Jump to content

Αριθμος Ψαριων

kost4

Recommended Posts

πρίν 1 χρόνο και έχοντας ακολουθήσει τις συμβουλές των φίλων εδώ, είχα βάλει δύο χαρέμια (4+4) μέτριου μεγέθους malawi mbuna (labidochromis hongi + melanochromis maingano) στα 240 λίτρα.

Τώρα δε μπορείς να φανταστείς τί γίνεται από γέννες, άλλο ενυδρείο. Θα πρέπει να αρχίσω να δίνω, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν είχε γίνει με το καλημέρα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι, ευτυχώς που δεν είχα βάλει περισσότερα από 2 χαρέμια στην αρχή..... ;)

Δεν ειναι κριτηριο αυτο. Με αυτο το κριτηριο και ενα χαρεμι να εβαζεις σε 500 λιτρα, σε 8 χρονια θα ειχες προβλημα με τις γεννες. Δεν ειναι δυνατον αυτο

Αμεσα τα λαμπιτο δεν σκοτωνουν,εν αντιθεση με αλλα ψαρια που σκοτωνουν,αλλα απο τις σφαλιαρες που θα φαει το αδυναμο,θα υποφερει,θα κρυβεται,δεν θα τρωει,θα αρωστησει και θα πεθανει,Με μεγαλη πιθανοτητα,πρωτα να του εχει βγαλει και κανα ματι

Δυνητικά όλα σκοτώνουν ,εχω ιδίαν πείρα από λαμπιντο δολοφόνο αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία ποιός σκοτώνει ποιόν απλά όταν μιλάμε για χαρέμια -γιαυτό λέγονται και έτσι - ενας είναι ο αρσενικός ,για αποφυγή παρεξηγήσεων και σκοτωμών στο μέλλον.

Οποτε τι? Οταν μιλαμε για τετοια ψαρια δε βαζουμε ποτε χαρεμιΑ αλλα ΕΝΑ χαρεμι που αποτελειται απο ΕΝΑΝ αρσενικο και Χ θυληκα?

• Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οποτε τι? Οταν μιλαμε για τετοια ψαρια δε βαζουμε ποτε χαρεμιΑ αλλα ΕΝΑ χαρεμι που αποτελειται απο ΕΝΑΝ αρσενικο και Χ θυληκα?

Ναι Βαγγελη

Eνα χαρεμι = 1αρσ-3θηλ πχ.

Δεν θα βαζαμε δηλ,2χαρεμια απο το ιδιο ειδος

Απόλυτο δίκιο ο Δημήτρης , αυτονόητα πράγματα τα οποία νομίζω είχαν λυθεί εδώ και καιρό σε αυτό εδώ το θεματικό.Από την άλλη βλέπω να γίνονται συζητήσεις για τις γέννες ,απλά τα πράγματα όταν γεννούν και σας φαίνονται πολλά τα δίνεται ,μην πνιγόμαστε σε ενα ποτήρι νερό γιατι στο τέλος χάνουμε και την ουσία του χόμπυ.

:) :)

ΥΓ Ευάγγελε το διάβασμα κάνει καλό ,προσπάθησε το

Ναι Βαγγελη

οποτε, βαζω ΟΣΑ ψαρια θελω και χωραει το ενυδρειο μου αρκει να ειναι ΜΟΝΟ ενας ο αρσενικος ακομα κι αν τα θυληκα ειναι 11 ας πουμε. ετσι παει?

ΥΓ, τα λαμπιντο μου ειναι περιπου (απο οσο γνωριζω) 7-8 μηνων. Μπορω να διακρινω με ασφαλεια το φυλο? και αν ναι πως?

Τα θηλυκα ας ειναι και παραπανω,δεν πειραζει,αρκει τα λιτρα να ειναι αρκετα.Στην φυση εχουν πολυ πιο πολλες γυναικες τα αρσενικα.

Με ασφαλεια δεν μπορεις,αλλα αφου ειναι 8 μηνων θα αρχισουν να χορευουν σε λιγο,οποτε θα το καταλαβεις,αλλα αν εχεις και φωτο απο τα πλαινα,δειξε μας μπας και σου πουμε τι ειναι.

α μπραβο. εκει το ειχα χασει. νομιζα οτι για καθε 3 πρεπει να υπαρχει και ενα αρσενικο. Καλως.

το μονο που ηξερα για διαχωρισμο φυλου ειναι οτι τα κατω πτερυγια ειναι μαυρα, αλλα δεν παιζει γιατι ειχα 2 μπουκωμενες τετοιες!

και μιας και το ειπα... 5 μπουκωμενα ψαρια ειχα και ΚΑΜΙΑ γεννα....

α μπραβο. εκει το ειχα χασει. νομιζα οτι για καθε 3 πρεπει να υπαρχει και ενα αρσενικο. Καλως.

το μονο που ηξερα για διαχωρισμο φυλου ειναι οτι τα κατω πτερυγια ειναι μαυρα, αλλα δεν παιζει γιατι ειχα 2 μπουκωμενες τετοιες!

και μιας και το ειπα... 5 μπουκωμενα ψαρια ειχα και ΚΑΜΙΑ γεννα....

Ακομα ειναι απειρες και ισως τα τρωνε μονες τους,Αλλα αφου ξεκινησαν ,θα μαθουν να τα κρατανε.

Και ενα χαρακτηριστικο του αρσενικου ειναι οταν ειναι τσατιλας η οταν χορευει,βγαζει μια μαυρη λοριδα σε ολο το ματι.παρατηρα και θα καταλαβεις

ναι την εχω δει αυτη τη λοριδα. μονο σε μερικες περιπτωσεις βγαινει? νομιζα ειναι μονιμη! Μαλλον εχω μονο εναν αρσενικο αλλα πρεπει να σιγουρευτω, αν και δεν εχω προβληματα.

Παντως εδω που τα λεμε, ισως θυμαστε οτι μεσα στον πρωτο μηνα λειτουργιας του ειχα χασει απο αγνωστα αιτια μια λαμπιντο και ισως ηταν ο δευτερος αρσενικος. ισως

περιεργο, εισαι σιγουρος για αυτο? αυτη τη στιγμη βλεπω τουλαχιστον 3 που εχουν αυτη τη λωριδα στο ματι. και μαλλον περισσοτερες απο 3 το εχουν απλα μονο στις 3 εγινε εντονο. οι θυληκες δεν εχουν καθολου αυτη τη λωριδα?

περιεργο, εισαι σιγουρος για αυτο? αυτη τη στιγμη βλεπω τουλαχιστον 3 που εχουν αυτη τη λωριδα στο ματι. και μαλλον περισσοτερες απο 3 το εχουν απλα μονο στις 3 εγινε εντονο. οι θυληκες δεν εχουν καθολου αυτη τη λωριδα?

Η λωριδα αυτη βγενει οταν ειναι σε εγρηγορση το ψαρι,και οχι σε μονιμη βαση

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

σου εξηγω, πηγα να τα κοιταξω, καθησα μπροστα τους και ηρθαν και τα 7 μπροστα μου. ειδα 4-5 με καποιο ιχνος λωριδας και 3 σιγουρα των οποιων η λωριδα μαυρυνε πολυ. τι γινεται λες?

Τοτε μαλλον ειναι αρσενικα,αλλα οταν ζευγαρωναν δεν ειδες ποια ηταν τα αρσενικα?

Δεν βαζεις φωτο να δουμε

οποτε, βαζω ΟΣΑ ψαρια θελω και χωραει το ενυδρειο μου αρκει να ειναι ΜΟΝΟ ενας ο αρσενικος ακομα κι αν τα θυληκα ειναι 11 ας πουμε. ετσι παει?

ΥΓ, τα λαμπιντο μου ειναι περιπου (απο οσο γνωριζω) 7-8 μηνων. Μπορω να διακρινω με ασφαλεια το φυλο? και αν ναι πως?

Να με συχγωρείς αυτό κατάλαβες από το κείμενο του Δημήτρη ;; http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78296&view=findpost&p=696919

Θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ σε αυτό που λέμε αριθμό ψαριών γιατί πιθανόν ο φίλος Ευάγγελος να παρεξηγήθηκε από τα ποστ μου.Μιλάμε λοιπόν πάντα για χαρέμια και προτιμούμε ,όπως έγραψε και ο DIMITRIOS 1/3 περίπου.Γιατί αποφεύγουμε για παράδειγμα αγαπητοί φίλοι να βάλουμε για παράδειγμα 1/10 ,μα είναι απλό αν βάλουμε 11 ψάρια ενήλικα σε ενυδρείο θα το " φορτώσουμε" αρκετά με αποτέλεσμα και με τις γέννες να έχουμε συνωστισμούς οπότε καλύτερα μικρό χαρέμι για να έχουμε και άνεση με τις γέννες ή να βάλουμε και άλλο χαρέμι απο άλλη ομάδα.Υπάρχουν περιπτώσεις που βάζουμε αρκετά ψάρια ενός είδους ειδικά σε species tank όπως τα demasoni που λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους οι χομπίστες προτιμούν να βάζουν αρκετά άτομα.

Η περίπτωση να βάλουμε αρκετά άτομα είναι τα ψάρια να έιναι μικρά οπότε μεγαλώνοντας διαλέγουμε τον αρσ. και τα 2-3 θηλ. και τα άλλα τα δίνουμε

Αυτά τα λίγα και καλή επιτυχία

1) πως ακριβως φορτωνεις ενα ενυδρειο 600 λιτρων με 12 λαμπιντο?

2) ΔΕΝ μπορεις να λαμβανεις υποψιν τις γεννες. Ειτε βαλεις 1 χαρεμι ειτε 300 χαρεμια ΚΑΠΟΙΑ στιγμη θα εχεις ΠΟΛΛΑ ψαρια εκει απο τις γενες. ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ δεν κρατησε ΟΛΕΣ του τις γεννες

2) ΔΕΝ μπορεις να λαμβανεις υποψιν τις γεννες. Ειτε βαλεις 1 χαρεμι ειτε 300 χαρεμια ΚΑΠΟΙΑ στιγμη θα εχεις ΠΟΛΛΑ ψαρια εκει απο τις γενες. ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ δεν κρατησε ΟΛΕΣ του τις γεννες

Αντι να εισαι πνευμα αντιλογιας κοιτα να διαβαζεις τι σου γραφουν αυτοι που ξερουν,μπας και βγαλεις καμια ακρη..........

Οι διαστάσεις του ενυδρείου σου δεν είναι αυτές που αναφέρεις στην αρχή ;.Τώρα οσον αφορά τα 600 λίτρα προσωπικά θα έβαζα αρκετά χαρέμια απο διάφορα είδη για να είναι ωραίο.Προφανώς οι γέννες δεν σου καθορίζουν το τι θα κάνεις αλλά γιατί να μην πάς σε λιγότερα ψάρια ανα χαρέμι ώστε να έχεις 2 ή και 3 ή και 4 χαρέμια ανάλογα του όγκου του ενυδρείου;;

Σκεφτηκε κανείς να βάλουμε ενα χαρέμι 12 άτόμων από τα ίδια ψάρια και ενα χαρέμι 4 ατόμων από αλλο είδος τι μπορεί να συμβεί ;;;

Αναφέρθηκε κάπου πιο πάνω να συνδυάσεις λαμπιντο και aulonocara χαρέμια και καλά γράφτηκε ,φανταστήκατε όμως να μπούν 12 λάμπιντο και ενα χαρέμι 4-5 ατόμων aulonocara φοβάμαι οτι οι αυλονοκάρες θα ταιλεπωρηθούν.

Πιο πάνω ανάφερα για ενα δολοφόνο λαμπιντο που είχα.Τα λάμπιντο ήταν 6 μέχρι να ξεκαθαριστεί το χαρέμι και αυλονακαρες.Ο κύριος αυτός λοιπό αφου σκότωσε τον άλλο αρσενικό του είδους ( δεν πρόλαβα να τον βγάλω) μετά από λίγο καιρό άφησε τον ενα αυλονκαρα μονόφθαλμο.Όταν ξεκάθάρισε το χαρέμι τον λαμπιντο σε 1/3 πια τα πράγματα ηρέμησαν και ισορρόπησαν οι πληθυσμοί.

Το ξέρω σας κόυρασα

:)

Αντι να εισαι πνευμα αντιλογιας κοιτα να διαβαζεις τι σου γραφουν αυτοι που ξερουν,μπας και βγαλεις καμια ακρη..........

μπραβο εμπειρο μελος, πολυ βοηθητικο το ποστ σου. Τετοιους θελουμε να μας βοηθανε! Καμια αλλη συμβουλη?

__

σωκρατη, ασε τα αλλα ειδη, τα αλλα ειδη ειναι διαφορετικα και θα σκεφτουμε αλλιως για το τι θα κανουμε. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορουμε να σχεδιαζουμε αναλογα τις γεννες. Δεν εχει νοημα απλα.

οσο για τα λαμπιντο, θελω να μου πεις το προβλημα θα εχω αν σε ενα ενυδρειο 300 λιτρων βαλω ενα αρσενικο με 11 θυληκα.

λοιπον διαβασα και εγω το θεμα σου και επειδη τυχαινει να εχω παρομοιο ενυδρειο θα σου προτεινα να βαλεις 2 χαρεμια 1-4 το καθενα ας πουμε. και εμενα δεν μου αρεσουν :bigemo_harabe_net-127: μερικα απο οσα γραφουν οι εμπειροτεροι αλλα δυστυχως η αφρικη εχει αποδειχτει πολυ δυσκολη και δεν θελει πειραματισμους τουλαχιστον αυτο εχω εγω καταλαβει εως τωρα παραδειγματος χαρη εγω ηθελα να βαλω nimbochromis venustus με labidochromis,, pseuthotropheus και τα λοιπα.... μου ειπαν τα παιδια πως δεν γινεται και συμβιβηβαστηκα σε μονο mbuna χαρεμακι γι αυτο ακουσε τους κατι παραπανω ξερουν μπορει να ηθελα και κατι αλλο αλλα ..........ειμαι ευχαριστημενως και με αυτα :bigemo_harabe_net-64:

μπραβο εμπειρο μελος, πολυ βοηθητικο το ποστ σου. Τετοιους θελουμε να μας βοηθανε! Καμια αλλη συμβουλη?

__

σωκρατη, ασε τα αλλα ειδη, τα αλλα ειδη ειναι διαφορετικα και θα σκεφτουμε αλλιως για το τι θα κανουμε. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορουμε να σχεδιαζουμε αναλογα τις γεννες. Δεν εχει νοημα απλα.

οσο για τα λαμπιντο, θελω να μου πεις το προβλημα θα εχω αν σε ενα ενυδρειο 300 λιτρων βαλω ενα αρσενικο με 11 θυληκα.

Ευάγγελε έδωσα απαντήσεις αν διαβάσεις προσεκτικά θα καταλάβεις ,απο κει και πέρα ο καθένας φίλος μπορεί να κάνει οτι νομίζει σωστό αναλαμβάνοντας και ο ίδιος την ευθύνη ,εγώ δεν παρεξηγώ απο κει και πέρα μπορείς να κάνεις ο,τι νομίζεις εσύ.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο ,Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία :)

Εγω παντως στη θεση σου,αντι να αυθαδιαζω,θα διαβαζα.

κι εγω στη θεση σου ακριβως το ιδιο θα εκανα

Ευάγγελε έδωσα απαντήσεις αν διαβάσεις προσεκτικά θα καταλάβεις ,απο κει και πέρα ο καθένας φίλος μπορεί να κάνει οτι νομίζει σωστό αναλαμβάνοντας και ο ίδιος την ευθύνη ,εγώ δεν παρεξηγώ απο κει και πέρα μπορείς να κάνεις ο,τι νομίζεις εσύ.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο ,Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία :)

εσυ μια χαρα απαντησεις εδωσες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...