Alexpsycho 22 Οκτωβρίου 2012 #51 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Εγώ χρησιμοποιώ όσμωση απο το 2005.Τότε δεν είχε στην Ελληνική αγορά και την είχα αγοράσει απο την Ολλανδία.Τώρα την φροντίζω αλλάζοντας τα προ-φίλτρα 2-3 φορές τον χρόνο και κρατάω TDS κάτω απο 5 με μετρήσεις μετά απο μονάδα απιονισμού.Τα κοράλλια μου είναι φουλ χρώμα και σταθερά απο μοσχευματάκια γίνονται αποικίες(Φώτο μπορείτε να δείτε αρκετές κάνοντας κλίκ στο μεγάλο μπανεράκι). Έχω αρκετά κοράλλια που παρέλαβα σε άσχημη κατάσταση και απο καφέ έχουν γίνει μπλέ-κίτρινα-ρόζ...έχω πάρει κοράλλια LPS φίλων που ήταν λευκά και έτοιμα να πεθάνουν και σε λίγες εβδομάδες απέκτησαν χρώμα και αναγέννησαν νέα πλοκάμια και ιστό. Δεν χρησιμοποιώ όζον-UV,σπάνια αλλάζω άνθρακα και σχεδόν ποτέ αντιφώσφορο. Οι περισσότερες αλλαγές νερού μου είναι απο την θάλασσα της Χαλκιδικής . Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 22 Οκτωβρίου 2012 #52 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Θα σκάσω, το νερό της βρύσης μου με tds είναι 150, από την όσμωση 001, απορώ πως βγαίνει αυτό το καψάλισμα της άμμου, μήπως φταίει ο φωτισμός? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Οκτωβρίου 2012 #53 Share 22 Οκτωβρίου 2012 Θα σκάσω, το νερό της βρύσης μου με tds είναι 150, από την όσμωση 001, απορώ πως βγαίνει αυτό το καψάλισμα της άμμου, μήπως φταίει ο φωτισμός? Μερικά σκευάσματα όπως αμινοξέα και τροφές τα τροφοδοτούν. Δοκίμασε να τα κόψεις και βρες τι σου δημιουργεί αυτή την έξαρση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 22 Οκτωβρίου 2012 Author #54 Share 22 Οκτωβρίου 2012 κατι τετοιο ειναι καταλληλο??? http://www.ro-man.gr/shop/product_info.php/cPath/22/products_id/190 δεν κανω διαφημιση απλα ρωταω ''Δεν χρησιμοποιώ όζον-UV'' οζον????? UV ειναι η λαμπα για την άλγη σωστα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 23 Οκτωβρίου 2012 #55 Share 23 Οκτωβρίου 2012 (edited) Μια χαρά είσαι με αυτήν την όσμωση R-O man ήταν η 2η όσμωση που αγόρασα(Αγγλία) μέχρι να ανακαλύψω την Waterwaves που με γλύτωσε απο μεταφορικά και ταχυδρομεία.Σε περιοχές που έχουν υψηλό TDS στο νερό,οι αλλαγές προφίλτρων και η συντήρηση της μεμβράνης είναι πολύ σημαντική ρουτίνα θα έλεγα το ίδιο σοβαρή με τις αλλαγές νερού. UV-C: Αυτό είναι το φως που πέφτει σε μήκη κύματος μεταξύ 100 - 280nm. Η UV-C είναι πολύ επιβλαβής για ζωντανούς ιστούς και είναι το είδος του φωτός που χρησιμοποιείται στους UV αποστειρωτές. Όζον είναι η ουσία που ελέγχει το δυναμικό οξειδοαναγωγής(ORP),και αποχρωματίζει το νερό. Χρησιμοποιείται και σαν μέθοδος αποστείρωσης. Οι πιο σημαντικοί παράμετροι αλλά και όλα τα μυστικά γύρω απο την σούπα αυτή του ωκεανού,που θέλουμε να πετύχουμε με πολλές λεπτομέρειες αλλά και άγνωστες πτυχές,είναι συγκεντρωμένες στον παρακάτω σύνδεσμο. Η Αλχημεία Του Θαλασσινού Ενυδρείου Έγινε επεξεργασία 23 Οκτωβρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 25 Οκτωβρίου 2012 Author #56 Share 25 Οκτωβρίου 2012 οταν συμπληρωνω νερο,επειδη εξατμιστηκε, το νερο που συμπληρωνω ειναι χωρις αλατι σωστα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Οκτωβρίου 2012 #57 Share 25 Οκτωβρίου 2012 Εγώ χρησιμοποιώ όσμωση απο το 2005.Τότε δεν είχε στην Ελληνική αγορά και την είχα αγοράσει απο την Ολλανδία.Τώρα την φροντίζω αλλάζοντας τα προ-φίλτρα 2-3 φορές τον χρόνο και κρατάω TDS κάτω απο 5 με μετρήσεις μετά απο μονάδα απιονισμού.Τα κοράλλια μου είναι φουλ χρώμα και σταθερά απο μοσχευματάκια γίνονται αποικίες(Φώτο μπορείτε να δείτε αρκετές κάνοντας κλίκ στο μεγάλο μπανεράκι). Έχω αρκετά κοράλλια που παρέλαβα σε άσχημη κατάσταση και απο καφέ έχουν γίνει μπλέ-κίτρινα-ρόζ...έχω πάρει κοράλλια LPS φίλων που ήταν λευκά και έτοιμα να πεθάνουν και σε λίγες εβδομάδες απέκτησαν χρώμα και αναγέννησαν νέα πλοκάμια και ιστό. Δεν χρησιμοποιώ όζον-UV,σπάνια αλλάζω άνθρακα και σχεδόν ποτέ αντιφώσφορο. Οι περισσότερες αλλαγές νερού μου είναι απο την θάλασσα της Χαλκιδικής . Δεν το καταλαβα αυτο Αλεξανδρε,δηλαδη ποσο σπανια?Μηπως εννοεις πως σπανια βαζεις στο ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 26 Οκτωβρίου 2012 Author #58 Share 26 Οκτωβρίου 2012 οι τιμές που πήρα σήμερα με στεναχωρησαν και δεν ήξερα πως να αντιδράσω να κανω κάτι θερμοκρασία 26,7 αλατότητα 1021 PO4 – Φωσφορικά 0 Ph 8,1 Kh 5 ΝΗ4 – Αμμωνία 0,01 ΝΟ2 - Νιτρώδες οξύ 0,02mg/l ΝΟ3 - Νιτρικά άλατα 30-50mg/l έχω συμπληρώσει 2 φορές νερό λόγω εξάτμισης του,και τις 2 φορες συμπλήρωσα περιπου απο 5 lt μονο με αντιχλωριο χωρις αλατι διάβασa οτι για να διορθώσω την σκληρότητα μπορω να βάλλω λίγη μαγειρική σόδα ή συμπλήρωμα ασβεστίου (έχω το reef complete της seachem), να το επιχειρήσω???? για τα νιτρικά άλατα να κάνω μια αλλαγή νερού και να αλλάξω τον υαλοβαμβακα,αντιφώσφορο και άνθρακα???? (αλλάχτηκαν πριν 10 μέρες) Α/Ο δεν έχω θα αποκτηθεί μεσα στο επόμενο 15νθήμερο αν αυτό βοηθήσει στις τιμές των παραπάνω μετρήσεων αλάτι έχω της tropic marin Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 26 Οκτωβρίου 2012 #59 Share 26 Οκτωβρίου 2012 Φίλε μου, όταν αναπληρώνεις το νερό της εξάτμισης με νερό βρύσης, η αλατότητά του ανεβαίνει. Εσύ ενώ αρχικά είχες αλατότητα 1024 τώρα έχεις 1021. Προφανώς υπάρχει κάποιο λάθος στις μετρήσεις σου. Πρέπει να χρησιμοποιείς ρεφρακτόμετρο για να μετράς την αλατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 26 Οκτωβρίου 2012 #60 Share 26 Οκτωβρίου 2012 οι τιμές που πήρα σήμερα με στεναχωρησαν και δεν ήξερα πως να αντιδράσω να κανω κάτι θερμοκρασία 26,7 αλατότητα 1021 PO4 – Φωσφορικά 0 Ph 8,1 Kh 5 ΝΗ4 – Αμμωνία 0,01 ΝΟ2 - Νιτρώδες οξύ 0,02mg/l ΝΟ3 - Νιτρικά άλατα 30-50mg/l έχω συμπληρώσει 2 φορές νερό λόγω εξάτμισης του,και τις 2 φορες συμπλήρωσα περιπου απο 5 lt μονο με αντιχλωριο χωρις αλατι Μαλλον εβαλες περισσοτερο νερο διάβασa οτι για να διορθώσω την σκληρότητα μπορω να βάλλω λίγη μαγειρική σόδα ή συμπλήρωμα ασβεστίου (έχω το reef complete της seachem), να το επιχειρήσω????Παρε ενα που να ανεβαζει μονο το kh για τα νιτρικά άλατα να κάνω μια αλλαγή νερού και να αλλάξω τον υαλοβαμβακα,αντιφώσφορο και άνθρακα???? (αλλάχτηκαν πριν 10 μέρες)Αντιφωσφορο και ανθρακα γιατι βαζεις,ειναι πολυ νωρις ακομα Α/Ο δεν έχω θα αποκτηθεί μεσα στο επόμενο 15νθήμερο αν αυτό βοηθήσει στις τιμές των παραπάνω μετρήσεων Σιγουρα θα αλαξει και τις τιμες,αλλα και γενικα την εικονα του ενυδρειου σου αλάτι έχω της tropic marin Νομιζω πως εχει χαμηλο kh το συγκεκριμενο.Αν θυμαμαι καλα 6 Τελος να σου πω πως το ενυδρειο σου ακομα δεν ολοκληρωσε τον κυκλο του αζωτου και γ'αυτο μην αγχωνεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 26 Οκτωβρίου 2012 Author #61 Share 26 Οκτωβρίου 2012 το ενυδρειο οταν το πήρα έτρεχε ηδη 5 μήνες, ετσι μου ειπε τουλάχιστον,με τη μεταφορά που έγινε απο τα 130 λιτρα πηρα τα 110 και τα άλλα 20 συμπληρώθηκαν απο εμενα με αντιχλωριο,τον αντιφώσφορο και τον άνθρακα τα δούλευε ηδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxmike 26 Οκτωβρίου 2012 #62 Share 26 Οκτωβρίου 2012 οι τιμές που πήρα σήμερα με στεναχωρησαν και δεν ήξερα πως να αντιδράσω να κανω κάτι θερμοκρασία 26,7 αλατότητα 1021 πολλη κατω εισαι ανεβασε PO4 – Φωσφορικά 0 Ph 8,1 Kh 5 ΝΗ4 – Αμμωνία 0,01κανονικα πρεπει να ειναι μη μετρησημη ΝΟ2 - Νιτρώδες οξύ 0,02mg/l ΝΟ3 - Νιτρικά άλατα 30-50mg/l έχω συμπληρώσει 2 φορές νερό λόγω εξάτμισης του,και τις 2 φορες συμπλήρωσα περιπου απο 5 lt μονο με αντιχλωριο χωρις αλατι κακως εχει ηδη χαμηλη αλατοτητα διάβασa οτι για να διορθώσω την σκληρότητα μπορω να βάλλω λίγη μαγειρική σόδα ή συμπλήρωμα ασβεστίου (έχω το reef complete της seachem), να το επιχειρήσω?με το κομπλιτ εισαι κομπλε για τα νιτρικά άλατα να κάνω μια αλλαγή νερού και να αλλάξω τον υαλοβαμβακα,αντιφώσφορο και άνθρακα???? (αλλάχτηκαν πριν 10 μέρες) αλλαγη ναι με φτιαγμενη αλατοτητα Α/Ο δεν έχω θα αποκτηθεί μεσα στο επόμενο 15νθήμερο αν αυτό βοηθήσει στις τιμές των παραπάνω μετρήσεων παρα πολλη αλάτι έχω της tropic marin ποιο το προ?γενικα ειναι καλα σταδιακα ανεβασε αλατοτητα 1025-1026 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 26 Οκτωβρίου 2012 Author #63 Share 26 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxmike 26 Οκτωβρίου 2012 #64 Share 26 Οκτωβρίου 2012 δεν κανει τπτ γιαυτο υπαρχει το aquazone Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 26 Οκτωβρίου 2012 Author #65 Share 26 Οκτωβρίου 2012 θα μπορουσε να μου πει καποιος αν εχω τοποθετήσει σωστα τους 2 κυκλοφορητες ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 27 Οκτωβρίου 2012 #66 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ο voyager μπροστά δουλεύει?Τι είναι αυτά τα κόκκινα που έχει πάνω του? Στην θέση σου θα τον έβαζα πίσω να πετύχω ανατάραξη επιφάνειας και όχι υπερβολές πάνω στον βράχο κτλ.Η είσοδος του σάμπ που είναι? Αν έχει κάποιο χώρο κρυφό όπως έχει πχ το δικό μου μπορείς να περάσεις τον μαγνήτη εκεί και να μην φαίνεται άσχημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 27 Οκτωβρίου 2012 Author #67 Share 27 Οκτωβρίου 2012 sump δεν εχω, αυτα τα κοκκινα που έχει επάνω του είναι κατι σαν μικρα ''λεπια'' που έχει βγαλει επάνω του (δεν ξέρω πως αλλιως λέγονται) το οποιο ειναι στραμμενο προς την επιφάνεια του νερού και προκαλει κυματισμο, να τον βγάλω και να τον καθαρισω??? να του αλλάξω θέση??? ο αριστερος κυκλοφορητης χρειάζεται να χτυπαει πανω στο βράχο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 27 Οκτωβρίου 2012 #68 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Skimmer κτλ που είναι?βγάλε μια γενική φωτό να δούμε...να καταλάβω και γω να μην σου λέω ότι να ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 27 Οκτωβρίου 2012 #69 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Πανω αριστερα βλεπω μια aiptasia? Τα κοκκινα στον κυκλοφωριτη μου κανουν για αλγη. Lobophora νομιζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 27 Οκτωβρίου 2012 #70 Share 27 Οκτωβρίου 2012 νομιζω εχεις κ μια διαγωνια κατω δεξια απο το damsel! τα κοκκινα κ εγω νομιζω πως ειναι αλγη! το στησιμο ειναι πολυ ωραιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 27 Οκτωβρίου 2012 Author #71 Share 27 Οκτωβρίου 2012 αυτες ειναι οι φωτο ειναι JAD TL550 ειναι ιδιο με το BOYU Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 27 Οκτωβρίου 2012 Author #72 Share 27 Οκτωβρίου 2012 αυτο ειναι aiptasia????? άλγη ειναι?? τους κυκλοφορητές να τους αλλαξω θέση ή ειναι ενταξει?? αυτο το κοκκινο ειναι Lobophora???? συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις γινομαι κουραστικος αλλα θα θελα βοηθεια το πήρα πριν 10 μέρες ακομα και με το νερο του μέσα ετσι οπως ειναι τωρα στην κατασταση, το μονο που αλλαξα ειναι τη θέση των βράχων και τα 2 συμπληρώματα νερου που προειπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxmike 27 Οκτωβρίου 2012 #73 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) όλα αυτά είναι aptaisia my friend.to κόκκινο δεν ξέρω. Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - maxmike Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmorgan 27 Οκτωβρίου 2012 Author #74 Share 27 Οκτωβρίου 2012 το κόβω το αφαιρω?? τι κάνω??? διαβασα για ενεση με ξύδι ή λεμονι?? ισχυει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 27 Οκτωβρίου 2012 #75 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) το κόβω το αφαιρω?? τι κάνω??? διαβασα για ενεση με ξύδι ή λεμονι?? ισχυει? Μπορεις να το κανεις ,αν και οι γνωμες πανω σε αυτο ειναι διαφορετικες.Προσεχε την ποσοτητα που θα ριξεις γιατι εχει αμεση επιπτωση στο ph.Τωρα που εισαι στο ξεκινημα πρεπει να απαλαγεις απο αυτες και πιστευω πως θα το καταφερεις χωρις ομως να πρεπει να βιαστεις Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος