Jump to content

Πόσο Έτοιμοι Είμαστε…

Recommended Posts

Πόσο έτυμοι είμαστε να παρατήσουμε την περπατημένη οδό και να βαδίζουμε σε μονοπάτια καινούργια η μονοπάτια που τα περπάτησαν λίγοι.

Είναι ή δεν είναι καιρός να πάμε το ενυδρείο σε άλλοι διάσταση πάντως η τεχνολογία και η τεχνογνωσία υπάρχει.

Τα ταμπού έχουν λιγάκι πέσει αλλά κρατούν ακόμη πχ σκούπα βυθού, αλλαγές νερού, άλγεις, αερόπετρα, βακτήρια, βράσιμο πέτρας και ξύλου πριν την τοποθέτηση στο ενυδρείο, τοποθέτηση

ασβεστολιθικών πετρωμάτων σε ενυδρεία εκτός Μαλάουι και Τανγκανίκα, η δυσκολία των φυτεμένων, το τελικό μέγεθος των ψαριών, η σωστή συντήρηση των ψαριών, η ιχθυοφόρτηση, υπόστρωμα για φυτεμένα, συμβατότητα ψαριών, και άλλα πολλά θέματα που έχω στο μυαλό μου.

Εκτός από τα θέματα καθαρά ενυδρείακά θέματα έχω της εξής απορίες, πια η εξέλιξη του χομπιστα στην ελλάδα, ποιο είναι το επίπεδο, του πόσο βοηθά τους άλλους, τη ποιότητα συζητήσεων έχει στα φόρουμ, πόσο εμβαθύνει και αναλύει διάφορα θέματα κοκ.

Και τέλος πόσο αξιόπιστα και καλά ενημερωμένα είναι τα ελληνικά ενυδρειακά φόρουμ, κάνουν αυτοκριτική, δέχονται και αντέχουν την κριτική από τα μέλη, είναι φιλελεύθερα, ή χιτλεριζουν λιγάκι, κοκ

Όπως βλέπεται έχουμε θέματα σε τρις διαφορετικούς τομής και κατά καιρούς γίνονται προσπάθειες να συζητηθούν αλλά πολλές φορές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Γιατί :

κάνεις κάτι το νέο θεωρείσαι παντογνώστης με την ειρωνική έννοια,

Κάνεις κριτική σε μέλος πέφτουν πάνω σου,

Κάνεις κριτική σε φόρουμ ξανά πέφτουν πάνω σου,

Κάνεις κάτι που ξεφεύγει από τα στάνταρ σε θεωρούν βασανιστή των ψαριών

Φιλοσοφείς όπως καλή ώρα τώρα σε λένε… (ας μην το πω καλύτερα)

Και αναρωτιέμαι πως θα πάμε μπροστά αν δεν τα συζητήσουμε όλα αυτά;

Πόσο έτυμοι είμαστε να παρατήσουμε την περπατημένη οδό και να βαδίζουμε σε μονοπάτια καινούργια η μονοπάτια που τα περπάτησαν λίγοι.

Είναι ή δεν είναι καιρός να πάμε το ενυδρείο σε άλλοι διάσταση πάντως η τεχνολογία και η τεχνογνωσία υπάρχει.

Τα ταμπού έχουν λιγάκι πέσει αλλά κρατούν ακόμη πχ σκούπα βυθού, αλλαγές νερού, άλγεις, αερόπετρα, βακτήρια, βράσιμο πέτρας και ξύλου πριν την τοποθέτηση στο ενυδρείο, τοποθέτηση

ασβεστολιθικών πετρωμάτων σε ενυδρεία εκτός Μαλάουι και Τανγκανίκα, η δυσκολία των φυτεμένων, το τελικό μέγεθος των ψαριών, η σωστή συντήρηση των ψαριών, η ιχθυοφόρτηση, υπόστρωμα για φυτεμένα, συμβατότητα ψαριών, και άλλα πολλά θέματα που έχω στο μυαλό μου.

Εκτός από τα θέματα καθαρά ενυδρείακά θέματα έχω της εξής απορίες, πια η εξέλιξη του χομπιστα στην ελλάδα, ποιο είναι το επίπεδο, του πόσο βοηθά τους άλλους, τη ποιότητα συζητήσεων έχει στα φόρουμ, πόσο εμβαθύνει και αναλύει διάφορα θέματα κοκ.

Και τέλος πόσο αξιόπιστα και καλά ενημερωμένα είναι τα ελληνικά ενυδρειακά φόρουμ, κάνουν αυτοκριτική, δέχονται και αντέχουν την κριτική από τα μέλη, είναι φιλελεύθερα, ή χιτλεριζουν λιγάκι, κοκ

Όπως βλέπεται έχουμε θέματα σε τρις διαφορετικούς τομής και κατά καιρούς γίνονται προσπάθειες να συζητηθούν αλλά πολλές φορές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Γιατί :

κάνεις κάτι το νέο θεωρείσαι παντογνώστης με την ειρωνική έννοια,

Κάνεις κριτική σε μέλος πέφτουν πάνω σου,

Κάνεις κριτική σε φόρουμ ξανά πέφτουν πάνω σου,

Κάνεις κάτι που ξεφεύγει από τα στάνταρ σε θεωρούν βασανιστή των ψαριών

Φιλοσοφείς όπως καλή ώρα τώρα σε λένε… (ας μην το πω καλύτερα) Κυριε κυριε,να το πω;Να το πω;:D

Και αναρωτιέμαι πως θα πάμε μπροστά αν δεν τα συζητήσουμε όλα αυτά;

Μεγάλο θέμα ανοίγεις Χρήστο και θα αρχίσουν πάλι οι κανονιές!

“αχός βαρύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν

Ενημερωτικά και μόνο θα σου πως και πιθανών να μπορέσουν να στο επαληθευσουν και τα παιδιά πως όσες φορές στο παρελθόν ακόμα και κατά την διάρκεια που απουσίαζες προσπάθησαν να αναπτυχθούν τέτοιες συζητήσεις καταλήξανε όλες όπως πάντα σε προστριβές!

Αν δεν είμαστε ικανή να κάνουμε μια συζήτηση ας κλειδωθεί από τώρα.

Εγώ πάντως κουράζομαι να μένω στάσιμός και να μην εξελίσσομαι.

Όπως και να έχει ακόμη και κανείς να μην συμμετέχει εκτός από τους συνήθεις ύποπτους εγώ το συμπέρασμα μου θα το βγάλω.

Δεν είπα να τα συζητήσουμε όλα εδώ σίγουρα θα γίνει αχταρμάς αλλά μπορούμε όμορφα και κόσμια να πιάνουμε ένα ένα θέμα και να το συζητάμε . Αν αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε και μpoρούμε μόνο να δίνουμε μια ξερή βοήθεια τότε μας αξίζει η στασιμότητα και πάντοτε θα βλέπουμε τη κάνουν οι ξένοι και πάντοτε θα περνούμε πληροφορίες από τους ξένους. Εμείς που παλιά γεννούσαμε γνώση θα συνεχίζουμε να γεννάμε αποχαύνωση.

Πάμε λοιπόν, εγώ μέσα!

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ απολαμβάνω τις συζητήσεις μεταξύ χομπιστων!

Πολλα πραγματα μπορουμε να συζητησουμε αλλα καλο ειναι να υπαρχει και μια σωστη βαση γιατι μπορουν να βγουν και διαστρεβλομενα συμπερασματα και οι αρχαριοι πολλες φορες βιαζονται να κολλησουν ταμπελες.

Επισης ενας αλλος βασικος παραγοντας ειναι πως χωρις βασιμα στοιχεια, ερευνα, και πειραματα δεν μπορουμε να βγαλουμε σωστα συμπερασματα και πολλες φορες οι συζητησεις να καταλληγουν σε αερολογιες και προστρηβες χωρις καποιο ολοκληρωμενο συμπερασμα.

Εν ολιγης, ακομα και οι ποιο εμπειροι γίνονται αρχαριοι σε πολλα ιδιαιτερα θεματα απο την στιγμη που δεν υπαρχουν τεκμηρεωμενες απαντησεις και τεχνογνωσια περι του καθε θεματος.

Βεβαια λεγοντας ολα αυτα δεν θελω να καταπνιξω καθε ενδιαφερουσα προσπαθεια, γιατι η αληθεια ειναι πως θα ειμαι απο τους πρωτους που θα παρακολουθω και θα προσπαθησω να ερευνησω περι του καθε θεματος ως εκει που μπορει να φτασουν οι γνωσεις μου αλλα και απο την αλλη θα επεμβω και αρνητικα εαν χρειαστει σε καποιο ερωτημα ή πορισμα και οχι για να επιπληξω καποιο μελος, αυτο πρεπει να γινει σαφες, αλλα γιατι στο τελος προσπαθουμε ολοι μαζι για ενα σωστω αποτελεσμα της ολης ερευνας.

Ενα απλο παραδειγμα ειναι η εμπειρια της σταχτης του τσιγαρου που ανάδειξε ο Σταματης. Συζητηθηκε, προστεθηκαν και καποιες αποψεις συν καποια στοιχεια αλλα απο εκει και περα την εμπειρια του καθε ενος δεν μπορουμε να την μεταφρασουμε και να εχουμε ξεκαθαρα αποτελεσματα μια που απο εκει και περα χρειαζονται να γινουν και καποιες μετρησεις σε χημείο για να εχουμε μα ξεκαθαρη εικονα.

Θα συμφωνήσω με τον Rik, αν και δεν συμμετέχω πολλές φορές σε συζητήσεις, η παρουσία μου είναι καθημερινή γιατί με ενδιαφέρουν να διαβάζω νέα πράγματα έστω και σε πειραματικό επίπεδο. Κάποια από αυτά τα εφάρμοσα (ίσως και χωρίς επιτυχία) άλλα όχι γιατί χρειάζονται εξειδίκευση.

Δεδομένο είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν τα ξέρει ΟΛΑ. :bigemo_harabe_net-61:

Καλό είναι να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων για το βήμα παραπέρα,

Όσο για την παρατήρηση του Χρήστου πως παλιά γεννούσαμε γνώση, αυτό γινόταν γιατί πειραματιζόμασταν και προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε. Αν κάποιος έχει το χρόνο και την όρεξη να πειραματιστεί μακάρι να το κάνει. Κάθε πληροφορία προσθέτει στο "παζλ" του ενυδρείου :bigemo_harabe_net-77:

Ενα απλο παραδειγμα ειναι η εμπειρια της σταχτης του τσιγαρου που ανάδειξε ο Σταματης. Συζητηθηκε, προστεθηκαν και καποιες αποψεις συν καποια στοιχεια αλλα απο εκει και περα την εμπειρια του καθε ενος δεν μπορουμε να την μεταφρασουμε και να εχουμε ξεκαθαρα αποτελεσματα μια που απο εκει και περα χρειαζονται να γινουν και καποιες μετρησεις σε χημείο για να εχουμε μα ξεκαθαρη εικονα.

Μα έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα που στην τελική βοηθούν όλους μας.

Θυμάμαι παλιά σε αυτό το φόρουμ κάποτε ένα μέλος ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια γιατί του έπεσε στάχτη στο ενυδρείο καθώς το φρόντιζε.

Αμέσως έλαβε απαντήσεις του τύπου αλλαγή νερού 50%, βάλε άνθρακα κτλ.

Σήμερα από την συζήτηση γνωρίζουμε ότι αν πέσει στάχτη στο ενυδρείο μας μια δυο φορές δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Γνωρίζουμε ότι κάνει καλό στα φυτά γνωρίζουμε ότι βραχυπρόθεσμα δεν βλάπτει τα ψάρια αλλά δεν γνωρίζουμε μακροπρόθεσμα αν προκαλεί κάποιο κακό.

Εγώ θεωρώ αυτά τα συμπεράσματα πολλή χρήσιμα.

Δεν είναι ανάγκη ότι συζητάμε να φτάνουμε και στο τέλος πάντοτε από μια συζήτηση ωφελούμαστε όλοι και πάντοτε θα βγαίνουν κάποια συμπεράσματα και πάντοτε θα ξεδιαλύνεται λίγο παραπάνω το τοπίο στο χψ θέμα.

Δυστυχώς για εμένα η πλειοψηφία των χομπιστων δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις για δικούς τους λόγους όπως και εγώ δεν συμμετέχω σε θέματα που δεν με εξιτάρουν.

Εγώ πάντως στα επόμενα χρονικά διαστήματα θα ανοίγω κάποια θέματα από απλά έως πιπεράτα και όποιος θέλει συμμετέχει και όποιος πάλι όχι, προσωπικά δεν αποθαρρύνομαι αν δεν συμμετέχουν τα μέλη αρκεί να συμμετέχει έστω και ένας όπου μπορώ να κάνω διάλογο.

Μεσα απο τετοια θεματα μπορουμε να παμε αλλου το χομπυ μας και καποια πραγματα που μεχρι πριν λιγο καιρο τα θεωρουσαμε ταμπου η απαγορευμενα στην πραγματηκοτητα να μην ειναι ετσι.Πιστευω οτι ειναι καλο να ανοιγονται τετοια θεματα αρκει οι διαλογοι να μην καταληγουν σε τσακωμους και εντασεις!

Χρηστο θα περιμενω να δω τα θεματα που εχεις στο νου σου και σε οποια μπορω να συμμετεχω θα το κανω,σιγουρα ομως θα τα παρακολουθω με ιδιετερο ενδιαφερον! :)

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά βλέπω μια διάθεση να μην πω αρνητική, αλλά συγκρατημένη από όλους όσους μέχρι τώρα έγραψαν.

Πάντως σε μια συζήτηση που σίγουρα θα περιέχει διαφορές απόψεων (αρκεί να υπάρχει και η ανάλογη τεκμηρίωση) προκύπτει κέρδος γνώσεων για όλους μας. Οπότε αναμένουμε........τη συνέχεια με ενδιαφέρον. :)

Μόλις βρω χρόνο θα ανοίξω κάποιο θέμα όσο για τους τσακωμούς εδώ είσαστε εσείς για να σβήνετε τα επίμαχα ποστ αν υπάρχουν.

Πιστεύω πως ψιλοεντάσσεις θα υπάρξουν αλλά όχι τσακωμοί που να αναγκαστείτε να κλειδώσετε το θέμα.

Τα θέματα αυτού του τύπου έχουν πολύ ενδιαφέρον. Και μόνο από το ψάξιμο που κάνεις για πράγματα που ίσως θεωρούμε δεδομένα, μπορεί να σε οδηγήσουν σε γνώση και ανατροπή στερεότυπων που υπάρχουν στο χόμπυ πολλά χρόνια. Βασική προϋπόθεση πάντως είναι να μην στεκόμαστε απλά σε παρατηρήσεις, αλλά να μπούμε και λίγο στα πεδία της έρευνας όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.Οι απλές παρατηρήσεις για να είναι στατιστικά σημαντικές ώστε να μας οδηγήσουν από μόνες τους σε μια θεωρία, θα πρέπει να είναι πααααααααρα πολλές.

:)

Κώστα το ξέρω ότι είναι δύσκολο να βγουν σαφή αποτελέσματα σε όλα τα θέματα που θα ανοιχτούν, αλλά σε κάποια ίσος να βγουν και ίσος να υπάρχουν μελέτες που να μην της γνωρίζουμε και απλά μέσω της συζήτησης να ψαχτούμε περισσότερο διαβάζοντας κάποια άρθρα ή αναλύοντας τα στοιχεία που θα μαζέψουμε. Δεν περιμένω πλήρες επιτυχία σε όλα τα θέματα αλλά για μένα θα ήταν πολύ θετικό αν αρχίζουμε να σκεπτόμαστε πέρα από τα στερεότητα που δημιουργήθηκα στο χόμπι εσκεμμένα από εταιρίες για κερδοσκοπικούς λόγους ή άθελα μας από υπερβολική φροντίδα λόγο απειρίας.

Ο γενικός στόχος μου είναι ο έλληνας χομπιστας να αλλάξει επίπεδο και να ανέβη ένα παραπάνω. Δεν ξέρω σε ποιο level είμαστε τώρα αλλά ξέρω ότι είμαστε αρκετά κάτω από το μέσο όρο ενώ έχουμε την δυναμική να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα, δεν χρειάζεται να είμαστε φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι κτλ. Χρειάζεται μόνο θέληση.

Μα έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα που στην τελική βοηθούν όλους μας.

Θυμάμαι παλιά σε αυτό το φόρουμ κάποτε ένα μέλος ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια γιατί του έπεσε στάχτη στο ενυδρείο καθώς το φρόντιζε.

Αμέσως έλαβε απαντήσεις του τύπου αλλαγή νερού 50%, βάλε άνθρακα κτλ.

Σήμερα από την συζήτηση γνωρίζουμε ότι αν πέσει στάχτη στο ενυδρείο μας μια δυο φορές δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Γνωρίζουμε ότι κάνει καλό στα φυτά γνωρίζουμε ότι βραχυπρόθεσμα δεν βλάπτει τα ψάρια αλλά δεν γνωρίζουμε μακροπρόθεσμα αν προκαλεί κάποιο κακό.

Εγώ θεωρώ αυτά τα συμπεράσματα πολλή χρήσιμα.

Δεν είναι ανάγκη ότι συζητάμε να φτάνουμε και στο τέλος πάντοτε από μια συζήτηση ωφελούμαστε όλοι και πάντοτε θα βγαίνουν κάποια συμπεράσματα και πάντοτε θα ξεδιαλύνεται λίγο παραπάνω το τοπίο στο χψ θέμα.

Δυστυχώς για εμένα η πλειοψηφία των χομπιστων δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις για δικούς τους λόγους όπως και εγώ δεν συμμετέχω σε θέματα που δεν με εξιτάρουν.

Εγώ πάντως στα επόμενα χρονικά διαστήματα θα ανοίγω κάποια θέματα από απλά έως πιπεράτα και όποιος θέλει συμμετέχει και όποιος πάλι όχι, προσωπικά δεν αποθαρρύνομαι αν δεν συμμετέχουν τα μέλη αρκεί να συμμετέχει έστω και ένας όπου μπορώ να κάνω διάλογο.

Φιλε μου δεν αντιλεγω στα λεγομενα σου και σιγουρα οπως προανεφερα θα ειμαι απο τους πρωτους που θα συμετεχω μια που αλλωστε το ζητουμενο παντα ειναι η εξεληξη και η γνωση.

Δεν θα ελεγα πως οι αλλες χωρες ειναι ποιο μπροστα απο εμας αλλα ουτε και ποιο πισω, απλα σε ολους τους αναλογους χωρους τιθωνται αναλογα ερωτηματα και ψαχνουν για απαντησεις, το αποτελεσμα ομως περαν της πεπατημενης ειναι πολυ γενικο και ως εκει εχει καλος, μια που απο εκει και περα για να φτασουν εις περας καποια θεματα χρειαζεται και ερευνα περα απο το διαλογο.

Το παραδειγμα με την σταχτη ειχε μια γενικη προσεγγηση και ισως να διευκρινηστηκαν και καποια ερωτηματα, αλλα το να φτασουμε να την κανουμε χρηση και σε τη ποσοτητα εκει ειναι ενα αλλο θεμα. Δηλαδη αυτο που θελω να πω ειναι πως πολλες φορες αναπτυσονται καποια θεματα αλλα οταν φτανουμε στην πηγη για να πιουμε νερο εκει δυστηχως φρεναρουμε μια που χρειαζονται ποιο εξιδεικευμενες μελετες και ερευνα.

Οπως και να εχει και εγω μαζι σου, οπως ολοι αλλωστε, απλα στον ολο διαλογο θα υπαρχουν και αντιπαραθεσεις καλος ή κακος και το θεμα ειναι να μην φτανουμε να το περνουμε πρωσοπικα και να κολλαμε στο οτι θα τσαλακωθουμε στα ματια ολων, οποτε λιγο αυτοσυγκρατιση απο ολους για να εχουμε εναν επικοδομητικο διαλογο.

Μολις ανοιξεις καποιο θεμα ενημερωσε το υπαρχων θεμα, περιμενουμε με αγωνια! :)

Φιλε μου δεν αντιλεγω στα λεγομενα σου και σιγουρα οπως προανεφερα θα ειμαι απο τους πρωτους που θα συμετεχω μια που αλλωστε το ζητουμενο παντα ειναι η εξεληξη και η γνωση.

Δεν θα ελεγα πως οι αλλες χωρες ειναι ποιο μπροστα απο εμας αλλα ουτε και ποιο πισω, απλα σε ολους τους αναλογους χωρους τιθωνται αναλογα ερωτηματα και ψαχνουν για απαντησεις, το αποτελεσμα ομως περαν της πεπατημενης ειναι πολυ γενικο και ως εκει εχει καλος, μια που απο εκει και περα για να φτασουν εις περας καποια θεματα χρειαζεται και ερευνα περα απο το διαλογο.

Το παραδειγμα με την σταχτη ειχε μια γενικη προσεγγηση και ισως να διευκρινηστηκαν και καποια ερωτηματα, αλλα το να φτασουμε να την κανουμε χρηση και σε τη ποσοτητα εκει ειναι ενα αλλο θεμα. Δηλαδη αυτο που θελω να πω ειναι πως πολλες φορες αναπτυσονται καποια θεματα αλλα οταν φτανουμε στην πηγη για να πιουμε νερο εκει δυστηχως φρεναρουμε μια που χρειαζονται ποιο εξιδεικευμενες μελετες και ερευνα.

Οπως και να εχει και εγω μαζι σου, οπως ολοι αλλωστε, απλα στον ολο διαλογο θα υπαρχουν και αντιπαραθεσεις καλος ή κακος και το θεμα ειναι να μην φτανουμε να το περνουμε πρωσοπικα και να κολλαμε στο οτι θα τσαλακωθουμε στα ματια ολων, οποτε λιγο αυτοσυγκρατιση απο ολους για να εχουμε εναν επικοδομητικο διαλογο.

Μπορουμε να πιουμε νερο πιστευω χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος!

Δεν ξερω ποσο μπορει να κοστιζε απλα σαν σκεψη μου περασε απο το μυαλο!

Θα μπορουσαμε να πιουμε νερο αν μαζευομασταν καποιοι και πηγαιναμε σε ενα χημειο να δουμε τελικα η σταχτη κανει καλο στο ενυδρειο μας!

Εμεις οι ιδιοι μαλλον δεν εχουμε του εαυτους μας ικανους για κατι τετοιο!

(Συγνωμη αν καποιοι παρεξηγησουν με αυτο που ειπα παραπανω γιατι του εθιξε το ειπα εντελος φιλικα και ειναι απλα η γνωμη μου)

Έγινε επεξεργασία - Savou

Υπό άλλες συνθήκες (προ κρίση εποχή) θα ήταν εφικτό αν όλοι έβαζαν ένα χ ποσό σε έναν κορβανά αλλά τώρα τα πράγματα είναι πολύ στενά. Παρόλο αυτά έχω το αίσθημα ότι κάπου στον κόσμο κάποιος θα έκανε μια ανάλυση της στάχτης και ίσος να έχει δημοσιοποιηθεί κάπου.

Επανέρχομαι όμως στον κορβανά είπα ότι θα είμαι και πιπεράτος και κάποια πράγματα θα τα πω έξω από τα δόντια. Θεωρώ ότι ο ποιο αρμόδιος για να μαζέψει χρήματα και να κάνει τέτοιου είδους εργασίες είναι ο σύλλογος. Αλλά ο σύλλογος δεν κάνει τέτοια γιατί προφανώς δεν έχει το χρήμα (θέλω να πιστεύω ότι έχει την διάθεση). Το χρήμα δεν το έχει γιατί απλά έχει ελάχιστους συνδρομητές. Τώρα γιατί έχει λίγους συνδρομητές είναι ένα άλλο θέμα.

Με αυτά που λέω δεν ρίχνω την ευθύνη στον σύλλογο αλλά σε όλους εμάς τους χομπιστες.

Αν κάποιος θέλεις να αναπτύξει το θέμα του συλλόγου μπορεί να το κάνει στην κατηγορία που υπάρχει στο φόρουμ εγώ απλός έκανα γενική αναφορά και μας έθεσα προ τον ευθηνών μαςπου κάποιοι όπως εγώ πιστεύουν ότι έχουμε και κάποιοι προφανώς πιστεύουν ότι δεν έχουμε.

.

Όλοι δεν είμαστε επιστήμονες με της ανάλογες γνώσεις αλλά μπορούμε να ενεργούμε επιστημονικά.

Πάντως ανάμεσα στα μέλη μας έχουμε και επιστήμονες διάφορων ειδικοτήτων, τις γνώσεις των οποίων μπορούμε να "εκμεταλλευτούμε" σε κάθε περίπτωση.

Παιδια ολα καλα ολα ωραια, ας αρχισουμε λοιπον και βλεπουμε στην πορεια...........

Χρηστο , απο οτι καταλαβαινω ολος αυτος ο προλογος μαλλον εχεις κατι στο μυαλο σου!

Δεν έχω κάτι το τρελό στο μυαλό μου απλά θα ανεβάζω κάποια θέματα που με προβληματίζουν και εμένα και θα ήθελα να τα συζητήσουμε.

Και θα κάνω την αρχή με ένα απλό θέμα που μπορούν να συμμετέχουν όλοι και έχει συζητηθεί αρκετές φορές…., της αλλαγές του νερού.

Οκ, μπες στο ψητο..............

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...