Jump to content

Προτάσεις Για Φυτά.

aquarium_9

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Επειδή θέλω να ξεκινήσω ένα φυτεμένο ενυδρείο και επειδή (δυστυχώς) το σύστημα φωτισμού του ενυδρείου υποστηρίζει μόνο μια λάμπα 25W θα ήθελα να μου πείτε μερικά φυτά που θα μπορούν να αναπτυχθούν με αυτά τα Watt. Σαν υπόστρωμα θα χρησιμοποιήσω άμμο θαλάσσης(την ειχα στο Αφρικάνικο ενυδρείο). Μήπως θα πρέπει να βάλω χαλίκι ή να αλλάξω την άμμο?

Επίσης μήπως θα χρειαστώ και λιπάσματα? Και αν ναι ποια?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Ψιλο χαλικι κ μπορεις να παιξεις με ευκολα φυτα οπως anubias,vallisnerias,καποιες κρυπτοκορινες,θα λεγα και κανα κερατοφυλλο αλλα δε το συμπαθησα ποτε.

Αν υπαρχει δυνατοτητα να προσθεσεις στο καπακι 2η λαμπα ακομα καλυτερα.

Λιπασματα εφοσον τα φυτα ειναι ευκολα δε χρειαζονται παρα μονο σπανια για προληπτικους λογους κ αν δεις κατι οπως κιτρινισμα φυλλων,τρυπες κτλ.

Καλησπέρα σας!

Πόσα λίτρα εἶναι τὸ ἐνυδρεῖο σας;

Ὑπάρχουν διάφορες λάμπες 25W, αὐτὴ ποῦ ἔχετε ἔχει τὸ κατάλληλο φάσμα γιὰ φυτὰ ἐνυδρείου; Τί λάμπα εἶναι;

Σὰν ὑπόστρωμα καὶ βέβαια εἶναι δύσκολο νὰ χρησιμοποιήσετε ἄμμο θαλάσσης, τί ψαράκια θὰ ἔχετε μέσα;

Ἀνάλογα τὰ φυτὰ καὶ τὶς ἀπαιτήσεις τους, ἴσως θὰ χρειαστοῦν λιπάσματα, ἀκόμα καὶ διοξείδιο τοῦ ἄνθρακα.

Καλὴ ἐπιτυχία!

To ενυδρειο μου ειναι περιπου 120 λιτρα. ΟΙ διαστασεις του ειναι 100x40x35 (μηκος x υψος x πλατος) . Η λαμπα ειναι μια 25W T8 της sylvania Cool White. Δυστυχως το καπακι σεν εχει υποδοχη για 2η λαμπα. Την αμμο θαλασσης την εβγαλα, οποτε τι ειναι προτιμοτερο να παρω ωστε να αναπτυχθουν τα φυτα? Χαλικι ή αμμο?

Ψιλο χαλικι κ μπορεις να παιξεις με ευκολα φυτα οπως anubias,vallisnerias,καποιες κρυπτοκορινες,θα λεγα και κανα κερατοφυλλο αλλα δε το συμπαθησα ποτε.

Λιπασματα εφοσον τα φυτα ειναι ευκολα δε χρειαζονται παρα μονο σπανια για προληπτικους λογους κ αν δεις κατι οπως κιτρινισμα φυλλων,τρυπες κτλ.

Λες να βαλω ψιλο χαλικι? Ειναι καλυτερο για τα φυτα απ' οτι η αμμος ε? Δυστυχως δεν γινεται να βαλω 2η λαμπα. Εκτος και αν βρω μια 25W καλυτερη απο αυτη που εχω. Το ενυδρειο θα φιλοξενησει guppy οποτε θα ηθελα φυτα ωστε σε περιπτωση γεννας τα μικρα να μην γινουν μεζες. :)

Για να γλυτωσουν καποια μικρα (φυσικα δε γινεται ολα κ καλυτερα ετσι ) μπορεις να βαλεις κερατοφυλλο κ να το αφησεις στην επιφανεια.

Ναι το ψιλο χαλικι ειναι καλυτερο απο την αμμο για φυτα.Να ξερεις οτι αν βαλεις ανουμπιες αυτες δε φυτευονται ετσι;Θα τις δεσεις σε καποια πετρα ή ξυλο που θα χεις μεσα.

Ωραια. Κερατοφυλλο θα βαλω. Απλα μηπως μπορεις να μου πεις και καποια αλλα φυτα χωρις υψηλες απαιτησεις ωστε να αντεξουν? Μ'αρεσει πολυ η java moss. Μπορει να αναπτυχθει με 25 W? Εχω βρει και αλλες λαμπες για να αλλαξω την δικια μου. Η μια ειναι η Hagen A1592 Sun Glo η αλλη Hagen A1627 Power Glo και η αλλη ειναι η Hagen A1584 Aqua Glo T8. Ποια κανει για την περιπτωση μου?

Ακουα γκλο μακραν η καλυτερη.σαν γκλο η χειροτερη.ρουφααμε και τα λεμε..ΥΓ.ετσι για να ευθυμησουμε και λιγο...η παουερ γκλο αν και κανει ειναι καπως ιδιαιτερα δυνατη και ισως σου φερει και αλγες...

Eυχαριστω.. Αρα θα παρω την Aqua Glo. Mηπως μπορεις να μου προτεινεις κανενα φυτο? Και απο που θα παρω τα φυτα? Δεν νομιζω να εχουν εδω φυτα τα pet shops.

αντε προσθεσε κ το πολυσπερμα που το ειχα σε ενυδρειο χωρις τιποτα κ πηγαινε καλα αλλα με επιφυλαξη.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ναι! χαχαχ . Παιδια, μηπως ξερετε κανενα pet-shop που να εχει φυτα ? Γιατι εχω στειλει mail σε ενα pet και δεν εχω λαβει ακομα απαντηση! :(

Υπαρχει κατηγορια με τα καταστηματα που εχουν βημα στο φορουμ και εχουν συνηθος πολλα και καλα πραγματακια...ριξε μια ματια εκει και θα προτηνα και τις αγγελιες μηπως δινουν οι συνχομπυστες φυτα σε καλες τιμες...

Eκανα και αγγελια με τα φυτα που θελω. Εχω καταληξει σε αυτα τα φυτα.

Cryptocoryne pygmaea

Cryptocoryne crispatula var. balansae

Cryptocoryne wendtii "brown"

Egeria Densa

Ceratophyllum demersum

Vallisneria(ο,τι ειδος, δεν εχω προβλημα)

Anubias barteri var. ana

Anubias barteri var. barteri

Vesicularia dubyana(Java Moss)

Sagittaria subulata

Hygrophila polysperma

Echinodorus bleheri

Echinodorus 'ozelot'

Eleocharis "parvula"

Ludwigia repens "Rubin"

Microsorum pteropus 'Windelov'

Ολα αυτα δεν χωρανε στο ενυδρειο μου ετσι?

Εχεις πολυ χαμηλο φωτισμο και καποια απο τα φυτα που γραφεις δεν θα μπορεις να τα υποστηριξεις.

Δεν νομιζω οτι χωρανε ολα αυτα τα φυτα στο ενυδρειο σου.

Αυτο το κακο εχει αυτο το ενυδρειο,μαπα φωτισμο για φυτεμενο,σαν τιμη και λιτρα ειναι τελειο.μπορεις να βαλεις απ την λιστα σου ανουμπιες,βαλισνιερες,τζαβα μος και λιγι κρυπτοκορινα...απο εκει και περα χρειαζεσε αναβαθμησει φωτισμου,εχω 2 λινκα να σου στειλω με DIY κατασκευες στο ιδιο καπακι,και χωνεις 1 ακομα,αλλαζεις το μπαλαστ της ηδη υπαρχουσας(για να βαλεις μια μεγαλητερη) και εισαι σουπερ!και σχετικα πολυ φθηνα....μολις παω σπιτι θα στα στειλω να δεις...

Ωραια. Θα περιμενω το link. Βεβαια θα αλλαξω την λαμπα που εχει τωρα το ενυδρειο με Hagen A1584 Aqua Glo T8. Δεν εχω προβλημα να μην τα βαλω ολα τα φυτα στο ενυδρειο. Εχω ηδη μεσα λιγο κερατοφυλλο. Αυτο που θελω ειναι να εχω φυτα υγιη, για α κρυβονται τα μωρα γκαπι μεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...