Jump to content

Ψαροσυνθεση 170 L (150 Καθαρο)

Recommended Posts

Εχω ηδη στο ενυδρειο μου μερικα (αρκετα) ψαρακια εγω αγορασα 2 δολλαρια και 3 ξιφοφορους. Πηρα και δωρα απο φιλους που καταλαβαν την τρελλα μου 2 αγγελοψαραα πολυ μικρα, 7 ροδοστομους και 3 που δεν ξερω τι ειναι... πορτοκαλι-κιτρινα με ουρα σαν C...

Θελω λιγακι αν ομαλοποιησω την κατασταση να δω ποια μπορω να κρατησω και ποια οχι.

Αυτο που δεν θελω να φυγει με τιποτα απο το ενυδρειο ειναι οι ξιφοφοροι προς το παρων, αρα για συνθεση που να εχει μεσα ξιφοφορους ενδιαφερομαι.

Τα λιτρα ειναι λιγα για αγγελοψαρα αλλα θα φτιαξω νεο μεγαλυτερο ενυδρειο συντομα, οποτε μεχρι να μεγαλωσουν λιγο δεν θα εχουν προβλημα στο μκρο.

Έγινε επεξεργασία - math01141

Εχω ηδη στο ενυδρειο μου μερικα (αρκετα) ψαρακια εγω αγορασα 2 δολλαρια και 3 ξιφοφορους. Πηρα και δωρα απο φιλους που καταλαβαν την τρελλα μου 2 αγγελοψαραα πολυ μικρα, 7 ροδοστομους και 3 που δεν ξερω τι ειναι... πορτοκαλι-κιτρινα με ουρα σαν C...

Θελω λιγακι αν ομαλοποιησω την κατασταση να δω ποια μπορω να κρατησω και ποια οχι.

Αυτο που δεν θελω να φυγει με τιποτα απο το ενυδρειο ειναι οι ξιφοφοροι προς το παρων, αρα για συνθεση που να εχει μεσα ξιφοφορους ενδιαφερομαι.

Τα λιτρα ειναι λιγα για αγγελοψαρα αλλα θα φτιαξω νεο μεγαλυτερο ενυδρειο συντομα, οποτε μεχρι να μεγαλωσουν λιγο δεν θα εχουν προβλημα στο μκρο.

αν θες να κρατησεις τους ξιφοφορους ολα τα αλλα φευγουν απο το ενυδρειο λογω διαφορετικων παραμετρων...Επισης να λες σε ολους να μην σου παιρνουν οτι ναι και μετα τρεχεις(το εχω παθει κι εγω και τωρα ανησυχω τι παλι βλακειες θα μου παρουν ενω τους ειπα οτι δεν θελω ψαρια) και να σε ρωτανε τι ψαρι θελεις να σου παρουν...

το ίδιο είχα πάθει και εγώ όταν ξεκίνησα το χόμπι, όποιος φίλος ερχότανε μου έφερνε και ένα ψαράκι, μέχρι που ψοφήσανε όλα και μετά έβαλα μυαλό και ξεκίνησα διάβασμα. τέλος συμφωνώ και εγώ κράτα μόνο ξιφοφόρους και βάλε 2 σαλιγκάρια apple snail

Αν θελεις να κρατησεις τους ξυφοφορους θα πρεπει να βγαλες ολα τα υπολοιπα λογο διαφορετικων παραμετρων νερου,μπορεις να βαλεις και αλλα ζωοτοκα μαζι τους.

Δηλαδη οι ξιφοφοροι δεν πανε με κανενα αλλο ψαρι? Δεν υπαρχει ενα ευρος οχι ιδανικων παραμετρων αλλα ανεκτων ισως που να χωρανε και αλλα ψαρια? Οι μετρησεις του ενυδρειου μου ειναι

- PH: 6,9

- KH: 6 d

- GH: 15

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0

- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0,0 mg / l

- ΝΟ3 (νιτρικά): 30 mg

Μηπως δεν ειναι καταλληλες ουτε για ξιφοφορους?

6,9 ph πως το μετρας?Κανεις καποια επεξεργασια στο νερο σου?

Οι ξυφοφοροι πανε με αλλα ζωοτοκα που εχουν ιδιες απαιτησεις σε συνθικες νερου.

ΥΓ τα νιτρικα σου ειναι λιγο ανεβασμενα,καθε ποτε αλλαζεις νερο?

μάλλον τα 3 ψαράκια που δεν ξέρεις τι είναι είναι μόλυ ή και πλάτυ.

νομίζω οτί αυτά αν είναι όπως τα λέω μπορείς να τα κρατήσεις με τους ξιφοφόρους.

πραγματικά το ph πώς το κατάφερες έτσι τι κάνεις ?

Νερο βρυσης ειναι κατευθειαν τοσο βγαινει γιατι προκαλει εντυπωση? Την μετρηση την κανω με ταινιες εκτος της αμωνιας που την κανω με υγρο τεστ.

Καθε μερα την προηγουμενη εβδομαδα. Τελευταια αλλαγη εκανα την τριτη μαλλον.

Καλητερα να παρεις υγρα τεστ για ολα γιατι τα στικς δεν ειναι αξιοπιστα,απλα ειναι για να εχεις εναν μπουσουλα,αν μετρησεις με υγρα θα βρεις σε ολες τις μετρησεις διαφορες.Το ph σου (κοντα στο 8) ειναι καταλληλο για ζωοτοκα.Βαλε και μια φωτο με τα ψαρια που εχεις και δεν ξερεις τι ειναι να τα δουμε.

Μαλλον πρεπει να παρω και υγρο για ph... για σιγουρια. Ακριβο χομπυ το ενυδρειο...

άστα να πάνε είναι μη μπεις στο τρυπάκι.............

Δεν ξερω για τα δολαρια παντως τα αλλα θελουν μαλακο νερο.Γνωμη μου ειναι να κρατησεις τα μολυ και τους ξυφοφορους.

Μολυ με μολυ οκ αλλα με ξιφους δε ξερω αν υπαρχει προβλημα με υβριδισμους.

δεν υπάρχει πρόβλημα μολυ -πλάτυ-γκάπυ ξίφο

δεν υπάρχει πρόβλημα μολυ -πλάτυ-γκάπυ ξίφο

Τα πλατυ με τους ξιφοφορους υβριδιζουν 100% φιλε μου.Με τα μολυ οχι.

Επισης τα γκαπυ υβριδιζουν με τα εντλερς (αυτο απλα το αναφερω).

Επισης εχουν αναφερθει αναπαραγωγες γκαπυ αρσενικα με θυληκα μολυ.Το τι βγαινει αφηστε το.Σωμα μολυ,λιγο πιο χαλαρο με πιο θαμπα χρωματα.Φρικιο!

Έγινε επεξεργασία - panos_d7

Τα πλατυ με τους ξιφοφορους υβριδιζουν 100% φιλε μου.Με τα μολυ οχι.

Επισης τα γκαπυ υβριδιζουν με τα εντλερς (αυτο απλα το αναφερω).

Επισης εχουν αναφερθει αναπαραγωγες γκαπυ αρσενικα με θυληκα μολυ.Το τι βγαινει αφηστε το.Σωμα μολυ,λιγο πιο χαλαρο με πιο θαμπα χρωματα.Φρικιο!

ok δεν επιμένω .απλά από προσωπική εμπειρία δεν είχα κάτι τέτοιο ποτέ.

Με τα πλατυ και τους ξιφοφορους ακομα δεν εχω καταλαβει τι γινεται.... στην http://www.aquazone....hp?showforum=19 λεει Πληροφορίες για τα Πλάτυ και μεσα Πλάτυ - Xiphophorus hellerii ακομα λεει Πληροφορίες για τον Ξιφοφόρο και μεσα λεει Ξιφοφόρους - Xiphophorus hellerii... Τι σημαινει αυτο?

Xiphophorus hellerii ειναι σαν πασπαρτου?

Ειναι η λατινικη τους ονομασια.Κ τα πλατυ σε αυτη την οικογενεια ανηκουν για αυτο δε πανε μαζι.

Και οι xiphophorus maculatus ειναι αλλη οικογενεια? Και αφου ειναι αλλη οικογενεια γιατι και αυτα δεν πανε μαζι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...