\/ag 2 Νοεμβρίου 2012 #76 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Ναι Στρατο,το κατάλαβα..εγω του το θέτω ετσι για να καταλάβει οτι σε ζευγάρια δεν μπορει να τα κρατήσει,κ οτι σε περίπτωση που οπως γράφει,δεν τον νοιαζουν οι αναπαραγωγες κ θέλει μόνο τα αρσενικά αν θα του αρεσει ένα ενυδρειο με 5 ψάρια μόνο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Νοεμβρίου 2012 #77 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Ναι Στρατο,το κατάλαβα..εγω του το θέτω ετσι για να καταλάβει οτι σε ζευγάρια δεν μπορει να τα κρατήσει,κ οτι σε περίπτωση που οπως γράφει,δεν τον νοιαζουν οι αναπαραγωγες κ θέλει μόνο τα αρσενικά αν θα του αρεσει ένα ενυδρειο με 5 ψάρια μόνο.. Α,οκ τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 2 Νοεμβρίου 2012 #78 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Προφανώς ο Vag έκανε λάθος στον αριθμό(λόγο κεκτημένης ταχύτητας) σίγουρα κατάλαβε ότι στο σύνολο τα ψάρια θα είναι 10 αλλά είπε ότι 5 αρσενικά είναι ακατορθωτο σε τέτοιο ενυδρείο να συμβιώσουν οπότε τα 4 θα είναι μια ζωή κριμένα και θα τριγυρνάει μόνο ο κυρίαρχος αρσενικός + τα 2-3 θηλυκά οπότε τι θα βλέπει; 5 ψαριά όλα κιολα. Οπότε ας μείνουμε σε αυτό, και όντως 5 αρσενικά είναι απαγορευτικό σε τέτοια ενυδρεία και μάλιστα με τόσες λίγες θηλυκές. Ο όρος χαρέμι είναι αδιαπραγμάτευτος δηλαδή 1 αρσενικό 3-4 θηλυκά. Στο 1.20 που είναι το μήκος του μπορεί τελείως οριακά να βάλει 2 χαρέμια(με τις όποιες γέννες και όποια επιβιώσαντα νεογέννητα και επειτα ενήλικα, όχι αρσενικά όμως, θα χρειαστούν απομάκρυνση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Νοεμβρίου 2012 #79 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας τις θεωρω πολυτιμες! συμπερασματικα δλδ δεν εχει σημασια αν τα αρσενικα θα ειναι του ιδιου ειδους η διαφορετικων παλι τα αρσενικα θα μαλωνουν.(αν καταλαβα σωστα). Απλα επειδη δεν με ενδιαφερουν οι γενες ελεγα αν δεν υπηρχε προβλημα με τα αρσενικα για να εβαζα περισσοτερες φυλες (για περισσοτερους χρωματισμους)και οχι μονο 2 χαρεμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Νοεμβρίου 2012 #80 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Καποιοι εχουν κρατησει και μονο αρσενικα διαφορετικων ειδων.Καυγαδες υπαρχουν βεβαια,αλλα οχι οπως αν θα υπηρχαν και θυληκα μεσα τα οποια θα διεκδικουσαν. Το θεμα ειναι ομως πως ετσι δεν μπορεις να δεις συμπεριφορες......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Νοεμβρίου 2012 #81 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Καποιοι εχουν κρατησει και μονο αρσενικα διαφορετικων ειδων.Καυγαδες υπαρχουν βεβαια,αλλα οχι οπως αν θα υπηρχαν και θυληκα μεσα τα οποια θα διεκδικουσαν. Το θεμα ειναι ομως πως ετσι δεν μπορεις να δεις συμπεριφορες......... Το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι και το ζητούμενο στην όλη υπόθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Νοεμβρίου 2012 #82 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι και το ζητούμενο στην όλη υπόθεση. Αυτο ακριβως Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Νοεμβρίου 2012 #83 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Νομιζω πως αν τελικα εχουν διαφορα στην συμπεριφορα τα 2 χαρεμια απο τα 5 διαφορετικα ζευγαρια τοτε θα ακολουθησω τον κανονα! για να δω συμπεριφορες(που φανταζομαι οτι δεν ειναι να καυγαδιζουν μονο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 4 Νοεμβρίου 2012 #84 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Ο όρος χαρέμι είναι αδιαπραγμάτευτος. Εάν θες τα ψαράκια σου να ζουν άμορφα και ωραία όπως και στην φύση κρατάς τον όρο. Εάν θες να έχεις τα ψαράκια σου συνέχεια στο στρεσάρισμα, ξύλο με κομμένα στόματα μέχρι και θανάτους κ.τ.λ βάλε μόνο αρσενικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Νοεμβρίου 2012 #85 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Ο όρος χαρέμι είναι αδιαπραγμάτευτος. Εάν θες τα ψαράκια σου να ζουν άμορφα και ωραία όπως και στην φύση κρατάς τον όρο. Εάν θες να έχεις τα ψαράκια σου συνέχεια στο στρεσάρισμα, ξύλο με κομμένα στόματα μέχρι και θανάτους κ.τ.λ βάλε μόνο αρσενικά. Υπηρχαν και υπαρχουν ενυδρεια με μονο αρσενικα διαφορετικων ειδων.Χωρις θανατους.Με αψιμαχιες και καυγαδες για περιοχες ναι. Οι σκοτωμοι ομως ειναι σπανιοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 4 Νοεμβρίου 2012 #86 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Υπηρχαν και υπαρχουν ενυδρεια με μονο αρσενικα διαφορετικων ειδων.Χωρις θανατους.Με αψιμαχιες και καυγαδες για περιοχες ναι. Οι σκοτωμοι ομως ειναι σπανιοι. Ο όρος χαρέμι είναι αδιαπραγμάτευτος. Εάν θες τα ψαράκια σου να ζουν άμορφα και ωραία όπως και στην φύση κρατάς τον όρο. Εάν θες να έχεις τα ψαράκια σου συνέχεια στο στρεσάρισμα, ξύλο με κομμένα στόματα μέχρι και θανάτους κ.τ.λ βάλε μόνο αρσενικά. Το "μέχρι και" αυτό σημαίνει, ότι σπανίως-μπορεί να υπάρχουν και θάνατοι. Και όπως στο έχω ξαναπεί πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις στον κανόνα ως προς τα παραδείγματα που έδωσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Νοεμβρίου 2012 #87 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Αρα και οι εξαιρεσεις λοιπον υπαρχουν.Ασχετα αν ειναι σωστο η οχι.Δεν ειπα οτι συμφωνω,αλλα το αδιαπραγματευτο που εγραψες,το βρισκω υπερβολικο. Αν καποιος θελει να δει συμπεριφορες,το κανει οπως πρεπει. Αν απλα θελει μια πολυχρωμη γυαλα με ψαρια να πηγαινουν περα δωθε,γινεται εξαιρεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 4 Νοεμβρίου 2012 #88 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Περισσοτερο απο περιεργια ρωτησα (και η απορια μου ηταν αφου μπορω να βαλω 10 ψαρακια για δεν μπορουσα να βαλω 5 ζευγαρια αλλα το προβλημα δεν ειναι στον αριθμο αλλα οτι πρεπει να ειναι χαρεμια) διοτι οσον αφορα την ψαροσυνθεση που θα κανω ειναι 2 χαρεμια Labidochromis caeruleus Pseudotropheus socolofi απλα σκεφτομαι να προσθεσω ενα ζευγαρι ακομη Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 4 Νοεμβρίου 2012 #89 Share 4 Νοεμβρίου 2012 (edited) Για να το πω ξεκάθαρα για να το καταλάβετε: εάν θες να βασανίζεις τα ψαράκια σου και σου αρέσει να τα βλέπεις με κομμένα στόματα τότε ναι υπάρχουν και οι "εξαιρέσεις". Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2012 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Νοεμβρίου 2012 #90 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Για να το πω ξεκάθαρα για να το καταλάβετε: εάν θες να βασανίζεις τα ψαράκια σου και σου αρέσει να τα βλέπεις με κομμένα στόματα τότε ναι υπάρχουν και οι "εξαιρέσεις". Γραφω οπως βλεπεις πολυ ηρεμα και καθολου επιτακτικα..Κανε κι εσυ το ιδιο λοιπον Και τελικα το ιδιο πραγμα ακριβως λεμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Νοεμβρίου 2012 #91 Share 4 Νοεμβρίου 2012 απλα σκεφτομαι να προσθεσω ενα ζευγαρι ακομη Φίλε μου σε ''προκαλώ'' να το δεις μόνος σου αυτό..βάλε αυτά τα 2 χαρεμάκια μέσα με τα 2 είδη που λες(μιλάμε πάντα για ενήλικα ψάρια) και αν δεις μετά απο καιρό οτι υπάρχει χώρος και για άλλο ένα χαρέμι,τότε το βάζεις...θα το κρίνεις και μόνος σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 4 Νοεμβρίου 2012 #92 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Vag! Όπως είπε ο φίλος Δίας αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αναπαραγωγες και οι πραγματικές συμπεριφορές τότε βάλε μόνο αρσενικά εάν θες να δεις συμπεριφορές βάλε τα δύο χάρεμία που είπες πιο πάνω είναι πολύ ωραία ψάρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 4 Νοεμβρίου 2012 #93 Share 4 Νοεμβρίου 2012 (edited) Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Vag! Όπως είπε ο φίλος Δίας αν δεν σε ενδιαφέρουν οι αναπαραγωγές και οι πραγματικές συμπεριφορές τότε βάλε μόνο αρσενικά εάν θες να δεις συμπεριφορές βάλε τα δύο χάρεμία που είπες πιο πάνω είναι πολύ ωραία ψάρια! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προτείνετε κάτι το οποίο είναι αφύσικο. Δηλαδή δεν πρόκειται να το δεις ποτέ στην φύση αυτό που προτείνετε. (Όπως και τα ψάρια εργαστηρίου εκτός και εάν τα υποστηρίζεται και αυτά.) Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2012 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 4 Νοεμβρίου 2012 #94 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Μην εισαι τοσο κάθετος κ εσυ..ουτε χαρεμια θα δεις στην φύση να κολυμπανε σαν κοπάδι!Δεν τίθεται θέμα φυσικοτητας αλλα καλύτερης συνύπαρξης..και επειδή κάποιοι πριν απο εμάς τα έχουν δοκιμάσει όλα εχει διαπιστωθεί οτι καλύτερες συμπεριφορές κ καλύτερη συμβίωση σε αυτα τα ψάρια υπάρχει όταν μπαίνουν σε χαρεμια!Οχι όμως οτι αν βάλεις μόνο αρσενικα,σε σωστό αριθμο αναλόγως τον χώρο που τους προσφέρεις,σημαίνει οτι θα βασανισεις τα ψάρια.. Ας μην ειμαστε των άκρων..χόμπι κάνουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Νοεμβρίου 2012 #95 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προτείνετε κάτι το οποίο είναι αφύσικο. Δηλαδή δεν πρόκειται να το δεις ποτέ στην φύση αυτό που προτείνετε. (Όπως και τα ψάρια εργαστηρίου εκτός και εάν τα υποστηρίζεται και αυτά.) Eγω προσωπικα φιλε μου δεν προτεινα τιποτα.Απλα ειπα τα πραγματα ως εχουν.Για ποιο λογο τσιτωνεις δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω. Εγω υποστηριζω οτι ζει κι αναπνεει. Πολυ φιλικα παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4 Νοεμβρίου 2012 #96 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Ωρίστε λοιπόν ,επειδή μάλλον λέγετε τα ίδια αλλά εγώ να βοηθήσω λίγο να το ξεπεράσουμε από την μια λοιπόν είναι τα λεγόμενα βιοτοπικά με ό,τι συνεπάγεται και από την άλλη τα λεγόμενα διακοσμητικά όπως τα λέω εγώ ,κατα άλλους φίλους " αμερικάνικα" διαλέγεται λοιπόν και παίρνεται και τα δύο έχουν τους κανόνες τους ,συνήθως εμείς εδώ πάμε για βιοτοπία απο κει και πέρα όμως δεν θα πάρουμε και κεφάλια :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 4 Νοεμβρίου 2012 #97 Share 4 Νοεμβρίου 2012 Φίλε μου σε ''προκαλώ'' να το δεις μόνος σου αυτό..βάλε αυτά τα 2 χαρεμάκια μέσα με τα 2 είδη που λες(μιλάμε πάντα για ενήλικα ψάρια) και αν δεις μετά απο καιρό οτι υπάρχει χώρος και για άλλο ένα χαρέμι,τότε το βάζεις...θα το κρίνεις και μόνος σου!! Νομίζω ότι ο Βαγγέλης λέει τα πράγματα όπως έχουν, και θα συμφωνήσω μαζί του. από κει και πέρα ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για την πορεία των ψαριών και του ενυδρείου του !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 4 Νοεμβρίου 2012 #98 Share 4 Νοεμβρίου 2012 (edited) Οκ επειδή έχω λιγότερη εμπειρία από εσάς απλά λέω ΟΚ(ούτε συμφωνώ αλλά ούτε τα αποκλείω όλα όσα λέτε περί συμβιώσεις αρσενικών), έχετε πιο εμπεριστατωμένη γνώμη λόγο εμπειρίας. Υ.Γ. Δεν ειρωνεύομαι . Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2012 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 #99 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Ωρίστε λοιπόν ,επειδή μάλλον λέγετε τα ίδια αλλά εγώ να βοηθήσω λίγο να το ξεπεράσουμε από την μια λοιπόν είναι τα λεγόμενα βιοτοπικά με ό,τι συνεπάγεται και από την άλλη τα λεγόμενα διακοσμητικά όπως τα λέω εγώ ,κατα άλλους φίλους " αμερικάνικα" διαλέγεται λοιπόν και παίρνεται και τα δύο έχουν τους κανόνες τους ,συνήθως εμείς εδώ πάμε για βιοτοπία απο κει και πέρα όμως δεν θα πάρουμε και κεφάλια :D :D Τα αμερικανικα εχω την εντυπωση πως εχουν παρα πολλα ψαρια μεσα που δεν χωρανε ουτε να κολυμπησουν. Αντι να βαλεις 2 χαρεμια βαλεις 3 δεν κανεις το ενυδρειο αμερικανικο νομιζω εφοσον μιλαμε για ενα ενυδρειο 220 με 250 λιτρα!(μπορει να κανω και λαθος δεν γνωριζω με σιγουρια για αυτο ζηταω και αποψεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 6 Νοεμβρίου 2012 #100 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Κάνε αυτό που έγραψα φίλε μου...ωστε να κρίνεις και μόνος σου!Άλλωστε δεν νομίζω να βρεις κάπου 3 έτοιμα χαρέμια ωστε να τα βάλεις στο ενυδρείο με την μία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος