MIKMAN 13 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Γειά σας φίλοι μου. Η εντυπωσιακή πρόοδος του φυτεμένου ενυδρείου μου,Jewel Rio 125, συνοδεύεται από εξ ίσου εντυπωσιακή πρόοδο των μικρών σαλιγκαριών! Απομακρύνω όσα μπορώ με την απόχη ή ακόμα και με το τσιμπιδάκι αλλά αυτά δεν τελιώνουν με τίποτε. Υπάρχει κάποια άλλη πιο δραστική λύση, χωρίς φυσικά να γίνει ζημιά στην ισορροπία του συστήματος φυτά-ψάρια; Ευχαριστώ προκαταβολικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Βαλε μερικα σαλιγκαρια helena να σου μειωσουν τον πληθυσμο των λαθρεπηβατων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 13 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 εκτός από τα helena ψάξε λίγο στο forum θα βρεις προτάσεις για "παγίδες" που μπορεί να σε βοηθήσουν αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 13 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Αν ο πληθυσμός τους είναι ακόμα σε ανεκτά επίπεδα μπορείς να τα αφήσεις μιας που και αυτά συμβάλουν στο σύνολο του οικοσυστήματος! Αν δεις ότι ξεφεύγει ο αριθμός τους το τα helena θα σε βοηθήσουν αρκετά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 13 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Καλό είναι να έχεις σαλιγκαράκια μέσα στο ενυδρείο' ανακατεύουν το βυθό, τρώνε υπολλείματα, άλγες κλπ. Όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω μπορείς να βάλεις μερικά Helena ώστε να κρατήσεις τον πληθυσμό τους σε κάποιο σταθερό επίπεδο. Δε θα δεις άμεσες και θεαματικές αλλάγές αλλά μέσα σε 1-2 μήνες θα έχεις δει ορατό αποτέλεσμα. Είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα, σε σημείο που έβλεπα ότι όλος ο βυθός ήταν κινούμενα σαλιγκάρια, δεν έβλεπα το χαλίκι. Έβαλα 10 Helena σε επιφάνεια βυθού 80*42 και μέσα σε 2 μήνες είχα δει μεγάλη πρόοδο. Τώρα, 4 μήνες μετά, υπάρχουν ακόμα λαθρεπιβάτες αλλά σε μικρότερο αριθμό, χωρίς να είναι ενοχλητικοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKMAN 13 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Στο ενυδρείο έχω πέντε corys. Δεν θα έλθουν σε αντίθεση με τα Helena για την διεκδίκηση των τροφών του βυθού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 14 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ειχα το ιδιο προβλημα με εσενα.Δεν προλαβαινα να βγαζω τα σαλιγκαρια και αυτα ξαναεμφανιζονταν. Τη λυση εδωσαν τα κλοουνακια botia.Απιστευτη δουλεια. Μεσα σε 2-3 μερες δεν εμεινε τιποτα.Εκτος του οτι καθαριζουν το ενυδρειο απο τα σαλιγκαρια ειναι και φοβερα ψαρακια και πολυ παιχνιδιαρικα.Μονο μην παρεις μονο ενα γιατι θελουν παρεα. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ειχα το ιδιο προβλημα με εσενα.Δεν προλαβαινα να βγαζω τα σαλιγκαρια και αυτα ξαναεμφανιζονταν. Τη λυση εδωσαν τα κλοουνακια botia.Απιστευτη δουλεια. Μεσα σε 2-3 μερες δεν εμεινε τιποτα.Εκτος του οτι καθαριζουν το ενυδρειο απο τα σαλιγκαρια ειναι και φοβερα ψαρακια και πολυ παιχνιδιαρικα.Μονο μην παρεις μονο ενα γιατι θελουν παρεα. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Και να τα βαλει στο rio 125? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 14 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 τα botia lohachata εχω βαλει εγω που ειναι και μικροτερα και κανουν πολυ καλη δουλεια.Αυτο ειναι το προφιλ τους http://freshaquarium.about.com/od/loaches/ig/Loach-Profiles/Yo-Yo-Loach.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 14 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω θα εβαζα τα helena ωστε απλα να μειωσουν τον πληθυσμο γιατι μην ξεχναμε εχουν και τα καλα του οι λεθρεπιβατες μεσα στο ενιδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 14 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Και να τα βαλει στο rio 125? Εγω εχω 3 στο 160λιτρό μου,με το να βαλει 2 δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλο προβλημα.Ξερω οτι το λες για το θεμα του οτι μεγαλωνουν.Τα εχω πανω απο δυο μηνες και εχουν μεγαλωσει μολις μερικα χιλιοστα ουτε καν ποντο. Μεχρι να γινουν (που δεν γινονται λογω χώρου) 30+ποντους μπορει ειτε να τα δωσει ή μεχρι τοτε μπορει να αποκτησει το τετραπλασιο ενυδρειο απο οτι εχει τωρα και να τα βαλει μεσα. Την γνωμη μου λεω οπως ολοι εδω μεσα, δεν υποχρεωνω κανεναν να κανει οτι εκανα εγω. Φιλικά... Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Τα ψαρια αν δεν εχουν το χωρο που χρειαζονται παθαινουν νανισμο και οτι δεν μεγαλωνουν οπως λες εξωτερικα δεν σημαινει οτι δεν μεγαλωνουν και εσωτερικα με αποτελεσμα τον θανατο φιλε μου.Τα ψαρια αυτα χρειαζονται 300 λιτρα ενυδρειο για μια ομαδα των 5 ατομων,γιατι ειναι κοπαδοψαρα. Γι αυτο το λογο θα παρακαλουσα να προσεχουμε τι προτεινουμε. Φιλικα. ΥΓ Οριστε και το προφιλ του http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36772&st=0&p=323414entry323414 Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2012 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος