Jump to content

Απορίες Και Βοήθεια Στο Ξεκίνημα Μου Για Nano Reef

tmorgan

Recommended Posts

καλησπέρα ,κάνω αλλαγές καθε 2 μέρες ,συνολο λέω να κάνω 5 με 6 αλλαγες με το νερό Α/Ο + οτι συμπληρώνω τα ανάλογα ml σε βακτηρια και μετα να συνεχίσω ανα 10 ήμερο,μετρήσεις ακόμα δεν εχω παρει παρα μονο κοιτάω την αλατότητα, το ενυδρείο εχει μια λάμπα UV η οποία δουλεύει με 12V,γραφει απεξω UV άλλα δεν πρεπει να κάνει την παραμικρή δουλεια,

ειναι απαραίτητο να υπάρχει η λάμπα UV???

Έγινε επεξεργασία - tmorgan

• Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όχι,στην παρούσα φάση που είσαι,και καλά θα κάνεις να την κλήσεις καθώς σου εξοντώνει την βακτηριοπανίδα που προσπαθείς να χτίσεις.

Reef και UV δεν συμβαδιζουν κατα την γνωμη μου.Ενα ενυδρειο υφαλου πρεπει να στηριζεται σε οσο ποιο απλα πραγματα γινετε.Η UV θα σου σκοτωνει τα παντα,πολλα απο αυτα ειναι πολυ ωφελιμα για τον υφαλο σου

Ναι και εγώ παλιά μετά απο μια στραβή είχα προσθέσει ένα UV αποστειρωτή για να νιώθω ασφάλεια πιο πολύ.

Το αποτέλεσμα ήταν να έχω περισσότερη ανάπτυξη στο σάμπ παρά στο ενυδρείο.Δεν μπορείς να πεις ότι είναι άχρηστη γιατί όταν προσθέτεις ζωντανά κάποια στιγμή μπορεί να φανεί χρήσιμη.Αλλά σίγουρα δεν είναι για 24ωρη χρήση.

χθες έβγαλα το υποτειθεμενο uv που ειχε, πήρα και μετρήσεις μετα απο 4 αλλαγες νερού και πήρα σχεδόν μια απο τα ιδια .τα νιτρικα επεσαν λίγο αλλα τα φωσφορικα παραμένουν σταθερα στο 1mg/lt

θερμοκρασια 26.3

ΡΗ 8

αλατοτητα 1025

ΚΗ 6

ΝΟ2 0.02

ΝΟ3 30-50 mg/lt

PO4 1mg/lt

αμμωνια 0,01-0,05mg/lt

Σε καθε αλλαγη προσθετω την αναλογη ποσοτητα σε βακτηρια (μπορει να μου προτεινει καποιος καποια μάρκα για τα βακτηρια), αλλαζω 2 φορες την εβδομαδα τον υαλοβάμβακα,στο 10ημερο αλλαζω αντιφωσφορο και ανθρακα

Βακτηρια βαζεις?Θα μου πεις τωρα και να εβαζες με την UV,τα σκοτωνες.Συνεχισε να βαζεις και να δεις που τωρα θα σου κανουν την δουλεια που πρεπει

Έγινε επεξεργασία - clooyn

• 5 weeks later...

καλησπέρα και πάλι απο μένα οι μετρησεις του ενυδρειου βελτιωθηκαν

θερμοκρασία 25-26

ΡΗ 8

αλατοτητα 1025

ΚΗ 6

ΝΟ2 0.02

ΝΟ3 10 mg/lt

PO4 μη ανιχνεύσιμο

αμμωνια μη ανιχνευσιμο

πρόσθεσα και ενα Goby στο ενυδρειο και να υπενθυμίσω έχω 1 κλοουν,

1 Damselfish, 2 γαρίδες, 3 σαλιγκάρια και 1 ερημίτη με μπλε ποδια

το πρόβλημα που συνεχίζει να υπάρχει ειναι η διατομική άλγη που δεν λέει να φύγει

αλλαγές νερού με Α/Ο ανα 15μέρες πλέον με 30 λίτρα,βακτήρια προσθέτω κανονικά,αλλάζω 2 φορες την εβδομάδα τον υαλοβάμβακα,έχω αφαιρέσει την υποτιθέμενη λάμπα U/V του JAD,η κυκλοφορία του νέρου απ'οτι φαίνεται και απο τις φωτογραφίες πιο κάτω είναι καλή έτσι όπως τοποθετήθηκαν οι κυκλοφορητές(έτσι πιστεύω),οι λάμπες πρεπει να αντικατασταθούν τον Μάρτιο

βέβαια αυτό που έχω παρατηρησει ειναι οτι περιμετρικά και πίσω απο τον βράχο δεν εμφανίζεται καθόλου άλγη

τι άλλο πρέπει να κάνω για να φύγει;;;;;;

να και μερίκες φώτο

cam00092j.jpg

cam00091n.jpg

cam00090s.jpg

Πολυ ωραιο το στησιμο του βραχου.Κανε ομως κατι με της απτεσιες :bigemo_harabe_net-64:

Έγινε επεξεργασία - clooyn

Διάτομα είναι...με τον καιρό θα φύγουν.Αν κάνεις αλλαγές απο Α/Ο θα εξαφανιστούν.

Επίσης αν ταΐζεις κατεψυγμένα να τα αφυδατώνεις πρώτα σε ένα σουρωτήρι...

Φτιάξε λίγο το dKh σου...χρησιμοποίησε κάποιο εμπορικό σκεύασμα ή απλά μαγειρική σόδα.Πρέπει να είναι 8-12...

η τροφή που δίνω στα ψαρια ειναι flakes, αυτά είναι τα κατεψυγμένα ????πως αφυδατόνονται???

το dKh θα το διορθώσω όσο για τις απταισίες αυτές πολλαπλασιάστηκαν, απλα περιμένω να φτιάξουν εντελώς οι τιμές του ενυδρείου

ετσι ώστε να βάλλω στο ενυδρειο την γαρίδα που τις τρώει

Έγινε επεξεργασία - tmorgan

Όχι τα flakes είναι το φυλλαράκι.απλά μου κάνει εντύπωση το οτι έχεις διάτομα... άστα και σε κάποια φάση θα φύγουν μόνα τους.

• 2 weeks later...

Η άλγη δε λεει να φυγει με τιποτα ισα ισα χειροτερεύει,μια τελευταια μέτρηση που εκανα ολες οι τιμες ήταν φυσιολογικες εκτός απο τα νιτρικά που και εκείνα εδω και 2,5 μηνες που δουλευει το ενυδρειο δεν λένε να πέσουν ειναι στα 15-20mg/lt όπως και η άλγη, το ΚΗ το διόρθωσα στο 9 με σόδα,σκέφτομαι μήπως φταινε οι λάμπες που προκαλούν την αλγη δουλευουν 8 μήνες ειναι 2χ24w 2G11 10000k, ο φωτισμός δουλευει για 6 ωρες το 24ωρο απο τις 5-11, έκανα μια έρευνα στο ιντερνετ αλλα δεν βρήκα τέτοιες λάμπες

επίσης μου πρότεινε το πετσοπ το γκομπυ σαν ψάρι που τρώει την άλγη γι'αυτο πήρα ενα,αλλα αυτο ουτε που ασχολείται (επίσης μου πρότεινε να μην εχω μέσα τον ανθρακα συνεχεια και να τον έχω για λίγες μερες πραγμα που δεν εφάρμοσα), τάισμα στα ψαρια καθε 3-4 μερες λίγο μπας και πεσουν τα νιτρικα,έχω διαβάσει αρκετά λογικα σε 2,5 μήνες που δουλευει το ενυδρειο όλες οι τιμές θα έπρεπε να εχουν έρθει στα φυσιολογικα. Το μόνο που δεν λειτουργω και έχω αναφέρει πιο πάνω ειναι το UV

όλα τα άλλα όπως προβλεπεται ανθρακα,αντιφωσφορο,Α/Ο

• 2 weeks later...

Καλησπέρα θα μπορουσε να βοηθησει καποιος και να μου πει που θα μπορουσα να βρω αυτες τις λάμπες που φοραει το ενυδρειο???

2G11 24watt 10000K

έχω ψαξει στο google,ebay,petshop στο ιντερνετ αλλα τπτ

Καλησπέρα θα μπορουσε να βοηθησει καποιος και να μου πει που θα μπορουσα να βρω αυτες τις λάμπες που φοραει το ενυδρειο???

2G11 24watt 10000K

έχω ψαξει στο google,ebay,petshop στο ιντερνετ αλλα τπτ

Θελεις να βαλεις τις ιδιες λογο του οτι δεν παιρνει αλλες?Το 10000κ ειναι καλο για την αναπτυξη των κοραλιων, αλλα βοηθαει αρκετα και στην αναπτυξη της αλγης. :bigemo_harabe_net-64:

ναι αυτος ειναι ο λόγος,(άρα μπορει να φταιει κ το φως για την άλγη που έχω) μπορω να βάλλω κατι άλλο και αν ναι τι προτεινεις???

ναι αυτος ειναι ο λόγος,(άρα μπορει να φταιει κ το φως για την άλγη που έχω) μπορω να βάλλω κατι άλλο και αν ναι τι προτεινεις???

Σιγουρα δεν θα ειναι ο κυριως λογος του προβληματος,αλλα βοηθαει την αλγη πολυ περισσοτερο .Αν θελεις να παιξεις με τετοιο φωτισμο,θα σου ελεγα να πας καλυτερα στα 14000κ.Εχεις φωσφορικα και νιτρικα σιγουρα.Με βακτηρια και συχνες αλλαγες νερου θα ερθουν εκει που πρεπει.Την UV πιστευω πως την εβγαλες...?

να παω στις 14000,το θεμα ειναι οτι δεν βρίσκω αυτο τον τύπο λάμπας,φωσφορικά δεν έχω καθόλου μόνο νιτρίκα έχω στα 20 με 30 ml/lt, την UV την έχω βγάλει εδώ και 1,5 μήνα

Oταν εχεις αλγες τα φωσφορικα δεν καταγραφονται στα τεστ.Επειδη το κοιταξα λιγο και οντως δεν βρισκεις τετοια λαμπα,γιατι δεν κανεις ενα λεντ φωτιστικακι http://www.aquastyleonline.com/ εχει οτι σου χρειαζεται και ειμαι σιγουρος πως θα το ευχαριστηθεις :bigemo_harabe_net-64:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...