Αργύρης Π 15 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα φίλοι μου έχω πολύ άσχημα νέα 2 από τους μεγάλους μου δίσκους και μάλιστα ο ένας θα κατέβαινε στον διαγωνισμό είχαν άσχημο τέλος Έβγαλαν κάτι άσπρα σπυράκια και μέσα σε 2-3 μέρες έσκασαν και άφησαν τρύπες πάνω στα ψάρια μου με αποτέλεσμα τον θάνατο . Ο ένας το έβγαλε στο κούτελο και ο άλλος στο πάνω μέρος του ματιού δεν έχει αλλάξει κάτι στο ενυδρείο μου εδώ και 1,5-2 χρόνια ούτε ρουτίνες ούτε μετρήσεις τίποτα ! Τους έβαλα καραντίνα αμέσως μόλις τα είδα με θερμοκρασία 31-32 και έκανα αλλαγές κάθε 2 μέρες ! Οι υπόλοιποι δείχνουν οκ ! Τι ήταν ? τι μπορεί να το προκάλεσε ? Έχω σκάσει ρε παιδιά !!!! Σκέφτομαι να το γυρίσω σε άλλη ήπειρο αλά κάτι με κρατάει !!!! :bigemo_harabe_net-111: Τι μπορώ να κάνω για να μην το ξαναπάθω ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 15 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 Kριμα,τι να πω....... Για να μην το ξαναπαθεις,πρεπει πρωτα να καταλαβουμε τι εχει συμβει. Μηπως προσθεσες καποιο ψαρι στο ενυδρειο προσφατα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis1 15 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 μηπως ηταν ιχ?μερικεσ φορεσ ετσι γινετε...αντιβιοση χωριγησεσ?μηπως εριξες νερο με πιεση πανω τουσ καποια στιγμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis1 15 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 κανε αλαγη νερου κοιτα να προσεξεισ τα υπολυπα ψαρια μην παθουν κατι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Από την περιγραφή που μας κάνεις μου κάνει για hole in the head! Από μετρήσεις νερού πως πας? Τι ταιζεις? Βιταμινες δινεις? Έγινε επεξεργασία 15 Σεπτεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 16 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Ούτε ψάρι πρόσθεσα πρόσφατα ούτε οι μετρήσεις έχουν αλλάξει και από φαΐ ταΐζω τα εξής : spectrum discus formula ,spirulina της jbl ,d-allio plus της tropical ,terra pro color και από κατεψυγμενες μοσχαροκαρδια και bloobworms + μια μοσχαροκαρδια diy . Βιταμίνες της sera τις fishtamin . Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis1 16 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 παραξενο μηπως εβαλες καμια πετρα απο την φυση?σκεψου τι εκανεσ τωρα τελαιυταια...κοιτα να δεισ ποια αρωστια ειναι και αν ειναι κολιτικη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Χρησιμοποιείς νερό από Α/Ο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 16 Σεπτεμβρίου 2012 Author #9 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι δεν εχω προσθέσει τίποτα πολλούς μήνες και αό δεν βάζω σε νερό βρύσης είναι από την αρχή το ενυδρείο. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 16 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 επειδη οπως λες δεν αλλαξε καμια μα καμια ροτινα στο ενυδρειο σου κα το νερο που βαζεις ειναι νερο βρυσης ισως να περασε κατι ασχημο απο το νερο της υδρευσης στο ενυδρειο σου....την ειχα πατησει και εγω καποτε που εκαναν εργα στο δικτυο και παραλιγο να χασω ολα μου τα ψαρι....πηρα λοιπον προφιλτρα νερου και πργματικα απο τοτε οι δισκοι εχουν γινει τα πιο ευκολα ψαρια του χομπυ μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 16 Σεπτεμβρίου 2012 Author #11 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Έκανα μια πολύ καλή αλλαγή και καθάρισα τα πάντα όλα μοιάζουν σαν να μην έγινε τίποτα αν εξαιρεσουμε την απουσία δύο υπεροχων ψαριών . Τώρα προσευχή και αντιβιοση προληπτικά για λίγες μέρες και θα δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να δεις από τι προήρθαν οι θάνατοι των ψαριων για να αποκλίσεις το ενδεχόμενο να έχεις και άλλα δυσάρεστα περιστατικά στο μέλλον! Αν θυμηθείς κάτι που σου έκανε εντύπωση η παρατηρήσεις κάτι διαφορετικό ενημέρωσε μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 17 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 τι αντιβιωση δινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 17 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 Μήπως έχεις παιδιά στο σπίτι? εμένα μου είχαν πετάξει παλία πράγματα μέσα... τι αντιβιωση βαζεις ? άμα όλα είναι οκ ,θεωρώ πως είναι υπερβολή, απλώς να έχεις ποιό μεγάλη παρακολούθηση για λιγο καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αργύρης Π 17 Σεπτεμβρίου 2012 Author #15 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 Flagil μου προτείνει ένας φίλος . Παιδιά δεν υπάρχουν σπίτι . Τι να πω ??? Παρακολουθώ και ενημερώνω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Σεπτεμβρίου 2012 #16 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 μηπως ηταν ιχ?μερικεσ φορεσ ετσι γινετε...αντιβιοση χωριγησεσ?μηπως εριξες νερο με πιεση πανω τουσ καποια στιγμη? Η παρατηρηση μου σε αυτη την απαντηση σβηστηκε!!!!!!! Αυτη η απαντηση γιατι υπαρχει ακομα ομως ασχολιαστη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 17 Σεπτεμβρίου 2012 #17 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) το Flagil είναι ένα καλό φάρμακο, αλλά όπως προείπα αν τα υπόλοιπα ψάρια δείχνουν μια χαρά δεν θα επιβάρυνα το σύστημα, ( αν ριξεις, ανοίξε την κάψουλα και ανάμιξε την σκόνη με την τροφή βάλε και λίγο fistamin (βιταμίνες)να ποτίσει και στη συνέχεια τα ταΐσεις…) Δεν είναι Ινκ (όχι ιχ) γιατί έχει άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα , θα συμφωνήσω με τον ebenos μου κάνει και ‘μένα για hole in the head! Που μπορεί να ξεκίνησε από παράσιτα πεπτικού συστήματος , που υπάρχουν σε όλους τους δίσκους αλλά είναι υπό έλεγχο από το ανοσοποιητικό τους, όταν στα ψάρια για πολλούς και διαφόρους λόγους πέφτει το ανοσοποιητικό, τα ενδοπαράσιτα δυναμώνουν και αρχίζουν να τραβούν όλα τα θρεπτικά στοιχεία από τα ψάρια και αυτά εξασθενούν και παρουσιάζουν έλλειψη βιταμινών… οπότε σύντομα αρχίζει να παρουσιάζεται hole in the head… Mod note : θα παρακαλέσω να προσπαθούμε όλοι να είμαστε ''χαλαροί'' και να μην ανεβάζουμε τους τόνους, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να γίνουμε καλύτεροι, επίσης ειδικά για ευαίσθητα θέματα όπως οι ασθένειες να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις απαντήσεις μας και αν δεν είμαστε σίγουροι να μην λέμε πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν σε λάθη. Ευχαριστώ. Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2012 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 17 Σεπτεμβρίου 2012 #18 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 κριμα για τα ψαρακια,οπως ειπαν τα παιδια κανει για hole in head συμφωνα με τις τρυπες,,,,,,,αλλα μου κανει εντυπωση η ταχυτητα του θανατου,,,δυσκολα πιστευω μεγαλος δισκος πεθαινει σε 2-3 μερες αν δεν σου ''εκφρασει'' την ασθενεια του,,,,και να την δεις ομως μεχρι να καμφει το ανοσοποιητικο του συστημα χρειαζεται καποιος χρονος,,,,,και μιλαμε για ψαρι που για 2 χρονια δεν ειχε κανενα συμπτωμα,,,μεγαλο σχετικα με αλλους δισκους και υγιες,,, αργυρη,,,,μονο ενα σπυρακι εβγαλε ο καθενας??τραβηξες καμια φωτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Σεπτεμβρίου 2012 #19 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 Kαι το παρασιτο δεν ειναι Iνκ ουτε Ιχ. Ick ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 17 Σεπτεμβρίου 2012 #20 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 μην τρελλαθουμε για το πως λεγεται στα ελληνικα,,,,ενταξει,,,ολοι το ich εννοουμε,,αλλωε το λεει ιχ,ινκ,,ικ,,,,και δεν ξερω πως,,,,,ειρηνη ημιν ρε παιδες,,,, :bigemo_harabe_net-127: υγ σορρυ για το off topic,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 17 Σεπτεμβρίου 2012 #21 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Το Ichthyophthiriusmultifiliis ή Whitespotστα ελληνικά λέγεται ιχθυοφθειρίαση, οπότε όπως σωστα είπε ο Στράτος έκανα λάθος που το είπα ινκ ελπίζω τώρα να το καταλαβαμε όλοι και να επέλθει γαλήνη.... Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2012 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 17 Σεπτεμβρίου 2012 #22 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Τα ψαρια πήγαν από HITH και μάλιστα δυστυχώς πολύ γρήγορα.Το HITH προκαλείται από αβιταμίνωση ελλιπής αλλαγές νερού κακή ποιότητα τροφής και γενικότερα όταν το ψάρι δεν λαμβάνει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να ζήσει σωστά.Η αρχή τις ασθενειας γίνεται κύριος από την περιοχή γύρο από το κεφάλι με "σπυράκια" τα οποια όταν σκάσουν στην θέση τους αφήνουν τρυπα.Οι τρύπες στο κεφάλι παρουσιάζονται γιατί σε εκείνο το σημείο το ψάρι αποθηκεύει τα ποιο βασικά συστατικά που χρειάζεται για να ζήσει και όταν για κάποιο λόγο ο οργανισμός δεν τα παίρνει τότε ξεκινάει να τα τραβάει από εκεί για αυτό και παρουσιάζονται οι τρύπες.Μοιάζει λίγο πολύ με έναν παχουλό άνθρωπο που κάνει δίαιτα.Μονο που στην προκειμενη περίπτωση η δίαιτα είναι αναγκαστική είτε λόγο ασθενειας είτε λόγο αμελειας του ιδιοκτητη.Να ξεκαθαρίσω για όσους τυχών είναι νέοι στο χόμπι πως το HITH (hole in the head disease) είναι διαφορετική ασθένεια από τα hexamita μπορεί να εμφανιστεί και μονη της αλλα κατά κύριο λόγο πάνε πακέτο.Στην περίπτωση του Αργυρη δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω γιατί ταΐζει παρα πολλές τροφές και ιδιαιτερα η DIY μοσχαροκαρδια την έχουμε φτιάξει μαζί και έχει μέσα την Aρτα και τα Γιάννενα.Για αυτό το μυαλό μου πάει σε ενδοπαράσιτα κάτι πολύ κοινό στο συγκεκριμένο είδος ψαριού.Όπως και να έχει δυστυχώς είναι ζωνταντά είναι ψαρια και πολλές φορες αρρωσταίνουν όπως και οι άνθρωποι χωρίς πάντα να μπορούμε να αιτιολογήσουμε τι φτάει.Εγώ πρότεινα στον Αργυρη να φτιάξει μια pasta με flagyl και να ταΐζει για μερικές μέρες καθώς και άλλο ένα μικρό δισκάκι παρουσιάζει λευκα κόπρανα.Κάτι που θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξηγήσει το HITH που σκότωσε τα αλλα 2 ψαρια.Προσωπικά το καλοκαίρι μιας που βοηθάει ο καιρός αφήνω την θερμοκρασία στους 34 για 14 μέρες ώστε αν υπάρχει κάτι να πεθάνει και μια φορα τον μηνα τους ταΐζω μια μέρα μονο pasta με flagyl προκειμενου να μην έχω απρόοπτα.Επίσης κάτι περίεργο είναι πως το σπίτι του φίλου Αργυρη είναι αρκετά ζεστό το καλοκαίρι και μου κάνει εντύπωση ΑΝ τα ψαρια όντως έχουν hexamita πως κατάφερε το παράσιτο να επιβιώσει μιας και οι 34 βαθμοί δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο στο ενυδρείο και τα ψαρια τρέφονταν με τροφές με σκόρδο αρακά σπιρουλινα και όλα τα καλούδια.Όσο για το σχόλιο για το νερό με πίεση πάνω στο ψάρι δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω από το ότι οι χομπίστες στην Ελλάδα θα μείνουν μια ζωή σκαλωμένοι σε μερικά πράγματα και πάντα πολλοί από αυτούς θα βασίζονται σε μύθους και παπαγαλισμούς που ούτε μια βάση έχουν με την πραγματικότητα.Επίσης ick στους 29+ που λογικά οι περισσότεροι δισκάδες έχουμε τα ψαρια μας είναι αν όχι απίθανο παρα πολύ σπάνιο να το δεις.Για το λόγου το αληθές πάρτε ένα βιντεάκι.Όσο για τα σχολεια του video πάλι τα θεωρώ άστοχα γιατί βλέπουμε τα ψαρια σε τι μέγεθος είναι σε τι ποιότητα είναι και σε τι κατάσταση είναι το νερό τους.Επίσης οποιος ξέρει την συγκεκριμένη φάρμα γνωρίζει πως έχουν βγει παρα πολλά αστερια από εκεί μέσα ζηλευτά σε ξένα φόρουμ όπως το simplydiscus και δεν νομίζω κανεις να νομίζει πως οι farmer εκεί θα ρίσκαραν να χάσουν όλα αυτά τα αστερια μονο και μονο για να μην ανοίξουν την βάνα λίγο λιγότερο και η αλλαγή πάρει 5 λεπτά παραπάνω. Έγινε επεξεργασία 17 Σεπτεμβρίου 2012 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 17 Σεπτεμβρίου 2012 #23 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 Το μόνο σίγουρο που βγήκε από όλοι αυτή την συζήτηση είναι ότι ο φίλος panagiotis1 θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός στο τι προτείνει! Επίσης θεωρώ ότι μέσα από αυτή την αντιπαράθεση έμαθε τι είναι το HITH και από τι δημιουργείτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 17 Σεπτεμβρίου 2012 #24 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 Το Θέμα κλειδώνει έως αύριο το πρωί οπότε πιστεύω ότι θα έχετε ηρεμήσει και θα μείνετε εντός θέματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 18 Σεπτεμβρίου 2012 #25 Share 18 Σεπτεμβρίου 2012 Το θέμα ξεκλειδώνει. Ελπίζω να συνεχιστεί ήρεμα και χωρίς προστριβές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος