στόμα τους δεν είναι μάτια, αλλά το αναπτυσσόμενο οσφρητικό σύστημα του ψαριού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis1 16 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 δεν ειναι λουτρινα αρκουδακια...αλλα 2 προνυμφες του ειδους zebrafish τροπικο ψαρι του γλυκου νερου,ζει σε μικρεσ λιμνεσ και ρυακια της νοτιοανατολικης Ασιας,μεσα σε 3 μηνεσ η προνυμφη αναπτυσει τα πτεριγια το δερμα την καρδια κ τον εγκεφαλο,οι δυο τρυπες που βλεπεται πανω απο τον στομα δεν ειναι τα ματια αλλα το αναπτυσομενο οσφρητικο συστημα του ψαριου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 O_o Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis1 16 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 τα φανταζεσαι στα ενυδρεια βεβαια μην παρασυρθιτε ειναι μικροσκοπικα οταν εχουν αυτη την μορφη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 16 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 16 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Ειμαι περιεργος να δω την μεταμορφωση!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis1 16 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 να κ η μεταμορφοση με το προφιλ του!http://trikorfonews.wordpress.com/2010/10/22/zebrafish-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%85%CE%B8%CF%8C/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 16 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) τι γλυκούλια τα μικρά μου !!! ..σαν teddy bear για αγκαλίτσες Έγινε επεξεργασία 16 Σεπτεμβρίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 16 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Έγινε μεταφορά του θέματος στην ανάλογη κατηγορία και ένωση του με το προϋπάρχων. Πραγματικά απίστευτη η φύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis1 16 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 χαχαχα ωντος πανεμορφα ειναι εψαχνα για παραξενα ειδη και οταν τα ειδα επαθα πλακα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 16 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια αν καταλαβα καλα κανουν 1 μηναν για να εκκολαφθουν??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 16 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Απιστευτη οντως η φυση!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 16 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 τι γλυκούλια τα μικρά μου !!! ..σαν teddy bear για αγκαλίτσες Ε όχι και για αγκαλίτσα!!! Ποτε δεν ξέρεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 17 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια αν καταλαβα καλα κανουν 1 μηναν για να εκκολαφθουν??? Μετά τη γονιμοποίηση αν θυμάμαι καλά θέλουν περίπου δύο 24ωρα για να εκκολαφθούν, νομίζω τόσο είχαν κάνει και τα δικά μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis1 21 Σεπτεμβρίου 2012 #15 Share 21 Σεπτεμβρίου 2012 νομιζω καπου το διαβασα αυτο που λες φιλε μου,φανταζεσται να διατηρουσαμε με τετοια μορφη πλασματα στα ενυδρεια μας....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος