Jump to content

Δεν Εχω Δει Ξανα Τετοιου Μονομαχους!!!

ARIS F

Recommended Posts

Τα περισσοτερα ειναι επιλεκτικης αναπαραγωγης και φερνουν τα πετ σοπ...

Απιστευτο βιντεο και ακρως ενημερωτικο.

Μερικές πληροφορίες ακόμα:

Ο veiltail (ο μονομάχος που βλέπουμε σε ποτηράκια στα πετ συνήθως) έχει πλέον απορριφθεί από τους μεγάλους εκτροφείς και έχει αφαιρεθεί από τις γραμμές επιλεκτικής αναπαραγωγής.

Οι rosetail και ακόμα περισσότερο οι feathertail λόγω μεγέθους ουράς έχουν πρόβλημα στο κολύμπι και γονιδιακά είναι στα όριά τους. Γι αυτό και δεν διασταυρώνουν αρσενικό και θυλικό με αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά με άλλα είδη betta splendens, επειδή ο γόνος που θα γεννηθεί έχει μεγάλο ποσοστό παραμόρφωσης και είναι σχεδόν αδύνατο να κολυμπήσει με ευκολία όταν αρχίσει να αναπτύσσεται η ουρά.

Οι marble αλλάζουν χρώματα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους!

Τα περισσοτερα ειναι επιλεκτικης αναπαραγωγης και φερνουν τα πετ σοπ...

Δεν είμαι fun των μονομάχων και οι επισκέψεις μου σε pet shop της συμπροτεύουσας έχουν αραιώσει τελευταία, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάποιον από τους μονομάχους που δείχνει το βιντεάκι :D

Μερικές πληροφορίες ακόμα:

Ο veiltail (ο μονομάχος που βλέπουμε σε ποτηράκια στα πετ συνήθως) έχει πλέον απορριφθεί από τους μεγάλους εκτροφείς και έχει αφαιρεθεί από τις γραμμές επιλεκτικής αναπαραγωγής.

Για πες μας κάτι παραπάνω για το θέμα!

Αυτα ποσο δυσκολο ειναι να βρουμε στην ελλαδα ;

Και σε τι τιμες ;

αν μιλας για ελλαδα δεν ειναι δυσκολο να βρεις αν μιλας για καβαλα ειναι αρκετα δυσκολο ομως!

οι τιμες πανε αναλογα με το μεγεθος και το χρωμα και γενικοτερα την λεπτομερεια αυτου του ειδους!

για να σου δωσω ενα παραδειγμα θα σου παραθεσω ενα λινκ για να δεις και εσυ γιατι μονομαχους μιλαω.

οι ''ρατσες'' των μονομαχων ειναι πολλες ο ακριβοτερος halfmoon μπορει να φτασει μεχρι και τα 80-100€

http://www.aquabid.com/cgi-bin/auction/auction.cgi?fwbettashm&&&&&&&pb=300 το λινκ που σου δωσα αφορα ΜΟΝΟ τους halfmoon.

αν γυρισεις στην κεντρικη σελιδα θα δεις πανω-πανω οτι η κατηγορια αρχιζει με διαφορα ειδη bettas!

υ.γ 4 χρονια που ασχολουμαι με το χομπυ και συγκεκριμενα 3 χρονια με μονομαχους πριν λιγες μερες ανακαλυψα μεσω συνχομπιστη πως τυχαιως βρεθηκε ειδος

λαβυρινθοψαρου που μοιαζει παρα πολυ στη μορφη του μονομαχου και ξεπερνα τα 10 εκατοστα. ο λογος για το belontia signata https://www.google.gr/search?hl=el&q=belontia+signata&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1680&bih=956&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=PjlVUJagJ4b54QSCtICYBg

υ.γ2 αν προκειται να ασχοληθεις σοβαρα μ αυτο το ειδος ψαριου αν και παρεξηγημενο το μονο που θα σου πω ειναι οτι αξιζει! :bigemo_harabe_net-64:

αυτα τα λιγα!

Ενταξει,ειναι εντυπωσιακοι οι μονομαχοι αυτοι,αλλα ακομα και ενας "αθλιος" vailtail απο ενα ποτηρακι γινεται το καλυτερο αστερι αν οι συνθηκες ειναι καλες! Προσωπικα μου εφεραν ενα κοκκινο απο ενα πετ σοπ της κακιας ωρας με μαζεμενα φτερα και μικρο,χαλια μαυρα και εγινε απιστευτος! Τουλαχιστον εγω ετσι τον βλεπω! Μπηκε σε 25 λιτρα φυτεμενο τρωει τα σκουλικακια του,τις γαριδες του(δυστυχως) 5 ειδη ξυρας τροφης και εγινε τουμπανο! Τωρα πηρα αλλον ενα με 2,80 ευρω μικρουλη crown tail και σε τρεις μερες στο 30λιτρο του ηδη εχει τρελη διαφορα σε χρωματα...

αν μιλας για ελλαδα δεν ειναι δυσκολο να βρεις αν μιλας για καβαλα ειναι αρκετα δυσκολο ομως!

οι τιμες πανε αναλογα με το μεγεθος και το χρωμα και γενικοτερα την λεπτομερεια αυτου του ειδους!

για να σου δωσω ενα παραδειγμα θα σου παραθεσω ενα λινκ για να δεις και εσυ γιατι μονομαχους μιλαω.

οι ''ρατσες'' των μονομαχων ειναι πολλες ο ακριβοτερος halfmoon μπορει να φτασει μεχρι και τα 80-100€

http://www.aquabid.c...hm&&&&&&&pb=300 το λινκ που σου δωσα αφορα ΜΟΝΟ τους halfmoon.

αν γυρισεις στην κεντρικη σελιδα θα δεις πανω-πανω οτι η κατηγορια αρχιζει με διαφορα ειδη bettas!

υ.γ 4 χρονια που ασχολουμαι με το χομπυ και συγκεκριμενα 3 χρονια με μονομαχους πριν λιγες μερες ανακαλυψα μεσω συνχομπιστη πως τυχαιως βρεθηκε ειδος

λαβυρινθοψαρου που μοιαζει παρα πολυ στη μορφη του μονομαχου και ξεπερνα τα 10 εκατοστα. ο λογος για το belontia signata https://www.google.g...gJ4b54QSCtICYBg

υ.γ2 αν προκειται να ασχοληθεις σοβαρα μ αυτο το ειδος ψαριου αν και παρεξηγημενο το μονο που θα σου πω ειναι οτι αξιζει! :bigemo_harabe_net-64:

αυτα τα λιγα!

Γενικα στην καβαλα δεν εχει κανα πετσοπο που να ειναι καλο (εκτος και αν δε το βρηκα εγω),εγω απο δραμα ψωνιζω.

παλιοτερα οταν πρωτοξεκινουσα ειχα κανει μια προσπαθεια αλλα κατεληξε σε αποτυχεια και δεν ηθελα να ξανα δοκιμασω με μονομαχο τωρα σαν φοιτητης(οχι καβαλα) ελεγα για κατι μικρο σε ενυδρειο και για μονομαχο.

Έγινε επεξεργασία - thoba

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...