stelis82 14 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους!Εχω 7 μηνες τώρα δίσκους και κάνω αλλαγές το 1/3 καθε 5-6 ημέρες.Εχω βαρέλι που φτιαχνω νερό με τύρφη.Το νερό μου φυσικά είναι καφέ.Οχι πολύ σκούρο αλλα καφετίζει!Ερώτηση:Τα ενυδρεία που βλέπω σε φώτο στο φόρουμ που το χρώμα τους είναι ολοκάθαρο λες και είναι απευθείας απο βρύση είναι λόγω Α/Ο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 14 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Aκριβως είναι απευθείας απο βρύση η Α/Ο και στο δικο μου ενειδρειο καφε ειναι !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelis82 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Πέρα απο το οικονομικό.Τί είναι καλύτερο?Εχω διαβάσει οτι με Α/Ο προκύπτει ph περιπου στο 6,8-6,9 και το οποιο δεν μπαινει αυτούσιο αλλα 70-30 με νερό βρύσης.που σημαίνει οτι θα ανέβει το ph πάνω απο 7.Σωστα?ph πάνω απο 7 ομως....?? Είναι έτσι?Ρωτάω γιατι με ενδιαφέρει η Α/Ο απλα θέλω να ξέρω τι είναι καλύτερο.Για την ώρα με αυτο που κανω με την τύρφη δεν έχω κανένα προβλημα.Απλα με χαλάει το σκούρο χρώμα του νερου λιγάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 14 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Το θεμα ειναι για μενα να μην εχουν προβλημα τα ψαρια μη σε χαλάει το σκούρο χρώμα του νερου και στον αμαζονιο ειναι πολλη πιο σκουρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelis82 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ Τόλη!Να σαι καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 14 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Να εισαι καλα φιλε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Αν τα ψαρια σου ειναι σουπερ και δεν εχεις προβληματα, μη πειραζεις το κολπο σου. Το νερο ΑΟ δεν εχει πεχα. (δεν ειναι διαλυμα για να εχει) Επειδη εχει μηδενικη KH μπορει υπο προυποθεσεις να εχει και χαμηλο pH στο ενυδρειο. Αυτο δεν ειναι στανταρ ομως. Εχει τυχει σε πολλους να βαζουν και ΑΟ, και το πεχα να ειναι πανω απο 7.5 Η ΑΟ αυτο που κανει σιγουρα ειναι να βγαζει νερο καθαρο και με μηδενικες GH KH (tds κοντα στο μηδεν) κατι που ταιριαζει με αυτα τα ψαρια. (ωστοσο στα ψαρια που ειναι στην αναπτυξη, καλο ειναι να ειναι λιγο πιο ψηλα η GH) Η τυρφη ειναι σιγουρο οτι θα κατεβασει ομως το pH. Κατα την αποψη μου ο συνδυασμος ΑΟ και νερο βρυσης με τυρφη ειναι ο καλυτερος. Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2012 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 14 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 σωστος ο παικτης!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelis82 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #9 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Υπαρχουν ατομα που κρατουν τους δισκους σε ΡΗ 5 και 5,5 αλλα αυτο μπορεις να το πετυχεις μονο με οσμωση, ενω μονο με την τυρφη ειναι λιγο δυσκολο να φτασουμε σε αυτα τα ΡΗ μια που η ΚΗ του νερου δυκτιου κρατα το ΡΗ ποιο ψιλα, δηλαδη η ΚΗ λειτουργει σαν σταθεροποιητης (Buffer), και οσο ποιο υψηλή ΚΗ εχουμε τοσο ποιο δυσκολα κατεβαινει και το ΡΗ. Απο την αλλη το τσαγακι που εχεις στο ενυδρειο ειναι λογο των τανινων που εμπεριεχονται στην καφε τυρφη και κανει καλο στα ψαρια μια που δεσμευυν φυσικα πολλα βαρεα μεταλλα και κανουν καλο και στην βλενογωνο τους. Αν σε ενοχλει το κεχρεμπαρενιο χρωμα οπτικα και δεν το θελεις τοτε μπορεις να κανεις χρηση ξανθιας τυρφης η οποια ειναι ποιο δυνατη και κατεβαζει περισσοτερο το ΡΗ χωρις να χρωματιζει ιδιαιτερα το νερο. Κατα τα αλλα ο συνδιασμος που προτεινει ο Δελτα πιστευω ειναι η χρηση τομη και ο ποιο ολοκληρωμενος τροπος για να διαχειριστουμε οπως θελουμε τα φυσικο χημικα χαρακτηρηστικα του νερου στο ενυδρειο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelis82 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #11 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelis82 14 Σεπτεμβρίου 2012 Author #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Βγάζει καποια εταιρια ξανθια τύρφη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 15 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 Το πλεονεκτημα της Α/Ο ειναι το καθαρο νερο.Αν τα ψαρια σου ειναι οκ ποιο το προβλημα με το ph,αν θα ειναι λιγο πανω ή κατω απο το 7;Και υποθετω πως μιλαμε για εκτροφης ψαρια.Ασε τα ψαρια σου να σου μιλησουν,καλη η θεωρια,αλλα στην πραξη πολλα αλλαζουν... Οσο για το καφε νερο,Οσο θα χρησιμοποιεις τυρφη ή θα υπαρχουν φρεσκα σχετικα ξυλα στο ενυδρειο,το νερο θα καφετιζει.Μια ελαφρα αποχρωσει καφε προσωπικα μου αρεσει πολυ μιας και θυμιζει Αμαζονιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος