Alexpsycho 28 Οκτωβρίου 2012 #76 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Φίλε tmorgan. Το χώρισμα που έχει το ενυδρείο σου θεωρείται σάμπ. Μπορείς να τοποθετήσεις τον κυκλοφορητή στο πίσω τζάμι και τον μαγνήτη στο πίσω διαμέρισμα ώστε να κρύβεται και να μην έχεις καλώδια να κρέμονται απο τα τζάμια σου. Τις αντιπαθητικές ανεμώνες μπορείς να τις εκριζώσεις με κάποιο χημικό σκεύασμα εμπορίου όπως elimi-aptais(Tropic Marin),ή aptaisia-exit(salifert).Καλύτερα να πας σε δοκιμασμένα χημικά γιατί τα ημίμετρα συνήθως παρουσιάζουν ταχεία διασπορά του οργανισμού και πάνω που έχεις 1-2-3 ανεμώνες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια απο παντού. Εντατικό κυνήγι και στο τέλος θα βγεις κερδισμένος. Θα σου πρότεινα την αγορά συνεργείου καθαρισμού,όπως 7-8 σαλιγκάρια& 2-3 ερημίτες για να απαλλαγείς γρήγορα από την διατομική άλγη αλλά και να ελαφρύνεις το σύστημα σου από υπολείμματα τροφών δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο απόλαυσης του ενυδρείου σε σένα,λιγότερη αγγαρεία-συντήρηση αλλά και περισσότερη βιο-ποικιλότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 28 Οκτωβρίου 2012 Author #77 Share 28 Οκτωβρίου 2012 alexpsycho σ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια οπως ολους που με βοηθησαν μεχρι στιγμης. εχω ενα ερημιτη και δυο σαλιγκαρια αλλα θα τα αυξησω αυριο κιολας.εχω ετοιμασει νερο περιπου δυο 24ωρα κ θα κανω αλλαγη νερου οπως κ αγορα χημικου για τις ανεμωνες .θα σας ενημερωσω για την εξελιξη του αγωνα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 30 Οκτωβρίου 2012 #78 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Έχουμε κάποιο νέο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Οκτωβρίου 2012 #79 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Ποιο σκευασμα αγορασες για τις απταισιες; Εκανες κατι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 30 Οκτωβρίου 2012 Author #80 Share 30 Οκτωβρίου 2012 χθες πηρα τηλεφωνο το πετ σοπ και μου προτεινε την γαριδα που τρωει την ανεμωνη αντι του φαρμάκου η τιμή μου ειπε γύρω στα 20 με 25 ευρω,αυριο η μεθαυριο θα την εχει όπως και τα σαλιγκαρια και τους ερημιτες,η διατομικη άλγη συνεχιζεται και χειροτερευει και περιμένω αύριο να πάρω τις μετρησεις αν οχι αποψε αργά βράδυ, αλλαγη νερου έγινε αλλαχτηκαν κοντα στα 35λιτρα, όπως και υαλοβάμβακας αντιφώσφορος και άνθρακας, είδα οτι έχει μεσα μια κινεζικη αντλια noname που αποδιδει 800λ/ω, αν βάλλω μια της eheim 1000λ/ω θα έχω καποιο πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 30 Οκτωβρίου 2012 #81 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Η καλή κυκλοφορία επίσης είναι ένας εχθρός της άλγης! Τι κυκλοφορία έχεις στο ενυδρείο σου? Επίσης να ξέρεις ότι η γαρίδα αν ταίζεται καλά ούτε καν που θα δίνει σημασία στις επτασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 30 Οκτωβρίου 2012 #82 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Το να βαλεις την γαριδα στο ενυδρειο σου,προυποθεση πρεπει να ειναι η καταλληλοτητα του νερου σου.Τα νερα σου ακομα δεν ειναι ετοιμα για την γαριδα ομως.Αν τωρα το πετ σοπ γνωριζει τις τιμες του ενυδρειου σου και σου προτεινε αυτη την λυση,μαλλον πρεπει να ψαχνεσαι και αλλου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 30 Οκτωβρίου 2012 Author #83 Share 30 Οκτωβρίου 2012 οχι δεν γνωρίζει τις τιμές του ενυδρειου μου, δεν τον ενημέρωσα, τουλάχιστον όμως οι ερημίτες και τα σαλιγκάρια μπορούν να μπουν ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 30 Οκτωβρίου 2012 #84 Share 30 Οκτωβρίου 2012 οχι δεν γνωρίζει τις τιμές του ενυδρειου μου, δεν τον ενημέρωσα, τουλάχιστον όμως οι ερημίτες και τα σαλιγκάρια μπορούν να μπουν ???? Ολα αυτα τα ειδη ειναι πολυ ευαισθητα.Πρεπει οπωσδηποτε να μηδενιστουν η NH4 και τα NO2.Τα ανεβασμενα σε λογικα πλαισια NO3 δεν θα ειναι προβλημα στο να τα βαλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 30 Οκτωβρίου 2012 Author #85 Share 30 Οκτωβρίου 2012 αυτές ειναι οι μετρήσεις που πηρα πριν λίγο αλατότητα 1022 PO4 – Φωσφορικά 1mg/lt Ph 8,2 Kh 6 ΝΗ4 – Αμμωνία λιγοτερο απο 0,01 ΝΟ2 - Νιτρώδες οξύ 0,05mg/l ΝΟ3 - Νιτρικά άλατα 70mg/l Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 30 Οκτωβρίου 2012 #86 Share 30 Οκτωβρίου 2012 αυτές ειναι οι μετρήσεις που πηρα πριν λίγο αλατότητα 1022 PO4 – Φωσφορικά 1mg/lt Ph 8,2 Kh 6 ΝΗ4 – Αμμωνία λιγοτερο απο 0,01 ΝΟ2 - Νιτρώδες οξύ 0,05mg/l ΝΟ3 - Νιτρικά άλατα 70mg/l Δεν εισαι καλα ακομα.Βακτηρια βαζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 30 Οκτωβρίου 2012 Author #87 Share 30 Οκτωβρίου 2012 ναι έβαλα μετα την αλλαγη 15ml Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 30 Οκτωβρίου 2012 #88 Share 30 Οκτωβρίου 2012 ναι έβαλα μετα την αλλαγη 15ml Πιστευω πως σε καμια εβδομαδα θα ολοκληρωθει ο κυκλος.Μην βιαζεσαι να βαλεις ζωντανα,εισαι πολυ κοντα σε αυτο και θα γινει πολυ συντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Οκτωβρίου 2012 #89 Share 31 Οκτωβρίου 2012 ακομα κ μετα απο μια βδομαδα οπως λεει ο σταθης η ακομα κ 2 οι απταιζιες δεν θα εχουν αυξηθει-πολλαπλασιαστει . οποτε δεν υπαρχει λογος να βιαστεις χανοντας κ τα χρηματα σου κ το ζωντανο. φτιαξε το νερακι σου κ αν ειναι να σου κανει δουλεια η γαριδα,θα σου κανει ειτε εχεις 5 ειτε εχεις 10 απταιζιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 1 Νοεμβρίου 2012 Author #90 Share 1 Νοεμβρίου 2012 ειμαι αναμεσα σ'αυτά τα 2,θα κάνω τη δουλεια μου και με τα 2?? προτιμότερο αυτο με τη μοναδα απιονισμου? http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=190 http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 1 Νοεμβρίου 2012 #91 Share 1 Νοεμβρίου 2012 (edited) Και η μικρή μια χαρά είναι για τα λίτρα σου.Εκτός και αν θα πάς στα πολλά λίτρα σύντομα. Απλά αν πάρεις την μικρή (75G/την μέρα)θα πάρεις μια θήκη http://www.waterwave...roduct_id=29962 και υλικό. http://www.waterwave...roduct_id=30033 Και αγόρασε και 2 έξτρα συνδέσμους. Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 1 Νοεμβρίου 2012 Author #92 Share 1 Νοεμβρίου 2012 (edited) η μεγάλη (10'') http://www.waterwave...category_id=190 είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο δίκτυο του νερού χωρίς να βγάζεις τα φίλτρα??? δεν έχω σκοπό να αλλάξω ενυδρειο τουλαχιστον στο προσεχες μέλλον, στο μίκρο το σύστημα http://www.waterwave...category_id=190 το σύνδεεις προσωρινα μέχρι να πάρεις τα λίτρα που χρειάζεσαι και μετά το αποσυνδέεις και αποθηκεύεις στη θήκη??? το μικρό απιονιζει το νερό??? ισχυει για αλλαγη των φίλτρων κάθε 6μηνο??? το flusk kit ειναι για τον καθαρισμό της μεμβράνης?? περιμένω απαντήσεις !!! Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2012 - tmorgan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 2 Νοεμβρίου 2012 #93 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Κοίτα σαν λογική η μεμβράνη είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η μεγάλη έχει άλλες πλαστικές θήκες για να κρατάει πιο μεγάλη ποσότητα υλικών αλλά και αυτά θέλουν κάποια στιγμή αλλαγή..Όλα συνεπάγονται με το δίκτυο νερού μας και πόσο καθαρό νερό δίνει.Το flush kit είναι για τον καθαρισμό της μεμβράνης.Αν τα προφίλτρα αλλάζονται τακτικά μια μεμβράνη μπορεί να κρατήσει για χρόνια. Και την μικρή μπορείς να την συνδέσεις μια φορά την εβδομάδα ή τον μήνα να πάρεις όσο νερό χρειαστείς να το αποθηκεύσεις σε κάποιο δοχείο τροφίμων και όποτε χρειάζεσαι νερό να την χρησιμοποιείς.Συνήθως αγοράζουμε ένα TDS μέτρο και παρακολουθούμε πόσο λειτουργική είναι % η όλη μονάδα της όσμωσης και κάθε πότε θέλει αλλαγή Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 12 Νοεμβρίου 2012 Author #94 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα!!! σήμερα μου ήρθε η Α/Ο ερωτήσεις!! να και 2 φώτο 1)μήπως ξέρει καποιος για ποιο λόγο υπάρχουν 2 σωληνακια κόκκινα παράλληλα και για ποιο λόγο υπάρχει ο διακόπτης ανάμεσα τους??? 2)μήπως ξέρει καποιος που βρίσκεται το flush kit??? διάβασα για την Α/Ο και έχω απορίες γιατι είδα οτι οι απόψεις διίστανται 1)να την αναμίξω με λίγο νερό της βρύσης ή οχι??? 2)να βάλλω αντιχλώριο ή οχι ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Νοεμβρίου 2012 #95 Share 12 Νοεμβρίου 2012 1)μήπως ξέρει καποιος για ποιο λόγο υπάρχουν 2 σωληνακια κόκκινα παράλληλα και για ποιο λόγο υπάρχει ο διακόπτης ανάμεσα τους??? 2)μήπως ξέρει καποιος που βρίσκεται το flush kit??? Αυτό είναι το flush kit !!!! Αν έπρεπε να το αναμίξουμε με νερό της βρύσης ή να βάζουμε αντιχλώριο δεν θα ήταν καν απαραίτητη η αγορά Α/Ο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 12 Νοεμβρίου 2012 #96 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Εγω απλα παιρνω το νερακι της αντιστροφης και το συλλεγω σε ενα βαρελακι 65 λιτ. Εκει βαζω το αλατι μαζι με εναν κυκλοφοριτη για 24 ωρες να διαλυθει. και μολις ειμαι οκ στα 1025 απλα κανω την αλαγη. Δεν βαζω ουτε αντιχλωρια ουτε τιποτα και ποτε δεν ειχα προβλημα στα ψαρακια μου αλλα και στα ασπονδυλα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Νοεμβρίου 2012 #97 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Την αλατοτητα γιατι στο 1022;Πηγαινε στο 1025-1026. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 12 Νοεμβρίου 2012 Author #98 Share 12 Νοεμβρίου 2012 αυριο θα κάνω την αλλαγη για πρωτη φορά με Α/Ο την εχω βάλλει και κυκλοφορεί με το αλάτι την αλατότητα εκει την έχω παει στο 1025-1026 αλλά έχω ακόμα προβλήματα με τα νιτρικα, φωσφορικά.απταισια, και θάμπάδα στα τζάμια( λογικά κάποια άλγη ειναι ) ελπίζω με την Α/Ο να διορθωθουν αρκετά. ερωτηση: Τωρα με την Α/Ο να κάνω συχνες καθημερινές αλλαγές νερού για να διορθωθουν τα προβλήματα??? ή να το αφησω καθε 10 μερες ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Νοεμβρίου 2012 #99 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Υπομονή. Τακτικές αλλαγές νερού κάθε 2-3 μέρες 20-30 λιτράκια μέχρι να αλλάξεις όλο το νερό με φρέσκο,αλλά και πάλι μην περιμένεις θαύματα. Οι άλγες και τα προβλήματα θα κάνουν τον κύκλο τους και θα φύγουν αν χειριστείς την κατάσταση με σεβασμό και πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 14 Νοεμβρίου 2012 #100 Share 14 Νοεμβρίου 2012 Καλωσηρθες στην παρεα, μπηκες απoτoμα στα βαθια oπoτε σoυ συνιστω ψυχραιμια και πανω απ oλα υπoμoνη. Εξαλλoυ τo ενυδρειo σoυ θα αρχισει να μπαινει σε ρυθμoυς και χρωματα μετα τo τετραμηνo. Μικρες κινησεις αναβαθμισης, πρoσθηκης κατoικων και πρoπαντως ΔΙΑΒΑΣΜΑ. Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος