Jump to content

Νεα Προφιλ Ψαριων

Recommended Posts

Δηλαδη εγω που κατεβασα καποια ψαρια και τα χρησιμοποιω ως wallpaper επρεπε να παρω πρωτα την εγκριση του site?

Εσύ δεν έκανες αναδημοσίευση, οπότε δεν χρειάζεσαι άδεια..

:)

• Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικα θα γινει τιποτα????

Βιαζεσαι..αυτη η δουλεια δεν γινεται ετσι Γιαννακη

Γιαννάκη, βλέπεις να υπάρχει συμμετοχή από τα μέλη για να βοηθήσουν?

Αν υπήρχε πραγματικά διάθεση.. χρόνος ή πες το όπως θες, εδώ τώρα θα έπρεπε να είχαμε πάνω από 10 συμμετοχές.

Εγώ θα ήθελα πολύ να βοηθήσω, όμως απ' ότι λέτε χρειάζεται πολύς χρόνος... αλλιώς μετά χαράς να βοηθήσω! :)

εμ, εκεί κολλάει το πράγμα, χρειάζεται κάποιος να διαθέσει πολύ από τον χρόνο του για να υπάρχει και ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα.

τωρα μολις ειδα το θεμα!!!πολυ καλη ιδεα!!!

παιδια οταν λεμε πολυ χρονο νομιζω ενα 2ωρο 4 μερες την εβδομαδα ή ενα 10 ωρο πανω κατω την εβδομαδα θα ειναι αρκετο αν μαζευτουνε αρκετα ατομα!δεν χρειαζεται το καθε προφιλ να γινεται αμεσα μεσα σε 1-2 μερες!μπορει να τεθει ενα χρονικο οριο της 1 βδομαδας παραδειγμα για το καθε προφιλ, ωστε ουτε να πιεζεται πολυ το μελος αλλα ουτε και να τεμπελιαζει!

Έγινε επεξεργασία - adlib

Πιστεψε με 1 βδομαδα δεν φτανει για να φτιαξεις το προφιλ ενος ψαριου...Αν διαβασες πανω ειναι καλο να βαλουμε και τις εμπειριες μας μαζι με καποιες πληροφοριες...Πληροφοριακα εγω μελετω το προφιλ του emperor tetra εδω και μηνες και παρατηρω οτι την δευτερη φορα που πηρα emperor tetra (δηλαδη εχθες) πρεπει να αλλαξω τις σημειωσεις που κρατησα απο την πρωτη φορα που ειχα διοτι μου εδειξαν νεες συμπεριφορες,οποτε θελει μελετη....

ειπα την μια βδομαδα σαν παραδειγμα...ηθελα να πω οτι καλο ειναι να υπαρχει καποιο χρονικο οριο για τον λογο που αναφερω πιο πανω!σιγουρα ειναι πολυ δυσκολη δουλεια και ισως θα επρεπε να γινει απο χομπιστες με εμπειρια πολλων χρονων πανω στο καθε ψαρι αλλα κατα ποσο μπορει να γινει κατι τετοιο?πολυ δυσκολα κατα την γνωμη μου!

για να βγει δουλεια και οσο το δυνατον καλυτερη θα πρεπει να βασιστουμε πολυ στο νετ και σε 2ο λογο σε προσωπικες εμπειριες.

Θέληση, χρόνος, παρατήρηση και έρευνα.... τα 4 στοιχεία που χρειάζονται

Αρα φεεεεεεεεεεετα :D

Μην το κανουμε οπως λεει και η παροιμια,οποιος δεν θελει να μαγειρεψει,10 μερες κοσκινιζει.

Δηλ,σε μεταφραση αν ειχαμε ενα τετοιο προφιλ,θα μας χαλαγε?Απο το να μην το εχουμε?

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=713 Παραδειγμα φερνω :bigemo_harabe_net-82:

Ξέρεται πόσα χρόνια γίνεται συζητήσει για το προφίλ των ψαριών;

Εκτός μικρών αναλαμπών που έζησε το φόρουμ γενικά τα προφίλ δεν προχωρούν για τους εξής λόγους.

1 έλλειψη χρόνου και εν μέρει διάθεση από τους συντονιστές που πέρασαν αλλά και τους σημερινούς.

2 έλλειψη χρόνου και εν μέρει διάθεση από τα μέλη, συν κρέμασμα πολλές φορές από μέλη που ξεκίνησαν δυναμικά και μετά χάθηκαν.

3 κουράζει πολύ ψυχολογικά όταν αρχίσει μια ομάδα με 6 άτομα και σε ένα δυο μήνες ασχολούνται μόνο 1-2 και οι άλλοι να φωνάζουν από κάτω μπράβο αντί να βοηθήσουν.

4 πολλές φορές ξεκινάμε δυναμικά αλλά στην πορεία η ζωή τα φέρνει αλλιώς και αλλάζουν τα δεδομένα πχ λιγότερος χρόνος, η ψυχική κούραση, ή παρεξηγήσεις.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω κάνει την συγγραφή βουνό.

Όσα έγραψα τα έγραψα γιατί τα έζησα πάρα πολύ καλά, και δεν τα έγραψα για να αποκαρδιώσω και να σνομπάρω την προσπάθεια, αλλά αν είναι να αρχίσει κάτι το καλό πρέπει να λάβετε τα παραπάνω υποψη και να αρχίσετε με μια τελείως διαφορετική δομή υπευθυνότητα και σταθερά χρονοδιαγράμματα αλλιώς θα καταλήξετε πάλι στο ίδιο μονοπάτι που οδηγεί στο βουνό.

Την ευθύνη συντονισμού την φέρνουν μόνο οι συντονιστές και αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν, αν μπορούν, και αν έχουν το έμψυχο ‘’υλικό’’ για να προχωρήσουν.

Τα μέλη μπορούν μόνο να δώσουν τον λόγο τους και τον χρόνο τους και οι συντονιστές θέλοντας και μη θα βασιστούν πάνω τους.

Αρα φεεεεεεεεεεετα :D

Μην το κανουμε οπως λεει και η παροιμια,οποιος δεν θελει να μαγειρεψει,10 μερες κοσκινιζει.

Δηλ,σε μεταφραση αν ειχαμε ενα τετοιο προφιλ,θα μας χαλαγε?Απο το να μην το εχουμε?

http://www.cichlid-f...cies.php?id=713 Παραδειγμα φερνω :bigemo_harabe_net-82:

Κατι τετοιο καναμε με το Σωκρατη.......

Κατανοω απολυτα αυτα που λες Χρηστο,και εχεις απολυτα δικιο.

Αλλα πρεπει να παρθουν αποφασεις.

1) θελουμε η δεν θελουμε να εμπλουτισουμε το προφιλ των ψαριων.?

2) Εαν θελουμε τι προφιλ θελουμε και τι μπορουμε?

3) Αυτο που θελουμε,ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι?

4)αυτο που μπορουμε ,ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι ?

5) γιαυτο που μπορουμε υπαρχουν ατομα?

6)Γιαυτο που θελουμε ,υπαρχουν ατομα?

Εαν απαντηθουν αυτα τα ερωτηματα,απλα θα βγαλουμε ενα συμπερασμα,ενα μπορουμε η οχι.

Καταρχην ας φτιαξουμε ενα γενικο προφιλ,με το τι ειναι,τι τρωει ,που ζει,πως ζευγαρωνει,κτλ,και οταν κανουμε μελετες εμεις στην Ελλαδα ,τοτε τα αντικαθηστουμε.

Αυτα πιστευω εγω,και επισης πιστευω να χαμηλωσουμε τον πηχη ,μπας και γινει καποια δουλεια οφελιμη και για μας αλλα και για το aqua zoone,γιατι τα γραπτα μενουν,ενω εμεις θα εχουμε φυγει αλλου και αλλου.

Κατι τετοιο καναμε με το Σωκρατη.......

Δηλαδη :rolleyes:

Τρωγατε φεεεεεεεεεετα? η κοσκινιζατε :rasp:

@kixlidatos

Όσα προφίλ έχουν γραφτεί γράφτηκαν με το σκεπτικό ότι μελλοντικά θα προσαρμόζονταν στα νέα δεδομένα. Χωρίζονταν σε δυο κατηγορίες ένα απλό λυτό με λίγες πληροφορίες και για όσους ήθελαν να μάθουν κάτι παραπάνω υπήρχε και ένα προφίλ με αναλυτικές πληροφορίες.

Πλέον στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε και να διασταυρώσουμε τόσες πολλές πληροφορίες που άνετα θα μπορούσαμε να βγάζουμε ένα προφίλ στον αέρα κάθε εβδομάδα.

Δεν χρειάζονται γνώσεις αλλά μεθοδική δουλειά.

Θα σου πω ένα παράδειγμα

μπαίνεις εσύ και ψάχνεις πληροφορίες για το χ΄ ψάρι.

Κάνεις ένα ρεζουμέ και γράφεις τελείως πρόχειρα ένα απλό προφίλ με ορθογραφικά και συντακτική λάθει δεν παίζει ρόλο η πληροφορία μετρά. Μετά μπαίνω εγώ και ίσος ένας ακόμη και τσεκάρουμε της πληροφορίες που έγραψες στο προφίλ διασταυρώνοντας τες από το διαδίκτυο ή άλλες πηγές.

Μετά γίνονται ίσος κάποιες διορθώσεις και γράφετε το τελικό προφίλ. Το οποίο το τσεκάρει κάποιος γνώστης της γραμματικής και του συντακτικού και το καλλωπίζει κάπως.

Αυτό είναι όλο κι όλο καθαρή δουλειά ένα 12άωρω και πολύ σου λέω.

Το θέμα δεν είναι τη μπορούμε να κάνουμε και τη θέλουμε να κάνουμε αλλά αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, και αν ναι ποιος θα το κάνει.

Εκεί που πάντοτε χωλαίνουμε είναι το ποιος θα το κάνει.

Ποιος ή ποιοι συντονιστές θα αναλάβουν την ευθύνη και ποια άτομα θέλουν να δουλέψουν χωρίς να κρεμάσουν την ομάδα και την όλοι εργασία.

Δυστυχώς η εμπειρία μου με δίδαξε ότι με τα λόγια έχουμε κάνει πολλά αλά με της πράξεις λίγα. Εύχομαι κάθε μέρα να με διαψεύδεται αλλά τα μέχρι τώρα στοιχεία από διάφορα θέματα αυτό μας δείχνουν. Όπου υπάρχει κόπος χωρίς δόξα και χρήμα υπάρχει σιωπηλή αποχή.

Ναι.....φαινεται αλλωστε :)

Την προσφορα σας,κανεις δεν μπορει να την αμφισβητησει,υπαρχετε και θα υπαρχετε,στο μεδουλι του aqua zoone.Και ειστε παραδειγμα προς μιμηση.Μακαρι να σας μιμηθουν εσας και οι νεοι ,που μπαινουν στο χομπι

Χρηστο εγω πιστευω οτι ,γιαυτο που μπορουμε να κανουμε,θα βρεθουν ατομα,αλλα αν λες οπως ο φιλος μας Γιαννακης θελεις ενα μηνα για ενα ψαρι,η κατσε και περιμενε να ερθει το ψαρι στην Ελλαδα ,να το μελετησουμε και να βγαλουμε δικο μας προφιλ ,που μπορει να ειναι και αμφισβητησιμο,δεν θα γινει ποτε

θα μπορουσε να βγει μια λιστα με τα ψαρια/φυτα/κοράλλια που πρεπει να γινει το προφιλ και οποιος θελει και εχει ορεξη ενημερωνει των υπευθυνο συντονιστη και αρχιζει να κανει το προφιλ του ψαριου που διαλεξε!πιστευω ετσι θα ειναι πιο ευκολο για καποιον που θελει να δοκιμασει, χωρις να "φορτωθει" ολη την δουλεια!αν του αρεσει παιρνει και 2ο ψαρι και ουτω καθ εξης!!

Δυστυχώς η εμπειρία μου με δίδαξε ότι με τα λόγια έχουμε κάνει πολλά αλά με της πράξεις λίγα. Εύχομαι κάθε μέρα να με διαψεύδεται αλλά τα μέχρι τώρα στοιχεία από διάφορα θέματα αυτό μας δείχνουν. Όπου υπάρχει κόπος χωρίς δόξα και χρήμα υπάρχει σιωπηλή αποχή.

...και δυστυχώς συμβαίνει και σ αυτή μας τη περίπτωση !!!

Θα σταθώ στο "κρέμασμα" που είπε ο Χρήστος...ξεκινάει μια ιδέα με ένθερμους υποστηρικτές (για πράξη) και στην πορεία την κάνουν με ψιλά πηδηματάκια και διάφορες δικαιολογίες (υπαρκτές ή ανύπαρκτες)

οσο για την αποψη του Γιαννη ειναι σιγουρα οτι πιο σωστο και υπευθυνο σαν δουλεια αλλα ειναι πολυ δυσκολο να υλοποιηθει!

ποιος χομπιστας εχει αρκετα μεγαλη εμπειρια με καποιο συγκεκριμενο ψαρι?ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν αλλα εχουν ορεξη?με ποσα ψαρια θα εχουν ασχοληθει σε τετοιο βαθμο? 2-3?θα ειναι τα συγκεκριμενα ψαρια που θελουμε?

Χρηστο εγω πιστευω οτι ,γιαυτο που μπορουμε να κανουμε,θα βρεθουν ατομα,αλλα αν λες οπως ο φιλος μας Γιαννακης θελεις ενα μηνα για ενα ψαρι,η κατσε και περιμενε να ερθει το ψαρι στην Ελλαδα ,να το μελετησουμε και να βγαλουμε δικο μας προφιλ ,που μπορει να ειναι και αμφισβητησιμο,δεν θα γινει ποτε

Μακάρι να βρεθούν το εύχομαι .

Ας ποστάρουν εδώ όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν υπεύθυνα και σε βάθος χρόνου όχι ένα φεγγάρι. Και μετά θα κρίνουν οι συντονιστές αν θα κάνουν κάποια ενέργεια και πως θα την κάνουν.

Νομίζω αρκετά ειπώθηκαν ας μιλήσουν οι πράξεις.

1………….

2………….

3………….

4………….

…………

Και να πω και εγώ την άποψη μου, εν συντομία. Προσωπικά ποτέ δε θα συμμετείχα σε μια ομάδα που θα καθόταν και θα μετάραζε κάποια έτοιμα προφίλ από το διαδίκτυο!!! Δόξα τον Θεό οι περισσότεροι από μας ξέρουν αγγλικά και υπάρχουν για όσους δε το κατέχουν και μηχανές που μεταφράζουν. Η προσωπική δουλειά είναι που δίνει αξία στο ΑΖ και όχι η αντιγραφή και μετάφραση. Νομίζω πως τα υπάρχοντα (ομολογουμένως πολύ λίγα) προφίλ είναι πλήρη και μας κάνουν υπερήφανους γιατί είναι δικά μας! Ούτε φυσικά θα υπήρχε λόγος ο οποιοσδήποτε να κάτσι και να γράψει ένα άρθρο αφού φυσικά όλα υπάρχουν στο διαδικτυο.

Φυσικά σκοπός μας δεν είναι (τουλάχιστον στην αρχή) να καλύψουμε τα ψάρια που δεν έρχονται στην Ελλάδα ούτε και να συμπεριλάβουμε όλα τα ψάρια. Σκοπός είναι, πάντα κατά την γνώμη μου, να ασχοληθούμε με ψαράκια που ξέρουμε, να διασταυρώσουμε πηγές, να βάλουμε την προσωπική μας εμπειρία και γνώση και να το απολαύσουμε δημιουργώντας. Ειμαστε ολόκληρο φορουμ, δε νομίζω να μας λείψει το αντικείμενο εργασίας.

Με λίγα λόγια αυτό που είναι το κλειδί για να γίνει κάτι όμορφο και ταυτόχρονα να το ευχαριστηθούμε και να το καμαρώνουμε είναι η λέξη δημιουργία.

Συμφωνείτε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...