Jump to content

Χαμηλο Ca Και Mg

vales_red

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια! Το ενυδρειο μου τρεχει ηδη 3 βδομαδες. Στις μετρησεις που πηρα χθες ειχα τα εξης..

Ca=360

Mg= 1230

Po4= 0.03

No2=0

No3 = 2

ph=8

NH4 = 0

Kh= 8

Γιατι τοσο χαμμηλο Ca & Mg? Αλλαγη εκανα πριν 7 μερες 35λιτρα (130 λιρα καθαρα)

Να προσθεσω purple up?! Η καποιο προσθετο για Ca & Mg?

Η να κανω αλλη μια αλλαγη νερου?!

Βαλεντίνο κάνεις κάτι ερωτήσεις και εσύ...σαν να φτιάχνεις ενυδρείο πρώτη φορά.

:bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Πάρε κανένα καλό δυνατό αλάτι με ψηλές τιμές πχ red sea coral pro και κάθε σου αλλαγή θα αναπληρώνει αυτά που χάνονται.Αν και τους πρώτους 3 μήνες δεν βγάζεις καμία ακρη.Τζάμπα χαλάς τα τεστάκια σου και προβληματίζεσαι.Αν ψάχνεις για πρόσθετο kalkwasser...με 1 κουταλιά παρασκευάζεις 4 λίτρα.. ψάξου λίγο.

Από τη στιγμή που πρόσθεσες περισσότερο βράχο και έστω αυτά τα λίγα σκληρά που έχεις, οι ανάγκες τους σε αυτά τα στοιχεία αυξήθηκαν..... άρα θα χρειαστεί να αυξήσεις τα στοιχεία, και καθώς μεγαλώνουν ή προσθέτεις και άλλα κοράλλια.

Οι ανάγκες ενός ενυδρείου εξαρτώνται από τον πιο "απαιτητικό" κάτοικο του, άσχετα αν δεν κυριαρχεί (ποσοτικά) μέσα στο ενυδρείο.

Τα σκληρά θέλουν σταθερές τιμές.....(δεν σε βλέπω να γλυτώνεις τις περισταλτικές)

.....(δεν σε βλέπω να γλυτώνεις τις περισταλτικές)

Δεν τις γλιτώνεις, αλλά μέχρι τότε φτιάξε μια ρουτίνα και ρίχνε καθημερινά την ίδια ώρα κατά προτίμηση

κάποια ml για να κρατήσεις σε σταθερά επίπεδα το Ca, το Mg και φυσικά το kH.

Άντε καλή δύναμη ....

ps Το μεγάλο κομμάτι έγινε σούπερ και γενικότερα στήθικε πολύ δυνατά. Θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες .....

Αρχαριος δεν ειμαι...αλλα παντα ακολουθω οδηγιες εμπειροτερων! ΑΛατι εχω το pro reef thws tropic marine. Μια χαρα πανε ολα τα σκληρα! Οντως οι τιμες πανε οπως ναναι! Κι αν λες φιλε μου για 3μηνο, καλυτερα να μην αρχισω να ριχνω προσθετα Ca μεσα....

Να περιμενω!?Η Νεο αλατακι?

KZ reefers best,RS coral pro,Fauna Marin και Grotech που έχω ακούσει καλά λόγια(χωρίς να το έχω δοκιμάσει)... αν και εγώ σε τέτοιο σύστημα θα πήγαινα σε τέτοιο δυνατό αλάτι και αλλαγές νερού 10% την εβδομάδα.Μην πάς και μπλέκεις με εντατικές βακτηριακές μεθόδους που απαιτούν πρόσθετο εξοπλισμό και θέτουν περιορισμούς σε μερικές τιμές δοκίμασε απλές δοκιμασμένες λύσεις.

Έχει 1000άδες αμερικανάκια που έχουν ενυδρεία μπιμπελό με σκληρά μή-φωτοσυνθετικά LPS και ότι θές μόνο με αλλαγές νερού και κανένα συμπλήρωμα 2-3 φορές την εβδομάδα.Έτσι και αλλιώς οι 2 seriatopora που έχεις μόνο φωτισμό θέλουν και κυκλοφορία για τις τιμές δεν πολυνοιάζονται όπως έχεις καταλάβει.

Τοσο χαμηλές είναι οι τιμές του παιδιού?

Στο δικό μου αυτά έχω πάνω κάτω ελαφρώς λίγο παραπάνω ασβέστιο (+20-30ppm) και όλο μεγαλώνουν.

Διάβαζα ένα μπλόγκ τις προάλλες απο έναν απο τους καλύτερους χομπίστες στον κόσμο Sunny-x δύο φορές ΤΟΤΜ reef central(με διαφορετικά ενυδρεία)...κατανάλωση 180ml ασβέστιο και 180 ml σόδα+ άλλα πρόσθετα με το χέρι.... περίπου 100 ακρόπορες,και ένα σωρό απο παράξενα κοράλλια που αυτός έκανε της "μόδας"

πιστεύω είναι το άλλο άκρο...

Αν θέλουμε πάντως να μπούμε στο τριπάκι να διατηρήσουμε τιμές NSW ... είναι πρόκληση απο μόνο του,τα αποτελέσματα είναι όντως θεαματικά και οι περισταλτικές ή ο ριάκτορας ασβεστίου/διοξειδίου του άνθρακα είναι βασικός εξοπλισμός για κάτι τέτοιο.Αλλά και οι έννοιες και η προσοχή που πρέπει να δώσουμε σε ένα τέτοιο σύστημα,οι ώρες και το άγχος που θα έχουμε κάθε μέρα.Δεν είναι καθόλου τεμπέλικη η λειτουργία τους και ένα λάθος στον εξοπλισμό ή στους υπολογισμούς μας πχ αδειάσει κάποιο δοχείο και δεν το καταλάβουμε η καταστροφή είναι πρό των πυλών.Αυτό δεν συμβαίνει αν επιλέξουμε την δια χειρός ρίψη πρόσθετων και τις αλλαγές νερού γιατί τα ζωντανά έχουν συνηθίσει τις διακυμάνσεις.

Αλεξη? Φοβαμαι να αλλαξω αλατι ρε γμτ... Ολα πανε μια χαρουλα...Αν κανω λες κανα 10% αλλαγη νερου καθε 4 μερες λες να ανεβουν οι τιμες? Η λογω κοραλλιων πλεον θα πεφτει και το ασβεστιο?!

Δες το ενυδρειο. Δεν εχω μονο 2 seriatopores (οι οποιες φυσανε!) πλεον!

2012-09-10215852.jpg

2012-09-10215900.jpg

2012-09-10215910.jpg

Και εμφανης η διατομικη αλγη...

Mε δυο γωνιες 40αρες,μπορεις να καταργησεις τον αντιαισθητικο καταρακτη της εξοδου του σκιμμερ.

χαχαχαχα! Ρε απιστευτοι τυποι! Πειτε καμια λυση για το προβλημα μου! Μη δειτε φωτο! Τις περνατε απο αναλυση!?

Βαλέ σκάννερ έχω το λέει και η προϊσταμένη...μέχρι και τι βρακί φοράς ξέρω... :bigemo_harabe_net-74:

Και να αλλάξεις περισσότερο νερό πιθανόν να έχεις πάλι χαμηλές τιμές εφόσον το αλάτι είναι νορμάλ.

Εγώ χρησιμοποιώ την bio-actif και οι τιμές είνια σχεδόν σαν τα δικά σου. Δεν μπαίνω στον κόπο να τα ανεβάσα (μόνο να τα συντηρώ) γιατί κάθε φορά που θα αλλάζω νερό θα πρέπει να "φτιάχνω" τους παραμέτρους. Όσο πιο απλά τόσο πιο καλά.

Χωρίς να έχω την εξαιρετική εμπειρία καθότι νεότερος και από εσένα στο χώρο του ενυδρείου

διαπίστωσα εμπειρικά ότι είναι πλέον απαραίτητη η προσθήκη συμπληρωμάτων αν έχεις μεγάλο πληθυσμό από κοράλια ή

στην περίπτωσή σου λιγότερα όμως απαιτητικά κοράλια (σκληρά) με μεγάλες καταναλώσεις.

Η δοσομετρική είναι μονόδρομος αν είσαι τεμπέλης, όμως η χειροκίνητη διαδικασία είναι πιο ασφαλής.

Διάβασε και το Pm μου με την ρουτίνα που έφτιαξα βάση των δικών μου καταναλώσεων.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο και θα δεις θεαματικά αποτελέσματ, όπως κι εγώ μόλις σε 1 μήνα !!

Παρεπιπτόντως, το ενυδρέιο είναι κουκλάκι ....

Άντε και καλή επιτυχία

Κ

Μαρεσει η τοποθετηση σου Billy. Αν το συνδυασεις με την αποψη του Alex οτι πλεον τα κοραλλια μας "μαθαινουν" να ζουν με τις διακυμανσεις (οχι κι ο,τι καλυτερο βεβαια) τοτε μια λυση "αναιμακτη" ειναι να τηρω ενα αυστηρο προγραμμα αλλαγων με (ισως) ενα δυνατοτερο αλατι, και να προσθετω το σκευασμα για το Kh μερα παρα μερα, γιατι αυτο θα σερνεται! Οταν μας το επιτρεψουν οι καιροι βλεπουμε για μια περισταλτικη. Να δωσω 70 για μονη περισταλτικη - απλα δεν δινω... βαζεις τα διπλα (σχεδον) και παιρνεις μια τριπλη.

Ισως προχωρησω ομως στην αγορα ενος σκευασματος αυξησης Ca, σε κανα μηνα αφου δω οτι το ενυδρειο αρχιζει και παταει λιγακι στα ποδια του...Και παλι θα προτιμησω της liquid μορφης, για μεγαλυτερη ευκολια...

Billy?! Και μενα ολο μεγαλωνουν τα κοραλλια. Οι ακρες τους εχουν το χαρακτηριστικο ασπρισμα, γιαυτο μου προκαλεσε απορια γτ ειχα χαμηλο Ca. Δεν το περιμενα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...