Jump to content

Diy Upflow Algae Scrubber

FotisGt

Recommended Posts

Φίλε farao δεν θέλω σε καμία περίπτωση να νομίζεις πως σου κάνω επίθεση!

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως θα δουλέψει εκεί μέσα!

Εκτός του ότι το σκίμερ θα σταματήσει να δουλεύει (άρα "χαλάει"),δεν θα κάνεις και δουλειά σωστή....

Η πιο εύκολη,φθηνή και δοκιμασμένη λύση είναι με μια σήτα και ένα spray bar....

Άσε δε που ο χώρος του σκίμερ είναι πάρα πολύ περιορισμένος και αν χρησιμοποιείς το εν λόγω σκίμερ τότε φαντάζομαι ότι τα λίτρα σου δεν είναι και λίγα.....οπότε δεν θα σε καλύψει και σαν μέγεθος το ats εκεί μέσα!:)

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

• Απαντήσεις 104
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα υπάρχει αλλοίωση στην απόδοση του Skimmer σίγουρα, γιατί οι φυσαλίδες θα σπάνε πάνω στην σίτα και δεν θα έχουν δύναμη να ανέβουν στο κύπελο....

Δεν θα υπάρχει απλά αλλοίωση πιστεύω....θα σταματήσει να λειτουργεί εντελώς!

Μπερδεύτηκα, πάω για μπύρες. :)

Παιδια αυτο το σύστημα λειτουργεί μονο με αεραντλία και με ανοδική ροή; ευτιαξα ενα αλλά έβαλα εσωτερικό φίλτρο και έβαλα τιν σήτα στο σπρέι μπάρ να τρέχει το νερό κάτιφορικα και έβαλα σήτα από παράθυρο!

Μια χαρά θα δουλέψει Μάνο!

Και εχω ακούσει οτι αν λειτουργεί μαζι με σκιμερ δεν λειτουργεί κανενα απο τα δυο σωστά!

Όχι αυτό είναι λάθος!Μόλις πάρει μπροστά το ATS θα δουλέψει μια χαρά και το σκίμερ μόνο θα σταματήσει να βγάζει πράμα.....

Δεν απαιτείται τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε αέρα, πολύ πιθανό να μη δουλεύει και σωστά. Ροή νερού χρειάζεται. Μπορείς να το κάνεις και αντίστροφα προς τα κάτω, αν έχεις μια σίτα η οποία φωτίζεται.

αυτό δεν το σκέφτηκα

Θα υπάρχει αλλοίωση στην απόδοση του Skimmer σίγουρα, γιατί οι φυσαλίδες θα σπάνε πάνω στην σίτα και δεν θα έχουν δύναμη να ανέβουν στο κύπελο....

έχεις δίκιο

Φίλε farao δεν θέλω σε καμία περίπτωση να νομίζεις πως σου κάνω επίθεση!

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως θα δουλέψει εκεί μέσα!

Εκτός του ότι το σκίμερ θα σταματήσει να δουλεύει (άρα "χαλάει"),δεν θα κάνεις και δουλειά σωστή....

Η πιο εύκολη,φθηνή και δοκιμασμένη λύση είναι με μια σήτα και ένα spray bar....

Άσε δε που ο χώρος του σκίμερ είναι πάρα πολύ περιορισμένος και αν χρησιμοποιείς το εν λόγω σκίμερ τότε φαντάζομαι ότι τα λίτρα σου δεν είναι και λίγα.....οπότε δεν θα σε καλύψει και σαν μέγεθος το ats εκεί μέσα! :)

όχι προς θεού δεν το πήρα σαν επίθεση.

για τον περιορισμένο χώρο το σκέφτηκα και εγώ οτι μπορεί να μην επαρκή ο χώρος.

ώμος ψάχνω μια λύση ώστε να μην έχω το algae scrubber (αισθητικά και μόνο) στην κεντρική δεξαμενή μιας και δεν έχω σαμπ.

καμιά ιδέα?

Farao αν δεν έχεις sump τότε τα πράγματα περιπλέκονται!Μπορείς να κάνεις ένα ats με μια μικρή κλίση (ξάπλα) επάνω από την επιφάνεια του ενυδρείου αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις 100% πλέξι που δεν θα περνά το φως από μέσα του.Θα έχει μια μικρή κλίση και θα το φωτίζεις από πάνω.Σκέψου κάτι σαν μια μικρή ράμπα.Θα σου βάλω φωτογραφία από το δικό μου για να καταλάβεις!

Δεν παρατηρήθηκε συσχέτιση της Scrubber να Skimmer. Κάποια στιγμή skimmate ανεβαίνουν, κάποια στιγμή να πάει κάτω. Η Skimmer αφαιρεί μόνο τα μόρια των τροφίμων, έτσι εξαρτάται μόνο από το πόσο διατροφή στο ενυδρείο. Περισσότερα σίτιση, πιο skimmate.

κωστα μπερδεύτηκα τελείως.

δεν κατάλαβα τίποτα . το νερό από που θα περνάει?

πανό από το ενυδρείο? μήπως σκέφτηκες ότι θα τρέχει κάτω από τα κάνιστρα? γιατί εγώ δεν έχω κάνιστρα. πωπω χάθηκα τελείως τώρα.

δεν το κατάλαβα καθόλου. και εκτός αυτό στην φώτο βλέπω άσπρο φωτισμό μήπως και στο θέμα φωτισμού ξέχασα να διαβάσω κάτι?

ήξερα με κόκκινα led. άλλαξε κάτι?

Δεν παρατηρήθηκε συσχέτιση της Scrubber να Skimmer. Κάποια στιγμή skimmate ανεβαίνουν, κάποια στιγμή να πάει κάτω. Η Skimmer αφαιρεί μόνο τα μόρια των τροφίμων, έτσι εξαρτάται μόνο από το πόσο διατροφή στο ενυδρείο. Περισσότερα σίτιση, πιο skimmate.

So you say that we should use both ats and skimmer.

Is it wrong to let the aquarium work without a skimmer while we use ats?no3 and po4 will be low but detritus will still be there.After a while detritus can produce no3 and po4 and by this way we keep ats workin!Is this correct?

I'm trying to understand why my skimmer (tunze 9004) stopped producing so much skimmate as before.I'm feeding the fishes with formula two flakes (ON) 5 times per day btw and day after day the corrals with the use of zooton and phyton from TM.

κωστα μπερδεύτηκα τελείως.

δεν κατάλαβα τίποτα . το νερό από που θα περνάει?

πανό από το ενυδρείο? μήπως σκέφτηκες ότι θα τρέχει κάτω από τα κάνιστρα? γιατί εγώ δεν έχω κάνιστρα. πωπω χάθηκα τελείως τώρα.

δεν το κατάλαβα καθόλου. και εκτός αυτό στην φώτο βλέπω άσπρο φωτισμό μήπως και στο θέμα φωτισμού ξέχασα να διαβάσω κάτι?

ήξερα με κόκκινα led. άλλαξε κάτι?

Μην χάνεσαι είναι πολύ απλό!

Μια ράμπα η οποία θα τροφοδοτείται με έναν μικρό κυκλοφορητή και ένα spray bar από την μια και με την μικρή κλίση θα κυλάει επάνω στην επικλινή επιφάνεια το νερό και θα τρέχει από την άλλη πάλι μέσα!Θα σου κάνω ένα σχέδιο αύριο για να καταλάβεις!Όπως βλέπεις το δικό μου αλλά σχεδόν ξάπλα επάνω από την επιφάνεια του νερού σου!Ο φωτισμός που έχω εγώ είναι μια λάμπα οικονομίας 11 βατ με 6000 κέλβιν νομίζω και πάει σφαίρα!

Κάτι τέτοιο σκέψου αλλά με πολύ μικρή κλίση...σχεδόν ξάπλα!

image_zps3eaffc19.jpg

κωστα μονο με το spray bar και την λαμπα? και τη κυκλοφ???

Τίποτε ούτε σίτες ούτε τίποτα!Έγδαρα το πλέξι με πολύ χοντρό γυαλόχαρτο και βουρ!18 ώρες φως και 6 σκοτάδι.....σκέψου πως έχω και το skimmer να δουλεύει και μακροάλγη με 24/7 φωτισμό η οποία πάει σφαίρα!Μιλάμε για πολύ τάισμα!;)

κατι θελω να κανω και εγω αλλα δεν ξερω αν βοηθάει στο κυανο που παλεβω 2 μηνες τωρα...ξερει κανεις αν κανει δουλεια??

Το κυανό δεν είναι άλγη βαγγέλη είναι βακτήριο....έχεις μεγάλο θέμα;σιφώναρε το συνέχεια με μικρές αλλαγές!Χρησιμοποίησε σωληνάκι αεραντλίας (σιλικόνης) για να βγάζεις λίγο νερό και να έχεις άπλετο χρόνο να βγάλεις όσο περισσότερο κυανό μπορείς!;)

άντε να δούμε τι θα δούμε γιατί έχω μπλέξει με πολύ άλγη. μετά από ένα μεγάλο ταξίδι επέστρεψα και έχει γίνει Αμαζόνιος λόγο του ότι δεν το πρόσεχε κάνεις.

κωστας? καλύτερα led red η λάμπα φθορισμού? βλέπω πολλές τεχνικές φωτισμού στα έξω forum.

Ότι θες βάζεις ρε συ!Εμένα με μια λάμπα είδες πως έχει φουντώσει....θα σου πρότεινα μια λάμπα για να τελειώνεις έτσι απλά....το δικό μου είχε κυριολεκτικά 0€ κόστος....και πάει τρένο!;)

ΥΓ.Βγάζε και με το χέρι ότι μπορείς...το βοηθάς το σύστημα!Βάλε και αντιφώσφορο σιδήρου να μαζέψει ότι μπορεί!

Τρίμματα και το φαγητό είναι η ίδια. Συντρίμμια τροφοδοτούν το κοράλλι.

Skimmer δεν χρειάζεται. Skimmer δεν απομακρυνθεί η ουρία, αμμωνία, νιτρικό, φωσφορικό. Skimmer αφαιρέστε μόνο τα τρόφιμα. Καλύτερα να αφήνετε τα τρόφιμα (τρίμματα) σε κοραλλιογενείς για να φάει.

COSTA πρέπει να προσθέσετε πρόχειρη οθόνη. Φύκη δεν μπορεί να συνδεθεί με ακρυλικό. Θα αποκολληθούν και να ρέει μακριά.

Ότι θες βάζεις ρε συ!Εμένα με μια λάμπα είδες πως έχει φουντώσει....θα σου πρότεινα μια λάμπα για να τελειώνεις έτσι απλά....το δικό μου είχε κυριολεκτικά 0€ κόστος....και πάει τρένο! ;)

ΥΓ.Βγάζε και με το χέρι ότι μπορείς...το βοηθάς το σύστημα!Βάλε και αντιφώσφορο σιδήρου να μαζέψει ότι μπορεί!

κωστα δυστυχώς έχει τόσο πράσινη άλγη πάνω στους βράχους που την τρίτη πουθ α κάνω αλλαγή θα βγάλω και τους βράχους για καθάρισμα έναν έναν.

ευτυχώς αποκολλάται εύκολα η άλγη από πάνω. μου εχουν ρημάξει και τα κοραλακια.θα υποστεί γενικό εσωτερικό καθαρισμό και αλλαγή νερού 50% θα φάει και μια καλή σκούπα ο αραγονιτης θα βάλω και μια uv για

λίγο χρονικό διάστημα. .θα βάλω και ένα diy algae scrubber έρθει στα ίσια του και πάλη. (ελπίζω τουλάχιστον).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...