kost4 10 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 αυριο παραλαμβανω το ριο 240. διαστ 121Χ41Χ55 ποσες malawi σηκωνει να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 ποιες μαλαουι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kost4 10 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 labido,demasoni κι αν εχεις και καποια αλλη προταση τη συζηταω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 δεν εχω προταση, απλα σε ρωταω γιατι το καθε ψαρι εχει τις δικες του αναγκες. Εγω εχω λαμπιντο κι εχω 7 σε 200 λιτρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Παιζουν μεταξυ τους, δεν εχω τσακωμους και ακομα και με νορμαλ κρυψωνες που εχω (προσπαθω να βρω κι αλλες πετρες) τα πανε πολυ καλα. Στο δικο σου θα σου προτεινα να βαλεις 12 λαμπιντο Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 δεν εχω προταση, απλα σε ρωταω γιατι το καθε ψαρι εχει τις δικες του αναγκες. Εγω εχω λαμπιντο κι εχω 7 σε 200 λιτρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Παιζουν μεταξυ τους, δεν εχω τσακωμους και ακομα και με νορμαλ κρυψωνες που εχω (προσπαθω να βρω κι αλλες πετρες) τα πανε πολυ καλα. Στο δικο σου θα σου προτεινα να βαλεις 12 λαμπιντο Φιλε Βαγγέλη θα ελεγα να προσέξεις λιγο τις προτάσεις σου...... Τα labido δεν πάνε σε ομάδες αλλα σε χαρέμια δηλαδή 1 αρσενικό με 2, 3 ή και 4 θηλυκά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλε Βαγγέλη θα ελεγα να προσέξεις λιγο τις προτάσεις σου...... Τα labido δεν πάνε σε ομάδες αλλα σε χαρέμια δηλαδή 1 αρσενικό με 2, 3 ή και 4 θηλυκά! φιλε πριγκιπα, τι προβλημα υπαρχει με την προταση μου? 12 λαμπιντο = ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ 3 αρσενικα με 9 θηλυκα (αν και προτιμω 2+10) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kost4 10 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 σε συνολο σ αυτα τα λιτρα ποσα ψαρακια να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 σε συνολο σ αυτα τα λιτρα ποσα ψαρακια να βαλω? εξαρταται απο τα ψαρια. Αν βαλεις τελικα λαμπιντο η ψαρια ιδια σε συμπεριφορες (acei) τοτε οι περισσοτεροι εδω μεσα θα σου πουν να βαλεις 2 αρσενικα και 6 θυληκα, ενω ισως καποιοι (κι εγω μεσα σε αυτους) να σου προτεινουν λιγα περισσοτερα (3+9 η 2+10) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kost4 10 Σεπτεμβρίου 2012 Author #9 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 eyxaristv Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 10 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πιστεύω ότι μπορούν να συμβιώσουν 2 διαφορετικά είδη, από ένα χαρέμι το καθένα... πχ λαμπίντο+acei... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ πιστεύω ότι μπορούν να συμβιώσουν 2 διαφορετικά είδη, από ένα χαρέμι το καθένα... πχ λαμπίντο+acei... φυσικα και μπορουν και τα δυο συγκεκριμενα πανε και πολυ μεταξυ τους. βεβαια ειναι κριμα κατα τη γνωμη μου να μεινει στα 8 ψαρακια μονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 10 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 ας τα κανει 1-4 (μ-φμ) απο καθε ειδος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 10 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 μη ξεχνάμε και τις γέννες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 μη ξεχνάμε και τις γέννες.... Αν ηταν να μετραμε τις γενες θα βαζαμε σε 600λιτρα μονο ενα χαρεμακι γιατι σε 10 χρονια θα εχουν γινει 500 ψαρια εκει μεσα. Καλο ειναι να ειμαστε οργανωμενοι αλλα τα πραγματα αλλαζουν, μπορει να αλλαξει ενυδρειο, να παρει δευτερο, να δωσει τις γεννες, να να να. Δεν νομιζω οτι οι γεννες θα πρεπει να λαμβανονται υποψιν στα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 10 Σεπτεμβρίου 2012 #15 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 τα lapido σε σωστές συνθήκες γεννάνε σαν κουνέλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Σεπτεμβρίου 2012 #16 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 φιλε πριγκιπα, τι προβλημα υπαρχει με την προταση μου? 12 λαμπιντο = ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ 3 αρσενικα με 9 θηλυκα (αν και προτιμω 2+10) Τρια αρσενικά Bαγγέλη δεν θα κάθονται φρόνιμα......θα τσακώνονται για την κυριαρχία....και θα αναστατώνουν άδικα ολο το ενυδρείο..... Αν αρχίσει με ενα χαρεμι labido και ενα χαρεμι acei οπως πχ προαναφέρθηκε.....θα είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγχει τον πληθυσμό και την αναλογία των ψαριών με λιγοτερες φασαρίες και τσαμπουκάδες στο μέλλον....θα το χαρεί περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 10 Σεπτεμβρίου 2012 #17 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Επίσης εσυ Βαγγέλη,αν δεν κανω λαθος,εχεις 7 labidochromis που ακομα δεν ειναι ενήλικα ή έστω ειναι αρκετά μικρα ακομα..άλλη επιθετικότητα βγάζει το ψάρι όταν ειναι 6-7 εκατοστά κ άλλη όταν θα γίνει 10-11!! Στο θέμα του φίλου εγω θα πρότεινα κάποιο αλλο σαν δεύτερο είδος..κάποιο που δεν το βλέπουμε συχνα(τωρα θα μου πείτε που να βρούμε κάτι τέτοιο βέβαια).. Άλλωστε το μήκος του ειναι αρκετά καλό κ για κάποιο είδος που δεν το κατατασουμε στα πιο ήρεμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 10 Σεπτεμβρίου 2012 #18 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Κι εγώ θα συμφωνήσω πως στο συγκεκριμένο ενυδρείο με το συγκεκριμένο μήκος, θα πρότεινα και ένα δεύτερο είδος. Σε κάθε αφρικάνικο καλό είναι να υπολογίζουμε και τις γέννες, οι οποίες όταν αρχίσουν να έρχονται θα είναι πολλές, για να μην έχουμε διάφορα προβλήματα στην πορεία. Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2012 - ilouvatar Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10 Σεπτεμβρίου 2012 #19 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) αυριο παραλαμβανω το ριο 240. διαστ 121Χ41Χ55 ποσες malawi σηκωνει να βαλω? Δύο χαρέμια σε συνδυασμό 1αρ./3 θηλ .παράδειγμα lambidochromis- acei , lambidochromis - Iodotropheus , lambidochromis - afra και βέβαια ανάλογα τι κυκλοφορεί στην αγορά ,απο κει και πέρα αστο σύστημα να τρέξει και κάνε απλά τις ρουτίνες σου χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο για τα υπόλοιπα ( γέννες και τι άλλο ) θα τα ρυθμίσει η φύση Καλή επιτυχία Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2012 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Σεπτεμβρίου 2012 #20 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 εξαρταται απο τα ψαρια. Αν βαλεις τελικα λαμπιντο η ψαρια ιδια σε συμπεριφορες (acei) τοτε οι περισσοτεροι εδω μεσα θα σου πουν να βαλεις 2 αρσενικα και 6 θυληκα, ενω ισως καποιοι (κι εγω μεσα σε αυτους) να σου προτεινουν λιγα περισσοτερα (3+9 η 2+10) Η διαιρεση που κανεις ειναι λαθος Βαγγελη,γιατι δεν παει ετσι.Ο πιο δυνατος τα περνει ολα,και τους αδυνατους τους τρωει η μαρμαγκα.Με συνεπεια αρωστιες και θανατους. Εγω θα σου προτεινα ενα χαρεμι Λαμπιτο (μπουνα) και ενα χαρεμι αλονοκαρα οι μπουνες http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2 οι αλονοκαρες http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 11 Σεπτεμβρίου 2012 #21 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 [/color] Η διαιρεση που κανεις ειναι λαθος Βαγγελη,γιατι δεν παει ετσι.Ο πιο δυνατος τα περνει ολα,και τους αδυνατους τους τρωει η μαρμαγκα.Με συνεπεια αρωστιες και θανατους. Εγω θα σου προτεινα ενα χαρεμι Λαμπιτο (μπουνα) και ενα χαρεμι αλονοκαρα οι μπουνες http://www.cichlid-f...egory.php?cat=2 οι αλονοκαρες http://www.cichlid-f...egory.php?cat=3 το ακριβως εννοεις? οτι αν υπαρχουν δυο αρσενικα το ενα θα σκοτωσει το αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Σεπτεμβρίου 2012 #22 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 το ακριβως εννοεις? οτι αν υπαρχουν δυο αρσενικα το ενα θα σκοτωσει το αλλο? Αμεσα τα λαμπιτο δεν σκοτωνουν,εν αντιθεση με αλλα ψαρια που σκοτωνουν,αλλα απο τις σφαλιαρες που θα φαει το αδυναμο,θα υποφερει,θα κρυβεται,δεν θα τρωει,θα αρωστησει και θα πεθανει,Με μεγαλη πιθανοτητα,πρωτα να του εχει βγαλει και κανα ματι Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 11 Σεπτεμβρίου 2012 #23 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 πρίν 1 χρόνο και έχοντας ακολουθήσει τις συμβουλές των φίλων εδώ, είχα βάλει δύο χαρέμια (4+4) μέτριου μεγέθους malawi mbuna (labidochromis hongi + melanochromis maingano) στα 240 λίτρα. Τώρα δε μπορείς να φανταστείς τί γίνεται από γέννες, άλλο ενυδρείο. Θα πρέπει να αρχίσω να δίνω, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν είχε γίνει με το καλημέρα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι, ευτυχώς που δεν είχα βάλει περισσότερα από 2 χαρέμια στην αρχή..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 Σεπτεμβρίου 2012 #24 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 Αμεσα τα λαμπιτο δεν σκοτωνουν,εν αντιθεση με αλλα ψαρια που σκοτωνουν,αλλα απο τις σφαλιαρες που θα φαει το αδυναμο,θα υποφερει,θα κρυβεται,δεν θα τρωει,θα αρωστησει και θα πεθανει,Με μεγαλη πιθανοτητα,πρωτα να του εχει βγαλει και κανα ματι Δυνητικά όλα σκοτώνουν ,εχω ιδίαν πείρα από λαμπιντο δολοφόνο αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία ποιός σκοτώνει ποιόν απλά όταν μιλάμε για χαρέμια -γιαυτό λέγονται και έτσι - ενας είναι ο αρσενικός ,για αποφυγή παρεξηγήσεων και σκοτωμών στο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Σεπτεμβρίου 2012 #25 Share 11 Σεπτεμβρίου 2012 Δυνητικά όλα σκοτώνουν ,εχω ιδίαν πείρα από λαμπιντο δολοφόνο αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία ποιός σκοτώνει ποιόν απλά όταν μιλάμε για χαρέμια -γιαυτό λέγονται και έτσι - ενας είναι ο αρσενικός ,για αποφυγή παρεξηγήσεων και σκοτωμών στο μέλλον. Για να το λετε κυριε Γεωργιου,ετσι θα ειναι,απλα εννοουσα οτι δεν ειναι τοσο <<αιμοβορα>>οσο τα βενουστους-φροντοζες-σοκολοφι,σχετικα ειναι τα πιο ηρεμα ψαρια. Παντος το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο για τον φιλο μας ,αν βαλει πανω απο ενα αρσενικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος