Giannakis27 14 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Υπαρχει περιπτωση το φωτιστικο ενος ενυδρειου μετα απο 8 χρονια να χαλασει???σε εμενα αυτο συνεβη στο 20 πυκνοφυτεμενο λιτρο μου και αυριο σκεφτομαι να αγορασω λαμπα για δοκιμη και σιγουρια....Αν σε περιπτωση δεν δουλευει να το παω σε ηλεκτρολογο ή να παρω καινουργιο???Πληροφοριακα εσπασα το ενα μερος του καπακιου για να δω αν τα καλωδια εχουν προβλημα και δεν μου φαινοταν τιποτα παραξενα(με την λιγη πειρα στα ηλεκτρολογικα)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 14 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Υπαρχει περιπτωση το φωτιστικο ενος ενυδρειου μετα απο 8 χρονια να χαλασει???σε εμενα αυτο συνεβη στο 20 πυκνοφυτεμενο λιτρο μου και αυριο σκεφτομαι να αγορασω λαμπα για δοκιμη και σιγουρια....Αν σε περιπτωση δεν δουλευει να το παω σε ηλεκτρολογο ή να παρω καινουργιο???Πληροφοριακα εσπασα το ενα μερος του καπακιου για να δω αν τα καλωδια εχουν προβλημα και δεν μου φαινοταν τιποτα παραξενα(με την λιγη πειρα στα ηλεκτρολογικα)... Απο πρωσοπικη μου εμπειρια και βεβαια υπαρχει περιπτωση! Ειχα ενα ενυδρειο μικρο που ειχε μεσα τις σκαφες για λαμπες! Μετα απο 1 χρονο λειτουργιας απο την εξατμιση του νερου η σκαφη ανοιξε και πειρε μεσα υγρασια με αποτελεσμα να παισει ο γενικος και εψαχνα τη φταιει! Μετα απο αυτο αποφευγω να παιρνς ενυδρεια με φωτιστικα σκαφες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Συνηθως το μπαλλαστ πεθαινει...δεν ειναι και το τελος του κοσμου.το αλλαζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Απο πρωσοπικη μου εμπειρια και βεβαια υπαρχει περιπτωση! Ειχα ενα ενυδρειο μικρο που ειχε μεσα τις σκαφες για λαμπες! Μετα απο 1 χρονο λειτουργιας απο την εξατμιση του νερου η σκαφη ανοιξε και πειρε μεσα υγρασια με αποτελεσμα να παισει ο γενικος και εψαχνα τη φταιει! Μετα απο αυτο αποφευγω να παιρνς ενυδρεια με φωτιστικα σκαφες! φτιαχνεται?επισης σκεφτομαι να παρω led αντι φωτιστικο αλλα φοβαμαι για τα φυτα(χαμηλων,μετριων και υψηλων απαιτησεων) θα αντεξουν με το φως της ημερας αν και ειναι κοντα στην μπαλκονοπορτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Για 2-3 μερες δεν υπαρχει προβλημα.με το φως του ηλιου δεν θα πετυχεις και πολλα.ισως να αρπαξεις και καμμια αλγη για δωρακι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 14 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 φτιαχνεται?επισης σκεφτομαι να παρω led αντι φωτιστικο αλλα φοβαμαι για τα φυτα(χαμηλων,μετριων και υψηλων απαιτησεων) θα αντεξουν με το φως της ημερας αν και ειναι κοντα στην μπαλκονοπορτα? Εγω που ειχα ψαξει για καινουργια σκαφη απο την εταιρια τα βρηκα σκουρα! Στην περιπτωση σου οπως λεει και ο συντονιστης μας απο πανω εχεις θεμα με το μπαλλαστ το αλλαζεις και εισαι ετοιμος! Οσο για το φως τις ημερας που λες που ειναι κοντα στην μπαλκονοπορτα αν το ενυδρειο εχει αμεση προβπλη στον δως του ηλιου με τον καιρο θα εχεις προβληματα αλγης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Θα κοιταξω για καινουργιο μπαλλαστ διοτι θα μου χρησιμευσει και στο νεο ενυδρειο αφου το 20λιτρο θα αντικασταθει...παντως το περιεργο ειναι οτι μολις χαλαρωσα το καλωδιο αναψε το φως.......Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας Savou και Klaz... Πληροφοριακα παντα εχω αλγη και κυριως την πρασινη που λεγεται BGA αν θυμαμαι καλα.....παντως δεν μου εχει δημιουργησει προβλημα διοτι κανω καλες αλλαγες και εχω φυτα που "νικουν" την αλγη... Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2012 - Giannakis27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 14 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Θα κοιταξω για καινουργιο μπαλλαστ διοτι θα μου χρησιμευσει και στο νεο ενυδρειο αφου το 20λιτρο θα αντικασταθει...παντως το περιεργο ειναι οτι μολις χαλαρωσα το καλωδιο αναψε το φως.......Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας Savou και Klaz... Πληροφοριακα παντα εχω αλγη και κυριως την πρασινη που λεγεται BGA αν θυμαμαι καλα.....παντως δεν μου εχει δημιουργησει προβλημα διοτι κανω καλες αλλαγες και εχω φυτα που "νικουν" την αλγη... Το θεμα ειναι και τωρα με αυτο το ''τρανταγμα'' που θα φανε μεχρι να αλλαξεις μπαλλαστ να καταφερουν να νικησουν την αλγη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος