Alexpsycho 18 Οκτωβρίου 2012 #26 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Φίλε tmorgan. Προσωπικά είχα ένα 60λιτρο με τα ίδια ψάρια για χρόνια και ζούσαν αρμονικά,χωρίς να κάνω γενναία ταΐσματα με χαμηλά νιτρικά/φωσφορικά και διατηρώντας αρκετή βιοποικιλότητα τόσο σε κοράλλια όσο και σε ασπόνδυλα. Στην θέση σου δεν θα έβαζα άλλο ψαράκι αλλά θα έβρισκα μερικά είδη ρικορδέες και ζοάνθους ίσως κανένα LPS και θα το έκλεινα εκεί το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Οκτωβρίου 2012 #27 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Φίλε tmorgan. Προσωπικά είχα ένα 60λιτρο με τα ίδια ψάρια για χρόνια Παιδιά, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά το παιδί δεν πήρε 60λιτρο, αλλά 130ρι. Το γράφει κιόλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Οκτωβρίου 2012 #28 Share 18 Οκτωβρίου 2012 Παιδιά, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά το παιδί δεν πήρε 60λιτρο, αλλά 130ρι. Το γράφει κιόλας. Παναγιώτη έχεις δίκιο αλλά ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι είναι... Παραδείγματα ψαροσύνθεσης στα 130 λίτρα ακολουθείς το τεράστιο μπάνερ...δλδ το Φράνκεν-Reef μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 20 Οκτωβρίου 2012 Author #29 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Σήμερα έκανα τις πρώτες μετρήσεις, πήρα τα τεστ της tropic marin (ειναι τεστάκια με σταγόνες) Θερμοκρασία 26.7 αλατοτητα 1024 Ph 8,1 Κh - Ανθρακική σκληρότητα 9 ΝΟ3 - Νιτρικά άλατα 2mg/l ΝΟ2 - Νιτρώδες οξύ 0,05mg/l ΝΗ4 – Αμμωνία 0,01-0,05mg/l (αναμεσα σ'αυτες τις 2 τιμές ήταν το χρώμα του τεστ πιο κοντα ήταν στο 0,01 PO4 – Φωσφορικά 0 πως θα μπορούσα να διορθώσω κάποιες τιμές όπως στα νιτρικά?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 21 Οκτωβρίου 2012 Author #30 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Μια βοηθεια με τις παραπανω τιμές των νιτρικων???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Οκτωβρίου 2012 #31 Share 21 Οκτωβρίου 2012 1 χαρα ειναι τα νιτρικα....τι σε προβληματιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 21 Οκτωβρίου 2012 Author #32 Share 21 Οκτωβρίου 2012 δε θα έπρεπε να ειναι μηδενικά???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Οκτωβρίου 2012 #33 Share 21 Οκτωβρίου 2012 δεν ειναι ευκολο να πετυχεις μη μετρησιμα νιτρικα σε θαλασσινο.ριξε λιγο διαβασμα μεσα στα αρθρα εδω μεσα για να καταλαβεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Οκτωβρίου 2012 #34 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Τα νιτρικά μην σε απασχολούν.Η αμμωνία πρέπει να μηδενίσει.Αλήθεια με τι μετράς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 21 Οκτωβρίου 2012 Author #35 Share 21 Οκτωβρίου 2012 μετράω με τα τεστάκια αν εννοεις αυτο της tropic marin, ειναι τεστάκια με σταγόνες και συγκρινεις το χρωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Οκτωβρίου 2012 #36 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Γίνονται πολλά λάθη στις μετρήσεις και έχουν τουμπάρει ενυδρεία ακόμα και απο "έμπειρους"χρήστες. Πολύ προσοχή μην έχει λήξει κάποιο τέστ και μετράς άδικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 21 Οκτωβρίου 2012 Author #37 Share 21 Οκτωβρίου 2012 ημερομηνια λήξης ειναι το μαρτιο του 2013, ύπαρχει καποιος άλλος πιο ακριβεις τρόπος εκτός απο αυτου του ιδους τα τεστ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Οκτωβρίου 2012 #38 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Ναι υπάρχουν φωτόμετρα και φυσικά εργαστήρια αλλά το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο. Καλή,αξιόπιστη και οικονομική λύση είναι η σειρά των τέστ της Salifert που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές απο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 21 Οκτωβρίου 2012 Author #39 Share 21 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια, τα επομενα τεστ θα ειναι αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Οκτωβρίου 2012 #40 Share 21 Οκτωβρίου 2012 Να λάβεις υπόψη οτι σε συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο,ιδρυτή και χημικό της Salifert είχαμε μάθει οτι όλα αυτά τα ΄τεστ έχουν μια φυσική φθορά σε βάθος χρόνου.Άλλα χημικά εξατμίζονται και άλλα χάνουν την δραστικότητα τους οπότε πολύ καλό κλείσιμο τα μπουκαλάκια και σε μέρος σκοτεινό μακρυά απο υγρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 22 Οκτωβρίου 2012 Author #41 Share 22 Οκτωβρίου 2012 θα μπορουσε να μου πει καποιος αν ειναι ανησυχιτικο το χρωμα που εχει παρει ο αραγωνιτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Οκτωβρίου 2012 #42 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Διάτομα. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.Συνήθως εμφανίζονται στο τέλος του κύκλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 22 Οκτωβρίου 2012 Author #43 Share 22 Οκτωβρίου 2012 θα φυγει απο μονο του ?? πρεπει να κανω κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Οκτωβρίου 2012 #44 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Ναι αν χρησιμοποιείς νερό απο όσμωση,και προσθέσεις μερικά σαλιγκαράκια θα φύγει σχετικά γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 22 Οκτωβρίου 2012 Author #45 Share 22 Οκτωβρίου 2012 αλλιως θα τα έχω μονιμα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Οκτωβρίου 2012 #46 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Ναι,το νερό της βρύσης περιέχει πυρίτιο που απομακρύνεται μόνο με μονάδα αντίστροφης όσμωσης.Αν δεν απομακρυνθεί απο το νερό που προσθέτεις με κάθε αλλαγή νερού/αναπλήρωση νερού τα διάτομα θα ανατροφοδούνται και θα έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Όλες τις πληροφορίες για άλγες στο θαλασσινό ενυδρείο μπορείς να τις βρεις εδώ. Ενοχλητικές Αλγες Στο Θαλασσινό Ενυδρείο Αναγνώρηση Και Αφαίρεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 22 Οκτωβρίου 2012 #47 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Το ίδιο ακριβώς έχω πάθει κι εγώ μετά την αναβάθμιση φωτιστικού σε 6χ39 Τ5, η άμμος σε μερικά σημεία είναι σαν καβουρντισμένη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Οκτωβρίου 2012 #48 Share 22 Οκτωβρίου 2012 (edited) αν και θα τα ακουσω και χωρις να παροτρηνω κανενα να κανει αυτο που λεω,εγω νερο οσμωσης δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε απο τοτε που τρεχει το ενυδρειο και δεν αντιμετωπισα τετοιο θεμα ποτε εκτος απο τοτε που στηθηκε στην αρχη με την μεταφορα του ζβ και τον καινουργιο αραγονιτη. Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 22 Οκτωβρίου 2012 #49 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πάλι έχω Α.Ο. από την αρχή του (πριν 5 χρόνια) όταν έβαλα πάλι Τ5 στην αρχή, όπως και τώρα που το ξαναστήνω έχω πάλι αυτό το πράμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 22 Οκτωβρίου 2012 Author #50 Share 22 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος