PRINCE 12 Σεπτεμβρίου 2012 #51 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλε Βαγγελη παρακολουθώ απο την αρχη το θεμα και ακομα αναρωτιέμαι τι θελεις να κανεις?...τι θελεις να ακουσεις???Βοηθησε μας να καταλαβουμε και να σε βοηθησουμε.... Εχεις παρει απαντησεις απο τους εμπειρότερους εδω μεσα και συνεχιζεις να κρινεις και να τους αμφισβητείς συμφωνα με τι????με το αν σου αρεσει η απαντηση??με ποιο κριτηριο???? Ειλικρινα.......δεν σου επιτίθομαι...απλά σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω......γιατι θα τρελαθω σε λίγο.... Στα ειπαν ολοι συγκεκριμένα, όμορφα και απλά: Τα labido πανε σε χαρεμια ενα προς 3 ή 4 Γιατι συμβαινει αυτο? γιατι καποιοι ανθρωποι αφιερωσαν παρα πολυ χρόνο απο την ζωη τους να βουτανε στις λίμνες και να γραφουν βιβλια ωστε να τα διαβαζουμε εμεις και να πρατουμε αναλογα.....να εχουμε εναν μπουσουλα βρε αδερφε...ετσι ξερουμε οτι τα labido σε χαρεμια με την παραπάνω αναλογια εχουν καλυτερες συμπεριφορες, λιγοτερους καυγαδες και γενικά ζουν καλύτερα και πιο φυσιολογικα.... Πες μου σε παρακαλώ παρα πολυ οτι καλύφθηκες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 12 Σεπτεμβρίου 2012 #52 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 εκανα μια ερωτηση πιο πριν πριγκηπα. Γιατι δεν μπορω να βαλω ενα αρσενικο με 7-8 θυληκα. Αν ξερει καποιος μου απανταει. Αν δεν ξερει δεν ειναι αναγκη να με αρχιση στα "ετσι πρεπει, θα επρεπε να διαβαζες, ετσι ειναι, μα ειναι λογικο κτλ". εχω αδικο? Αν εχει απαντησει καποιος και δεν το ειδα, παραθεσε το μου φυσικα. μπορει να μην το ειδα απλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Σεπτεμβρίου 2012 #53 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Βαγγέλη ακόμα και ένα ενυδρείο μόνο με θηλυκά θα έχει επιθετικότητα και μάλιστα έντονη. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα κάποιο θηλυκό θα πάρει τα χρώματα και τον ρόλο του αρσενικού και θα αρχίσει να δίνει πόνο στο ενυδρείο.. Μια αναλογία ενώς αρσενικού με 7 θηλυκά θα έχει έντονη επιθετικότητα καθώς και τα θηλυκά θα μπούν στην μάχη για μια θέση στην ιεραρχία, ειδικά όταν ο γαμπρός θα είναι μόνο ένας. Αυτό που σου λένει όλοι οι φίλοι παραπάνω, ανάμεσα στους οποίους και άνθρωποι που έχουν κρατήσει και παρατηρήσει αυτά τα ψάρια για χρόνια, είναι ότι η εμπειρία και η βιβλιογραφία έχει δείξει ως ιδανική αναλογία την 1m+3f. Εγώ στην θέση σου θα ακολουθούσα τις συμβουλές τους, οι οποίες έχουν φανεί χρήσιμες σε πολλούς φίλους κατά το παρελθόν. Από εκεί και πέρα, δικό σου το ενυδρείο και πράτεις ότι σε ευχαριστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Σεπτεμβρίου 2012 #54 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Το τι ξερω,αν ξερω κτλ. αμα ψαξεις θα το καταλαβεις.Ενα επισης που ξερω,ειναι να καταλαβαινω τους εξυπνακηδες και τους κακομαθημενους σαν κι εσενα. Αν δεν μπορεις να δεχτεις τις παρατηρησεις μου που σκοπο εχουν να σε τσιγκλισουν,αν πληγωνεται ο εγωισμος σου,κανε τα παραπονα σου στον admin!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 12 Σεπτεμβρίου 2012 #55 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Βαγγέλη ακόμα και ένα ενυδρείο μόνο με θηλυκά θα έχει επιθετικότητα και μάλιστα έντονη. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα κάποιο θηλυκό θα πάρει τα χρώματα και τον ρόλο του αρσενικού και θα αρχίσει να δίνει πόνο στο ενυδρείο.. Μια αναλογία ενώς αρσενικού με 7 θηλυκά θα έχει έντονη επιθετικότητα καθώς και τα θηλυκά θα μπούν στην μάχη για μια θέση στην ιεραρχία, ειδικά όταν ο γαμπρός θα είναι μόνο ένας. Αυτό που σου λένει όλοι οι φίλοι παραπάνω, ανάμεσα στους οποίους και άνθρωποι που έχουν κρατήσει και παρατηρήσει αυτά τα ψάρια για χρόνια, είναι ότι η εμπειρία και η βιβλιογραφία έχει δείξει ως ιδανική αναλογία την 1m+3f. Εγώ στην θέση σου θα ακολουθούσα τις συμβουλές τους, οι οποίες έχουν φανεί χρήσιμες σε πολλούς φίλους κατά το παρελθόν. Από εκεί και πέρα, δικό σου το ενυδρείο και πράτεις ότι σε ευχαριστεί. δεν περιμενα οι θυληκες να κυριαρχουν τοσο! οποτε πια ειναι η γνωμη σου? κανενα ενυδρειο με πανω απο 4-5 λαμπιντο ΜΑΞ? Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2012 - Vangelis21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Σεπτεμβρίου 2012 #56 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Η γνώμη μου είναι να τηρηθεί η αναλογία 1m+3f. Το πόσα ψάρια μπορούν να μπουν συνολικά, δηλαδή πόσα αρσενικά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, εξαρτάται από το μήκος και τα λίτρα του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 12 Σεπτεμβρίου 2012 #57 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Η γνώμη μου είναι να τηρηθεί η αναλογία 1m+3f. Το πόσα ψάρια μπορούν να μπουν συνολικά, δηλαδή πόσα αρσενικά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, εξαρτάται από το μήκος και τα λίτρα του ενυδρείου. ααα μπραβο! αυτο δεν ερχεται σε αντιθεση με τα οσα λεγανε πιο πανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Σεπτεμβρίου 2012 #58 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 ααα μπραβο! αυτο δεν ερχεται σε αντιθεση με τα οσα λεγανε πιο πανω? Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η αντίθεση. Τα παιδιά νωρίτερα σου είπαν την σωστή αναλογία αρσενικών/θηλυκών, όπως επίσης σου τόνισαν τον ρόλο που παίζει το μέγεθος και το μήκος του ενυδρείου για τον συνολικό αριθμό ψαριών που θα φιλοξενήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12 Σεπτεμβρίου 2012 #59 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 ααα μπραβο! αυτο δεν ερχεται σε αντιθεση με τα οσα λεγανε πιο πανω? Δεν σου έγραψε για αρσενικά λαμπιντο σου έγραψε για αρσενικά ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Σεπτεμβρίου 2012 #60 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 ααα μπραβο! αυτο δεν ερχεται σε αντιθεση με τα οσα λεγανε πιο πανω? Mηπως οφειλεις να διαβασεις πιο προσεκτικα οσα σου γραφουν;Μπορει να μας εξηγησεις πια η βαση της αμφισβητησης ή των σκεψεων σου και να ξεκινησεις μια φορα απο ενα θεμα και να παραμεινεις σε αυτο;;Δεν χρωσταει και τπτ ο φιλος που ανοιξε το θεμα βασικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 13 Σεπτεμβρίου 2012 #61 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Τρια αρσενικά Bαγγέλη δεν θα κάθονται φρόνιμα......θα τσακώνονται για την κυριαρχία....και θα αναστατώνουν άδικα ολο το ενυδρείο..... Οποτε ο πριγκηπας λεει ΟΧΙ σε 3 χαρεμια των αναλογιων 1 προς 3. Η διαιρεση που κανεις ειναι λαθος Βαγγελη,γιατι δεν παει ετσι.Ο πιο δυνατος τα περνει ολα,και τους αδυνατους τους τρωει η μαρμαγκα.Με συνεπεια αρωστιες και θανατους. Συμφωνει και ο κιχλιδατος να μην υπαρχουν πανω απο ενας αρσενικοι Οποτε τι? Οταν μιλαμε για τετοια ψαρια δε βαζουμε ποτε χαρεμιΑ αλλα ΕΝΑ χαρεμι που αποτελειται απο ΕΝΑΝ αρσενικο και Χ θυληκα? Ναι Βαγγελη Εδω ο Κιχλιδατος λεει οτι μπορουμε να βαλουμε 1 αρσενικο με Χ θυληκα (αναλογα το ενυδρειο μας) Τα θηλυκα ας ειναι και παραπανω,δεν πειραζει,αρκει τα λιτρα να ειναι αρκετα.Στην φυση εχουν πολυ πιο πολλες γυναικες τα αρσενικα. και λεει οτι μπορουμε να αυξησουμε τον αριθμο των θυληκων Eνα χαρεμι = 1αρσ-3θηλ πχ. Δεν θα βαζαμε δηλ,2χαρεμια απο το ιδιο ειδος Ο Δημητρης συμφωνει κι αυτος στο οτι δεν βαζουμε πανω απο ενα χαρεμι Θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ σε αυτό που λέμε αριθμό ψαριών γιατί πιθανόν ο φίλος Ευάγγελος να παρεξηγήθηκε από τα ποστ μου.Μιλάμε λοιπόν πάντα για χαρέμια και προτιμούμε ,όπως έγραψε και ο DIMITRIOS 1/3 περίπου.Γιατί αποφεύγουμε για παράδειγμα αγαπητοί φίλοι να βάλουμε για παράδειγμα 1/10 ,μα είναι απλό αν βάλουμε 11 ψάρια ενήλικα σε ενυδρείο θα το " φορτώσουμε" αρκετά με αποτέλεσμα και με τις γέννες να έχουμε συνωστισμούς οπότε καλύτερα μικρό χαρέμι για να έχουμε και άνεση με τις γέννες ή να βάλουμε και άλλο χαρέμι απο άλλη ομάδα.Υπάρχουν περιπτώσεις που βάζουμε αρκετά ψάρια ενός είδους ειδικά σε species tank όπως τα demasoni που λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους οι χομπίστες προτιμούν να βάζουν αρκετά άτομα. Η περίπτωση να βάλουμε αρκετά άτομα είναι τα ψάρια να έιναι μικρά οπότε μεγαλώνοντας διαλέγουμε τον αρσ. και τα 2-3 θηλ. και τα άλλα τα δίνουμε Εδω ομως ο Σωκρατης ειναι αντιθετος και θελει αναλογια 1/3 μονο λοιπον διαβασα και εγω το θεμα σου και επειδη τυχαινει να εχω παρομοιο ενυδρειο θα σου προτεινα να βαλεις 2 χαρεμια 1-4 το καθενα ας πουμε. Ο σπυρος βεβαια προτεινει 2 χαρεμια Στα ειπαν ολοι συγκεκριμένα, όμορφα και απλά: Τα labido πανε σε χαρεμια ενα προς 3 ή 4 Ο πριγκηπας μιλαει για χαρεμιΑ (πληθυντικος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 13 Σεπτεμβρίου 2012 #62 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Βαγγέλη ακόμα και ένα ενυδρείο μόνο με θηλυκά θα έχει επιθετικότητα και μάλιστα έντονη. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα κάποιο θηλυκό θα πάρει τα χρώματα και τον ρόλο του αρσενικού και θα αρχίσει να δίνει πόνο στο ενυδρείο.. Μια αναλογία ενώς αρσενικού με 7 θηλυκά θα έχει έντονη επιθετικότητα καθώς και τα θηλυκά θα μπούν στην μάχη για μια θέση στην ιεραρχία, ειδικά όταν ο γαμπρός θα είναι μόνο ένας. Ο Κωστης ειναι αντιθετος με τον Κιχλιδατο και δεν προτεινει πολλα θυληκα Αυτό που σου λένει όλοι οι φίλοι παραπάνω, ανάμεσα στους οποίους και άνθρωποι που έχουν κρατήσει και παρατηρήσει αυτά τα ψάρια για χρόνια, είναι ότι η εμπειρία και η βιβλιογραφία έχει δείξει ως ιδανική αναλογία την 1m+3f. Εδω ο Κωστης προτεινει 1/3 αλλα λανθασμενα μου λεει "Αυτο που σου λενε ΟΛΟΙ οι φιλοι παραπανω..." Η γνώμη μου είναι να τηρηθεί η αναλογία 1m+3f. Το πόσα ψάρια μπορούν να μπουν συνολικά, δηλαδή πόσα αρσενικά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, εξαρτάται από το μήκος και τα λίτρα του ενυδρείου. Εδω ο Κωστης μιλαει για πανω απο 1 χαρεμια αναλογα το ενυδρειο (σε αντιθεση με αλλους) Mηπως οφειλεις να διαβασεις πιο προσεκτικα οσα σου γραφουν; Ναι βρε Δημητρη, τις διαβασα προσεκτικα και τις παρεθεσα για να δειτε οτι οταν διαφωνειτε μεταξυ σας και μετα λετε "μα ΟΛΟΙ το ιδιο σου λεμε", οχι μονο δε βοηθατε αλλα κατσαδιαζετε ενα μελος χωρις λογο ενω δεν βλεπετε μπροστα απο το τοιχος της εμπειριας σας. Αν μετα απο ολες αυτες τις παραθεσεις, ακομα νομιζετε οτι συμφωνειτε μεταξυ σας και φταιω ΕΓΩ που δεν καταλαβαινω τι μου λετε, τοτε να παω να σκισω τα πτυχια μου, να βαρεσω το κεφαλι μου στον τοιχο και να παιξω με τα lego μου... Και οι πολυ βοηθητικες απαντησεις που ΚΑΘΕ φορουμ χρειαζεται... Αντι να εισαι πνευμα αντιλογιας κοιτα να διαβαζεις τι σου γραφουν αυτοι που ξερουν,μπας και βγαλεις καμια ακρη.......... Εγω παντως στη θεση σου,αντι να αυθαδιαζω,θα διαβαζα. Το τι ξερω,αν ξερω κτλ. αμα ψαξεις θα το καταλαβεις.Ενα επισης που ξερω,ειναι να καταλαβαινω τους εξυπνακηδες και τους κακομαθημενους σαν κι εσενα. Αν δεν μπορεις να δεχτεις τις παρατηρησεις μου που σκοπο εχουν να σε τσιγκλισουν,αν πληγωνεται ο εγωισμος σου,κανε τα παραπονα σου στον admin!!! *τα εβαλα σε δυο ποστ γιατι το συστημα δε με αφηνε να τα ποσταρω ολα μαζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Σεπτεμβρίου 2012 #63 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Βαγγελη εισαι απαραδεκτος,αγενεις,αυθαδεις.ξερολας,εγωηστεις,και επιδειξιας. Τα ειχα καταλαβει απο την αρχη που εκανες μερικα θεματα,αλλα οφειλω να ομολογησω οτι μαζισου δεν ημουν αντικειμενικος,και ζητω συγνωμη απο ολη την κοινοτητα,γιατι ουσιαστικα εγω ειμαι η αιτια,που σου εκαναν την τιμη να σου απαντανε οι δασκαλοι μου στην αφρικη,και εσυ να τους βγαζεις ολους αχρηστους. Στα γραφω αυτα ,γιατι εσυ εισαι ικανος να μας βγαλεις και υπομνημα για την αφρικη,ως ετεροφωτος ανθρωπος που εισαι,οπως εκανες εδω,ενω δεν ηξερες τι ειναι σιλικονη,τι ειναι φελιζολ,τι ειναι τσιμεντο,σε βοηθησαμε να φτιαξεις και να μαθεις. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74394&hl=&fromsearch=1 (αυτο το θεμα το εκανες στις 8 απριλιου) Και στις 17 απριλιου μας παρουσιαζεις <<<<< υπομνημα>>>>>> για ενα θεμα που εισαι παντελως ασχετος.Και δεν σταματησες εκει,αλλα το παρουσιασες και στο GAB,σαν δικησου ευρεσιτεχνια,και το επεζες τζαμπα μαγκας.και δεχοσουν τα μπραβο των παιδιων.Αλλα βλεπεις τα γραπτα μενουν. Ολοι αυτοι που σου απαντησαν,μεσα εδω,εφτιαξαν χιλιδες σωστους αφρικανους,οπως εμενα,που δεν εχασα κανενα ψαρι ,και δεν περασα καμια αρωστια,εν αντιθεση με τα δικασου ενυδρεια,που μεχρι και ψαροκοκαλα μαζευες. Εισαι νεος ,οποτε μπορεις ακομα να μαθεις να σεβεσαι ανρωπους που θελουν μονο να βοηθησουν,και τιποτα αλλο. Για μενα πλεον δεν υπαρχεις,δεν προκειτε ποτε να ασχοληθω για τα ψαρακια σου.Αλλα οπου εισαι αγενεις και αυθαδεις,θα παρεμβαινω.Αυτο θα το κανω και στο GAB. Εκτος αν ζητησεις δημοσια συγνωμη,οπως το εκανα εγω πιο πανω,και κανεις μια νεα αρχη,με σεβασμο για τους δασκαλους της Αφρικης.Γιατι οταν σε συμβουλευει ο Κυρ.Γεωργιου,Κωστης,Πριγκιπας,Δημητρης,.εσυ και εγω δεν εχουμε το αναστημα να τους αμφισβητισουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Σεπτεμβρίου 2012 #64 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ξεχασα να βαλω το περιβοητο ,μοναδικο,φανταστικο ΥΠΟΜΝΗΜΑ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74648&hl=&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Σεπτεμβρίου 2012 #65 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Καλά να παθετε οσοι χαλασατε την ώρα σας για έναν κακομαθημενο!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Σεπτεμβρίου 2012 #66 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Εχεις απολυτο δικιο Στρατο,αλλα οταν εχεις αδυναμιες,τις πληρωνεις. Ξεχασα να ανα φερω και εσενα δασκαλε μου,που εσυ ακουσες τα πιο πολλα ,και απορω πως κρατηθηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 13 Σεπτεμβρίου 2012 #67 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε Vangelis21, παρατηρώ οτι έχεις μια τάση να παίζεις με τις λέξεις.... Θέλεις πραγματικά να βγάλεις νόημα από όσα γράφτηκαν ή απλά θέλεις να περάσει το δικό σου; Τα θέματα που ανοίγονται εδώ μέσα, σκοπό έχουν να βοηθηθεί ο συγγραφέας και οι επόμενοι που θα διαβάσουν. Το συγκεκριμένο νομίζω οτι δεν συνεχίζεται με τέτοιο χαρακτήρα. Θα παρακαλέσω τους υπόλοιπους να λείπουν οι χαρακτηρισμοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Σεπτεμβρίου 2012 #68 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 Εχεις δικιο Φωτη για τους χαρακτηρισμους,δεν θα επαναληφθει απο τη μερια μου. Να πω κατι τελευταιο και να κλεισω. 1m + 3,4f = χαρεμι. 1m + 11f = κοπαδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 13 Σεπτεμβρίου 2012 #69 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 ρε αυτο το παιδι ο βαγγελης...............απο την πρωτη μερα .......................με κανει κ γελαω!!!!................ηρεμια αφρικανοι κ απορω πως ασχολειστε.............ακομα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Σεπτεμβρίου 2012 #70 Share 13 Σεπτεμβρίου 2012 ρε αυτο το παιδι ο βαγγελης...............απο την πρωτη μερα .......................με κανει κ γελαω!!!!................ηρεμια αφρικανοι κ απορω πως ασχολειστε.............ακομα!!! Το οτι ασχολουμαστε φιλε μου ακομα τα λεει ολα,αλλα σε ολους τους αλλους εκτος απο αυτον. Anyway...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 26 Σεπτεμβρίου 2012 #71 Share 26 Σεπτεμβρίου 2012 Να πω κι εγώ την εμπειρία μου; Πριν 3 χρόνια ξεκίνησα σε ένα 200αρι με 1m-4f έχω καταλήξει να έχω τουλάχιστον 12 ενήλικα και όλα βαίνουν καλός(φυσιολογική δραστηριότητα) με 2 σίγουρα αρσενικούς(12-16εκ.) ίσος και 2 ακόμη οι οποίοι το παίζουν θηλυκά. Εννοείτε πως προσπαθώ να μειώσω τον πληθυσμό του ενυδρείου γι αυτό και χαρίζω τα ψαράκια, λίγοι όμως ενδιαφέρονται. Υ.Γ. Και έχω άλλα 40 μικρά από γέννες τα οποία τα χαρίζω - ανταλλάσσω σε αντίστοιχο ποστ μου στην κατηγορία των αγγελιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 1 Νοεμβρίου 2012 #72 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα να κανω και εγω την ερωτηση μου Εχω ενα ενυδρειο 120χ40χ55 αντι για 2 χαρεμια (1m+3,4f) μπορω να βαλω ας πουμε 5 ζευγαρια ? και αν οχι θα με ενδιεφεραν παρα πολυ η αποψεις σας και οι λογοι που δεν το προτεινετε (διοτι καποιον μπορει να μην τον ενδιαφερουν τα μπουκωματα, απλα να εχει πολλες και διαφορετικες αφρικανες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Νοεμβρίου 2012 #73 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα να κανω και εγω την ερωτηση μου Εχω ενα ενυδρειο 120χ40χ55 αντι για 2 χαρεμια (1m+3,4f) μπορω να βαλω ας πουμε 5 ζευγαρια ? και αν οχι θα με ενδιεφεραν παρα πολυ η αποψεις σας και οι λογοι που δεν το προτεινετε (διοτι καποιον μπορει να μην τον ενδιαφερουν τα μπουκωματα, απλα να εχει πολλες και διαφορετικες αφρικανες) Δηλαδη θελεις να βαλεις ψαρια σε ζευγαρια, ενω μπαινουν σε χαρεμι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 1 Νοεμβρίου 2012 #74 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου..θα μπορούσες να ανοίξεις ένα δικό σου θέμα,ή ακόμα και αν έψαχνες λίγο στα θέματα κάπου θα έβρισκες την απάντηση που ψάχνεις πιστεύω!! Τα ψάρια αυτά είναι πολύ επιθετικά,γιαυτό άλλωστε δεν συστήνεται να υπάρχει 2ος αρσενικός του ίδιου είδους στο ίδιο ενυδρείο..όπως επίσης ''αναγκαία'' είναι και η ύπαρξη πολλών θηλυκών γιατί σε περίπτωση που έχει μόνο μία θηλυκιά να 'ασχολείται' ο αρσενικός τότε προφανώς θα την στρεσάρει συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται.. Τώρα στην περίπτωση σου,5 αρσενικά mbuna δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να χωρίσουν το ενυδρείο σε 5 περιοχές(μιας και είναι και πολύ περιοχικά)..και πες οτι καταφέρουν να συνυπάρξουν,θα σου άρεσε το ενυδρείο σου μόνο με 5 ψάρια;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Νοεμβρίου 2012 #75 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου..θα μπορούσες να ανοίξεις ένα δικό σου θέμα,ή ακόμα και αν έψαχνες λίγο στα θέματα κάπου θα έβρισκες την απάντηση που ψάχνεις πιστεύω!! Τα ψάρια αυτά είναι πολύ επιθετικά,γιαυτό άλλωστε δεν συστήνεται να υπάρχει 2ος αρσενικός του ίδιου είδους στο ίδιο ενυδρείο..όπως επίσης ''αναγκαία'' είναι και η ύπαρξη πολλών θηλυκών γιατί σε περίπτωση που έχει μόνο μία θηλυκιά να 'ασχολείται' ο αρσενικός τότε προφανώς θα την στρεσάρει συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται.. Τώρα στην περίπτωση σου,5 αρσενικά mbuna δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να χωρίσουν το ενυδρείο σε 5 περιοχές(μιας και είναι και πολύ περιοχικά)..και πες οτι καταφέρουν να συνυπάρξουν,θα σου άρεσε το ενυδρείο σου μόνο με 5 ψάρια;; Ο φιλος δε μιλησε για 5 αρσενικα,αλλα για 5 ζευγαρια,αρα 10 ψαρια. Γι'αυτο το λογο εκανα κι εγω την ερωτηση μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος