demi 10 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 καλησπέρα...έχω ένα μονομάχο ο οποίος τις τελευταίες δύο μέρες φαίνεται να μην μπορεί ν κουνήσει τήν ουρά του αλλά ούτε και ν την ανοίξει όπως συνήθιζε....φαίνεται σαν να έχει κόλλησει....όλη η κίνηση γίνεται με τα υπόλοιπα πτερύγια,μπορεί να βοηθήσει κάποιος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Καλησπέρα και καλώς όρισες στο aquazone! Συμπλήρωσε αν θέλεις την φορμα ασθενειων για περισσότερες πληροφορίες και βαλε και μερικές φωτογραφίες από το ψαρί! Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
demi 10 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Τα πτερύγια είναι πολύ άτονα και το ψαράκι δέν τα ανοίγει πλεον. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): - Ψάρια (είδη και αριθμός): - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):Τα πτερύγια δέν ανοίγουν και ειδικά η ουρά μοιάζει σαν να εχει διπλώσει και κολλήσει.Οι φώτο πιστευω θα βοηθησουν να καταλάβεται το πρόβλημα. Το ψαράκι μου έχει αλλάξει συμπεριφορά και μένει αρκετά λεπτά στάσιμο στήν επιφάνεια κάθετα. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες 1. 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:Δυστυχώς τον έχω σε γυάλα και απο οτι καταλαβαινω απο το side δεν είναι σωστό αλλά σαν νέα που είμαι εννοείται οτι σύντομα θα τον βάλω σε ένα ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Gee 10 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες, πράγμα που επηρεάζει πολύ το ψάρι. Από τη φοτο που έβαλες όμως δε βλέπω να έχει κάποιο πρόβλημα το ψαράκι στα πτερύγια. Αντίθετα θα είχες πρόβλημα αν ήταν συνέχεια ανοιχτά. Κάθε πότε αλλάζεις το νερό της γυάλας; Βάζεις κάτι άλλο στο φρέσκο πριν το αλλάξεις; πχ αντιχλώριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
demi 10 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό καθώς ο προηγούμενος μονομάχος που είχα άντεξε μόνο 10 λεπτά στο νερό της βρύσης ( δεν πίνεται όπως κατάλαβες). Αλλάζω το μισό νερό της γυάλας μία φορά την εβδομάδα ( περιεκτικότητας νερού 4L)...μήπως χρειάζεται να ρίχνω και βιταμίνες καθώς στις άκρες των πτερυγίων βλέπω κάτι ασπράκια ...σαν κλωστή που κρέμμεται!...και γενικότερα γιατι η κατευθυνση των πτερυγίων του είναι συνέχεια προς τα κάτω???????? μέχρι προχθές ηταν μια χαρά....ps..έχω βάλει και ένα μπαμπού μέσα στη γυάλα..μέχρι τώρα όμως 3 μήνες δηλ ήταν οκ....Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος