Jump to content

Εσύ Τι Θαλασσινό Ενυδρείο Θα Έφτιαχνες ?

Road Tail

Recommended Posts

Έτσι για να πούμε σε κάποιον τον πόνο μας, για να πούμε τον καημό μας

αφού για διάφορους λόγους ο καθένας μας δεν έχει το ενυδρείο που ονειρεύεται,

αφού ο καθένας μας έχει έναν κρυφό πόθο, όταν πιάσει το joker να στήσει ΤΟ ενυδρείο.

Γράψτε λίγα λόγια ή και πολλά για το πως θα ήταν το ενυδρείο που φαντάζεστε.

Διαστάσεις, εξοπλισμός, οι κάτοικοι του, ότι θέλετε, όπως το νομίζετε.

Κουβέντα να γίνεται. Μην με ξυπνάτε όνειρο ζώ .....

Ας κάνω λοιπόν την αρχή και ας γράψω σχετικά με το ενυδρείο που θα ήθελα να είχα,

αν και δεν είναι τόσο ανέφικτο ή υπερβολικό να πραγματοποιηθεί αν αλλάξουν τα πράγματα

στην οικονομία της χώρας και γίνουμε επιτέλους Αργεντινή ...... :P

- Ενυδρείο κύβος σίγουρα, με διαστάσεις 60 χ 60 χ 40 νομίζω κάπου εκεί σε βάση ντουλάπι στο μέσο του δωματίου.

- Βάλε ένα Deltec 600 για σκίμμερ και σίγουρα μια Vortec μάλλον 40άρα.

- Ένα φωτιστικό DIY με LED σε 2η έκδοση μετά το 1ο που ήδη χρησιμοποιώ.

- Ένα σύστημα ανατολής δύσης αλλά και κύκλο φεγγαριού

- Ένα σάμπ για την βιολογία στο ντουλάπι

- Παχύ αραγωνίτη για να σκάβουν τα νασάριους

- Λιγοστό βράχο αφού η βιολογία θα είναι στο σάμπ

- α/ο στο ντουλάπι από κάτω και θα επικοινωνεί με την βρύση απ' ευθείας για συμπληρώματα ( καλό ε ? )

- Ένα σύστημα μέτρησης και συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων στοιχείων αυτόματα

- Κοράλια ευφυλίες που τις λατρεύω, κοράλια χωάνθους σε όλα τα χρώματα και κοράλια ακρόπορες να φωσφορίζουν τη νύχτα

- Ένα μπλού τάνκ και έναν χαβανέζο που δεν μπορώ να έχω στο 60λιτρο μου και πολύ θα ήθελα να έχω μόνο αυτά απ' όλα τα παραπάνω.

Άντε ..... ένα 5χίλιαρο μου φτάνει !

Ας πω και εγώ τον καημό μου!

Ένα ενυδρείο 500 λίτρων(δεν λέω και πολλά) reef υψηλών απαιτήσεων με σπάνια κοράλια κλπ, με 1 κλόουν(αυτό εξυπακούεται) και σπάνια ψάρια reef safe! Απο εξοπλισμό δεν έχω και ιδιαιτερες απαιτήσεις! Αρκεί να περπαταει το σύστημα.

2η εναλακτική: 500λιτρο τροφεάδικο species tank, ή με kassanga red rainbow f1(δεν είμαι φίλος των wild caught) ή με duboisi f1. Απο εξοπλισμό δεν έχω πρόβλημα, απλά θέλω να προσθέσω μόνο ότι το φίλτρο θα είναι fluval fx5.

Είδατε? Τα ονειρα μου υλοποιούνται! Άρα δεν είναι όνειρα. Είναι στόχοι!

Αυτο που με τρωει....και θα συνεχισει να με τρωει μαλλον ειναι το ενυδρειο των ονειρων μου, 2,00x2,00x0,70 φουλ στο σκληρο και με led φωτισμο.Δευτερη επιλογη ποιο μαζεμενη 1,50x1,50x0,70.Tα ενυδρεια των ονειρων μου ευτυχως τα βλεπω μεσα στα δικα μας φορουμ απο δυο παλικαρια που κανουν παπαδες εκει μεσα.Αλλα και το δικο μου δεν παει πισω,το γουσταρω και αυτο :wootwoot:

Τόνο ενυδρείο, με μισό τόνο sump. Με μετάλλου λάμπες, ψυγείο τέρας, δυνατότητα εβδομαδιαίας μεγάλης αλλαγής νερού και πολλά σκληρά κοράλλια. Απλά πράγματα...

εμένα το όνειρο μου είναι ένα 500αλιτρο με 300λιτρα sump με τον απαραίτητο εξοπλισμό από ζωντανά τουλάχιστον 3 ζευγάρια κλόουν με τις ανεμώνες τους ένα κοπαδάκι firefish περίπου 6-7 ψάρια 6 καρδιναλιους 2 μπλε τανκ 2 κίτρινα τανκ 1-2 νασο τανκ μερικούς γοβιους για τον καθαρισμό σαλιγκάρια γαρίδες ερημίτες και από κοράλλια διάφορα μανιτάρια όπως δίποται μερικές χενια διάφορους πολύποδες γενικά μαλάκα κοράλλια και ξέχασα 2-3 κλαμ

αυτά :) :) :) :) :):bigemo_harabe_net-134:

2μετρο με 80 πλατος και αλλο ενα 2μετρο σαμπ,με το σαμπ σε αλλο δωματιο....χεχε προς το παρων αρκεστηκα στο νεο μου σαμπ και σκιμερ.τελικα και οι ανεργοι εχουν μια καποια χαρα στη ζωη....(ας οψεται η καλη γυναικα που καταλαβαινει την τρελλα του αντρα τησ και εστω και με την αποζημιωση τησ(και αυτη πλεον ανεργη)δινει λιγη χαρα στη Ζωη μου.

Τι έγινε ρε παιδιά ?

Όλοι έχετε τα ενυδρεία των ονείρων σας ?

Για καταθέστε το όνειρό σας και όσο για την ψυχιθεραπεία, έχουμε τον κατάλληλο για υπηρεσίες !! :)

ωραια ιδεα...

λοιπον θα εκανα ενα 2,50χ1,50χ80 με φωτισμο συνδυασμο μεταλλων,τ5,Led κ λιγο φυσικο φως με solatubes.

κ ενα σαμπ 2,00χ1,00χ50 με τουλαχιστον 6 διαμερισματα για να εχω το καθενα για ξεχωριστο λογο(φραγκιερα,chaeto,mirucle mud,cryptic zone,1μεγαλο να χωρανε θηριο skimmer,ριακτορες ολων των ειδων,θερμοστατες κ ενα μηπως κ χρειαστει να κανω καμια τρελλα :bigemo_harabe_net-81: )

απο κυκλοφορια 4 μεγαλες red dragon απο 12.000 λιτρα η καθεμια που με pvc θα μοιραζονται σε πολλα σημειακ θα ερχονται σε whirls(αυτα που γυρνανε ολη την ωρα για να υπαρχει πολυ τυχαια ροη στο ενυδρειο)

αν αυτο το πλυντηριο δεν εφτανε θα συμπληρωνα με 2 mp60 κ 2 wavebox tunze)

φυσικα 2 καραντινες,μια για τα κοραλια κ μια για τα ψαρια

απο κοραλια 70% sps κ τα υπολοιπα,clam,γοργονιες κ σπανια brain κ ισως κ καμια ευφυλια απο ολα τα ειδη(hammer,frogspawn κτλ)

απο ψαρια δεν θελω να πω γιατι αυτη τη στιγμη εχω στο ενυδρειο μου το ψαρι που Λ Α Τ Ρ Ε Υ Ω κ πραγματικα ουτε καν μου ερχεται στο μυαλο

αλλο ψαρι.

θα το εντυνα κ με κατι γυαλιστερο μαυρο που μου αρεσει πολυ.

αλλα αχαριστος δεν ειμαι κ αυτο που εχω τωρα μου δινει πολυ χαρα κ ικανοποιηση :bigemo_harabe_net-82:

Έγινε επεξεργασία - mad23

Ο χώρος γιαυτό που σκεφτομαι υπάρχει... βολεύει και το πίσω δωμάτιο ως δωμάτιο υποστήριξης του του ενυδρείου.

Εκεί που κολλάει το θέμα είναι το οικονομικό και οι αντοχές του δαπέδου !!!

250Χ80Χ60 το κυρίως ενυδρείο και ένα sump/refugium στο από πίσω δωμάτιο με όλον τον εξοπλισμό... κάπου στα 1500 - 1800 λίτρα μόνο το νερό!!!

Βάλε βράχους, αραγωνίτη βάρος ενυδρείων... θα ξεπεράσει τους 2 τόνους !!!

Είπαμε το ενυδρείο το θέλω στο σπίτι μου και όχι στο από κάτω διαμέρισμα !!!

θα αγοραζα ενα μικρο κομματι θαλασσας θα το εβαζα κ μια υποβρυχια περιφραξη κ θα εφτιαχνα κ μια καλυβα στην ακτη για να μενω τα καλοκαιρια....

θα αγοραζα ενα μικρο κομματι θαλασσας θα το εβαζα κ μια υποβρυχια περιφραξη κ θα εφτιαχνα κ μια καλυβα στην ακτη για να μενω τα καλοκαιρια....

Σωστός!Μαζί σου και ούτε ρεύμα ουτε γκρίνια ούτε αλλαγές νερού...όλα ρολόι.

Σωστός!Μαζί σου και ούτε ρεύμα ουτε γκρίνια ούτε αλλαγές νερού...όλα ρολόι.

Ευκολα λεμε,τωρα στις μερες μας. ;)

Η καλύτερή μου... ναυαγός σε ένα τροπικό νησάκι με όλο τον ύφαλο γύρω απ αυτό !!!

FIJI.gif

... και για φαντάσου να μην έχεις μάσκα !!!

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Τον θέλω για φίλο τον Ασιάτη !!!

Εγω θα έστηνα ένα 10τονο με φυσικό φωτισμό, ανοιχτό δηλαδή απο πάνω και να το φέγγει ο ήλιος.

Αλλα θα το εκανα μεσογειακό!!! Με δικα μας κοραλια, δικα μας ψαρια.... δικους μας ζωντανους οργανισμους!!!!

Ψάρια δεν έχει?

... μάλλον δεν θα του είχαν μείνει άλλα λεφτά για να αγοράσει !!!!

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Ψάρια δεν έχει?

... μάλλον δεν θα του είχαν μείνει άλλα λεφτά για να αγοράσει !!!!

Ναι.....ειδικα αυτος,δεν εχει ψωμακι ν'αλοιψει το χαβιαρι του.... :D

Έγινε επεξεργασία - Δίας

Αλλάξτε πλευρό τώρα γιατί έχουν έρθει τα εκκαθαριστικά σας για όσους το έχετε ξεχάσει! rasp.gif

για εμενα παντως αν καταφερω,οσο και αν ακουγεται περιεργο, να στοκαρω και να συντηρω αξιοπρεπως το 240αρι μου ειμαι αρχοντας.

Πολύ καλό!!!!! Τι τηλεόραση και χαζομάρες, όλη την μέρα καρφωμένος εκεί!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...