mega20 12 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό - Φυτεμένο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x34x42 Συνολικά Λίτρα:110 Sump (λίτρα): - Οργανισμοί Φυτά: Anubias barteri, Bacopa caroliniana, java moss, ludwigia repens rubin, Micranthemum umbrosum, vallisneria, Staurogyne, sagittaria subulata Ψάρια: Hemigrammus rhodostomus,Trigonostigma heteromorpha, 2x Μονομαχίνες. Άλλα είδη: apple snail Διακοσμητικά υλικά Φόντο: αφίσα Πέτρες:- Ξύλα: ένα mopani και μία ρίζα Άλλα διακοσμητικά :- Υπόστρωμα:- Βυθός: μαύρο χαλαζιακό χαλίκι Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 3 τ5 των 24W στα 4000 kelvin Διάρκεια φωτισμού: 9 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: δύο εσωτερικά φίλτρα, 380l/h και 200l/h Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης 100w, ένα ανεμιστηράκι Λίπανση: σπάνια ταμπλέτες βυθού και ακόμα πιο σπάνια λίγες σταγόνες sera florena Παροχή CO2: DIY CO2 Παράμετροι pH: 7 Γενική σκληρότητα (GH): 8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 10 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C): 27 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 15%-20% κάθε εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: με prime και τύρφη Άλλες ρουτίνες συντήρησης: σκούπα βυθού μία φορά τον μήνα Το ενυδρείο τρέχει 6 μήνες περίπου Φωτογραφίες: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 12 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω! Είναι ένα πανέμορφο ενυδρείο! Τα συγχαρητήρια μου, να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σ.Τ.Ε.Φ.Α.Ν.Ο.Σ 12 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 πολυ καλο αγαπητε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σ.Τ.Ε.Φ.Α.Ν.Ο.Σ 12 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 πολυ καλο αγαπητε μου εξυπνο στησιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Πολυ ομορφο ενυδρειο! Το μονο που εχω να πω ειναι οτι θα προτειμουσα να ειχες ενα ειδος κοπαδοψαρου σε μεγαλητερο αριθμο ατομων και θα προτεινα τους αρλεκινους και οχι τους ροδοστομους και αυτο λογο του οτι οι ροδοστομοι θελουν μεγαλητερο μηκος ενυδρειου γιατι ειναι γρηγοροι κολυμβητες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 13 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ όμορφο και προσεγμένο το ενυδρείο σου. Μου αρέσει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 13 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Θα με κάνεις να το ξεστήσω και να το ξαναφτιάξω από την αρχή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 13 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 τελειο φιλε μου το ενυδρειο σου!!να το χαιρεισαι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 13 Σεπτεμβρίου 2012 Author #9 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, προσπαθώ συνέχεια να το κάνω καλύτερο. Θα με κάνεις να το ξεστήσω και να το ξαναφτιάξω από την αρχή.... χεχε, κι εγώ το έχω αλλάξει αρκετές φορές, μου πήρε και αρκετό καιρό να βρω τα φυτά που ήθελα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 13 Σεπτεμβρίου 2012 Author #10 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Πολυ ομορφο ενυδρειο! Το μονο που εχω να πω ειναι οτι θα προτειμουσα να ειχες ενα ειδος κοπαδοψαρου σε μεγαλητερο αριθμο ατομων και θα προτεινα τους αρλεκινους και οχι τους ροδοστομους και αυτο λογο του οτι οι ροδοστομοι θελουν μεγαλητερο μηκος ενυδρειου γιατι ειναι γρηγοροι κολυμβητες. σε ευχαριστώ! Έχεις δίκιο, το γνωρίζω ότι οι ροδόστομοι θέλουν πάνω από μέτρο σε μήκος, με αρλεκίνους είχα ξεκινήσει και κάποια στιγμή μου έδωσαν τους ροδόστομους. Θα βγουν αργότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 13 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ουάου!! :bigemo_harabe_net-92: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ntritzt 14 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μπράβο φίλε μου πολύ όμορφο να το χαίρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 14 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Πολυ ομορφο φιλε μου! Το μονο που δεν μου αρεσει και πολυ ειναι οι 2 μονομαχοι! Σε βαθος χρονου θα εχεις θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 14 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Πολυ ομορφο φιλε μου! Το μονο που δεν μου αρεσει και πολυ ειναι οι 2 μονομαχοι! Σε βαθος χρονου θα εχεις θεμα! Γιάννη ο φίλος έχει δυο θηλυκά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 14 Σεπτεμβρίου 2012 #15 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Γιάννη ο φίλος έχει δυο θηλυκά! Το ξερω! Οταν αρχισουν να διεκδικουν χωρους ισως υπαρξει προβλημα! Βεβαια σε τοσο μεγαλο ενυδρειο δυσκολο αλλα μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και αλλα ψαρια που θα ''καταπατησουν'' τους χωρους τους! Ειναι αναλογα και με την συμπεριφορα τους μεσα στο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 14 Σεπτεμβρίου 2012 #16 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Αν ήταν αρσενικά θα υπήρχε θέμα με κυρίαρχες περιοχές μιας και διεκδικούν την περιοχή τους φτιάχνοντας φωλιές για να υποδειχτούν της θηλυκές! Αυτές οι περιοχές μπορεί και να αλλάξουν κατά επιλογή του αρσενικού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 14 Σεπτεμβρίου 2012 #17 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Αν ήταν αρσενικά θα υπήρχε θέμα με κυρίαρχες περιοχές μιας και διεκδικούν την περιοχή τους φτιάχνοντας φωλιές για να υποδειχτούν της θηλυκές! Αυτές οι περιοχές μπορεί και να αλλάξουν κατά επιλογή του αρσενικού! Συμφωνο! Απο επειρια μου εχω μαθει οτι και μονο η παρουσια αλλου ψαριου του ιδιου ειδους δημιουργει στρες και ανησυχια στα betta με αποτελεσμα να μην βλεπουμε τον φυσιολογικο χαρακτηρα του ψαριου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 14 Σεπτεμβρίου 2012 #18 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 παρα πολυ ωραιο... το κοκκινο φυτο ειναι το sagittaria subulata??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 14 Σεπτεμβρίου 2012 #19 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 παρα πολυ ωραιο... το κοκκινο φυτο ειναι το sagittaria subulata??? ακυρο, το βρηκα(ludwigia repens rubin) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 14 Σεπτεμβρίου 2012 #20 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Σωστή παρατήρηση Γιαννη! Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση ενός μεγάλου (για τα δεδομένα των μονομάχων) ενυδρείου σαν του φίλου δεν θα υπάρξει πρόβλημα μεταξύ των θηλυκών! Έγινε επεξεργασία 14 Σεπτεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 14 Σεπτεμβρίου 2012 #21 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 πίνακας ζωγραφικής.............πολύ ωραίο αποτέλεσμα 1000 μπράβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Σεπτεμβρίου 2012 #22 Share 14 Σεπτεμβρίου 2012 Τα σεβη μου φιλε, λιγο καλιο και σιδηρο, μονο ευεργετικό θα ηταν για το ενυδρειο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 15 Σεπτεμβρίου 2012 #23 Share 15 Σεπτεμβρίου 2012 Πολυ καλο φιλος,προσεχε οσο μπορεις τωρα που ειναι νωρις τις αλγες.Οι μονομαχινες παντως δε χρειαζονται (προσωπικη αποψη παντως).Οι ροδοστομοι κ οι αρλεκινοι ειναι απο τα καλυτερα κοπαδοψαρα.Απλα δωστους λιγο χωρο. Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 17 Σεπτεμβρίου 2012 Author #24 Share 17 Σεπτεμβρίου 2012 πίνακας ζωγραφικής.............πολύ ωραίο αποτέλεσμα 1000 μπράβο. σε ευχαριστώ Τα σεβη μου φιλε, λιγο καλιο και σιδηρο, μονο ευεργετικό θα ηταν για το ενυδρειο σου! χρησιμοποιώ μόνο γενικό λίπασμα (sera florena) για την ώρα που τα περιέχει, ελπίζω να είναι αρκετό γιατί είναι δύσκολοι καιροί για λιπάσματα... Πολυ καλο φιλος,προσεχε οσο μπορεις τωρα που ειναι νωρις τις αλγες.Οι μονομαχινες παντως δε χρειαζονται (προσωπικη αποψη παντως).Οι ροδοστομοι κ οι αρλεκινοι ειναι απο τα καλυτερα κοπαδοψαρα.Απλα δωστους λιγο χωρο. Καλη συνεχεια. είχα θέμα τους πρώτους μήνες με άλγες αλλά τώρα φαίνεται να έχει βρει τις ισορροπίες του το ενυδρείο, βοήθησε πολύ και το CO2 βέβαια Τις μονομαχίνες τις έχω 3-4 μήνες στο ενυδρείο, ως τώρα δεν έχω δει κανένα τρελό κυνηγητό, τις περισσότερες φορές περνάνε εντελώς αδιάφορα η μία δίπλα στην άλλη, ίσως βοηθάει το ότι για την ώρα η μία είναι αρκετά μικρότερη από την άλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 25 Σεπτεμβρίου 2012 #25 Share 25 Σεπτεμβρίου 2012 το λατρευω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος